Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • borg25

  senior tag

  válasz joysefke #53 üzenetére

  Nézd meg a Mortal Kombat utolsó részét. Tudod, hogy a végén hogy győz a rossz? Úgy, hogy minden eddigi alkalommal mikor a jó és a rossz összecsapott, akkor a jó volt az erősebb, s megkegyelmezett. A rossz az utolsó részben is veszítene, de csellel a semleges részt elfoglalja, így ott a jónak elvész a hatalma, győz, és a jót rabszolgájává teszi.
  Érts meg: A ROSSZ SOSEM FOG MEGKEGYELMEZNI A POTENCIÁLIS ELLENFELEINEK, HANEM LIKVIDÁLJA ŐKET!!!!

  Film, fantasztikum. Legyen életből merített példa: Hitler?
  Á, nem baj, hogy megszegi a békeszerződést és fegyverkezik.
  Á nem gond, hogy lerohanja Csehországot, úgy is majd megáll
  Á, nem gond, hogy bevonult Ausztriába, és kimondták az Anschlusst, úgy is mire megy vele.
  Á, nem kell teljesen megépíteni a Maginot vonalat, mert úgy is olcsóbb, s mi baj származhatna belőle?
  Tényleg történt bármi baj is azzal, hogy a nagy demokráciák inkább nem szóltak bele, mert a háború áldozatokkal járna, és diplomáciával úgy is minden elintézhető?

  (#47) Piszmaty76:
  "És amikor pl. Huawei-t veszek azzal én nem az ottani rezsimet szándékozom támogatni, hanem az ottani rendszerben (túl)élő emberek megélhetését (tudjátok munka, fizetés)."
  Hofi erre mondta, hogy édes istenem, ha annak idején az anyámnak azt mondhattam volna, hogy én nem buktam meg, csak az ötöshöz hiányzott még négy jegy.
  Részedről ez is ugyanolyan bulshit mint amit a cikkben USA mond indoknak.

 • borg25

  senior tag

  válasz joysefke #58 üzenetére

  ne sértődj meg, én nem azt mondtam, hogy jók vagy gonoszok, csak azt, hogyha nem jók, akkor bizony ha Kínának hatalmában áll majd, akkor az akaratát rá fogja kényszeríteni a világra, és ez ellen addig tehetsz bármit is, míg gyengébbek mint te, utána már nehezen.

  (#57) Piszmaty76:
  Van olyan álláspont (Diktátorok kézikönyve), hogy nem hatékony, ha pénzzel, élelmiszerrel támogatjuk a (pl afrikai) diktatúrákban szenvedő szegényeket, mert a pénz úgy se hozzájuk fog eljutni, hanem a rezsimhez. Ha mást nem, úgy hogy a rezsimnek nem kell foglalkozni az élelmezésükkel, iskolázásukkal, ami pénzt aztán Ferrárira és vesztegetésekre lehet fordítani. De inkább eleve lenyúlják a pénz nagy részét, mert általában ez történt, csak néz körbe a világban.
  Paradox módon, az a hatékony ha nem (így) segítünk.

 • borg25

  senior tag

  válasz joysefke #61 üzenetére

  Én se, tartalma alapján a cikk írója, de szerintem itt senki se gondolja azt, hogy Trump ezt most a szerencsétlen elnyomott etnikumok miatt csinálja. Erre tud hivatkozni, ennyi.
  A cél a bevételeső és a fejlesztés pillanatnyi megakasztása.

  Hogy most kivel járunk jobban, az USA médián keresztüli agymosásával, vagy Kína nagy testvér figyel téged hozzáállásával az lehet vita téma. Utóbbi mellett szólhat, hogy a létalapját nem a fogyasztói társadalom bevételéből kapja, tehát mondhatná, hogy innentől kezdve új TV 10 évente, de mégiscsak Kína a top környezetszennyező.

  A mi részünkről a lényeg, hogy aki a végén talpon marad az fogja diktálni a jövőt. Kínának elég jók rá az esélyei. Olyan jöhetne még számításba, mint India, aki a 1+milliárd főjével méltó ellenfele tudna lenni Kínának. USA egy főre eső GDP előnye folyamatosan apad, a népessége 1/4(?) hamarább fog öregedni.

 • borg25

  senior tag

  válasz ElEvEn11 #69 üzenetére

  Kedvet kapjon? Kína már most exportálja a megfigyelő technikáját más országokba. Ott is akad aki hasznosítaná, Kínának meg export bevétel. (win-win)

 • borg25

  senior tag

  válasz Piszmaty76 #77 üzenetére

  Nem vitatom :)
  Tárgyilagosabban kellene összehasonlítani a Kínai és USA rendszert.
  Mindkettő egy-egy társadalmi rendszer.
  Mindkettő célja a fennmaradása.
  Kérdés, hogy az egyént tekintetében:
  - Hogyan írják elő az elvárásaikat (alkotmány, törvény)
  - Erre milyen módon veszik rá az embereket (képzés, oktatás, jutalmazási vagy büntetési rendszer)
  - Milyen módon detektálják a rendszer idegen elemeket (semmi, lehallgatás, globális megfigyelés)
  - Mi a tűréshatár, mi számít rendszeridegennek (árulás, vagy sértő megjegyzés a bölcs vezérre)
  - Milyen módon szól bele az emberek életébe (USA-ban akár el is tűnhetsz a vadonban, senkit se érdelek)
  - Milyen módon bánik az elesettekkel (Egészségügyi ellátás, oktatás, vagy borg módra a működésképtelen egyedeket megsemmisíti)

 • borg25

  senior tag

  válasz Piszmaty76 #79 üzenetére

  Ez az összes demokráciára igaz, hogy a szavazó a határon belül van, az számít. A kintiek meg hasznosságuk alapján minősíthetők.
  Viszont ahhoz képest, hogy USA a nagy szemét kapitalista, Kína az aki mindenféle megtérülési terv nélkül bárkinek ad kölcsönt, aztán max ha nem fizetnek, akkor einstand van. A hitelfelvételre meg erősen lobbizik, mindegy mire csak vedd fel, s fizess kamatot. Lsd Budapest-Belgrád vasútvonal. Azért ilyet amerikai bankról ritkán hallani, pedig még egyszer ő a szemét kapitalista...

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés