Hirdetés

2019. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18) #19482368 válasza Ed_007 (#15) üzenetére


#19482368
(törölt tag)

A háborút nem a megszokott módon kell értelmezni. Valójában a digitális világban elég régóta háború van.
Ezt elsősorban a gazdaságban, és a világpiacon érezhető, látható. A mai világban, ahhoz hogy egyik ország, vagy nagyhatalom kémkedjen egy másik országról, már nem feltétlen szükséges fizikailag ott lenni. Főleg napjainkban mikor drónokról küldenek rakétákat, műholdakon, utcai kamerákon, vagy éppen a számítógép, telefonba épített kamerákon keresztül lehet megfigyelni, lehallgatni stb...

Nos az egyik legjobb módja az információk szerzésére azok a hálózati, telekommunikációs eszközökbe gyári back-door, vagy nevezzük inkább service kapuknak. :D Ez mindegy gyártó eszközén megvan, minden szoftverben megvan.

A Huawei van most soron, tavaly az Oroszok, Kaspersky. Az Intel botrányról se feledkezzünk meg. Ezek mind gazdasági, piac háborúk.
Hogy vannak áldozzatok, persze hogy vannak, de nem mint fizikai sérülés, sokkal inkább élet minőségben, ahol bizony bele tartozik akár az éhenhalás is. De lehetne azt is mondani, mennyire, milyen szinten tudja befolyásolni egy választási eredményt, egy ilyen digitális háború. Mert erre is van példa.

Jelen pillanatban a Huawei van porondon. Pár hónap, és egy másik cég lesz, aki valamilyen formában sérti vagy éppen hátráltatja Amerika üzleti, gazdasági politikáját. Ezek a hírek valójában erről szólnak. Minden hálózati, telekommunikációs eszköz, vagy szoftver potenciális kém eszközé lehet tenni, mindez legálisan. Ebben nincs semmi új információ.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.