Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Ghoosty

  őstag

  válasz Kékes525 #6 üzenetére

  Akkor most olvasd el még egyszer, amit írtam. Különös tekintettel a költségekre.

  A holdra szállás költsége mai áron 100 milliárd USD volt. A NASA éves költségvetése 17 milliárd USD 2015-ben.
  Ha tized áron is megoldják az odajutást, akkor is elviszi a költségvetés java részét. Ez csak 1 db rövid utazást jelent. Most itt a földön egy egyszerű GSM átjátszó állomás felállítása hónapokig tart. Szerinted hány utazás kellene egy teleszkóphoz a holdon?

  Szondákat meg folyamatosan küldenek vizsgálatra.[link]

  "...hogy innét kiindulva könnyebben tudnánk a naprendszert meghódítani."

  Ahhoz előbb kell a cél és értelme, hogy meghódítsák a naprendszert. (költségek)

  "A föld ásványanyagkészletei végesek, nem akkor kell elkezdeni a felkutatást, amikor már teljesen kifogytak."

  Ez nem így megy, hogy egyszer csak hopp nincs. Csomó minden újrahasznosítható. Amíg az újrahasznosítás és bányászás költsége nem emelkedik sokszorosára, addig felesleges pénzkidobás az egész.

  Álmodozni jó, én is örülnék, ha tényleg meg tudnánk hódítani a világűrt, de iszonyatosan messze vagyunk tőle.

 • blackrulz

  nagyúr

  válasz Kékes525 #6 üzenetére

  mondod ezt amikor látjuk hogy mi megy az olajjal?

  az első holdraszállást a hidegháború tüzelte, hogy megmutassák az oroszoknak bármi áron hogy murrica az első bármibenis. ez is ahogy minden más csak érdek kérdése. és jelenleg nincs érdekében senkinek se ott bányászni, mert éppen pár tevének kell megmutatni mi az demokrácia precíziós lézerekkel.

  persze hogy véges minden készletünk, de most komolyan. oda ki kell lőni a teljes szettet, emberekkel, mindennel hogy lehessen ásni. ellátmányt utánuk lőni, legalább vizet nagy mennyiségben ha már tudnak termeszteni ezt azt, vizet a semmiből még mindig nem tudunk előállítani sajnos. onnan meg vissza kéne hozni a cuccot, meg visszalőni nekik amivel lehozták... rohadt sok fejlesztés, emberi erő lenne ez, rettenetes pénzek, és ezt szeretnéd azoktól, akik a saját országukban nem tudnak rendet tartani, folyamatosan háborúban állnak egy bokorral vagy egy fával, és a legnagyobb erőket arra fordítják hogy még x évig ők legyenek hatalmon...

  ehhez tényleg szemléletváltás kéne, közös célokkal, akár nemzeteken átívelő szervezéssel és tudományos munkával. ez olyan számomra mint egy pajkos este a plútón egy gyönyörű Kepler-452b-ről származó ikerpárral. látok benne fantáziát, de vannak fenntartásaim ;]

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?

Hozzászólok Aktív témák