Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz pinnacle #10 üzenetére

  Az nem épül, hanem már élesben működik legalább egy éve. Amikor kint voltunk tanulmányi úton, az egyik kínai srác, aki jól beszélt angolul és már volt Európában internshipen, behívott minket a WeChat-be, mert ismerős meghívása nélkül nem is léphetsz be. Kb mint anno a WiW esetében. Nekünk ez kellett az ottani projektünkhöz, mert piacot és célcsoportot is kutatnunk kellett, plusz meg kellett ismernünk az ottani "Facebook" működését is ehhez. Két nap múlva letiltottak minket a WeChat-ről, mert állítólag rendszerellenes tevékenységet végeztünk külföldiként és a srác kapott 5 büntetőpontot a rendszerben emiatt, ami azt jelenti, hogy rosszabb besorolása lett. Nem sok, de akkor is. Szóval amíg ilyen rendszer van Kínában, addig rohadtul nem érdekel, hogy mit mondanak az "okosok", én nem támogatom. :(

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz Balage700 #23 üzenetére

  Engem például már beengedni is alig akartak pedig volt meghívólevelem is az egyetemtól, ahova mentünk. 25 percig álltam és nézegetett a finánc az Emigrant Office-nál. Vagy 5 telefonhívást is elintézett. Nem értik az ékezeteket és az én nevemben, azért akad.
  A srác nagyon jó fej volt és az egyetem minden egyes kutatócsoporthoz kirendelt egy-egy kínai diákok, hogy segítsen fordítani a field research-nél. Hiába tanulnak nagyon sokan állítólag kínában angolul, nekünk az volt a tapasztalatunk, hogy még a yes/no szintjén sem értik mit akarsz. A non-verbális kommunikáció pedig olyan kultúrális szakadékkal van tőlünk távol, hogy még a számokat sem tudod az ujjaddal rendesen mutatni, mert azt is máshogy mutatják bizonyos esetekben. A deportáció az általuk gyanúsnak vélt esetekben szokásos és akkor, ha turistaként vagy bent az országban. Mi azért tényleg semmit nem csináltunk olyat és fényképezni is csomószor engedéllye fotóztunk, filmeztünk stb. A megfigyelés így is ott van mindenhol. Több kamerát látsz a villanypóznákon, mint világítótestet. Komolyan, minden túlzás nélkül. Volt olyan flash-em, amikor konkrétan úgy éreztem magam, mint a Szárnyas fejvadászban. Egy áruház ledreklámja, hangosan beszélt hozzám kínaiul (shanghainese volt éppen) és próbálta eladni a valamit, miközben a sarokról árgus szemekkel koslatott egy rendőr, aki olyan elektromos kisbuszos mobilposztnál állt, aminek a tetején vagy 10 kamera figyelte a környezetett és automatikusan rögzített, felismert, azonosított stb. Nagyon kemény volt. Nem akarsz egy ilyen elnyomó rendőrállamban élni, nah. Ettől függetlenül a deportálás nem fenyegetett, de végig tudták mit csinálunk és hol vagyunk. Bezzek amikor egyszer eltévedtünk Shanghai-ban úgy 35 km-rel, mint kellett volna, akkor rohadtul nem segítettek. :D Amikor viszont Édesanyámmal beszéltem Viberen a kínai SIM-kártyámon és néhány keresetlen (nem volt csúnya kifejezés benne, csak kritika) szóval illettük az otthoni (magyar) helyzetet és párhuzamot húztam az ottanival, akkor kaptam 3 tök mandarinul írt üzenetet és azonnal bannoltak a hálózatról. :)
  A felnyomásról. Én egy magánegyetemen voltam tanulmányi úton ott. Az egyetemen ettől függetlenül volt egy pasas, akit úgy mutattak be, hogy a mi "guide"-unk lesz végig. Na ehhez képest pontosan azt csinálta, amit a politikai tisztek, pártbizalmik régen. Megfigyelt, jegyzeteket készített rólunk, állandóan idegesítő kérdésekett tett fel és többször kamerával is felvett minket a dán tanárainkkal egyetemben. Nagyon emlékeztetett a fiatalkoromra, amikor a kommunizumusban is ezek a mechanizmusok működtek Magyarországon. Szóval nem kellett felnyomnia senkinek és az ottani diákok többsége amúgy is ahhoz a felső 10 ezerhez tartozik, aki leszarja, nem érdekli és általában nagyon sokan már eleve külföldre tervezik a jövőjüket (éppen fentiek miatt és a szülőknek még tökéjük is van ehhez). Őket tehát nem érdekli és érdekük sem fűzödik a feljelentgetésekhez, ráadásul amúgy is ott volt ez a kirendelt megfigyelő, aki meg mindent tudott nagyjából. Egyszer még azon is rajtakaptam, ahogy a szállásunk mosodájától kérdezte, hogy hányszor mostunk és mennyit béreltük a mosógépeket. Mindent feljegyzett rólunk. :((

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz Predatorr #25 üzenetére

  Iszonyat normális srác volt. Olyan grafikus portfóliót villantot és olyan szakmai tudása volt, hogy a magam 46 évével és több, mint 20 éves tapasztalatommal elszégyelltem magam. Na ő konkrétan bent élt a tanteremben több társával együtt. Bent volt pár matrac és állandóan dolgoztak. Elképesztő munkamoráljuk van egyébként. Tényleg sajnáltam, hogy megszívattuk, mert mondom; nagyon jó gyerek volt és remekül beszélt angolul, ráadásul vágta a kulturális különbségeket is. Könnyű volt vele dolgozni, amíg más segítő diák sokkal rosszabbul beszélt angolul és nem igazán próbált meg segíteni..., vagy nem tudott úgy az angolja miatt. Ez a srác szerintem a németekhez megy majd dolgozni szerintem, mert már oda várták egy nagy ügynökséghez, de neki még a legnagyobb dél-koreai ügynökség is ajánlatot tett. Én inkább sajnáltam és vittem is neki a követségi területen található kraftbeer pub-ok egyikéből egy sörkülönlegességet.

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz nyisziati #33 üzenetére

  "Újra aláhúzva azt, amit mondtam (és már törölték), hogy a PH!-n erősen gyűlnek a széljobbosok."

  No offense! Engedd el.
  Ez van az összes Magyarországi portálon, fórumon. Néha visszasírom azt, amikot még nem törte át a kritikus tömeg határát a magyar internetezők száma. Akkor még tök jó beszélgetések tudtak kerekedni. Ma már nem is szólok az ilyen threadekhez hozzá, ha tehetem. Legalábbis nem bökdösöm a véleményemmel az ellenvéleményen lévőket, mert mára már nincs véleményelfogadás, pláne bármiféle tolerancia.
  Amúgy meg, ha ennyien vannak itt tényleg, meg még IT-szakik is (ha itt vannak) akkor majd jól letrace-elnek és feljelentenek (nem a kínaiak), mert tudom is én mit tettem azzal, hogy a véleményem elmondtam. Biztos valami hazaárulás vagy ilyesmi... ;)
  BTW: nem, nem vagyok egyik oldal híve sem.

  [ Szerkesztve ]

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz Piszmaty76 #39 üzenetére

  Az igazán félelmetes az volt, amit én ezen felül érzékeltem. Van bennük egy általános sértettség, amit talán még az Ópium Háburók idejéből hordoznak magukban, hogy gyakorlatilag legyőzték őket és gyarmattá silányult a császárság (illetve a világuralmi képük omlott össze akkor kb), plusz egy folyamatos hivatkozási alap a 4000-6000 éves (megközelítés és előadó kérdése melyik) kultúrájuk, ami egy olyan übermens magatartást ad ki, hogy az félelmetes. Azzal együtt, hogy milyen kormány és politikai berendezkedés van szerintem ez minimum félelmetes, de nyilván van, akinek tetszik. Csak kiegészítés: minden előadó professzorunk, függetlenül a tárgytól minden nap elmondta, hogy felejtsük el azt, hogy Tajvan nem kínai része. Az a kontinentális kína jogos tulajdona, követelése és része, pont – mondták. :U

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz zsolt320i #44 üzenetére

  Ez már csak azért is lehet, mert kb Xi Jinping hatalomba jutásával fordultak nagyot a dolgok és kanyarodtak vissza a totalitárius és centralizált rendszer felé. A korrupció elleni küzdelem leginkább csak eszköz volt, hogy eltakarítsa a mérsékelteket vagy a helyi pontetátokat, akik esetleg nem hajlanak meg feltétel nélkül az akarata előtt.
  Egy biztos. Érezhetően változott az ország és befelé fordult. Én sem először voltam, de ha lehet, akkor soha többet nem mennék vissza, akkor a különbség és nem pozitívan. Persze lehet, hogy az én "szemüvegemmel" van a gond. ;)

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz joysefke #68 üzenetére

  Technikailag nem sok különbség van. Az, hogy milyen szintén élnek vissza ezzel a kormányzatok, az már más kérdés. Hidd el; Kínában nagyon csúnyán és ez nem jó. Ma még lehet, hogy csak ott használják ilyesmire, de a jövőben nehogy kedvet kapjon valamelyik másik kormány a világban a hasonló szintű eszközkezelésre. Azon a szinten ez szimplán az elnyomás és a teljes kontroll eszköze.

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz joysefke #70 üzenetére

  Ne gondolj olyan naívnak, mint amilyennek gondolsz! ;) Tudom, hogy a megfigyelési technológia éppen annyival jár a köztudomásúlag használt technológia előtt, hogy megmaradjon az információs előny az azt alkalmazó hatalom kezében. Az ilyen technológia használható úgy is, hogy visszaéljenek vele. Ez sosem jó. Kína ebben élen jár és jelenleg világhatalomra tör. A szememben Kína rosszabb hatalom, mint az USA (ez nem jelenti, hogy az USA fasza és király, ne lőjj így vissza légy szíves!), óder bármelyik más. Röviden. ;)

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

Hozzászólok Aktív témák