Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • gabor7th

  addikt

  Hát nyilván arra gondolt, hogy nem mi gyártjuk, csak az igazi gyártóknak megpróbálunk minél kedvezőbb környezetet kialakítani. Szijjártó egyenesen azt nyilatkozta tavaly tán, hogy ezen fog múlni az egész magyar gazdaság sikere. Ami mondjuk gáz, mert ha ilyen netrekötött, felhős dolog lesz az önvezető autó mint aminek egyre inkább akarják csinálni, akkor ki lesz téve a hackertámadásoknak és ez autónál már halálos veszélyt jelent és ezért az emberek el fogják kerülni, különösen az ilyen termékeket általánban elsőnek használók, a gazdagok.

  Németországban most volt a 5G-s frekvencia aukció és nem igazán úgy viselkedtek a cégek, hogy ebben lássák a nagy jövőt és a rengeteg pénzt:

  "Fennállásának eddigi egyik legalacsonyabb árbevételét remélheti a német hírközlésszabályozó szerv, a Bundesnetzagentur (BNetzA), vagyis a német állam a március közepén kezdődött, most is zajló 5G-s spektrumaukcióból."

  "A 2,45 milliárd eurós összeg kevesebb mint fele a 2015-ös aukcióból származó bevételnek és nem egészen öt százaléka a 2000-ben tartott 3G-s aukcióból származó 50 milliárdos rekordbevételnek, mely akkor jelentős piaci átrendeződéshez is vezetett."

  "Ennek legfőbb oka lehet, hogy az 5G-s hálózatok köré egyelőre nehéz olyan üzleti modellt szervezni, mely hosszú távon kompenzálja a jelentős beruházásigényt (beleértve a frekvenciáért fizetett díjakat)."

  Amúgy az is érdekes, hogy Orbán hogy küzd a szuverenitásért, de úgy tűnik, hogy a digitális térben totál kiszolgáltatná az országot. Nem rég volt itt az amerikai nagykövet és elárulta szerinte mi a tétje az 5G-nek azzal kapcsolatban, hogy mi a kínaiakkal akarjuk kiépíteni:

  "miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

  Szóval az öreg amerikai nagykövet bácsi úgy látja, hogy az 5G a hatalom kulcsa, hisz szerintük majd köré épülnek dolgok amivel totálisan zsarolni fogják tudni a többi országot, amiben azt kiépítették. Hisz majd ezt használja a szerintem amúgy zsákutcás okosotthonoktól kezdve, az önvezető autókon át az IoT iparig minden. Ők meg ha majd úgy akarják, megemlítik majd tárgyalásokon, hogy akár lekapcsolhatják azt az országot ami nem engedelmeskedik nekik.

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • gabor7th

  addikt

  válasz Ribi #6 üzenetére

  Mivel az amerikai nagykövet szerint ezen múlik az ország sorsa, valahogy zsarolásra használnák, persze ő szerinte csak a kínaiaktól kell félni. A lekapcsolás kicsit erősnek hangozhat, de kicsi szinten épp ez zajlik Nyugaton.

  Pl. a Mastercard ezt csinálja azokkal akiknek nem tetszik véleménye.

  Vagy pl. a Microsoft meg a "Gab". A "Gab" úgy határozza meg magát, hogy:

  "The Free Speech Social Network"

  Ő a Microsoft felhőjét használja hostingolásra.

  A Microsoft megzsarolta őket nemrég, hogyha nem törölnek több postot is, akkor az egész szolgáltatást megtagadja, tehát az összes ember számára aki a Gab-ot használja.

  Egyszerűen a nagy cégek nem rég rászoktak, hogy átlépik a régi határokat és elzárnak embereket a szolgáltatásuktól akár úgy is, hogy nem szegnek meg szabályokat, és akár a platformukon kívül írhat valaki valamit ami nem tetszik nekik és akkor neki bye-bye indoklás nélkül.

  Ez lehet majd országos méreteket fog majd ölteni.

  [ Szerkesztve ]

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

Hozzászólok Aktív témák