Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • joysefke

  veterán

  válasz ElEvEn11 #69 üzenetére

  Én inkább először aggódom azon, hogy Magyarországon, Európában hogyan élnek vele vissza a kormányok és csak utána azzal, hogy Kínában mi történik. Azon egyelőre elég ha a kínaiak aggódnak. Kérdés, hogy ők -akiket érint- egyáltalán foglalkoznak-e vele annyira, mint az nyugati sajtó.

  de a jövőben nehogy kedvet kapjon valamelyik másik kormány a világban a hasonló szintű eszközkezelésre.

  Hidd el, nem Kínából kapják az ötleteket, és nem azért szigorodik itthon meg mindenhol a megfigyelés (amit én is károsnak tartok) mert Kínában újabban jobbnál-jobb kütyüket gyártanak.

  Már Kína felemelkedése előtt is voltak lehallgatható telefonrendszerek -amelyek lehallgathatóságának biztosítása az USA-ban pld. a gyártó TÖRVÉNYI kötelezettsége, nagyon régóta-,

  Már régóta vannak mobiltelefonok, amelyekkel a telefonhasználó időbeni tartózkodási helye és mozgása tökéletesen rögzíthető.

  Már a jelenlegi kínai riogatás előtt is voltak email-szolgáltatók a hatóság által szépen lekérdezhető adatbázisokkal.

  Közösségi oldalak.

  Autópálya kamerák rendszámfelismeréssel.

  Reptéri kamerák arcfelismeréssel.

  stb stb...

  Ezek közül egyik sem Kínából indult, Kína egyszerűen jó tanuló módjára elsajátítja a mestereitől a tanultakat és a miénknél is hatékonyabb megfigyelőrendszert hoz létre.

  Ez nem azt jelenti, hogy nálunk és az egész nyugati világban nem zajlik töretlenül a megfigyelőállam kiépítése. Kínától teljesen függetlenül.

  Hagyjuk meg a kínaiaknak a saját AVH-juktól való félelmet, mert nekünk ahhoz nincsen sok közünk. Majd ráérünk akkor aggódni, ha a kínai állam a magyar emberek levelezésébe, telefonjaiba stb akar betekintést. Mert az már ránk fog tartozni.

  De hopp, az USA már pont ezt csinálja és erőlteti. Az ő kezükben veled/velünk szemben lévő lehetőségektől miért nem félsz?

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés