Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Cathfaern

  nagyúr

  Vegyünk elő konkrét tényeket, úgy mindig érdekesebb :)
  Koronavírus mortalitási aránya jelenlegi igazolt adatok alapján: 2.4% ( [link] )
  Influenza mortalitási aránya: 0.13% ( [link] ), világméretű influenza járványok esetén ez felmehet 2.5%-ra ( 1918-as spanyol nátha, [link] )

 • Zanik

  addikt

  és @dabadab

  Na, akkor hogy tisztázzuk, mert látom teljesen félreértettétek az influenzás hasonlatomat. Nem a 2019-nCoV-ot akarom elbagatelizálni, hanem arra akartam volna rámutatni, hogy mennyire furcsa, hogy miközben a monitorunk mögött szörnyülködünk egy nagyobb mortalitású vírus áldozatainak számán, közben tökre normálisnak tartjuk hogy évente több tízezer ember hal meg influenzában.
  Tehát önmagában egy vírus magasabb mortalitása még nem jelent feltétlenül nagyobb kockázatot egy adott régióban (pl. Magyarország). Az ebola mortalitása 50%, a maláriáé világszinten 11.5% (csak Afrikában 44%), aztán mégse aggódom amiatt hogy valamelyik rokonom elkapja ezek közül bármelyiket is.
  Ha elolvassátok az eredeti hozzászólást, akkor láthatjátok, hogy arra válaszoltam, hogy biztos nem viccelődnék, ha rokonaim elkapnák a 2019-nCoV-ot. De pont ez az, hogy nem aggódom emiatt, mert iszonyat kicsi esélyt látok rá. Jobban aggódom amiatt, hogy összeszednek valami kórházi fertőzést, mondjuk egy fasza multirezisztens baktériumosat.

  [ Szerkesztve ]

  Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

Hozzászólok Aktív témák