Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  veterán

  Elképzelhető, de ha így van nagy szerencse és komoly katonai támogatás kellett hozzá, hiszen mire reagáltak már az országon belül is elkerült a vírus sok helyre, távol az első gócponttól. Ráadásul rengeteg nagy városról is szó van. Persze az is lehet hogy csak a cenzúrázás lett sokkal hatékonyabb és nem is olyan jó a helyzet ahogy leírják.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Squirrel

  senior tag

  Hát nem tudom, máshol hogy van a kijárási tilalom, de a mi városunkban (Olten, Svájc) eléggé komolyan veszik. Csak élelmiszerboltok, gyógyszertárak vannak nyitva, sehol egy ember az utcán, autópálya üres, csak kamionok mennek. A média se paráztat, pedig ahol dolgozok, 4 intubált beteg van, 2 osztály meg tele ito-t nem igénylő betegekkel. Ja, és a CoVid19 pozitív rektor nem menne be operálni, ha meg igen, másnap lemondana. Főleg nem menne el a cimbikkel még síelni, miután egy körlevélben saját aláírásával tiltották ezt meg a többi dolgozónak.
  Ami meg a vírus eredetét illeti, a 2002-es SARS-CoV is arról a környékről származik (kicsit délebbről, Guangdong tartományból) nyilván gyanús és sok összeesküvés elméletnek adhat alapot, az igazságot sose tudjuk meg. Az biztos, hogy jelenleg teljesen új vírust ember még hivatalosan nem alkotott, csak meglévőket alakított át, de semmi sem lehetetlen. Az meg, hogy Kínában eltűnt/lecsökkent, abszolút megfelel a természetes lefolyásnak, ha betartják a karantént. Olaszoknál is szerintem elindul csökkenésnek a száma, nálunk kell még egy hét szerintem legalább.

Hozzászólok Aktív témák