Hirdetés

 • gabor7th

  PH! addikt

  A valóságban nem fog jól működni a dolog, de van megoldás... a valóság átértékelése. Vagyis el kell érni, hogy a sz@r legyen egyenlő= a lehető legjobb dologgal.

  Ez már el is indult. Itt egy példa:

  "A Hydro a támadás során legalább 300 millió norvég koronát, vagyis átszámítva több mint 9,9 milliárd forintot veszített azzal, hogy hackerek fértek a rendszerükhöz "

  "A cég norvég, katari és brazil gyárában működő olvasztóberendezéseit kézi irányításra kellett átállítani, hogy a termelés biztonságosan tudjon folytatódni. Ezt a rendszert jó ideje már automatizálva használják, hogy minél hatékonyabb lehessen a termelés. A támadást végül sikerült visszaverni, de ahogy mondani szokás: az anyagi kár jelentős."

  "A legnagyobb veszteséget az Extruded Solutions nevű divíziója szenvedte el, amely alumínium épülethomkolzatokat gyárt. Ezen a részlegen 20-30 százalékkal kellett csökkenteni a termelést, az ajtókat és ablakokat gyártóegység pedig teljesen megállt."

  "A kiberbiztonsági szakértők az incidens után kifejezetten megdicsérték a céget. Kevin Beaumont úgy fogalmazott: az incidens kezelésére a valaha látott legjobb tervet volt képes felmutatni a Hydro. Dale Paterson – aki a nagyvállalatoknak ad tanácsot a kiberbiztonság terén – pedig kifejezetten örült annak, hogy a cég a támadás által okzott károkat nyilvánosságra hozta."

  Szóval a valaha volt legjobb ellenterv ennyit ér és ez egy nagy sz@r, de nagyon jó, azért mert egy támadás ennyi kárt okoz nehogy már átgondolják, hogy ez okos dolog-e.

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu