Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • siti

  senior tag

  válasz tm5 #101 üzenetére

  nekem ez az oldal van a könyvjelzőkben, ha ph-t nyitom meg. tutira nincs elhagyva :DD

  És persze közben serényen készülök a következő kiállítása. Nem is akárhogy, megdupláztam az itthon lévő gázplazmás gépek számát!
  Most már kettő van :D
  Az új jövevény kb fél éve porosodott itt, most kezelésbe vettem. Ő is Toshiba, szerencsétlenségére T2100 néven fut, amit a Toshiba egy későbbi modellhez is felhasznált, így nulla dokumentációt találni erről.
  Két 720kb-os floppyval érkezett, nagyjából mindkettő működik, bár a B meghajtó a harmadik lemezt készíti ki, nem igazán eszi meg, ha más gépben formázták, ő meg nem áll a formázás magaslatán, mert amit leformáz, no azt semmi nem látja, csak ő. Majd ő se.

  Belseje egész jó állapotban volt, cmos elem is tartotta a töltést és a savakat is, így kárt nem okozott. Ezt azért kicseréltem. A zsanérok persze itt is töröttek voltak belül, ezeket már rutinosan ragasztottam. (pillanat ragasztó nem mindig fogja meg, üvegszemcsével és ragasztóval lehet újra építeni a hiányzó darabokat. Vagy szódabikarbónával, de mégse süti lesz.)

  Pár játék már került rá, de még küzdök a B meghajtóval, hogy olyan lemez legyen benne, ami működik is. Vagy csak A-val fog menni.

  [ Szerkesztve ]

  Gyertek el az 6. Bacsis Retro Számítógép Kiállítására Fülére! 2021

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés