Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • joysefke

  veterán

  válasz nyisziati #29 üzenetére

  Nem nekem kell kimenni, ezt megteszi Trump és a szankció. Ti viszont itt élvezitek a demokrácia MINDEN vívmányát, és nem átalljátok szidalmazni azt, aki biztosítja mindennek a hátterét. Ezért kéne NEKTEK odamenni, és mondjuk Hongkongban szétnézni, mert az a szemétdomb a TIETEK, ti véditek a diktatúrát.

  Nesze, a demokrácia egyik nagy vívmánya a patyolattiszta USA-ból:
  https://www.youtube.com/watch?v=FHRkeqESFmw

  https://www.youtube.com/watch?v=sgYJ3bqSkN8

  Előbb otthon kéne rendet rakni, aztán elmenni idegenbe ugatni

  [ Szerkesztve ]

 • joysefke

  veterán

  válasz nyisziati #52 üzenetére

  Pont ez az, ami nettó hülyeség.
  USA = DEMOKRÁCIA.
  Kína = DIKTATÚRA.
  ENNYI.

  Igen, pontosan ennyi. És nagyon jól jelzi a totális naivitásodat. Azt még elfelejtetted hozzátenni, hogy USA == szabadság, Kína == rabszolgaság :))

  Egyébként pedig nem a te dolgod, hogy megváltoztasd Kínát. Ha mégis a saját dolgodnak érzed, akkor menj oda, Hongkongba, Pekingbe stb aktivistásodni. Az országunkat, a vásárlóerőmet stb hagyd ki a képletből. Mert a józan többség nem akar Kínával balhét és valószínűleg az USA által képviselt "egyetemes igazságban" sem hisz...

  [ Szerkesztve ]

 • joysefke

  veterán

  válasz borg25 #56 üzenetére

  Jó, majd ha nem tudok tájékozódni jók vs rosszak, igazak vs gonoszok, demokrácia vs diktatúra, mi vs ők ügyekben majd megnézem a Mortal Kombatot vagy fellapozom a 12.-es töritankönyv nevezett tíz oldalát...

  Köszönöm hogy irányba raktál :)

  [ Szerkesztve ]

 • joysefke

  veterán

  válasz borg25 #60 üzenetére

  Még mindig azt tudom mondani, hogy ez nem egy amerikai szuperhős film, ahol vagyunk mi a jók és ők a gonoszok és nekünk erkölcsi kötelességünk a gonoszokból jókat csinálni vagy ha ez nem megy, akkor eltörölni őket.

  Azért mert nem jók és gonoszok vannak, hanem emberek, népek és érdekek és a kínai, arab, pakisztáni stb az nem feltétlenül ugyanúgy fog gondolkodni mint a szuperhős és űropera filmeken felnőtt Pistike. Nem ugyanaz lesz neki fontos, nem ugyanaz lesz erkölcsi kérdésekről az értékítélete stb. Még az is lehet, hogy nem akarja, hogy a gyereke szuperhős filmeken és Popsi-kólán nőjön fel.

  Elhiszem, hogy nem úgy gondolkodsz mint én. Mert én pld azt tartom "gonoszságnak" ha beleugatunk a világ másik végében lévő társadalmak belügyeibe és a saját erkölcsi normáink ürügyén (amik persze csak cinikus szólamok) szeretnénk őket olyan dolgokra kényszeríteni, amit ők közösségi szinten nem akarnak és amelyekből mi hasznot akarunk húzni.

  Mivel nem értünk egyet a "gonoszság" fogalmával ezért engedd meg, hogy ezen felülemelkedjek:

  Akár kinek is van igaza, ha beleugatsz kívülállók belügyeibe, minimális az esélye hogy bármit meg tudsz oldani, viszont maximális az esélye annak, hogy a végén az összes féllel összeveszel. Nem csak a képzelt agresszorral hanem azzal is akit éppen szerinted bántanak.

  Ráadásul alapot szolgáltatsz ahhoz, hogy fordított esetben a te belügyeidbe avatkozzanak bele.

  Jelenleg Kína minimálisan avatkozik a belügyeinkbe és hosszú történelme során csak rövid időszakokra gondolták azt, hogy nekik márpedig gyarmatosítani kell.

  Sokkal jobban ráférne egy nagy zakó az USA-ra, hogy végre leszálljon Európa nyakáról és ne próbálja lassan azt is megszabni, hogyan szarjunk.

  Tajvan sokkal inkább Kína része (akár mi is legyen pontosan Kína) mint a nyugaté. Ezt a vörös csillagos Kína és még a Tajvaniak is így gondolják. Elég nagy naivitás (vagy geopolitikai haszonlesés) azt gondolni, hogy a Nyugatnak hosszú távon keresnivalója van Tajvanon.

  [ Szerkesztve ]

 • joysefke

  veterán

  válasz Fred23 #67 üzenetére

  Vihar a biliben. Nem látok érdemi különbséget az arcszkenneléses telefonvétel és a személyhez kötött SIM kártya között (ez van itthon és nyilván még sok más helyen is), talán ez utóbbi még lényegesen hatékonyabb is.

  Itt is bármilyen disznóságot követsz el a telefonod segítségével, vagy akárcsak a telefonod társaságában, megvan a technikai lehetősége, hogy könnyedén beazonosítsanak. Sokkal könnyebben és hatékonyabban, mint holmi arcszkennel.

 • joysefke

  veterán

  válasz ElEvEn11 #69 üzenetére

  Én inkább először aggódom azon, hogy Magyarországon, Európában hogyan élnek vele vissza a kormányok és csak utána azzal, hogy Kínában mi történik. Azon egyelőre elég ha a kínaiak aggódnak. Kérdés, hogy ők -akiket érint- egyáltalán foglalkoznak-e vele annyira, mint az nyugati sajtó.

  de a jövőben nehogy kedvet kapjon valamelyik másik kormány a világban a hasonló szintű eszközkezelésre.

  Hidd el, nem Kínából kapják az ötleteket, és nem azért szigorodik itthon meg mindenhol a megfigyelés (amit én is károsnak tartok) mert Kínában újabban jobbnál-jobb kütyüket gyártanak.

  Már Kína felemelkedése előtt is voltak lehallgatható telefonrendszerek -amelyek lehallgathatóságának biztosítása az USA-ban pld. a gyártó TÖRVÉNYI kötelezettsége, nagyon régóta-,

  Már régóta vannak mobiltelefonok, amelyekkel a telefonhasználó időbeni tartózkodási helye és mozgása tökéletesen rögzíthető.

  Már a jelenlegi kínai riogatás előtt is voltak email-szolgáltatók a hatóság által szépen lekérdezhető adatbázisokkal.

  Közösségi oldalak.

  Autópálya kamerák rendszámfelismeréssel.

  Reptéri kamerák arcfelismeréssel.

  stb stb...

  Ezek közül egyik sem Kínából indult, Kína egyszerűen jó tanuló módjára elsajátítja a mestereitől a tanultakat és a miénknél is hatékonyabb megfigyelőrendszert hoz létre.

  Ez nem azt jelenti, hogy nálunk és az egész nyugati világban nem zajlik töretlenül a megfigyelőállam kiépítése. Kínától teljesen függetlenül.

  Hagyjuk meg a kínaiaknak a saját AVH-juktól való félelmet, mert nekünk ahhoz nincsen sok közünk. Majd ráérünk akkor aggódni, ha a kínai állam a magyar emberek levelezésébe, telefonjaiba stb akar betekintést. Mert az már ránk fog tartozni.

  De hopp, az USA már pont ezt csinálja és erőlteti. Az ő kezükben veled/velünk szemben lévő lehetőségektől miért nem félsz?

 • joysefke

  veterán

  válasz Fred23 #72 üzenetére

  Ha ezt a viszonylag elfogadható állapotot meg akarjuk őrizni, ahhoz az is kell, hogy ne csicskuljunk be a kínai vezetésnek -gazdasági érdekből sem
  ..
  Mert ha elkezd túltengeni a megfelelési vágy bennünk Kína felé, lehúzhatjuk a rolót sok tekintetben.

  Te is becsicskultál, csak Te a mainstreamnek csicskultál be. Gyerekkorod óta szorgalmasan megkapod a médiából, az aktuális szuperhős-filmből, az éppen elfogadott történelem tankönyvből etc hogy mi az elfogadott vélemény. Az hiszed ugyanígy gondolkodnál, ha csak egy kicsit máshol/máshogy nevelkedtél volna?

  Társadalmi szinten a politikai vezetésnek első sorban a saját polgárai felé van felelőssége és a polgárok a saját kormányukat tudják (többé-kevésbé) elővenni.

  Itt az a lényeg szerintem, hogy nem szabad megengedni Kínának a vezető szerepbe fejlődést, és minden lépés örvendetes, ami ennek az elvnek megfelel.

  Itt tévedsz óriásit. Fent ülsz az erkölcsi magas lovon és azt hiszed istenadta jogod eldönteni, hogy másutt mi a jó és mi a rossz és adott esetben fellépni, hogy másutt is úgy viselkedjenek ami szerinted jó.

  Ez a mentalitás egészen addig működik jól, amíg a nálad sokkal gyengébbekre próbálod ráerőltetni a világnézetedet. Kivételes esetben működik, általában nem működik, de a gyengébb fél úgysem tud mit tenni. Pld a közel keleti demokrácia-export is ilyesmi. Sosem lesz ott demokrácia, mert alapvetően senki sem vevő rá, sem az aktuális uralkodó kaszt sem az aktuálisan elnyomottak. Az USA pedig nagyon nem ütheti meg a bokáját, legalábbis addig amíg az arabok csak parittyával tudnak a a tankokra lőni.

  Ezzel szemben ha megpróbálod egy egyenlő vagy nálad erősebb félre ráerőltetni az egyetlen, igaz és tévedhetetlen(TM) világnézetet, akkor rosszabb esetben akkora maflást kapsz, hogy a fal adja a másikat. Én kollektív szinten szeretnék ebből kimaradni és a svájci modellt követni.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés