2019. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Apollyon válasza TM. (#50) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Úgy tűnik, téged nem nagyon zavarnak a tények.
A drogoknak nincs meg a helyük, és semmi szükség nincs rá, hogy bárki is a feltételezett előnyeit firtassa. Ha neked drogozásra van szükséged, akkor a te mentalitásoddal meg életeddel van probléma, nem pedig azéval, aki ellene van.

A drogosok pedig nem csak saját magukat, hanem a környezetüket is tönkreteszik. A családot, a barátokat stb. Továbbá egy drogosra nincs szükség semmilyen munkahelyen, legfőképp azért mert nem tudja szakszerűen ellátni a feladatát, másrészt rossz hatással van a körülötte lévőkre is.

Persze csinálhatod titokban, úgy, hogy senki ne tudjon róla, egy ideig. De előbb-utóbb ki fognak ütközni a rendszeres használat, azaz függőség tünetei.

Engem meg abszolút nem érdekel, hogy te mivel teszed tönkre magad. Felőlem csináld ameddig élsz, hidegen hagy.

Az az álláspont, miszerint a drog rossz, az nem erőltetés, hanem tény, és kb. több milliárd ember a Földön ugyanígy gondolja, ha tetszik, ha nem, és ez ellen semmit sem tehetsz.
Amúgy a legnagyobb drogdílerek sem használók, nem véletlenül.

Továbbá, nem véletlenül van szabályozva, lehet, hogy pár országban törvényesen lehetsz junkie, de a keményebb drogok ott is tiltottak. Belegondoltál már, hogy ez miért van? Vajon azért, hogy neked rossz legyen, vagy azért, mert akkor aztán tényleg beütne a gubanc?

Mégegyszer: nem azzal van a gond, hogy te drogozni akarsz. Hanem azzal, hogy a hozzád hasonlók legálissá akarják tetetni, abban a téves illúzióban, hogy majd akkor minden fasza lesz. Ez pedig azzal jár, hogy olyanok is drogozni fognak, akiknek amúgy enélkül is teljes lett volna az életük, de tönkrement, mert valami telibevágott kretén rábeszélte őket, hogy szívjanak be.

Aztán még mielőtt te kezdesz itt magaslóról firkálni hogy személyeskedés, előbb gondold át a fentieket, mert a mentalitásod rendkívül káros és mérgező a környezetedre nézve.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#52) Tulku válasza Apollyon (#51) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Nem is értem, mi az hogy drog ellen lobbizás? Értelmezhetetlen...olyan mint a nemi erőszak ellen való lobbizás...nyilván életünk minden percében a nemi erőszak ellen lobbizunk...kapcsolatainkban, utódainknak, ismerőseinknek...legalább is remélem...

(#53) Apollyon válasza Tulku (#52) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Semmi, csak nem tudott jobbat mondani.
Tipikus sjw mentalitás, ha nem tudják erkölcsi szinten elérni a céljukat, akkor jönnek a "nekem ez jár" szintű alanyi jogon követelőzéssel.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#54) TM. válasza Apollyon (#51) üzenetére


TM.
(újonc)

Mondanám, hogy biztos elbeszélünk egymás mellett, de nekem inkább tűnik úgy, hogy az értő olvasás hiánya egy speciális sajátosságod.
Attól, hogy valami legális, még nem kötelező, és attól, hogy beszívsz, nem leszel junkie. A hozzáállásod tájékozatlanságtól bűzlik, miközben olyan közhelyeket és lekövethetetlen állításokat puffogtatsz, miszerint x milliárd ember ezt vagy azt szeret, meg mit csinál vagy nem csinál egy drogfogyasztó a munkahelyén. Pontosan annyira vagy képben, mint a "legnagyobb dílerek" fogyasztási szokásaival kapcsolatban: semennyire.
Úgy vélem, elég változatosan próbáltam megvilágítani az álláspontomat, többször visszatértem egy-egy pontra. Mivel érdemi konzultáció helyett csak zsigeri reakciókat kaptam, feltételez(t)em, hogy negatív tapasztalatod kötődik a témához. Szeretnék ebben hinni, mert a másik opció az, hogy te tényleg egy beszűkült segg vagy. (Kérlek, ragadd meg az alkalmat, és ejtsd a témát :) )

(#55) TM. válasza Tulku (#52) üzenetére


TM.
(újonc)

Drog ellen való lobbizás például kikelni egy cikk ellen, ami (feltételezem, mivel az inkriminált cikk valahogy nem került hivatkozásra) említi a könnyűdrogok esetleges legalizálását.

