Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • [CS]Blade2

  addikt

  Ha nem számoljuk bele, hogy direkt szabadították el, és tényleg nincs ellenanyag, akkor elég nagy gáz van.
  A hivatalos adatok Kínából származnak, ezt gondolom mindenki érti. A másik, hogy a hivatalos adatokban sincs pár szarabb ország ahol azt sem tudják, hogy mi van. Ha egy ilyen országba ellátogatott egy fertőzött, akkor ott 100%-os fertőzöttséggel lehet számolni, a halálozásra meg az adott ország orvoslási szintjével.

 • [CS]Blade2

  addikt

  "egy-két százalék a halálozási rátája" by Szlávik János
  Egyébként nem tudom, hogy ez hogy jön ki. Most hivatalosan 4474 garantáltan fertőzött van, és ebből hivatalosan 107-en haltak meg.
  24.-én 916-an voltak,
  25.-én 2000 körül, 26.-án 2700 körül és tegnap lett 4400.
  Ha tegnapig nézzük, akkor 2,4% körül van, így az 1-2% nem jön ki. Akkor jönne ki az 1-2%, ha ők tudnának valamit, hogy igazából 5000-10000 emberből halt meg 100.
  Másik befolyásoló tényező, hogy ki bizonyosodott meg a 4400-ról vagy bármennyiről. Én pl. még akkor sem hinném el a számokat, ha a németeknél lenne, mert ők is képesek voltak pl. migranték kapcsán cenzúrázni meg ferdíteni ipari szinten.
  Vissza térve a számokra... pedig a 4400-ból pl. 1700-at tegnap regisztráltak ami azt jelenti, hogy tegnap vérvétellel kiderült a lappangási időben vagy a tünetek jelentkezésének első pár napján, mert most tuti, hogy senki nem próbálja meg lábon kihordani legalább az érintett tartományban, ami a 4474-ből 4409-et jelent.
  20.-a óta írják, még a gyógyultakat leszámítva is még simán lehet, hogy a 4200-ból február közepére meghal 10 vagy 2000.
  Persze azt sem lehet mondani, hogy az első 1000-ből haltak meg 100-an.

 • [CS]Blade2

  addikt

  A 33 éves német férfi megbetegedése lehet az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjed emberről emberre.
  A bajorországi beteg egy autóipari cég munkatársa, egy kínai kolléganője fertőzhette meg,aki a múlt héten részt vett egy továbbképzésen a vállalat központjában.
  A sanghaji nő szervezetében hazatérése után mutatták ki a vírust. Németországi útja előtt nem sokkal meglátogatta szüleit a járvány gócpontja, Vuhan térségében.
  A bajor hatóságok most igyekeznek feltárni, hogy kivel volt kapcsolatban a kínai nő és a megfertőzött bajor férfi, akit elkülönítve ápolnak egy müncheni klinikán. Legkevesebb negyven embert vizsgálnak meg.

  Innentől kezdve 1-2 héten belül lesz egy gócpont a németeknél is. A továbbképzés többi résztvevője azóta tovább dolgozott a cégnél és eljárkáltak jó esetben az országon belül, rossz esetben akár MO-n is járhattak már azóta, és akiket megfertőztek, ma már ők is fertőznek, úgy, hogy kb. biztosak benne, hogy nem fertőzöttek.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Webasto a cég neve. Onnan áthozhatták Budapest-re a telephelyük kapcsán.
  Főleg állófűtéseket csinálnak, meg tető és hűtés kapcsán ezt-azt az autóiparban.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Azóta már 132 a halottak száma, 6057 a regisztrált fertőzöttek. (10000 körül a gyanús esetek) Gócpont indult Németországból, a német beteg munkatársai között is van már 3. A Franciáknál pedig egy behurcolt esettel lett több.
  Igaza lehet a kínai orvosnőnek, hogy lappangási idő alatt is fertőz, ráadásul extrém szinten. A kínai nő a német továbbképzésen még tünetmentes volt bőven és úgy fertőzött meg 4 embert.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Az Egyesült Arab Emírségekben is van már egy, közben bejött egy Finnországba is.

  A német férfit leszámítva aszem minden fertőzött kínai vagy Kínában élt. Ergó a legtöbb országba kínai embereket kell keresni akik az előző kb. 10 hétben hazautaztak.
  Remélhetőleg van annyi eszük, hogy mentőt hívnak magukra, mint lehetséges fertőzöttek.
  A Finneknél is össze-vissza mászkált a fertőzött kínai, és most, hogy előjöttek a tünetei, akkor jutott eszébe, hogy egyébként nemrég járt Kínában és ma meg köhög.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Nem, mert ami nem megerősített, az hivatalosan nincs. Amit biztosra tudnak, hogy állatról emberre, és emberről emberre fertőz.
  Ott a német férfi, a kínai nőnek még tünetei sem voltak, csak napokkal később Kínában, de ez még nem elég, hogy kijelenthető legyen, hogy a lappangási idő alatt is fertőz. A német férfi és a kollégái nem voltak Kínában.
  Az áruszállítással valószínűleg ugyanúgy fertőz, ahogy eddig is széthordták, és létrejött egy német gócpont. Vagyis, ha Kínában egy fertőzött ember vezeti mondjuk a kamiont, majd valahol átpakolnak és közben megfertőz valaki mást. Kajában maximum élő állattal tudják széthordani. Műanyagon, nővényen, stb. jelen ismeretek szerint nem él meg, nem bírná ki az utazási időt.
  Biztos ami biztos alapon ajánlják, hogy azért mossák el az ilyen kajákat, főzzék meg, stb. Egy laptopot vagy valami műanyag sz*rt töröljenek át.

 • [CS]Blade2

  addikt

  A napokban került elő a pénz kérdés, most kezdték húzni a szájukat a különböző cégek és országok, hogy hát ez mennyibe fog kerülni és ki fogja kifizetni.
  MO-n pl. a szállodák, hogy már eleve mekkora kiesés, hogy a kínaiak nem jönnek, ráadásul a pánik miatt olyan emberek is lemondták a foglalást, akik még nem fertőződtek meg, még simán ki tudnák fizetni azt az 1-2 hétet.
  Az ellenszert is sok kompetens ember a pénz miatt nem keresi, mert azt nézik, hogy mennyire érné meg pénzügyileg.
  A pánikkeltés szempontjából is ez az egyik legnagyobb probléma, mert az ember kénytelen rászámolni feltételezés útján, hogy mennyire színezik ki a történetet, mennyi információt hallgatnak el. Az ismeretlenség miatt ez egészen a nincs is ekkora bajtól a 10x ekkora vagy 100x ekkora baj van-ig terjed.

  Mindkét tábor érthető, mert, ha tényleg nagy gáz van, akkor meg milliós csoportok akár ki is tudnának törni egy-egy ilyen lezárt városból is akár. Ettől tartanak valószínűleg, hogy, ha kajakra megmondják az igazat és még arra rászámolnak az emberek, akkor végül a pánik miatt több halott lesz abból, hogy összetapossák egymást, meg minden féle bűnözés, stb.
  Nem egyszerű ez a helyzet.

 • [CS]Blade2

  addikt

  11 374 / 259 / és 252 A legfrissebb számok.
  Németek 7 , USA 7 , Francia 6. Van már Svéd is.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Szerintem mi azonnal összeszednénk ott fejenként 10-15 bacit/vírust. Innentől viszont aggasztóbb a helyzet, mert olyan emberek vannak intenzív osztályon, akik sz***s kézzel ették az vadállatot élve, sült patkánnyal fűszerezve amit tangapapucsban a vérben totyogva vittek haza, és kutya bajuk nem lett tőle egészen eddig.

