Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Squirrel

  senior tag

  Agent Smith is megmondta, hogy az emberiseg a bolygo rakfeneje. Olyanok vagyunk, mint egy virus. Es sajnos teljesen igaz ez az allitas. Ha jobban belegondolunk, ez a virus is az evolucio resze (mint sajnos a rak es sok mas betegseg is). A gyenge (jelen esetben az idosek es kronikus betegek) szervezet nem tud megbirkozni vele, az egeszsegesek meg tulelik. Nyilvan kuzdunk ellene, mint minden mas betegseg ellen is. Jo lenne, ha egyszer vegre eljutna oda az emberiseg, hogy egyuttesen a bolygoeert is, a mi es gyerekeink jovojeert is igy kuzdjon. Egyen szinten is sokat lehet tenni (nem cserelek telefont 3 havonta - sot 3-4 evente :-), nezem, hogy ne muanyag csomagolasban vegyek termekeket, ha lehet biciklivel megyek el a boltba, nem autoval, pedig hegynek felfele kell nem is kicsit jonnom, napelem van a hazon, asvanyvizet nem veszek es meg sorolhatnam) de igazabol az orszagok, cegek vezetoinel kellene szemleletvaltas. Vannak nyilvan pozitiv jelek, de sajnos keves. Ez a fene nagy (al)demokracia sem igen ezt a celt szolgalja.

 • Squirrel

  senior tag

  Hát nem tudom, máshol hogy van a kijárási tilalom, de a mi városunkban (Olten, Svájc) eléggé komolyan veszik. Csak élelmiszerboltok, gyógyszertárak vannak nyitva, sehol egy ember az utcán, autópálya üres, csak kamionok mennek. A média se paráztat, pedig ahol dolgozok, 4 intubált beteg van, 2 osztály meg tele ito-t nem igénylő betegekkel. Ja, és a CoVid19 pozitív rektor nem menne be operálni, ha meg igen, másnap lemondana. Főleg nem menne el a cimbikkel még síelni, miután egy körlevélben saját aláírásával tiltották ezt meg a többi dolgozónak.
  Ami meg a vírus eredetét illeti, a 2002-es SARS-CoV is arról a környékről származik (kicsit délebbről, Guangdong tartományból) nyilván gyanús és sok összeesküvés elméletnek adhat alapot, az igazságot sose tudjuk meg. Az biztos, hogy jelenleg teljesen új vírust ember még hivatalosan nem alkotott, csak meglévőket alakított át, de semmi sem lehetetlen. Az meg, hogy Kínában eltűnt/lecsökkent, abszolút megfelel a természetes lefolyásnak, ha betartják a karantént. Olaszoknál is szerintem elindul csökkenésnek a száma, nálunk kell még egy hét szerintem legalább.

 • Squirrel

  senior tag

  Én is valahogy úgy képzelném el az ideális jövőt, hogy van egy bolygó, egy föderáció. Felfogják az emberek, hogy dél amerikát, afrika közepét, óceániát békén kell hagyni, mert ott vannak az erdők. Cserébe az ott élőknek kell javakat adni, hogy egyenek, legyen szellemi, fizikális jólét. A szaharát tele lehetne telepíteni napelemmel és így tovább. Az egész bolygót, mint egy egységes egészet kéne irányítani. És kőkemény népességpolitika/korlátozás. Máshogy szerintem békés jövőképe, lehetősége nem lesz az emberiségnek. Azt nem mondom, hogy a bolygónak, mert a Föld, köszöni szépen, jó meglesz nélkülünk, mégha szanaszét robbantjuk atommal, akkor is, max kell neki néhány száz, esetleg ezer év.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák