Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Nagyon fontosnak tartom az urszemet befogasat, de valahogy a projekt hatbaszurasanak tartom, hogy kozben meg tobbezer, tobbtizezer kis meretu objektumot allitanak palyara, ami meg akkor is problema ha par ev utan a legkorben eleg.

  Hogy tudnak majd biztonsagosan megtervezni egy inditast, ha tobb retegben "aszteroida" mezot epitunk a fold kore. Ott vannak ezek a mikro, nano, piko muholdacskak, ott van a Starlink, ami tobbszorosere fog noni a jelenlegi szamanak, es mar elindult annak is alternativaja, es konnyen lehet hogy vilaghatalmankent mindenki akar majd maganak egy "Starlinket", ahogy a GPS muholdak eseten is igy volt.

  Mi lesz ha az amugy idealis idoablakban epp ott lesz egy halom ki muhold az utban, vagy veszelyes kozelsegben? Mi lesz ha kovethetetlenne valnak ezek az objektumok?

  A masik problemam az, hogy szerintem ha mar felvittek meregdragan, - a kornyezetszennyezesrol nem is beszelve - ne hozzak le ezeket. Alakitsanak ki egy olyan rendszert amivel fenn tudjak osszegyujteni, es tartani a hulladekot. Jo esetben 50 even belul talan epitenek Fold vagy Hold kozeleben, vagy a Hold felszinen egy gyarat, es annak jol fog jonni egy halom extra - es ritka - nyersanyag, ha az eredeti formajaban nem is felhasznalhato.

  Konkretan maga a befogas modszere eleg primitivnek tunik, meg akkor is ha ez csak egy teszt. Rengeteg urszemet nem magneses, vagy csak gyengen az. Legtobbszor ossze vissza porog, bukdacsol, ahogy hozzaernek talan le is pattan, hacsak nem erosen magneses az anyag. Emellett rengeteg uzemanyag kell majd elerni az 1-1 kulonallo urszemetet, hozzaigazitani a palyat, a befogo forgasat 3D-ben.

  A kifejezetten nagy meretu urszemetek, mondjuk elerhetetlenne valt komplett muholdak ellen mondjuk jo lehet. Alternativakent persze eleve beepithetnenek azokba is olyan rendszert, hogy ha X hetig nem tudnak vele kommunikalni, akkor onalloan lepjen be a legkorbe, vagy parkoljon le egy elore kijelolt koordinatara, ugyanazon a magassagon vagy egy kicsivel magasabb palyan.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés