Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Squirrel

  senior tag

  Én is valahogy úgy képzelném el az ideális jövőt, hogy van egy bolygó, egy föderáció. Felfogják az emberek, hogy dél amerikát, afrika közepét, óceániát békén kell hagyni, mert ott vannak az erdők. Cserébe az ott élőknek kell javakat adni, hogy egyenek, legyen szellemi, fizikális jólét. A szaharát tele lehetne telepíteni napelemmel és így tovább. Az egész bolygót, mint egy egységes egészet kéne irányítani. És kőkemény népességpolitika/korlátozás. Máshogy szerintem békés jövőképe, lehetősége nem lesz az emberiségnek. Azt nem mondom, hogy a bolygónak, mert a Föld, köszöni szépen, jó meglesz nélkülünk, mégha szanaszét robbantjuk atommal, akkor is, max kell neki néhány száz, esetleg ezer év.

  [ Szerkesztve ]

 • arn

  nagyúr

  a fold akkor is itt lesz, amikor mi mar sehol sem... egy olyan alomvilagba kapaszkodsz, ami sose letezett igazan, foleg nem hosszabb idoszakig. fajok jottek es mentek, utanunk is lesznek mas sikeres elolenyek - csak nem tudom, hogy ez miert jo neked :) minden fajt addig erdekel a kornyezete, amig komfortos neki, elotte jonnek az egyeni szempontok.

  orulj, hogy nem esz meg holnap egy oroszlan.

  https://www.facebook.com/mylittleretrocomputerworld

 • Fidel76

  tag

  Egy ember sincs aki felelős a földért. A föld a szülő itt, mi meg a gyerekek, és a szülő felel a gyerekért, nem fordítva. A föld akkor is létezett amikor ember nem volt és akkor is fog, ha esetleg már nem lesz. Szerintem a földért senki se aggódjon. :) Saját magadért felelsz, akkor te élj úgy.
  A szeretet, hogy elfogadsz mindent ahogy van, tehát még te sem ismered ezt. Ha ezt ismerni fogod, akkor nem akarsz megmenteni senkit sem, mert elfogadod, hogy ez így jó. A szabad akarat azért adatott, hogy mindenki eldöntse mit szeretne. Én még nem láttam olyat, hogy aki a szellemi fejlődése mellett dönt és elvonul/meditál egy életen át, posztolna, megírná valakinek mi a jó neki, meg a többinek. Ő csak magán dolgozik, senki máson, és egy életet szán erre szabad akaratából. Valamiért nem ideges, hogy mi lesz a földdel, vagy a többi emberrel. :)

Hozzászólok Aktív témák