Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
talpalavalo
aktív tag
NEm mintha az a 2, 2.5 másodperc olyan sokat számítana... Az időt nem a googli szokta elrabolni
-
Vodar
senior tag
válasz
julius666 #145 üzenetére
Nem értem, hogy min vitatkoztok. Akinek olyan mobil internet csomagja van, hogy belefér pár megabyte plusz, az bekapcsolva hagyja a funkciót, akinek meg szűkös a kerete, az egyszerűen kikapcsolja.
Egyébként aki olyan sokat keresgél a Googlen, annak nem hiszem, hogy probléma lesz + x MB. Én személy szerint a mobil böngészőben nem keresgélek, max. e-mailt olvasok. -
Fecow
aktív tag
Természetesen igazad van, ezért én elnézést is kértem. Olyat amilyet én írtam, te nem írtál szó szerint. A lopás egyébként valóban lehet, hogy túl erős volt csak nem volt kedvem körülményeskedni, akkor is inkább arra gondoltam, hogy bizonyos ötlet átvétele, majd annak saját meglátás szerinti tálalása. Volt egy előzetes tapasztalat, meg egy ráutaló magatartás (válasz vs. "válasza"), inen vettem a bátorságot. Néha szabad a sorok között olvasni amik, természetesen nem 100% biztossággal bizonyítható dolgok. Azért ugye a nyelv és a kreativitás elég szabad rendszer, tehát az általad leírt két szón kívül máshogy is ki lehet fejezni a vitatott fogalmat. Pusztán szövegkörnyezet és előzetes tudás kérdése a dolog.
Egyébként a #122-es hozzászólásom mondanivalója részben reakció FTer #119-es
"nem ez lenne az első, h ms demóz vmit, aztán a megjelnésben meg mindenki megelőzi." hozzászólására is, amiért megint nem neked kell felelősséget vállalni, én voltam nem elég körültekintő, hogy mindenkinek tételesen válaszoljak.
Én továbbra sem gondolom válasznak, egymásra licitáló fejlesztésnek az Instantot és a HTML5 Binget, a miértet leírtam #122-ben.A mobil forgalom miatt aggódóknak:
A mobilos verzió egyelőre nem publikus, szóval szerintem kár még azt számolgatni, hogy mennyivel növeli meg a forgalmat. Amennyiben pontosan tudjuk milyen keresési kulcsszóval érjük el az általunk ténylegesen keresett tartalmat valószínűleg növeli valamennyivel az esetleges köztes lekérések miatt, amennyiben nem, már korántsem ennyire egyértelmű a helyzet.
Ezekből adódhatott a félreértés, pontatlanul fogalmazás. Még egyszer elnézést. -
julius666
addikt
lesz az több is, miután jóformán minden betűnél visszaküld találatokat is, amik az esetek legnagyobb részében kis képeket is (ikonok a képtalálatokról, videótalálatokról) tartalmaznak. Egy nap ha rákeresel 10 5-6 betűs szóra, az majdnem 5-600 kép (×2 vagy ×4, mert ugye párosával vannak a képtalálatok, attól függően hogy csak videó/képtalálat van-e vagy mind2).
Ez csak napi 1-2 megabyte. -
orbano
félisten
válasz
attila9988 #140 üzenetére
jaja, akár megabyteokban is kimutatható lesz az eltérés havi szinten
-
moonman
titán
"Sejtettem, hogy ezt fogod válaszolni, de azért reméltem, hogy elegánsabb leszel, és nem kezdődik el a jogászkodás."
a "válasz" az választ jelent. mondok a-t, erre közlöd, hogy biztos b-re gondoltam, merthogy én vagyok a moonman. hát nem. az egymástól lopást "inspirációnak" vagy "kölcsönzésnek" szokták szépen mondani, ha két gárda válaszolgat egymásnak, akkor ott egymásra licitáló fejlesztésekről van szó - és pontosan így értettem én is.
-
moonman
titán
nem kell helyettem nyilatkozni, megtettem már: nagyon nem örülök a 3rd party multitask hiányának, az egyik legnagyobb hibájának tartom, de a többivel egybevéve ez még nem elég, hogy platformot váltsak. (platform ugyebár nem csak a mobilt jelenti, hanem a desktop/cloud környezetet is, itt pedig nagyon ráhegesztették a Windowsra és a Windows Live-ra, tehát számomra adja magát.)
az iPhone pedig nem azért volt feature phone, mert nem volt benne multitask, hanem mert nem lehetett rá programokat telepíteni. a 3G óta nevezhetjük smartphone-nak, ahogy a WP7 is az, a ma "divatos" korlátozásokkal együtt. (az Androidos nagy szabadságra pedig térjünk vissza úgy 2-3 év múlva, tényleg kíváncsi vagyok, mikor kezdik el hasonlóképp lezárni a platformot - a GUI-val ugyebár már el is kezdték.)
-
FTeR
addikt
válasz
#16820480 #24 üzenetére
mm helyett nem nyilatkozhatok, viszont a multitask kapcsán hasonló véleményen vagyunk.
nekem konkrétan az volt a bajom, hogy egy telefont, aminek több hinyossága van mint képessége, okostelefonok közé sorolnak, holott legnagyobb jóindulattal is csak felturbózott fícsörfón. a hinyosság egyik sarkalatos pontja pedig a multitask volt.
az, h a WP-nek is hiánya, csak annyit jelent, h ez is csak egy fícsörfón.
úgyvélem nem véletlen a névváltás sem. a winmo, mint ahogy a neve is utal(t) rá, hordozható windowsnak szánták, eredetileg pocketpc-re (zseb pc-re...) kezdték fejleszteni, ami csak mellékesen sajátította el a telefonálás képességét.
alapkoncepciójában számomra most az andoridos telók jelentik az okostelefont (az más kérdés, h a G adatkezelése miatt sosem vennék). -
attila9988
őstag
Persze a mobil hálózat sebessége, válaszideje miatt ez annyira nem instant, mint a PC esetében
Illetve a végtelenül korlátos, és drága mobil elérések esetében, még az adatforgalmat is növeli. Nyilván egy két keresésnél még nem, ám a rendszeres használat esetében biztos meg lehet majd érezni, hogy minden betű "bekínlódása" után elküldi a telefon a teljes keresendő szöveget a guglinak.
-
attila9988
őstag
Hát....... értem én a szándékot, de az az igazság hogy számomra pont az ellenkezőjét éti el. Idegesítő ahogy beröpködnek a találatok.....
Inkább a találati lista felépítésével kezdhetnének valamit, mert az utóbbi években már nem igazán mondhatom hogy a legrelevánsabb eredményt a google -től kapnám... Ugyan még mindig az ő keresőjük dobja a legtöbb eredményt, ám ezek jórésze inkább csak "töltelék" -nek tűnik, és a olyan oldalakra mutat, ahol a témához egyáltalán nem kapcsolódó adatokat lehet csak találni.. Nekem már ez a "menü eltűnősdi" sem tetszett, mert rángatnom kell az egeret, ha szükségem van egy menüpontra.... -
veector
senior tag
Számomra érthetetlen lépés az Opera tiltása.
-
Fecow
aktív tag
válasz
WonderCSabo #133 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok, ha megnézed a hozzászólásaim, nagyjából azt próbálom mondani több kevesebb sikerrel, hogy a kettőnek kb. annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettő kereső.
Egyébként most olvastam, hogy mobil keresésnél lehet tipikusan haszna ahol jóval lassabban, nehézkesebben gépelnek az emberek. Persze a mobil hálózat sebessége, válaszideje miatt ez annyira nem instant, mint a PC esetében, illetve a virtuális billentyűzet is elég sokat kitakar. Nem hiába droid 2-n próbálják először "mobilképessé" tenni. [link] -
zoltanz
nagyúr
Valakinek hasznos biztos.
Igaz van hogy egy nem magyar kifejezés írásával meggyűlik a bajom, de akkor meg rákeresek úgyis több keresővel is esetleg képeket is nézek.
-
julius666
addikt
válasz
WonderCSabo #133 üzenetére
Sztem egyik se nagy durranás. A Googleé idegesítő, az MSé meg csak egy kis effektezés. Mindkettő technológiailag fasza, az tény.
Az instant mint írtam, a jelenlegi formájában számomra is inkább zavaró mint hasznos, de ha valami normálisabb felületet csinálnak hozzá (nem csak villogni fog ott a cucc minden billentyűlenyomásnál), igencsak tökös feature lehet, és tényleg valami "új", gyakorlatban is hasznot hozó innováció.
A bing-es demó nagyon szép (tényleg amúgy), de abban semmi extra nincs, pár css transzformáció meg egy csipetnyi ajax. Szebben néz ki, de nem ad hozzá érdemben a kereséshez.
-
WonderCSabo
félisten
-
julius666
addikt
Mit mondjak, ettől azért jobban hasraestem, mint a tegnapitól. (Aki nem beszél angolul, annak azért leírom: alig egy hétig tartott néhány fejlesztővel összerakniuk.)
pfff, nem azt mondom, nekem sem jön be annyira az instant (legalábbis a jelenlegi formájában, remélem majd még változtatnak rajta), de kicsit nagyobb durranás mint egy kis HTML5 eyecandy. Elég szomorú lenne ha ezen hónapokat kellett volna dolgozniuk.
Mindenesetre méltányolandó hogy az ms is végre elkezdte tolni a html5 szekerét, kár hogy az XP-seket (és ezáltal egy jóideig gyakorlatilag mindenki mást is) pont ők zártak ki a mókából.
-
wxppro
aktív tag
Ja, ez az, magyar cikket még nem olvastam róla, a gmail-re kaptam egy videolinket, ott láttam ezt a levélszortírozót.
Szerintem én fogom használni ezt az Instant-ot, meg ez olyan dolog, hogy nem feltétlenül tetszik/nem tetszik a kérdés, hanem meg kell szokni, mert van értelme, még ha elsőre nem is látszik. A belefeccölt munkát meg nem érdemes feszegetni, aki kételkedik benne, az csináljon egy hasonló kaliberűt, aztán megtudja. Ha az Ő melóját is leszólná valaki utána, tuti elharapná a torkát...
Hasznosnak hasznos szerintem, szóval ezzel nincs semmi probléma, az már más kérdés, hogy a Google ezzel is sulykolja az emberekbe, hogy az amúgy sem lassú életvitelüket tegyék még gyorsabbá, hiszen az a cél, az időspórolás. Nem lesz jó vége ennek a nagy rohanásnak... -
Vajga
tag
ez egy nagy baromság..
-
Fecow
aktív tag
válasz
WonderCSabo #127 üzenetére
Az Instanthoz nem kell, legalábbis még az ie8 html5 képessége is elegendő.
#128 moonman: Sejtettem, hogy ezt fogod válaszolni, de azért reméltem, hogy elegánsabb leszel, és nem kezdődik el a jogászkodás.
Mindegy én voltam hülye, hogy belementem. Elnézést. -
ntomka
nagyúr
-
wxppro
aktív tag
Az munka elismerésével nincs is semmi probléma, az tényleg grandiózus, el kell ismerni. A Google politikája nem tetszik sokaknak, az a baj... Nekem is bejön ez az instant cucc, félelmetes ez a 'valós idejű' keresés, mivel itt nem csak szavakról, hanem konkrét webcímekről van szó. Tudom, nem ide való, de a gmailban láttátok ezt a levél fontosság meghatározó vackot? Hogy a levelezési szokásaid alapján kiválasztja a Neked valószínűleg fontos leveleket, hogy könnyebben megtaláld?
-
ntomka
nagyúr
-
wxppro
aktív tag
válasz
#24737024 #120 üzenetére
Ezen kár vitázni. Én is, Te is, meg sokan mások is leírtuk már más topikokban, hogy nincs 100%-os böngésző. Nem is lesz soha. Mindegyiknek van valami nyűgje, allűrje, mániája, gyenge pontja, ennyi. És minél hatalmasabb maga az Internet, ez annál inkább így lesz, ez ellen nincs mit tenni. Ahogy nincs olyan motorolaj, ami jó a világ összes kocsijába, vagy olyan liszt, amelyikből bármilyen kenyér süthető.
-
Fecow
aktív tag
Én elhiszem, hogy félreértette, mindenkivel megeshet.
Csak megint kezdődik a sárdobálás, hogy az MS 1 nap alatt válaszolt egy sokkal jobbal, amikor meg kiderült, hogy mégsem 1 nap alatt válaszolt, mert már előbb megcsinálta, meg akkor a google "válaszolt" (engedtessék meg nekem, hogy a moonman által idézőjelesen írt "válasza" szót a habitusából kiindulva lopás burkolt szinonimájaként értelmezzem). Kicsit vicces egy full HTML5, Ajaxos frontend eyecandy demo oldal lenyúlásának, előbb implementálásának tartani, egy élesben működő nem html5ös, hatalmas backend optimalizálást igénylő, alapvetően más filozófiájú (itt az azonnali keresésre gondolok) rendszert, ráadásul, mindezt alig több, mint 2 hónap alatt. -
wxppro
aktív tag
válasz
WonderCSabo #118 üzenetére
Olyan ez, mint a mobilokon a T9 szövegbevitel...
-
törölt tag
Szóval, ha nem értek egyet veled, akkor már megkérdőjelezhető a szakértelmem. Értem.
Mellesleg egy vitában nem azé a bizonyítás kényszere, aki állít? Nem csak beböfögünk valami égbőlkapott dolgot, aztán lehülyézünk mindenkit, aki nem ért egyet vele.
Mégegyszer kihangsúlyozom: az Opera nem tökéletes, de kérlek bizonyítsd be, hogy összességében a Firefox, a Chrome vagy a Safari jobban igazodik a szabványokhoz. És itt nem hajszálnyi különbségekre gondolok, hanem olyan különbségekre amely egyértelműen bizonyítja az Opera használhatatlanságát mint böngésző. Ugye, hogy nem megy? Szájtépni lehet, de a tények makacs dolgok.
-
FTeR
addikt
vicces lenne, ha ms elérhetővé tenne egy szolgáltatást, amit (még) nem lehet megnézni saját (stabil) böngészőjükkel.
igazad van. viszont (mint ahogy az a neowin cikkben is szerepel), Bing-nek van egy API-ja erre.
ezzel én is úgy vok, hogy általában szeretem a gépelésre szűkölő listát, de vhogy web search-nél ezt nem találom annyira lelkesítőnek.#117
a neowines cikk kicsit félreérthető. a választ nem úgy érti, hogy ez jött később, hanem úgy, hogy ha véglegesítik és poblikálják, akkor ez már az lehet.
nem ez lenne az első, h ms demóz vmit, aztán a megjelnésben meg mindenki megelőzi. -
Fecow
aktív tag
Szépen néz ki.
Kár, hogy csak egy demo, már hónapok óta.
Kár, hogy html5 kell hozzá.Ez meg:
"itt a válasz: Bing HTML5"
vs
Mint felhívták rá a figyelmem, a bemutató még június közepén zajlott, szóval ezt benéztem, és a Neowin is kapjabe. Ezek szerint viszont inkább az Instant volt a "válasz" erre. Mindenki döntse el maga.Megmosolyogtató mit ne mondjak.
-
ntomka
nagyúr
És (#115) FTeR: Az instantban leütésenként frissül a tartalom, aminek komolyabb erőforrásigénye van szerveroldalon (az egész instant fejlesztésben inkább ez az érdekes, hogy ezek kezelését hogy oldották meg). Ez meg akkor frissít be, ha befejezted a gépelést, nem tölt újra az egész oldal (Ajax), de nem is "instant".
"nyilván Apple rendezvényen Apple gép, de valljuk be, akkor is irónikus, hogy Microsoft pont Apple-lel demóz egy új dolgot."
Szerintem nem. Az Apple tábort akarták lenyűgözni, hogy az MS olyan fasza dolgot csinált, ami Apple termékeken milyen jól megy már.
Egyébként ha ez olyan forradalmi, akkor az MS miért nem tette publikussá azóta? Júniusban már elég sok HTML5 képes böngésző volt, konkrétan csak az MS-nek nem volt. Legalábbis nem nagyon olvastam róla cikket. -
-
moonman
titán
-
ntomka
nagyúr
(#112) FTeR : LOL, és tényleg nem tegnapi!
Ezek csak effektek.
"Kerek egy napot kellett várni a Bing válaszára. A Microsoft – irónikus módon épp az Apple WWDC 2010 konferencián és egy Mac-en – mutatta be a Bing következő verzióját, mely erősen épít a HTML5 képességeire."
- Nekik akkor még nem nagyon volt alkalmas böngészőjük.
- Apple konferencián nyílván Apple termékekkel illik lenyűgözni a nagyérdeműt. -
törölt tag
Nem azt mondtam, hogy sosem volt gond, hanem hogy sosem volt gondom. Fölösleges kötekedni. Igen, a második helyzet áll fen, csak 10-estől errefelé dolgoztam Operával mint fejlesztő, ellenben userként már a 8-as verziótól használom. Ha figyelmesen visszaolvasol, láthatod, hogy nem azt állítottam, hogy az Opera mindigis tökéletesen szabványkövető volt (bár gyanítom, hogy a régebbi verziók is megfeleltek az akkori követelményeknek), csupán azt, hogy a mostani verziókra azt állítani, hogy kevésbé szabványkövetőek mint más, a valóságtól elrugaszkodott. Egyik sem 100%, az Opera sem, de a Chrome vagy Firefox sem. Mindegyikben van pár fura, egyéni megoldás, de alapjában nincsenek orbitális különbségek, főleg nem akkorák, hogy az egyiket piedesztálra kéne emelni, a másikat meg leírni. Nem én mondtam azt, hogy a Chrome vagy Firefox egy rakás hígtrágya, hanem ti állítottátok ezt az Operáról. Innen indult, emlékszünk?
-
moonman
titán
itt a válasz: Bing HTML5
-
JetiRulez
őstag
Eddig sem volt rá szükségem, ezután sem lesz.
-
zhagyma
őstag
válasz
#24737024 #101 üzenetére
" ... Egy ideális világban nem is kéne Operában teszeljenek, csak írjanak valid kódot ..."
Hm. Valószínűleg emiatt lehet, hogy az Opera böngésző átal JavaScript-ben biztosított XMLHttpRequest objektum nem dob vissza minden esetben státusz kódot a kommunikáció minden állapotáról ellentétben a többi böngészővel. Következmény: try / catch + timer a kódban a multiplatformos működés miatt és egy halom debuggolásra fordított idő.
Egy ideje már nem tesztelek Operára JS kódot. Elég volt ... a piaci részedés amúgy sem indokolja.
-
FTeR
addikt
válasz
#24737024 #99 üzenetére
nemtom milyen logikáról beszélsz.
írtad, h valid kóddal még nem volt gondod opera alatt.
ez 3 esetben állíthatod:
- nem fejlesztettél réggebbi operák alá,
- csak azt hiszed, h validat írsz,
- nem tudsz rendesen fogalmazni vagy hazudsz."valid kóddal sosem volt még gondom Opera alatt" vs. "mostanra viszont szabványos kóddal majdnem sosincs gondja".
egyéként egyik böngi sem tökéletes, ráadásul több webes ajánlás/szabvány is sokmindenben megengedő (értsd, lusták voltak specifikálni és a böngészőgyártókra bízták), így mégha mindegyik tökéletesen is implementálja az ajánlást/speckót, még akkor is lehetnek eltérések.
a témát lezártnak tekintem.
-
törölt tag
válasz
#24737024 #97 üzenetére
szerintem nem ugyanazt jelenti, hogy tesznek rá magasról, mert nagyjából úgyis működni fog, vagy hogy garanciát vállalnak rá, hogy működni fog. ez utóbbinál ugye folyamatosan kell tesztelőket foglalkoztatni, hogy a saját oldaluk kódjában a változtatások után is működni fog, illetve a böngésző frissítéseivel, és töb verziójával is működni fog. ez meg ugye pénz, idő és emberi erőforrás. lehet, hogy egyelőre nem éri meg nekik egy ilyen kis felhasználió táborra fejleszteni, nem kell itt rémeket látni, hogy direkt a markukat dörzsölgetve kigolyóznak az operásokkal.
-
floatr
veterán
válasz
#24737024 #101 üzenetére
Nem akarom azt mondani h "leszarom", de akkor még egyszer röviden tömören:
Eddig még olyan sohasem volt, hogy megírsz valamit "szabványosan" és az mindenhol ugyanúgy működik és néz ki, ezért még ma is gyakran kénytelen az ember verziószerinti bontásra. Le kell tesztelni, és supportot kell vállalni. Az opera kishal, érthető ha valaki egyszerűen kizárja a support körből úgy, hogy még csak véletlenül se kezdjenek nekik bugreportokat ontani a lelkes 1.88% (milliónyi) felhasználó. -
törölt tag
Ezért találták ki a szabvány fogalmát, ami más területen egy jól működő dolog. Egy ideális világban nem is kéne Operában teszeljenek, csak írjanak valid kódot és ne rekesszenek ki useragent alapján. Hidd el, sok fejfájástól megkímélnének.
UI: "Opera has a fast and standards compliant JavaScript engine named Carakan, which in Sputnik conformance tests (written by Google) failed only in 78 cases. For a comparison with other browsers: Safari 159, Chrome 218, Firefox 259, Internet Explorer 463" <-- már csak a JavaScript támogatásuk is jobb mint sok másnak. Ennyit a "webfejlesztők rémálma" városi legendáról...
-
törölt tag
az opera eleinte annyira akart szabványos meg ie compatibilis is lenni, h egyik sem sikerült nekik
Eleinte talán nem, mostanra viszont szabványos kóddal majdnem sosincs gondja. Remélem nem a 8-as Operáról értekezünk most
Nyilván egyik böngésző sem 100%-osan szabványos, ezalól az Opera sem kivétel. De a sokat hype-ol Firefox vagy Chrome sem, csak a nagyobb részesedés miatt több oldalt letesztelnek velük, és addig bűvészkednek amíg jól jelenik meg.
Ezt a logikát követve akkor az IE a legszabványosabb, mivel abban gyakorlatilag egyetlen oldallal sincsen gond.
-
floatr
veterán
válasz
#24737024 #94 üzenetére
USA 0.59%
Európa 4.33%
Oroszország 29.84%
worldwide 1.88%Erről beszélünk, igaz? Ne viccelj már. Egyrészt egy amerikai cégről van szó, másrészt meg ha világviszonylatban is gondolkoznak egy funkció böngészőkbeli lefedettségével, akkor is elég fisifosi a részesedése, nemhogy majd egyenesen Oroszországnak vagy "számos más európai ország"nak járnának a kedvében.
(#97) aronvirginas
Nézd lehet h ők is úgy látták, hogy sok ügyes operás majd úgyis firefoxnak álcázza magát, mert úgy amúgy is működikVagy csak egész egyszerűen nem akartak garanciát/supportot vállalni egy ennyire egzotikus elterjedtségű böngire.
Egyébként nem arról van szó h meg tudják oldani, hanem arról h akarják-e. FYI mi is nagyívbe teszünk rá h opera hogy-merre. IE6/7/8, FF3, Chrome 4/5/6 és Safariban esetleg megnézzük.
-
törölt tag
Érdekes, hogy mások meg tudják oldani. A Google-nél sokkal kisebb cégek is. Gyakorlatilag a Google új szolgáltatásait és a Scribd "HTML5" tákolmányát leszámítva kevés oldallal vagy webalkalmazással volt gondom Opera alatt. Szóval mégis lehet?
Lassan a Microsoft oldalai is gond nélkül működnek, még a hírhedt Office Live Web App-ot is sikerült használnom. Pedig ők sosem hirdették magukat platform- és böngészőfüggetlennek, ellentétben tudjuk mi kivel.
-
Vodar
senior tag
válasz
#24737024 #94 üzenetére
Ugyanúgy, ahogy az új funkció még nem érhető el minden országból; nem érhető el minden böngészőből sem. Ez még egy publikus tesztelési fázis. Sokkal egyszerűbb 3 böngészőből érkező információkat monitorozni, mint 100-éból. Majd ha már nem találnak hibákat, akkor feloldják az országonkénti és böngészőnkénti korlátozást is.
Jelenleg Magyarországból is csak egy kis "trükkel" érhető el a funkció, ugyanígy az Operából is csak ügyeskedéssel lehet használni. Az is lehet, hogy még csak a 3 legnépszerűbb böngésző tesztelésén vannak túl.
-
törölt tag
Jó lenne ezt bizonyítanod, mert valid kóddal sosem volt még gondom Opera alatt. Gyanítom, hogy messze eltúlzod a dolgot.
Nem mellesleg a Google új szolgáltatása kirekesztő, és itt most erről volt szó. Tökéletesen működik Operában, csak Firefoxként kell álcázd magad. Ez szerinted elfogadható webfejlesztői magatartás? Főleg egy ekkora, és a szolgáltatásai platform- és böngészőfüggetlenségére annyira büszke cégtől. Megérteném, ha technikai akadálya lenne. Viszont itt nyilván nincs erről szó, egyszerű és pofátlan kirekesztés.
Nem utolsó sorban pedig az a 2% piaci részesedés az USA-ra érvényes. Ugye tudod, hogy a világ kicsit több országból áll. Ororszországban például 40% körüli az Opera részesedése és számos más európai országban is 10% körül mozog, úgyhogy mellőzni kéne a lekezelő hangnemet. Majd ha a te általad fejlesztett szoftvernek lesz 50 millió felhasználója, akkor majd elfogadom ezt a nagyképűséget, addig nem.
Nem akarok az Opera ügyvédje szerepében tetszelegni, de ne jöjjünk már ilyen városi legendákkal tények helyett.
-
Vodar
senior tag
válasz
#16820480 #91 üzenetére
Ezen kívül vagy még 100 böngészőhöz kéne tesztelő: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_web_browsers
-
floatr
veterán
válasz
#24737024 #87 üzenetére
A statcounter szerint (ha jól számoltam) 8 aktuálisan futó böngésző verzió van az opera 1.8%-a felett, ami valószínűleg fontosabbnak tűnhet egy webes fejlesztés számára. De ezt te mint webes fejlesztésben igencsak jártas ember nyilván tökéletesen tudod. Ezek közül max a chrome 5-6 az, amire azt lehet mondani h 99%-ban ugyanúgy működik a dolog, de a devchanneles chromiumban van úgy hogy naponta vannak változások egy-egy site-on épp css-értelmezéssel kapcsolatban.
-
törölt tag
Ne haragudj, de igencsak megkérdőjelezhető a webfejlesztői szakértelmed, ha ilyeneket mondasz. Előszöris a HTML5 egy még nem véglegesített szabvány, ezért valós webalkalmazásokban egyelőre kerülendő (elsősorban nem a 2% miatt, hanem az IE-t használó 60% miatt). Ezen kívül az Opera több pontot ér el a HTML5 teszten mint a Firefox, egyedül a Chrome és a Safari előzi meg némileg. Ez pedig betudható annak, hogy Steve Jobsnak mániájává vált a HTML5, ezért szégyen lenne, ha nem az általuk fejlesztett WebKit támogatná a legjobban. Harmadszoris a legtöbb magamutogató "HTML5" oldal webkit-specifikus CSS-t használ, ami csak az alulképzett fejlesztők víziója szerint szabványos. Ne csodálkozz, hogy ha renderelőmotor-specifikus kódot írsz, azt csak a célzott renderelőmotor fogja úgy megjeleníteni, ahogy szeretnéd. És még te tartod magad webfejlesztőnek
-
Vodar
senior tag
válasz
#24737024 #66 üzenetére
Az Opera az nem épp a webfejlesztők álma, ha azt mondjuk, hogy egy weboldal elkészítése után meg kell írni az egészet külön Internet Explolerra is, akkor ez az Operára halmozottan igaz, webfejelsztőként ezért gyűlölöm az Operát, szóval egyáltalán nem bánom, hogy nem működik alapértelmezetten ez a funkció (legalábbis egyelőre), hátha így kevesebben választják ezt a böngészőt. Pl. a html5 kezelése is siralmas a többi böngészőhöz képest. Persze biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb elérhető lesz az új funkció annak a 2%-nak is, aki Operát használ.
-
törölt tag
Gondolom, tesztelték háromféle böngészővel, a többivel meg inkább nem működik, miután nincs kipróbálva a fejlesztők által.
Ez gyengécske érv. Ha Pista Bt.-ről lenne szó, elfogadnám. Ellenben a Google, az "internet Krisztusa", aki a "világ legjobb fejlesztőit" alkalmazza, nehogy már ne tudjon megfizetni egy-két tesztelőt, hogy 2 böngészőnél többen leteszteljen egy feature-t.
-
...akkor legalább lenne értelme
Jó-jó, komolyan: nem látom a zsenialitását, hiszen az első pár betűnél -ha nem egy nagyon nyilvánvalót keresek- csupa felesleges dolgot ad.
Szerintem is arra kellene gyúrniuk, h kifejezéseket, mondatokat jobban, relevánsabban megtaláljon, mert 3 szónál többnél már siralmas sajnos. -
-
-
BonFire
veterán
Mondjuk azért furcsa, hogy ha beírok egy idézetet: "It's all right, it's just a horse in the bathroom...", akkor csak az ötödiknek dobja ki az ominózus könyv címét, amiből idéztem, pedig ez nem egy olyan mondat, hogy lépten-nyomon leírnák.
A magyar változat még siralmasabb. Ha a hivatalos magyar fordítás szerint írom be a Google-be az idézetet, egyáltalán nem kapjuk meg a helyes találatot, hogy melyik könyvből származik. Ennyit a relevanciáról.
A képkereső viszont nekem teccccik! Jobb, mint a régi volt. Nagyobbak a bélyegképek, és tényleg nem kell a rengeteg bullshit, ami alá volt írva, csak azé, amelyikre rábökök az egérrel.
Ez az instant keresés nem hozott lázba viszont, mert úgysem tudom olyan gyorsan átnézni a találati listát, mint amilyen gyorsan váltakozik. Minden betű leütésére új listát dob ki, és lehetetlen átnézni, hogy köztük van-e, amit keresek. Ha pedig nem tudom átnézni, akkor mi van? Marad a hagyományos keresés. A videóban a tata hogy örül már, hogy nem kell neki megkeresni a klaviatúrán a második legnagyobb gombot és megnyomni.
-
Vodar
senior tag
Amit még nagyon várok a Googletől, az a vizuális keresés... ha minden igaz, nem is olyan sokára az a funkció is elérhető lesz.
-
Vodar
senior tag
válasz
yossarian14 #78 üzenetére
Amire te gondolsz, az a keresési javaslat az input mezőben (ami már évek óta aktív funkció). Itt most nem erről van szó, hanem arról, hogy nem kell megnyomni a "keresés" gombot, hanem dinamikusan változik a találati lista, ahogy írod be a kulcsszavakat.
Ebbe szőtte bele a Google a keresési javaslatot, vagyis először azt az oldalt jeleníti meg, amely a keresési javaslatai között első helyen van és ahogy írod tovább a keresési kulcsszót, úgy dinamikusan változik a keresési javaslat és ennek megfelelően a találati lista. Szóval nem neked kell választanod a keresési javaslatból, hanem automatikusan jeleníti meg a találati listában és amikor úgy látod, hogy neked ez kell, akkor nem is kell tovább írnod a kulcsszavakat.
Szvsz. nagyon jól meg lett csinálva, nagyon jó gyors és már fél óra keresgélés után sikerült teljesen leszoknom az enterezésről
Azért meg külön plusz pont, hogy tényleg nagyon intelligens a keresési javaslat funkció és ez meggyorsítja a kereséseket, ami jól jön, ha sürgősen kell valami. Ennél már csak az agyhullámokra rákapcsolt Google tudna intelligensebben javasolni
Pl. ezekre kerestem:
kacagó gerle
rántott sajt
varga katalin gimnáziumMindegyik kifejezésnek elég volt csupán a töredékét beírnom és már egyből megjelent a találati listában.
-
ntomka
nagyúr
-
Vodar
senior tag
válasz
yossarian14 #78 üzenetére
Nem.
-
yossarian14
tag
Az hogy lehet, hogy én ezt már több mint 1 hónapja használom magyar nyelven???
Chrome-om van.
-
Dakos
tag
Tudna linkelni valaki egy képernyőfotót hogy is néz ki ez élesben?
-
wxppro
aktív tag
válasz
#24737024 #66 üzenetére
Végre valaki kezdi kapisgálni, hogy mit is akar a Google. Egyébként ha jól tudom, Kanadában (nem biztos az ország), már energia-kereskedési engedélyt is kértek az államtól.
Azt gondolja mindenki naívan, hogy a jövőben játszódó filmes sztorikban egész világokat uraló megacégek csak a képzelet szüleményei voltak, és lesznek. Hát nem annyira. Nem akarok vészmadár lenni, de köztudott, hogy a valóság mindig túlszárnyalta eddig a fantáziát. A Google meg pontosan úgy néz ki, mint egy világuralomra törő cég. A modern hadviselés is a kommunikáció és a sok információ megszerzésével kezdődik. Egyszer majd azt vesszük észre, hogy a Google keze mindenben benne lesz, ami a mindennapi élet része, és nem lesz kihez fordulni, mert nem lesz senki, csak ők.
Először jön ez a "majdnem minden ingyen", de higyjétek el, benyújtják még ezért a számlát, sokszorosan. Nem vagyok beteg, nincsenek fóbiáim, meg hasonlók, és remélem, nem is nekem lesz igazam. Csak megjegyeztem. -
wxppro
aktív tag
Mégegy 'okostojás', aki nem tud magyar szavakat használni, mert az ciki... Nem én kötekedtem, Te találtál ki olyanokat, amiről egy szót sem szóltam... Ne mások kommentjeivel takarózz, állj ki a saját véleményed mellett, és azért, mert válaszoltam a kötekedő megjegyzéseidre, talán nem nekem kellene békén hagynom Téged, hanem fordítva. A kutya sem kérte, hogy beszólj, én meg főleg nem...
-
Angel1981
veterán
Tényleg akkora szükség lenne erre?
-
törölt tag
Nem kicsit felháborító, hogy kirekesztik az Operát!
Nem érdekel különösképpen ez a "hatalmas újítás", és különben is jóideje a Bing az alapértelmezett keresőm, mégis felháborít! Emellett egyszerűen nem szól semmi technológiai érv (mivel maszkolás után tökéletesen működik), egyszerű kirekesztés. Komolyan, a Google-hoz képest lassan már a Microsoft és az Apple is az üzleti korrektség mintapéldányának tűhet. Undorító bagázs.
UI: És akkor még nem is szóltam a sokat hype-olt Android minőségéről. Sajnos én is bedőltem és vettem egy Samsung Galaxy S-et, de két hét alatt annyi problámám volt vele, amennyit a néhai iPod touchom egy év alatt sem produkált. Silány minőség, nagy marketing. Ez az Android, ez a Chrome és lassan a valamikor jó keresőjük is melléjük züllik.
-
wxppro
aktív tag
válasz
#56573440 #56 üzenetére
Oké, semmi gond, nem 100%, hogy nálam minden tökéletes, mindenesetre fura.
A témától távol áll, de a Google az anyja mindegyiknek. A fentiek miatt írtam, hogy nem csak az újdonságokra kéne ennyire gyúrni, hanem a meglévő hibákra is.
Amúgy a szokásos színvonalat hozzák a Google termékek is, mint a MS vagy a Mozzilla és a többiek. Ugyanúgy vannak szarvashibák mindegyikben, problémák is akadnak a felhasználás során, szóval momentán még egyik sem váltja meg az internetet, és az a gyanúm, hogy sokáig nem is fogja... -
-
domi007
őstag
ez most miben különbözik az eddigi automatikus kereséstől?
-
törölt tag
évek óta avastot használok, és amióta kint van a chrome az is mellette van. wxp-től win7 ig semmilyen felállásban nem volt gond egyikkel sem. soha. valszeg tényleg oprendszerrel lesz ott valami gubanc, hogy a hardvereket hogy cserélgeted az hogy hatna ki a vírusírtó böngésző kompatibilitására? egyébként tényleg messze van ez már a témától...
-
Fecow
aktív tag
Ne haragudj, de hogy jön ez ide? Egy google keresőről szóló hírhez, beírod, hogy a chrome összeakad az avasttal, és biztos a chrome-ban van a hiba, mert többféle processzor, vga variációjú gépen is ezt csinálja (gondolom ezek nagyrészt nem is különálló gépek csak cserélgeted amit éppen lehet bennük, az oprendszer meg amíg lehet marad). Most komolyan szerinted beleírtak a chrome-ba egy olyan részt, hogy ha avastot raknak fel egy bármilyen gépre akkor romoljon el? Nem lehet inkább, hogy az operációs rendszerrel, tűzfallal, esetleg az avast beállítással van a hiba? Ráadásul az avast pont egy olyan vírus írtó ami mellé a chrome-ot csomagolják (még ha pénzért is), furcsa lenne, ha pont a chrome-mal lenne baja, talán azért letesztelik mit adnak a felhasználónak.
-
wxppro
aktív tag
Azt nem gondolnám, és akkor melyik készülékemben?
Én állandóan váltogatom, eladom, cserélgetem a konfigokat, netezésre az éppen aktuális tesztelnivalókat használom. AMD S462-től S939-ig, Intel S370-től 775-ig mindenféle VGA/HDD és egyéb variációkban, mégsem tökéletes soha együtt a chrome és az avast. -
wxppro
aktív tag
-
törölt tag
Mert az emberek többsége képtelen normálisan megfogalmazni egy hatékony keresési kifejezést? Mert a többség még mindig 1 v. 2 ujjal pötyögtet, reumás nyugdíjas tempóban?
sőt az emberek jelentős része nem képes mattrészegen sötétben, kikapcsolt monitorral linux kernelt forgatni. éljen a 21. század
gondolom aki ide jár az azért megbírkózik 2 leütéssel percenként, és a keresésekhez is viszonylag jó kulcsszavakat talál, de az átlag user sose lesz erre képes. neki más a fontos, leül a gép elé, megnéz pár videót, elolvassa a híreket az indexen, startlapon, ha nem felejtette el hogy kell ránéz a mailjeire és kikapcs. ennyi. nekik mondjuk ez pont nem hasznos, mert úgy gépelnek ahogy a hithű muzulmán imádkozik. teljes testtel borul rá a billnetyűzetre, és vadul varázsolva a gombok fölött keresi a következő karaktert. beírja végig amit akar, addig fel se néz a monitorra, vergődhet közben a google akkor se fogja látni. -
lapa
veterán
szerintem gyújtsuk fel a guglit mert új fícsöre van.
vegyük már észre, hogy miért fontos ez, és hogy rövidesen a sok monnyonle a legfontosabb fícsörként fogja emlegetni. kivéve az asztronautákat persze.
ahogy nő az adatok mennyisége, idővel egyszerűen túl sok ugyanannyira releváns találat lesz. ebből egyenesen következik, hogy gyakran csak a sokadik keresésre sikerül a végcélig finomítani a kifejezést. az más kérdés, hogy leesik-e már a keresési listából, hogy merre érdemes tovább szűkíteni, de jellemzően igen. jól jön, hogy csak kitörlöd / átírod / fél szóra is beböki amit akarsz. akinek ez magas használjon kapát.
-
Fecow
aktív tag
Nem safe search kikapcsolásával sem működik, gondolom nem véletlen. hiszen elég magas találati értékkel rendelkezne, és már az első 2-3 betűre egyből feldobná a találatokat, amiért nem kicsit kaszálná el a sajtó megint. Azt mondjuk nem tudom, hogy hogy szűrik ki az összes ilyen "veszélyes" keresési kulcsszót, mindenre azért ők sem gondolhatnak előre.
-
orbano
félisten
"A Google Instant a mai naptól elérhető a google.com címen akkor, ha a felhasználó be van jelentkezve angol, német, francia, spanyol, olasz vagy orosz nyelvre beállított Google-fiókjába"
Nagyon nem kell hozzá bejelentkezni, csak az angol googlera váltani. Viszont a porn-ra nem ad találatot
-
Vargnatt
tag
Jaja, közben nekem is beugrott, hogy ezzel a magától értetődő megoldással még nem is próbálkoztam
Számomra pont jó így a képkereső, úgyis csak azon képek adataira vagyok kíváncsi, amelyek ránézésre megfelelnének, azokra meg úgyis ráviszem az egeret, akkor meg már kiírja, legalábbis a felbontást, a domaint, meg a kiterjesztést (sajna a fileméretet tényleg nem, de annyi baj legyen). Nekem tetszik a mouseover effekt, olyan kézreálló-feelingje van
-
Penge_4
veterán
"kár, hogy pont Operában nem műxik"
FF-nek maszkolással működik, ahogy minden, viszont ez szerintem jobb: [link]
Legalábbis gyorsabban dobálja be a találati listát alulra és dinamikusabb a görgetés is.
(Plusz nincs hülye mouseover effekt, plusz lehet látni a képekről az infókat, mint felbontás, domain, kiterjesztés, fájlméret).
-
Vargnatt
tag
Azért ha belegondoltok, ez mekkora erőforrás-pazarlás már... nem elég, hogy eddig is minden billentyűleütésed közel fénysebességgel végigszáguldott a világon az auto-suggest miatt, most még a találati listák is rögtön vissza fognak száguldani minden keystroke után, és mindezt miért?
Mert az emberek többsége képtelen normálisan megfogalmazni egy hatékony keresési kifejezést? Mert a többség még mindig 1 v. 2 ujjal pötyögtet, reumás nyugdíjas tempóban?
Persze mivel mindenhol a fejlesztések a végletekig könnyítés (=totális elbutítás és ellustítás) irányába haladnak, miért is ösztönöznénk az embereket az olyan 'haszontalan' dolgok megtanulására, mint a gépírás, vagy a helyes információkeresés... csak költői kérdés volt.
Éljen a 21. század!
Amúgy a Bing egyre jobban tetszik, már egyre gyakrabban megtalálom vele, amit keresek, korábban ez nem igazán volt jellemző. Viszont a képkeresőjük borzasztó ratyi módon működik, erőforrás-igényes, és ebből következően (nálam) baromi lassú. A gugli új képkeresője viszont nekem bejön, kár, hogy pont Operában nem műxik
-
Penge_4
veterán
"Két éve még sok helyen megtaláltam magam különböző lev.listákon. Ma jó, ha két találatot kapok a régi mail címemre..."
Én meg gyakran elavult 2003-as infókat is találok.
"ergo jókora, esetenként még ma is használható ismeretanyag - tűnt el a süllyesztőben emiatt."
Nem biztos, lehet, hogy csak a mailcímedre nem ad releváns találatot, de a levlista témájára igen.
(#21) moonman: "tényleg gáz, hogy csak magát a képet nem lehet megjeleníteni, hanem mögé tölti az egész lapot."
"Annoys you the new Google features? Use Opera!"
(#22) ntomka: Állandóan variálják. Már régen is havonta undefined hibákat dobáltak a Google-s userJS-ek.
(#24) sheratan: De a Microsoft sohasem dobálózott "revolutionary, magical" és hasonló szavakkal és nem állította be a világ legjobb cuccának a termékeit (habár az IE-t a ballot screen óta eléggé tolják).
Plusz a filozófia sem ugyanaz. Az Apple mindig a "just works"-re épített, a Microsoft pedig sosem csinált professzionális szoftvereket a fizetősek kivételével, csak alapszintű cuccokat, amik kiegészítették a Windows funkcionalitását.
-
Syl
nagyúr
Nem rossz feature, de keresést nem végzek bejelentkezve.
-
Végre a Google tesz egy "élhetőbb" internetért, nem csak beszél róla mint a többi cég.
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #24 üzenetére
ácsi, én soha egy szóval sem mondtam, hogy örülök a dolognak, sőt remélem, hogy minél előbb, vagy legalább minél több 3rd party programra engedélyezik. csak arról van szó, hogy emiatt még nem fogok Androidra váltani.
#25: linkelni úgy lehet, hogy nyomsz egy jobbgomb-properties-t a képre és kimásolod az url-t. mondjuk tényleg macerás.
-
törölt tag
nem akarlak megbántani, de azok után, hogy három hosszú éven át számtalan alkalommal támadtad, aláztad és lenézted a szifont a multitask hiánya miatt (nem csak te persze), most, hogy kiderült, hogy a wp7 multitask igen korlátozott mivolta, hirtelen megvilágosodtál, és felismerted (nem csak te), hogy valójában nem is olyan fontos feature, és sokkal innovatívabban oldották meg, ráadásul így is tökéletesen használható a rendszer. szóval ezek után engedtessék meg, hogy kételkedve fogadjam a 7-es kijelentésed... meg úgy általában a töbit is
x123456: ennek mondjuk az is lehet oka, hogy eltávolították azóta azokat a dolgokat. illetve a másik indok, hogy a tömegek keresési szokásainak kell megfelelni. sok ember szerintem nem nézi a dátumot igazán, végigkattintgatja az első néhány találatot. ha 10 évesek, és hülyeséget mondanak, akkor sem veszi észre.
-
A képkereső funkciót mikor csinálják vissza a régi megoldársra ?
Vagy azt is ki lehet kapcsolni valahol ? Mert eddig amit fejlesztettek az elmúlt pár évben, nekem nem igazán jött be. A képes dolog kifejezetten idegesít. -
x123456
aktív tag
válasz
Psychonaut #17 üzenetére
Azért gond, mert pl. régi lev.listák tartalma (amelyeken ott volt a címem, amit most nem találok) - ergo jókora, esetenként még ma is használható ismeretanyag - tűnt el a süllyesztőben emiatt.
-
ntomka
nagyúr
Mert az emberek többsége, habár tudja mit keres, a kulcsszavakat rosszul fogalmazza meg. Így valós időben látja, hogy mit fog kapni eredményként a keresésére, ennek megfelelően módosíthatja a kulcsszavakat, hogy relevánsabb találatokat kapjon (nem kell újra és újra különböző kereséseket indítania). Pl. ahogy írtam, fejlesztőknek hasznos. Sokszor van, hogy tudom mit akarok keresni, de azt fórumokon blogokon, stb. máshogy fogalmazzák meg, mint ahogy én gondoltam. Így ha az első egy-két kulcsszó releváns a témában, a többit már megfelelően fogalmazhatom meg.
Egyébként nem értelek. Ha nem tetszik, akkor vagy kikapcsolod, vagy figyelmen kívül hagyod. Attól még, hogy lentebb villognak a frissített találatok, te a saját mondandód írhatod ugyanúgy nyugodtan. Persze az előttem szólónak is igaza van. Ha az MS előáll majdan egy hasonló funkcióval, akkor azt világmegváltó fícsörként adod majd el.
(#13) DarkByte: Igen, jelentősen megnövelheti a terhelésüket. De ha belegondolsz, ebben semmi innovatív nincs. Suggestions eddig is volt, Ajax eddig is volt, most csak kombinálták a kettőt. Ami itt inkább érdekes lehet az az, ahogy a szerveroldali erőforrás optimalizációt megoldották. Na ez az, amit mi már nem látunk, és egy kicsit belegondolva biztos sokat dolgoztak rajta.
(#14) x123456: És az miért baj, ha elavult dolgokra nem kapsz találatot? A relevanciát az idő is meghatározza.
(#16) moonman : Ahogy a cikkben is olvasható, itt is kikapcsolható.
-
x123456
aktív tag
Egy ideje amúgy rohamszerűen (amikor az ápolóim épp nem néznek ide
) össze-összehasonlítom a gúgli és a yahoo v. a bing találatait. A többiek általában kevesebb találatot adnak, de a hiányzók javarésze irrelevánsnak tűnik. (magyarán úgy látszik, hogy a gúgli tömi meg szeméttel a találatok listáját)
És még egy érdekesség: régebben szinte az internet kezdetéig vissza lehetett menni (időben), ha a google-n turkáltam. Tíz éves anyagokat már hiába keresek, nyomuk sincs.
Két éve még sok helyen megtaláltam magam különböző lev.listákon. Ma jó, ha két találatot kapok a régi mail címemre... -
DarkByte
addikt
-
Fecow
aktív tag
A különbség az, még ha pontosan tudod is milyen keresési kulcsszóval akarsz keresni, (bár ez sem könnyű minden esetben, mindenkinek, ugye ezért csinálják pl a suggestet kb az összes normálisabb kereső dobozba), azt már legtöbb esetben nem tudod, hogy erre a keresési kulcsszóra milyen találatokat kapsz. Ebben segíthet az instant. Gyorsabban megtalálhatod amit tényleg kerestél és nem azt amire az általad eredetileg megadni tervezett keresési kulcsszóra kapnál. Nem mondom, hogy "must have" feature, inkább azt mondom "nice to have".
-
Sanyix
őstag
hát igen mostmár ha beírod hogy free tele lesz crackes oldalakkal (amikre ugye rákattintva "csatlakozik" (úgy tesz) a szervehez, majd kiírja hogy ennyit és ennyit kell csak fizetned
), és az a legszebb hogy INGYENES programokhoz lesz tele crackekkel a lista, meg serialokkal. Ugyanez a download címszónál, ha azt is beírod csak kamu warezra lehet számítani a találatoknál.
De az a legszebb amikor a keresett szöveget kiemelve írja hogy megtalálta az adott oldalon, ránézve az oldalra viszont sehol sincs az a szöveg amit talált...
De még mindig jobb mint a konkurencia... -
ntomka
nagyúr
"A szolgáltatást bejelentő sajtótájékoztatón a cég elárulta: a következőben hónapokban a böngészők keresődobozában is beépítik majd."
Ezen gondolkoztam, hogy ha címsorból/dobozból keresek, akkor ennek a funkciónak nem veszem hasznát. Erre... de ezt hogy gondolták?!
-
WonderCSabo
félisten
Kipróbáltam, sztem vmi rohadt idegesítő, h. a gépelés közben kapkodja elő a különböző találati listákat.
-
moonman
titán
ezek szerint nem csak én vettem észre, hogy a keresőjük minősége meredek zuhanásba kezdett. sokszor egyszerűen marhaságokat talál, beírok két szót és kidob olyan találatokat, amelyikben egyik sem szerepel. WTF
az meg külön kedvencem, hogy a találatok fele fórum, ahol azt javasolják, keressem meg a google-n.
-
x123456
aktív tag
Újabb semmiresejó, de annál idegesítőbb google fícsör.
Egyre bosszantóbb ez a banda. Ahelyett, hogy egy tisztességes, precíz keresőt csinálnának végre (újra - mert induláskor még az volt, ha jól emlékszem), mindenféle csicsákkal hülyítik tovább a jónépet.
Azt mikor érjük meg, hogy pl. egy keresőkifejezésbe írt pontot is figyelembe vegyen ez a ******?
(neki a "System out" és a "System.out" ugyanaz, akárhogy trükközik az ember)
Vagy mikor jön el végre az a világ, amikor a reklámok helyett valódi találatokat kapunk? (lásd mindenféle cylex-tudakozo "találatok") -
Apollyon
Korrektor
A videót nem néztem, de kipróbáltam a cuccot, hát, komoly. Nem lassú meg semmi, iszonyat gyors, bár ez elvárható. Tetszik, bejön, ha nálunk is lesz, akkor viszont ki fogom kapcsolni
-
moonman
titán
"A bejelentkezés a szolgáltatás használatának feltétele"
ó, hála istennek. a videó valami nagyon gay, látom, átvették az Apple-stílust. hajrá.
[/fika off]
Új hozzászólás Aktív témák
it A vállalat azt mondja: rengeteg időt spórol meg a felhasználóknak a dinamikus keresési találatokkal. Elindult a Google Instant.
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- VoLTE/VoWiFi
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Klánalapitó topik (fps: CS, CoD, UT2k4)
- Németország - élmények, tapasztalatok
- Minőségproblémák miatt késik Pixel 9a piacra kerülése
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 855 G7 - Ryzen 5 I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 132TB+400GB rack szerver - E5-2620v4, 128GB RAM, 2x25G NET, 4GB RAID/ZFS, ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 500GB SSD RX 580 4GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest