Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • btprg

  aktív tag

  válasz gabor7th #7 üzenetére

  Ez azért is nagyon durva, mert szinte megkerülhetetlenek bizonyos szolgáltatások... Ha nálunk is úgy döntenek, hogy lekapcsolják a 2G-3G mobilhálózatot, és csak 4G meg 5G lesz, akkor dobhatom a kukába a Nokiámat. És onnantól kezdve ha akarok valaha mobiltelefonálni, akkor marad a 4G vagy az 5G, és valami backdoor-okkal meg kémprogramokkal teletömött telefon, ami minden mozdulatomat figyeli... (Tök jó, hogy az 5G-vel pontos helyzetmeghatározás is megvalósítható lesz.) Megtehetem persze, hogy nem használok mobiltelefont, de akkor a munkaerőpiacról nagyjából ki is estem.
  Ha a bank is bármikor szerződést bonthat velem, ha nem tetszik neki valami kijelentésem, akkor a pénzemnek is lőttek, hacsak nem tartok mindent otthon. De akkor meg egyszer betör valaki és mindent visz.

  Durva lesz ez a szép új világ. Szépen lassan kialakulóban van a véleményterrorral egybekötött totális kontroll, persze kizárólag a "mi érdekünkben", a "biztonságunkért", a "kényelemért". Remélem lesz valami, ami helyére billenti ezt az elfajult világot, és nem egy orwelli jövőben lesz részünk.

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

Hozzászólok Aktív témák