  Állítólag a 10000-11000-ből 3000 körül vannak akiknél intenzív ellátás kell, és sok embert kell lélegeztető gépre tenni és sokat újra is kellett éleszteni, és közülük sok a munkaképes felnőtt férfi.
  Ez még egy potenciális probléma, hogy még egy MO szintű országban is necces ennyi embert intenzív osztályra tenni és kezelni.
  Sz*rabb, csóróbb országoknál ez hatványozottan probléma lehet.
  Az nem fér bele, hogy sorba kell állni egy lélegeztető gépért vagy újraélesztésért.

  A karantén is azért necces, mert, ha igazán jól akarják csinálni, akkor 1 fertőzött 1 szoba, mert, ha csak haza hozzák azt a 6 magyart, és összezárják őket két hétre 1 szobába, akkor, ha az egyik fertőzött volt, rögtön jó eséllyel lesz mindjárt 6 fertőzöttünk. Afrikában ez volt a gond nem is olyan régen.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Általánosságban jellemző rájuk, és ált. az ilyen emberek ellenállóbbak a vírusok ellen, mint akinek többé kevésbé sikerül magát mindentől megvédenie. Majd kiderül. Mi kevesebbszer és gyengébb vírusokkal találkozunk évről évre, viszont a gyógyászat elvileg jobb. Némelyik országban a gyógyszerek eredetisége és minősége is hagy kivetnivalót.

  Én úgy számolok, hogy holnapra 300-al nő a halottak/gyógyultak száma, holnaputánra pedig további 1100-al. Mindig egy 9-10. nappal korábbi helyzetet kell nézni, vagyis akit 10 napja regisztráltak, és azóta nem halt meg, az napokon belül meggyógyul.
  Ugyanitt viszont az első külföldről jelentett haláleset aggasztó, mert az a 44? éves csávó már jött ki belőle, aztán 24 órára rá meghalt.

 • [CS]Blade2

  addikt

  A mai számok: 17 373
  362
  és 486
  Úgy, hogy a franciákra 6 fertőzöttet ír.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Egyik maszk sem jó, mert nem zár rendesen, alul felül marad bőven rés. Arcon is be tud jutni a maszk mögött. Szemen, fülön és orron át is.
  Úgy néz ki, hogy az emésztőrendszert is meg tudja fertőzni, nem feltétlenül a tüdőt, és ebben az esetben hasmenést okoz, és a székletben ott a vírus, onnan újra tud fertőzni.

  A maszkot azért mondják, mert más nincs, és még ebből a nem igazán jó megoldásból sincs elég. Ami jó lenne, abból még minden orvosnak sem jut.
  A maszk akkor ér valamit, ha a fertőzöttön (is) van, mert onnan beszéddel, köhögéssel nem tudja olyan sikerességgel eltalálni az egészségeseket. Fülön, szemen meg nem jön kifele a cucc, az orr sem a legtutibb kifele.
  Viszont a két hetes lappangási idővel ez sem járható. Igazából azzal, hogy maszkot hordanánk másoknak segítenénk, hogy fertőzés esetén nem adjuk még tovább. Aki magát akarja védeni vele, arra igen csak félmegoldás.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Kínán belül kell csak nézni, mert más országokban 10 napja még csak összesen volt 25 regisztrált.
  Január 24.-én 916 regisztrált ember volt. Február 3.-án 362 halott és 536 gyógyult, ami összesen 898.
  Ezt vissza lehet vezetni többé-kevésbé a kezdetekig. Persze ez a 900 ember nem pont az a 900, mert van aki pár nap alatt meghalt, van aki nehezebben gyógyul, van aki hamarabb.
  A lényeg, hogy durván a regisztrációk akkor történnek, amikor jelentkeznek a komolyabb tünetek +-pár nap.
  Holnap, február 4.-én ilyenkor már a január 25.-ei kb. 2000 embert kell fednie a halottak+gyógyultak összegének.
  Utána van egy kisebb törés 2700-nál, majd 4400, 6000, 7700, és stb. Ez szerintem valamennyire ki fog simulni. Egy darabig 1000-esével fognak záródni az esetek, utána jönnek a 2000-es nagyságrendek.
  Február 13.-án szerintem 17500 körül lesz a halottak+gyógyultak összege.

  Jelenleg nem igazán mutat semmi a trendek megváltozására, sem csökkenésre, sem egy bummra.
  Ha egyik napról a másikra 50-60 ember hal bele, akkor a rá következő napon legalább ugyanennyi, de inkább több. Holnapra szerintem 422+ lesz a halottak száma, és ugyanígy a fertőzöttek 20500 körül. Lassan már az is probléma lesz, hogy nem tudnak naponta ennyit regisztrálni. A 2-3db 1000 férőhelyes kórház is kicsinek tűnik már.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Kínán kívül 25-ből 9 gyógyult, 2 halott és 14 még beteg. Ma vagy holnap reggel, ha frissül, akkor már szinte biztos, hogy 25-40 között lesz a halott-gyógyult adat.
  A többi pedig alig több, mint 1 hete tünetes. Egyenlőre kár ezzel számolni.

  20684 -13522 Hubei -194 más ország = 6968
  427 -414 -2 = 11
  Viszont 10 napja kb. 400 volt, úgy 2,75%

  Valószínűleg a jobb országok lehozzák azt a fejenként 20 alatti esetet 0 halottal így az is kb. 2,75% lesz.

  Hubei sokkal durvább: 414 halott, 397 gyógyult, és azóta 10 nap rengeteg új fertőzöttel. 2000-el számolva 20,7%. (Innentől a következő 10 napban, ha mindenki meggyógyulna, akkor lenne 3%)

 • [CS]Blade2

  addikt

  Holnap 5000-el, holnapután 6000-el. A halottak 100-asával.
  Nem tudom, hogy mi a terv, elkezdenek munkába járni a többi tartományban? Esetleg Wuhan-ban is?
  Csak mert így is ultragyorsan terjed, hogy mindenki be van zárkózva, csak a boltba mennek le.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Vajon az ebola-nál és a SARS-nál is így számoltak :F

  Ha egyszer kifut, és vége, és lett 10.000.000 fertőzött és 287.000 halott, akkor jó a (halottak/fertőzöttek)*100=%

  Most viszont egy bonyolultabb képlettel kellene, mert így az van a %-ban, hogy az összes fertőzött, - az is aki 2 perce kapta el -, meg fog gyógyulni,
  holott, ha ma kifutna, és nem lenne több fertőzött, holnap akkor is bele halnának 80-100-an, és még 1 hétre rá is simán lenne pár halott.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Kihozzák, hogy a többsége 70-80 éves, meg, hogy olyanok halnak bele, akiknek más betegségei is voltak...
  hát egyrészt lassan minden embernek vannak ilyen-olyan betegségei már 20-30 éves kortól, másrészt - ahol egyesével is beszámoltak - kijöttek olyan adatok, hogy 30, 38 meg 44 éves férfiak is belehaltak simán.
  Egyébként lehetne magyarázni, hogy egy 7 millióan abba a tartományba ragadtak, nem tudtak a lezárás előtt lelépni, és ebből a csoportból szedi folyamatosan az időseket, mert teszem azt az a város egy elöregedett rész Kínán belül olyan, mint MO-n a kisebb falvak. (egyébként nem)

  Eddig mindig két verzió volt a vírusokból: vagy enyhe volt, de gyorsan fertőzött, vagy alig fertőzött, de aki elkapta, az nagy sz*rba került.
  Ez viszont egészen extrém, mert minden tulajdonságában erős. A lappangás alatt is fertőz, 1 ember elég sok másiknak át tudja adni, és a továbbadott is kellően erős, hogy öljön.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Igazából a mennyiséggel a hírek meg elapadtak. Japánban már 45 van, de, hogy? A hajón levőket is beleszámolják?
  Szingapúr is kezd elszállni. Kiadhatnák, hogy van-e terjedés, mint Németországban, vagy mindet úgy szedték össze a repterekről innen-onnan.
  Francia 6, holott a legutolsó hír az volt, hogy a repülőn volt vagy 30 lázas ember. Akkor "csak" influenza lehetett?

  A németek talán megfogták. Bár az is fura, hogy Kínán kívül csak 4 gyógyult van a világon. Remélhetőleg azért, mert állományba kiírták őket vagy valami, és csak a formalitás nincs meg.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Jelenleg sehol sem így számolnak. A szakértők olyan számokat hoztak ki, amit a kiadott adatokból matematikailag nem lehetséges kihozni.
  Az újságok/hírportálok pedig a halottakat osszák a fertőzöttekkel *100.

  Az így kihozott számok pl. 2,75% - nagymértékben javulna, ha 1.000.000 ember megfertőződne, mert úgy 2,75% helyett 0,05% (ezen az elven jöttek ki hírek, hogy javultak az adatok. Sokkal több lett a fertőzött, és így lett 3-4%-ról 2,75%)

  Jelenleg a hivatalosan kiadott adatok:
  28 335 fertőzöttből:
  565 halott
  1262 gyógyult
  26 508 beteg

  Ha simán a halottak/gyógyultak arányát nézzük, akkor 44,7%
  A halott/fertőzött 1,99%

  Ha azt nézzük, hogy január 25.-én több érintett volt, mint ahány halott+gyógyult van ma, akkor közelebb vagyunk a 44,7-hez, mint bármi máshoz.

  "A fertőzöttek száma 28 ezer felett van világszerte, de míg Hupejben a betegek 16,68 százalékának állapota súlyos, az ország többi részén ez az arány csak 9,9 százalék."

  3188-an vannak orvosilag súlyos állapotban.
  +810-en Hupej-en kívül, de Kínán belül.

  A halottak és súlyos állapotúak együtt 4563. Ez a fertőzöttekkel számolva 16,1%
  Persze nem fog minden súlyos állapotú meghalni, de az is biztos, hogy a tegnapi 4000 új regisztrált nagy része még csak tünetmentes vagy épp köhög. (Persze lehet, hogy van aki pillanatok alatt meghalt.)

 • [CS]Blade2

  addikt

  Igen, viszont ez így nem veszi figyelembe, hogy ki mikor lett beteg és mikor halt meg, és azt sem, hogy vannak hozzájuk kapcsolódó betegek.

  Az kellene, hogy kifejezetten a dec 1. és január 25.-e között regisztráltakról összegyűjtött adatokat megnézni.
  Valószínűleg ebből lenne egy olyan adat, hogy kb. 2000 ember, ebből meghalt mondjuk 250, meggyógyult 1000, és 750 pedig a héten fog kijönni belőle.
  Ez is kezdeti és nem pontos, de egy kb. 12,5%-nak első körben elmegy.

  Később lehet bővíteni, ahogy jönnek a 26.-ig, 27.-ig stb. nagyjából lezárt esetekkel a napok.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Már minden féle hír van, de folyamatosan jönnek olyanok is, amik bizonyítják az ellenkezőjét.
  Pl.: a német Webasto-s csávó 2 gyereke és most már a felesége is fertőzött. Gyakorlatilag a kínai nő megfertőzte a csávót, majd visszament Kínába, és a csávó megfertőzte a munkatársait és a családját komplett.
  Kínában egy terhes nő elkapta, és a gyerek 30 órásan fertőzött. Vagy már wuhan vírusosan született, vagy szüléskor abban a kis időben amíg ott volt a muterja közelében, elkapta.
  Az esetek előtt pont azon csodálkoztak, hogy 18 év alatti fertőzött alig van.

  Off-ba teszem, de ezt a topicot át kellene tenni valahova. Úgy néz ki, hogy sokáig velünk lesz még ez a Wuhan vírus téma. A HW árak már a legkisebb gond.

  [ Szerkesztve ]

 • [CS]Blade2

  addikt

  Az nagyon nagy hiba lenne a németektől, ha nem vizsgálnák az összes olyan embert akivel ez a család kapcsolatba került.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Több verziót olvastam már. A magyar szakértő szerint 5 nap, egyébként 14 nap a lappangás, ez után jelentkeznek a tünetek. A lappangási idő alatt már fertőz. Kimutathatóságról annyi volt, hogy az első tesztek alapján még a garantáltan fertőzöttre sem volt 100% hatékony. Most már jobban ismerik, talán most már ki tudnák mutatni hamarabb is, még a tünetek jelentkezése előtt. Egyébként, ha a lappangási idő alatt ki lehetne mutatni 100%-os hatékonysággal, akkor nem lenne bezárva a két csónak és még pár ember a fél világon 2 hétre.

 • [CS]Blade2

  addikt

  A fertőzötteket egyenlőre Wuhan környékén és Kínán belül tudják tartani. Vannak gondok, pl. a tengerjárók, a német eset, stb.
  Amerika, Afrika, Oroszország és Európa talán-talán megfogja időben, és 1-2 héten belül az országok 1/2-e vagy 3/4-e nullás lesz, ha kiengedik azt a 100-200 embert, akiket úgy szedegettek össze repülőkről, innen-onnan.
  Persze most a franciáknál is több van, Japán is kezd elszállni, stb.
  Az irányítás viszont még nem csúszott ki. Egyenlőre nincs az, hogy a németeknél pl. megfertőződtek volna a gyerekek osztálytársai.
  Ha a repülőzés és hajózás, a határok rendben lesznek, akkor, ha minden kötél szakad, akkor le kell választani Kínát, és akkor világjárvány helyett egy óriási kínai járványra lehet szűkíteni még az esetet.
  Akkor mi és még sokan mások megmenekülünk, a kínaiak viszont ráb.nak.
  A gócpont felé kell szűkíteni a kört. Át kell nézni utcánként, lakásonként az egészet, letesztelni, lefertőtleníteni, és addig mindenki marad a seggén. Külön kell választani a nem fertőzött területeket a fertőzőtől, az egészségeseket a betegektől.
  Ez csak így fog sikerülni. Úgy nem, hogy engedik a közlekedést, a vegyülést, és bekerül máshova, és ott keresgélik vissza, hogy ki kivel találkozott, stb.
  Ha sikerül kifüstölni Kínán kívül, és teljesen karanténba lehet zárni Kínát, és minden ország besegít, hogy kívülről befelé felszámolják a dolgot, akkor a világjárvány megakadályozható. 1 gócpontról meg is érdemelnénk, ha nem tudnánk kordában tartani.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Ha végigfertőződik a világ, az nagyobb gond. Segíteni kell nekik, az tuti. A többi országnak meg több lábra kell állnia, nem függhetnek ennyire a Kínaiktól, sem másik országtól.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Az Usában nem úgy szedték össze őket a repterekről? Ha igen, akkor hiába vannak 12 különböző városban, mind el van különítve.

  Én csak a németről olvastam, hogy ott volt először, hogy Kínán kívül emberről emberre át lett adva.
  Egyébként addig a pontig 10-15 országban úgy jelent meg, hogy lázas volt az (ált. kínai) utas.
  Nincsenek információim, hogy Tájföldön vagy Szingába, esetleg Japánba lenne gócpont.

  Én most úgy tekintem, hogy, ha 343 külső országban levő fertőzöttet átraknák Kínába, akkor jelenleg csak a németeknél lehetne arra számítani, hogy egyszer csak megjelenik egy-egy fertőzött, úgy, hogy akár le is van zárva egész Németország. *

  Van valakinek infója, hogy a maradék 330 közül bárhol máshol úgy lett fertőzött, hogy egy lakos jelentkezett, hogy ő rosszul van?

  * és persze azon a 2-3 hajón. Abból az egyik gócpontnak tekinthető.

 • [CS]Blade2

  addikt

  A friss számok: 40 536 / 910 / 3 374

  Vannak változó napok. Van amikor eltér, beesik. Pl: 900, 2000 aztán 2700, de utána 4400.
  Hogy ilyenkor, vagyis ez előtt 1-2 héttel valamit máshogy csináltak, az kérdéses. Inkább véletlen, más lappangási idő, vagy a regisztráció eltolódása lehet.
  Ezért mondtam, hogy idővel a regisztrációval is gondban lesznek. Napi 100.000-et már nem egyszerű.
  A nagyobb gond, hogy sok kórházi ellátás kell, lassan több, mint amennyi idő alatt fel tudnak építeni 1-1 1000 ágyast.
  Ha elkezdik más tartományba szállítani a súlyos eseteket, mert. pl. már nem jut lélegeztetőgép és ágy, abból nagy gond lehet.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Nincs lassulás. Azt mondom, hogy 1-1 napos kis beesések vannak. Lehozzák, hogy végre az egyik napon 3000 alatt volt februárban, de 1 napot kár nézni.
  Fejből valami 7 óra az időeltolódás, valszeg az lehet a ludas.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Most már van egy gócpont az USA-ban. (csütörtök óta):

  Első ízben terjedt a vírus emberről emberre az Egyesült Államokban. A chicagói esetet Robert Redfield, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója jelentette be csütörtökön.
  Redfield közölte: a néhány nap óta koronavírusos fertőzéssel kezelt chicagói asszony férje is megbetegedett. Az asszony korábban a kínai Vuhan városában tett látogatást, de a férje nélkül. Még azelőtt tért vissza az Egyesült Államokba, hogy egyes amerikai repülőtereken bevezették volna a szigorú egészségügyi ellenőrzést.
  A páciens férjének megbetegedésére utalva Redfield hangsúlyozta: "tudjuk, hogy ez nyugtalanító, de az amerikai embereket nem fenyegeti közvetlen veszély".

  Kínán kívül a Diamond Princess, Németország és USA. Én ezekről tudok.

  EU-n belül elvileg a többi behurcolt. Az EU-n kívüliről pedig nem biztos, hogy eljut hozzánk olyan részletes történet, mint pl. a német továbbképzés.

 • [CS]Blade2

  addikt

  28000-nél számoltam:
  "A fertőzöttek száma 28 ezer felett van világszerte, de míg Hupejben a betegek 16,68 százalékának állapota súlyos, az ország többi részén ez az arány csak 9,9 százalék."
  3188-an vannak orvosilag súlyos állapotban.
  +810-en Hupej-en kívül, de Kínán belül.
  A halottak és súlyos állapotúak együtt 4563.

  Nem minden súlyos állapotú hal meg, de vannak olyan gyógyuló emberek akik egyik napról a másikra hirtelen mégis belehalnak.

  A gyógyultak számából már lehet következtetni, hogy kb. a minimum átlagosan a 2 hét, mire kigyógyulsz.
  2 héttel ez előtt Jan. 28.-án több fertőzött volt, mint ma gyógyult+halott.

  Ha valakit nagyon érdekel, akkor tovább lehet húzni a grafikonokat.
  Ha annyira nem, akkor végigszámolhatja tippre: pl. holnap egy jó 130 halott lesz, holnapután egy 150, és stb. 2 hétig kell kiszámolni.
  Tippre a 43000-re egy jó 4000-et ki fog adni, az pedig SARS szint.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Igen, az első Kínán kívüli haláleset volt pl ilyen:

  Szombaton belehalt a koronavírus okozta tüdőgyulladásba egy 44 éves kínai férfi a Fülöp-szigeteken. Ez az első alkalom a járvány kitörése óta, hogy Kína területén kívül jegyeztek fel halálesetet, igaz, a férfi és - szintén megbetegedett - 38 éves élettársa Vuhanból, az epicentrumból származnak.
  Mindketten január 21-én érkeztek Hongkongból a Fülöp-szigetekre, majd a férfi 25-én került kórházba lázzal, köhögéssel és torokfájással. Tüdőgyulladása ellenére az utóbbi napokban stabil volt az állapota, és úgy tűnt, gyógyul, idézi az Egészségügyi Világszervezet helyi képviselőjét a Guardian. A nő most is kórházban, karanténban fekszik.

  44 éves volt, már jött ki belőle, aztán tippre beadta a kulcsot a tüdeje.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Addig oké, hogy mostantól a CT alapján regisztrálnak beteget, de ettől hogy lett 243 halott?
  Ha vérvétellel regisztrálnak tegnapról mára, akkor ezek szerint 2000-3000 lett volna csak, de a halottakat nem tudják máshogy számolni, hogy
  mostantól pl. a súlyos állapotúakat is halottnak számolják, mert úgyis meghalnak, és ezért lett +243.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Az viszont tuti, hogy a tegnapi után a mai napon volt a 2. legtöbb regisztrált 4100 körüli értékkel. Feb 4. óta pedig egy kicsit lassult tegnapelőttig.

 • [CS]Blade2

  addikt

  68 500
  - 1 665
  - 9 539
  57 296

  A hajóról 355-t szedtek le eddig. Állítólag tele van 60+ évesekkel, vannak 70+ és 80+ -os emberek is rajta. Ott gyorsan terjed, könnyen elkapják és nem tudnak elmenekülni előle. Lassan vége a karanténnak, de szerintem az bukta lesz. Az utolsó napon is szednek le beteget. A többieket újabb 2 hetes karanténba kellene tenni rendesen negatív nyomásos szobákba egyesével, stb.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Korábban leírtam egy hírből, hogy hány %-a van súlyos állapotban, és ez az a súlyos állapot, amit az orvosok állapítanak meg. (16,68% a gócpontnál, és 9,9% azon kívül)
  Ezen felül vannak olyanok, akik akkor jelentkeztek, hogy lehet, hogy elkapták, amikor már köhögtek,
  és vannak olyanok, mint pl. azon a hajón, hogy 57 vagy mennyi már elkapta, de még semmi tünete nincs.
  A legutolsó kategóriánál még 2-3 hét is lehet, hogy meghal vagy sem. Szinte semmit nem tudnak tenni, vírusra csak tüneti kezelés van. A végén megpróbálnak valami kísérletet, de ennyi, pl. AIDS gyógyszert.

 • [CS]Blade2

  addikt

  Ma más adatot írtak erről:
  Mi Fong, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szóvivője vasárnap azt mondta, hogy a fertőzöttek körében a súlyos állapotban lévők aránya szombat éjfélig 22 százalékra csökkent a január 27-én jelentett 32 százalékról. Ez a bizottság szerint a vírus elleni óvintézkedések hatásosságára utal.

  Szóval februárban 16,68%-ról 22%-ra "csökkent"...

  Erős ez a vírus. Lélegeztetőgépre és koporsóba teszi az embereket, és mellé rohadtul fertőző.
  454-en vannak már a Diamond Princess-en.

 • [CS]Blade2

  addikt

  A legénység marad még 2 hétig, az utasok mehetnek. Ez az utolsó info.
  Egyébként tesztelik őket, sokat úgy szedtek le, hogy még nem volt tünete. Viszont valszeg az első pár napban még nem lehet kimutatni így maradhat 1-2 fertőzött, aki kicsúszik.

Hozzászólok Aktív témák