Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Ghoosty

  őstag

  válasz Kékes525 #4 üzenetére

  Mert nincs semmi gyakorlati haszna. Ugyanabból a pénzből sokkal több/hasznosabb információt lehet szerezni, ha mondjuk más bolygókat szondázunk.

 • válasz Kékes525 #4 üzenetére

  Ki fizeti a költségeket? Az államok maximum propaganda célból tennék ezt (Kínai Hold-program például), de ők is csak akkor, ha megéri nekik, és csak annyit szánnak rá, amennyit még fájdalommentesen rá tudnak áldozni.

  A civil piac a jogi helyzet rendezésére vár, senki sem szeretne milliárdokat áldozni valamire, amikor nem tudni megtérül-e, illetve nem-e jön hirtelen egy olyan egyezmény, amely megfosztja őket a nyersanyagoktól, vagy lehetetleníti el őket. Túl sok rizikó tehát a befektetőnek.

  A Space Adventures és a Roszkozmosz kidolgozott egy Hold-körüli utat (a'la Apollo-8), de két, egyenként 120 millió dolláros székáron egy átalakított Szojuzban. Ha jól tudom senki sem jelentkezett az útra. A 30-50 millió dolláros ISS látogatásokra sincs akkora kereslet, mint azt sokszor beharangozzák.

  Hiába lenne egy Hold-utazás megvalósítható mondjuk 1 milliárd dollárból (a hasamra csaptam), ez csak egy utazás, mondjuk a második és az azt követők már "csak" 500 millió dollárba kerülnének. Akkor is látható milyen sok pénzbe kerülne a Hold-jelenlét fenttartása.

  Folyton Elon Musk-al jönnek, hogy hát ő így meg úgy. Elon Musk is a DARPA-tól kapta az első két Falcon-1 indítás(i kísérletre) a pénzt, a NASA-tól a Dragon és a Falcon-9 kifejlesztésére. Most az amerikai védelmi minisztériummal (DoD) perlekedik, hogy az ULA (Boeing-Lockheed) cég mellett neki is adjanak katonai megbízásokat. Mert ebből tud pénzt szerezni a nagy álmához, a Mars-utazáshoz. Iszonyatosan sok pénzekre van szükség, sok-sok milliárd dollárra. Ennyi pénzt pedig még a multi-milliomosok se tudnak elővarázsolni csak úgy...

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Hozzászólok Aktív témák