(#56) Tulku válasza TM. (#54) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

1. Akkor már ketten vagyunk, hiszen engem is tudatbeszűkültként aposztofáltál, viszont számomra felemelő, hogy ilyen lényekkel tudok polémiát folytatni, s rögtön tanít is minket...

2. "Pontosan annyira vagy képben, mint a "legnagyobb dílerek" fogyasztási szokásaival kapcsolatban: semennyire."
Szerintem ennek ő kifejezetten örül...de látom ez is - mint megannyi más - a tudatbeszűkült állapot velejárója...

(#57) TM. válasza Tulku (#56) üzenetére


TM.
(újonc)

1. Ahogy érzed, te biztosan jobban ismered önmagad.
2. Gondolom örül is, de akkor ne tegyen úgy, mintha lenne bármi fogalma is arról, amiről büszkén vallja, hogy semmi köze hozzá. A kettő nem megy egyszerre.

(#58) dabadab válasza Tulku (#39) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Az miért PROBLÉMA, ha a drog fogyasztás ellen lobbizik?"

A hazugsággal van probléma.

DRM is theft

(#59) Apollyon válasza TM. (#54) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Persze, nem tartanak senkinek a fejéhez pisztolyt, hogy drogozzon, és ha legalizálnák, akkor se tartanának senkinek a fejéhez, csak éppen az alkoholizmus mellett lesz majd egy újabb könnyen elérhető opció, ha nem volt még elég: a drogfüggőség. Nyilván el lehet bagatellizálni, csak éppen az alkohol nem fejt ki akkora élményt, mint a fű, és az EU-ban mégis Magyarország az egyik legalkoholistább ország. Ezek után, ha meg a fű legális lenne, ami sokkal de sokkal intenzívebb hatást fejt ki a használójára az alkohollal szemben, szerinted mennyi függő lesz?

De téged ez valszeg nem érdekel, meg sok minden más sem, a lényeg az, hogy te szabadon tudjál majd drogozni – hiszen mi más okból kardoskodnál a legalizálásáért... és még te nevezel mást seggnek. Gratulálok.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#60) dabadab válasza Apollyon (#59) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Bocs, de láthatóan tényleg nem sok fogalmad van arról, amiről beszélsz, szóval lehet, hogy jobb lenne, ha a nagyszabású megmondás helyett először inkább a tájékozódásra fektetnéd a hangsúlyt.

DRM is theft

(#61) TM. válasza Apollyon (#59) üzenetére


TM.
(újonc)

A szintetikus drogok már most is kurva jól elérhetők az arra veszélyeztetett rétegek számára. Nem látom, mitől rontana a helyzetükön, ha ellenőrzött forrásból vennének minőségi anyagot legálisan. (Ez amúgy csak fantázia, nem tudnák megfizetni)
Ha az előző néhány hsz-emnek legalább futólagosan figyelmet szenteltél, akkor egyértelműnek kellene lennie, hogy igenis érdekel a téma. Ellentétben egy enyhén próféta-komplexusos valakivel, aki magasról tesz a házi pálinkafőzésre, és a drogokon kívüli káros tevékenységeket másokra mutogatásnak, illetve felelősség hárításnak tartja, miközben társadalmi felelősségvállalásról bullshitel. Remélem magadra ismersz.

(#62) Apollyon válasza dabadab (#60) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Na és elárulnád, hogy miben tévedtem?
Esetleg abban, hogy a drogozás rossz? Drogozás alatt a marihuána fogyasztására gondoltam.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#63) 7Heads Drago válasza TM. (#50) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Az eddigi hozzájárulásod annyit árult el számomra Apollyon, hogy nem szereted a drogokat és ezt az álláspontot igyekszel mindenkire ráerőltetni.
Ugyanezt teszi az állam is. Neki se tetszik ha drogozol, vagy fegyverrel mászkálsz fenyegetsz embereket. És a piszkok rád erőltetik, hogy nem teheted mert börtönbe kerülsz. Ez pofátlanság...
Fordulj az alkotmány bírósághoz!
Én elvárom, hogy ne igyál vezetés közben, ne drogoz, tartsd be a közlekedési szabályokat, és emberként kezelj engem. És ha neked ugyanilyen elvárásaid vannak felém az teljesen rendben van. Ha szerinted ez erőszak a részemről, akkor menj el dokihoz. Nem sértésnek szánom

Hogy mi "helyes", az meg nagy általánosságban értelmezhetetlen, ezt ugyanis minden ember saját meggyőződése diktálja.
És ez csak úgy jön vagy mi? Tudnák neked könyvet is javasolni, ahol utat mutatnak mindenkinek. Ha saját kútfőből akarod kitalálni mi a helyes, akkor sok pofára esés vár még rád.

[ Szerkesztve ]

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#64) Apollyon válasza TM. (#61) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Ez az utolsó kommentem részedre:
a házi pálinkafőzéssel sem értek egyet, de azért ahhoz annál több cucc kell, mintsem csak pénzre, hogy tudj drogot venni a boltban.
De ez a pálinka dolog igenis másra mutogatás, mert ha már pálinkát lehet, akkor drogot is lehessen. Ebből ezt akarod kb. kihozni.

"A szintetikus drogok már most is kurva jól elérhetők az arra veszélyeztetett rétegek számára. Nem látom, mitől rontana a helyzetükön, ha ellenőrzött forrásból vennének minőségi anyagot legálisan."

Na és még te mondod hogy én nem olvasok.... Már leírtam, hogy nem csak a kis hülye junkiek miatt probléma a drogozás legalizálása, hanem mert olyanok is drogozni fognak, akiknek amúgy enélkül is teljes lett volna az életük, de tönkrement, mert valami telibevágott kretén rábeszélte őket, hogy szívjanak be, és/vagy mert hoppá, egyszerűen csak elérhető lesz pénzért az arra kijelölt boltban. Mint most a cigi, meg az alkohol.

És igen, társadalmi felelősségvállalás: ami benned minden bizonnyal nincs, mert te a társadalomnak könnyen elérhető kezdődrogot akarsz adni, de nem azért, hogy sokaknak jó legyen, hanem azért, hogy neked jó legyen.

Arról nem beszélve, hogy dabadab kender kommanderrel együtt nem értitek, hogy vannak fontosabb és klasszabb dolgok is a világon, mintsem hogy legálisan drogozással pusztíthassátok magatokat és másokat.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#65) TM. válasza Apollyon (#64) üzenetére


TM.
(újonc)

Az állam és egy random észosztó közötti különbség azért megvan? Más: sokat gondolkodtam már azon, hogy bizonyos emberek miért ragaszkodnak egyes szabályokhoz csak azért, mert szabályok. Kezdem érteni, hogy nektek a világ valami rejtélyes labirintusként jelenik meg, ahol tényleg mindenbe bele kell kapaszkodni, hogy ne körbe-körbe járj.
Ezt nem rosszindulatból írom, tényleg hasznos volt, köszönöm neked.

Apollyon: A pálinkás részből azt akartam kihozni, hogy hipokrita vagy, és ebből kifolyólag teljesen hiteltelen (bár becsüllek annyira, hogy ne kételkedjek abban, hogy ezt te is nagyon jól értetted).
Drogok pedig most is elérhetőek azoknak, akiknek kellenek. Neked nem kell, ezért azt képzeled, hogy az ABC-ből megvenni valamiért könnyebb lenne, mint a díleredtől, aki alkalmasint még házhoz is viszi neked. A legalizálás gazdasági hatásaiba már bele se kezdek, pedig még azok is hasznosak lennének (neked is).
Mindenesetre megköszönöm az eddigi inputot, peace.

szerk.: az első hasábot 7Heads Drago-nak szántam, csak már könnyezik a szemem a füsttől. :)

[ Szerkesztve ]

(#66) 7Heads Drago válasza TM. (#65) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Abból indultunk ki, hogy szerintünk a drog mellett nem szabad érvelni. Te meg azt mondtad hogy ne mondja meg neked senki se, hogy mit tegyél. Ezek szerint te nyugodtan firkálhatsz bármit az rendben van, ha mi leírjuk a véleményünket, azzal megmondjuk neked mit tegyél. Mert te így vetted.
Hogy hol látsz te itt labirintust azt nem tudom.
Komoly segítségre van szükséged...
Jó Éjt 🙂

[ Szerkesztve ]

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#67) bencze válasza Apollyon (#35) üzenetére


bencze
(senior tag)

Persze, ez a drog = ördög dolog hülyeség, mindenkinek megvan a maga drogja, ezer dolog létezik, igen a fűnek is megvan a pozitív hatása és abból is lehet baj, amúgy meg senkinek semmi köze ki mit csinál amíg másokat nem veszélyeztet vele. Annak ellenére, hogy nálunk sunyiban veszik az emberek százezrei a füvet (ne legyünk álszentek az öregeket leszámítva szerintem lakosság kb fele kipróbálta) mégsem szokás meghalni benne, ez is simán mutatja, hogy egyes legális dolgokhoz képest jóval kevésbé káros, ergó teljesen random propaganda dönti el, hogy mit szabad és mit nem. A szomorú, hogy egyesek meg bedőlnek az ilyesminek. Ehhez képest évente emberek ezreit ütik el a közutakon, nem ritkán zebrán mégsem lobbizik senki, hogy tiltsuk be az autókat. Sőt, azt sem nézi a kutya sem, hogy pl mennyire vagy pihent és friss amikor autóba ülsz, pedig nagyságrendekkel több balesetet okoz mint a drog. Vagy nézzünk rá a halálozási okok statisztikáira ha azért aggódunk, hogy egyesek nem tudnak vigyázni magukra ezért korán halnak meg feleslegesen.
Politikai propagandát lehet bármiből és az ellenkezőjéből gyártani csak a világ sosem ilyen fekete fehér hiába szeretnék egyesek leegyszerűsíteni. Ez wishful thinking, régen volt ilyen, talán óvodás korunkban.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear =-

(#71) Apollyon válasza bencze (#67) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Igazából én már nagyon unom a témát, főleg hogy páran képtelenek megérteni, hogy miért rossz, ha az emberek kezébe egy újabb könnyen elérhető drogot akarnak adni.
Ez a közutas példa is tök baromság, amellett hogy szalmabáb, mivel itt függőségről is van szó, nem balesetekről.

A propagandát meg te nyomod, hogy meggyőzd a másik oldalt (a drogozás ellenest), hogy az tök faxa, ha egy újabb drogot akarsz könnyen elérhetővé tenni a világ számára a már meglévőek mellé. Mert az nem elég, feltétlenül kell egy újabb sz...

Sajnálom, hogy ha szörnyű számodra ez a világ, mert nem tudsz legálisan drogozgatni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#72) Tulku válasza Apollyon (#71) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Utolsó posztom...a témában..

Az egész felvetés(ük) nevetséges, különösen annak a tökrében, hogy BIZTOSAN legalizálni fogják itthon is előbb-utóbb a mariskát....ez axióma, a liberális, romló világrend eredménye...tkp az elhülyülés támogatandó alapon...a mariskával az alkohollal ellentétben az a fő probléma, hogy az alkoholista érzi, tudja, hogy rossz amit csinál, érzi hogy leépül és hülyül, de belesz.rik...a mariskás viszont "fantasztikus igazságokra" érez rá, fellengzős, lusta és egy idő után agydarált idióta lesz...nos ilyen egyénekre van szüksége a nyúvörldorder-nek, tehát támogatni fogják a legalizálást...10-20 éven belül épp úgy nem lesz deviáns, mint manapság a buzerancia...

Uff beszéltem, lehet ekézni, sokak tapasztalatát, megérzéseit írtam le...ennek itt vége részemről...

(#73) Apollyon válasza Tulku (#72) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Egyetértek, de egyébként az alkohollal kapcsolatban is elég sok gond van a fejekben. Én egy pár évig teljesen absztinens voltam, és elég sok támadás ért miatta. Nyilván nem vertek össze, de konkrétan hülyének néztek, amikor valamelyik szilveszterkor nem akartam pezsgőt inni.
3 évig nem ittam egy centet sem, és nem azért mert előtte problémám volt a mértékkel, hanem mert egyszerűen csak nem akartam, nem kívántam. Egészség, ilyesmi, nekem ezek is fontosak.

Érdekes megfigyelés volt számomra, hogy ha valaki iszik, akkor azt te toleráld, neked semmi közöd hozzá, hogy ő most mit csinál, ez természetes (nem mintha beleszóltam volna). Ellenben ha te meg nem iszol, akkor ők bátran beleszólnak meg megmondják neked a tutit, és jön az arrogancia, hogy mekkora gyökér vagy, meg milyen ember vagy, nem is tudsz bulizni...

Amúgy igen, alkohol rögtön meglátszik az emberen, rendszeres sokat italozás rövid idő alatt teljesen szétcsesz belülről. A fűnél viszont csak 1-2 év múlva jön a probléma, és ott sincs már visszaút. Persze attól is függ, hogy a szerencsés napi hány gét teker a cigibe. Aztán egyre kevésbé lesz intenzív a hatása, egyre több kell belőle a jókedvhez. Aztán jöhet majd a többi, intenzívebb cucc. Vagy nem, és akkor marad a "csak sima" demencia, de hát amiről nem tudnak, az nem fáj.

Ez a new world order amit írtál kicsit erős, de van benne ráció, mert elvileg tényleg nem döglesz bele fizikailag a fűbe, csak agyilag zoknivá válsz, de fizikailag maradsz egy használható zombi. Aki nem tud gondolkodni, nem beszél vissza (nem tud) és szót fogad, az kell a rendszernek. Ellenben a kemény drogoknál rövid úton végképp levág a kaszás, amiből nincs haszon. Ezért se lesz a herka a kenyér mellé ajándékba.

Én mondjuk ezeket a zöld zoknikat nem sajnálom, csak azokat, akik ennek a zöld lobbinak áldozatul fognak esni. Akiknek eszébe nem jutna füvezni, de a fűlobbi megmondja nekik, hogy szívjál be, mert zokninak lenni überfaxa.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#74) Tulku válasza Apollyon (#73) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Takarítókat foglalkoztatok...ha nem dohányzó kerül a csapatba, előbb-utóbb dohányozni fog...kiközösítik....de egyébként is "sikk" közöttük,...hála az égnek, a normálisabb rétegeknél egyre kevésbé, viszont a dohányos épp úgy vélekedik a nem dohányosokról, mint amiket olvashattunk is fentebbb...az Ő világuk a normális, minden ezzel ellentétes deviáns és megszólandó...alkalmazkodás pedig nincs...alkalmazkodjon a MÁS...nem az ÉN...ennyi...

(#76) Ed_007 válasza Tulku (#74) üzenetére


Ed_007
(fanatikus tag)

Kb. leírtad a galerik működését.
Szerencsére a normálisok egyre többen vannak - itthon...

(#77) 7Heads Drago


7Heads Drago
(PH! addikt)

Az amcsik is inkább otthon csinálnának rendet: [link]

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.