2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kikikirly


kikikirly
(fanatikus tag)

Még ha az Audi,Mercedes, stb nagyokat belértve igaz is amit mond, magyar cégeknek nem sok köze van hozzá.Vannak hazai KKV szektorba beszállítok, kettő nem ugyanaz. :P

(#2) Bici


Bici
(PH! félisten)

A rendőr mit fog ellenőrizni az önvezető autón?
Lefuttat egy víruskeresőt?

(#3) Tapsi válasza kikikirly (#1) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Tévedés. Vegyük pl. az AImotive-t, ami élvonalbeli magyar cég.

(#4) bambano


bambano
(Jómunkásember)

"Az önvezető járművek magyar fejlesztése az amerikaival egyenértékű": szegény bolond nem tudja, hogy ez gáz, nem dicsőség.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#5) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Hát nyilván arra gondolt, hogy nem mi gyártjuk, csak az igazi gyártóknak megpróbálunk minél kedvezőbb környezetet kialakítani. Szijjártó egyenesen azt nyilatkozta tavaly tán, hogy ezen fog múlni az egész magyar gazdaság sikere. Ami mondjuk gáz, mert ha ilyen netrekötött, felhős dolog lesz az önvezető autó mint aminek egyre inkább akarják csinálni, akkor ki lesz téve a hackertámadásoknak és ez autónál már halálos veszélyt jelent és ezért az emberek el fogják kerülni, különösen az ilyen termékeket általánban elsőnek használók, a gazdagok.

Németországban most volt a 5G-s frekvencia aukció és nem igazán úgy viselkedtek a cégek, hogy ebben lássák a nagy jövőt és a rengeteg pénzt:

"Fennállásának eddigi egyik legalacsonyabb árbevételét remélheti a német hírközlésszabályozó szerv, a Bundesnetzagentur (BNetzA), vagyis a német állam a március közepén kezdődött, most is zajló 5G-s spektrumaukcióból."

"A 2,45 milliárd eurós összeg kevesebb mint fele a 2015-ös aukcióból származó bevételnek és nem egészen öt százaléka a 2000-ben tartott 3G-s aukcióból származó 50 milliárdos rekordbevételnek, mely akkor jelentős piaci átrendeződéshez is vezetett."

"Ennek legfőbb oka lehet, hogy az 5G-s hálózatok köré egyelőre nehéz olyan üzleti modellt szervezni, mely hosszú távon kompenzálja a jelentős beruházásigényt (beleértve a frekvenciáért fizetett díjakat)."

Amúgy az is érdekes, hogy Orbán hogy küzd a szuverenitásért, de úgy tűnik, hogy a digitális térben totál kiszolgáltatná az országot. Nem rég volt itt az amerikai nagykövet és elárulta szerinte mi a tétje az 5G-nek azzal kapcsolatban, hogy mi a kínaiakkal akarjuk kiépíteni:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

Szóval az öreg amerikai nagykövet bácsi úgy látja, hogy az 5G a hatalom kulcsa, hisz szerintük majd köré épülnek dolgok amivel totálisan zsarolni fogják tudni a többi országot, amiben azt kiépítették. Hisz majd ezt használja a szerintem amúgy zsákutcás okosotthonoktól kezdve, az önvezető autókon át az IoT iparig minden. Ők meg ha majd úgy akarják, megemlítik majd tárgyalásokon, hogy akár lekapcsolhatják azt az országot ami nem engedelmeskedik nekik.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#6) Ribi válasza gabor7th (#5) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

"akár lekapcsolhatják azt az országot ami nem engedelmeskedik nekik"
Miért nincs térdcsapkodós szmájli :O

(#7) gabor7th válasza Ribi (#6) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Mivel az amerikai nagykövet szerint ezen múlik az ország sorsa, valahogy zsarolásra használnák, persze ő szerinte csak a kínaiaktól kell félni. A lekapcsolás kicsit erősnek hangozhat, de kicsi szinten épp ez zajlik Nyugaton.

Pl. a Mastercard ezt csinálja azokkal akiknek nem tetszik véleménye.

Vagy pl. a Microsoft meg a "Gab". A "Gab" úgy határozza meg magát, hogy:

"The Free Speech Social Network"

Ő a Microsoft felhőjét használja hostingolásra.

A Microsoft megzsarolta őket nemrég, hogyha nem törölnek több postot is, akkor az egész szolgáltatást megtagadja, tehát az összes ember számára aki a Gab-ot használja.

Egyszerűen a nagy cégek nem rég rászoktak, hogy átlépik a régi határokat és elzárnak embereket a szolgáltatásuktól akár úgy is, hogy nem szegnek meg szabályokat, és akár a platformukon kívül írhat valaki valamit ami nem tetszik nekik és akkor neki bye-bye indoklás nélkül.

Ez lehet majd országos méreteket fog majd ölteni.

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#8) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

(#9) Vesa válasza Fred23 (#8) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Erről hát...Ez egy idióta!

(#10) arty


arty
(PH! addikt)

remek ízelítő a fideszes patyomkinvalóságból :D

stadion, kisvasút, freemail

(#11) Baskiria


Baskiria
(őstag)

Buta tahó gazemberek ezek mind...

(#12) mepet


mepet
(PH! addikt)

Egyenértékű? Szerintem nem mindegy, hogy csinálod, amit mondanak, vagy csinálod, amit csinálnak...

(#13) Alchemist válasza Vesa (#9) üzenetére


Alchemist
(PH! addikt)

Palkovics jelenleg egy kinevezett komisszár, ugyanakkor a szakmai életrajza alapján tapasztalt gyakorlati szakembernek számít.
Az MTA kutatói hálózatával eléggé az "elefánt a porcelánboltban" játszmát folytat, ugyanakkor jogosan hiányolja a magyar kutatói-felsőoktatási innovációs spinoff kultúrát (piaci szinten életképes innovációs hasznosító háttér, illetve az ipari igényeket követő oktatás).
Mivel az utóbbi 8-9 évben felsőoktatási-kutatói-innovációs közegben dolgoztam, megtapasztaltam az ezekkel kapcsolatos, alig-alig működő zárványokat. Az átlagos kutató (egyetemi oktató) egy olyan fekete doboz, amibe felülről bedobod a tematikát és az erőforrásokat, alul kipotyognak a publikációk. Más nem... a hasznosítással (netán az ipari szereplőkhöz való kapcsolódással) pedig nem akarja és nem is képes "bepiszkítani a kezét". Tisztelet a kivételeknek. Tudom, az alapkutatásoktól ne is várjunk ilyet... de az alkalmazott kutatási szinten se sokkal jobb a helyzet nálunk.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#14) Gargouille


Gargouille
(fanatikus tag)

Igazságtalanok vagytok szegény Palkovics elvtárssal. Jogos a nagymellény, hisz nálunk még a gázszerelő is okosabb annál a Zuckerberg csávónál! Ilyen szellemi háttértőkével simán leradírozzuk usákiát a technológiai térképről.

(#15) dabadab válasza Alchemist (#13) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Az MTA kutatói hálózatával eléggé az "elefánt a porcelánboltban" játszmát folytat, ugyanakkor jogosan hiányolja a magyar kutatói-felsőoktatási innovációs spinoff kultúrát"

Mondjuk akkor lehet, hogy fejleszteni kellene ezt a szektort, nem szétverni még azt is, ami működik, meg elüldözni az országból azokat, akik még itt vannak.

Meg hát azért valahogy hitelesebb lenne, ha ezeket a problémákat nem olyasvalaki akarná megoldani (ha az ennek a teljesen ellenkezőjét mutató történések ellenére elhisszük neki ezt), aki saját maga is amolyan állatorvosi ló a témában.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#16) Reggie0 válasza Alchemist (#13) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

A spinoff konkretan egy bun az intezmenyek szemeben, szepen be kell sorakozni alajuk es leosztani a penzt. Ezert nincs kulturaja. Aki spinoffol azt nem ritkan kivetik maguk kozul.

[ Szerkesztve ]

(#17) Alchemist válasza dabadab (#15) üzenetére


Alchemist
(PH! addikt)

A Science Park rendszer fejlesztést jelent, ugyanakkor az MTA csicskáztatása a folyamatos átalakítás helyett eléggé gáz.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#18) Alchemist válasza Reggie0 (#16) üzenetére


Alchemist
(PH! addikt)

Így van. A diagnózis egyértelmű, viszont a jelenlegi "kezelésbe akár bele is halhat a beteg".

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#19) daa-raa


daa-raa
(Jómunkásember)

Arcméretben mindenképpen.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#20) hallador válasza Tapsi (#3) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Ok vegyük USA-t ilyen cégből minden államban van egy, csak azok kb 10* tőkeerősebbek.... Ez megint a propaganda szemét.
Ok van egy ilyen cég, ez szuper ennek én is örülök, csak mintha nem egészen lenne mögötte egy Tesla, vagy egy MIT Robotics.

[ Debian Stretch; Fedora 27/28; Linux Mint Cinnamon]

(#21) Reggie0 válasza hallador (#20) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Pedig robotfocistara lenne igeny :)

(#22) hallador válasza Reggie0 (#21) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

:DDD Ne adj ötleteket még kifejlesztik

[ Debian Stretch; Fedora 27/28; Linux Mint Cinnamon]

(#23) freeapro válasza Fred23 (#8) üzenetére


freeapro
(senior tag)

Igen róla van szó. Bár az index nem találta nyomát kutató munkának, de korábban egy kutató-fejlesztő intézetet vezetett, ahol (figyelj, most jön a poén) éppen autonóm járműveket fejlesztenek.

https://www.youtube.com/watch?v=hf59c8iy8BU

(#24) btprg válasza gabor7th (#7) üzenetére


btprg
(tag)

Ez azért is nagyon durva, mert szinte megkerülhetetlenek bizonyos szolgáltatások... Ha nálunk is úgy döntenek, hogy lekapcsolják a 2G-3G mobilhálózatot, és csak 4G meg 5G lesz, akkor dobhatom a kukába a Nokiámat. És onnantól kezdve ha akarok valaha mobiltelefonálni, akkor marad a 4G vagy az 5G, és valami backdoor-okkal meg kémprogramokkal teletömött telefon, ami minden mozdulatomat figyeli... (Tök jó, hogy az 5G-vel pontos helyzetmeghatározás is megvalósítható lesz.) Megtehetem persze, hogy nem használok mobiltelefont, de akkor a munkaerőpiacról nagyjából ki is estem.
Ha a bank is bármikor szerződést bonthat velem, ha nem tetszik neki valami kijelentésem, akkor a pénzemnek is lőttek, hacsak nem tartok mindent otthon. De akkor meg egyszer betör valaki és mindent visz.

Durva lesz ez a szép új világ. Szépen lassan kialakulóban van a véleményterrorral egybekötött totális kontroll, persze kizárólag a "mi érdekünkben", a "biztonságunkért", a "kényelemért". Remélem lesz valami, ami helyére billenti ezt az elfajult világot, és nem egy orwelli jövőben lesz részünk.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#25) szkaroly


szkaroly
(fanatikus tag)

Ilyen kijelentések után jut az eszembe az agit-prop kifejezés. Egyébként lehet hogy Palkovics régebben jó szakember volt de ma már csak egy egyszerű kocsmai verekedő.

(#26) MaCS_70 válasza Gargouille (#14) üzenetére


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Nem védeni akarom, de azért megvan ugye, hogy Palkovics ezért nem egészen gázszerelőszint?

Történetesen az Akadémia rendes tagja (ami egy kicsit ezért ironikus mostanság) és a szakterülete éppen a közlekedés és a járműtechnológia.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#27) Fred23 válasza freeapro (#23) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Rákerestem azóta én is, és tényleg letett már valamit az asztalra; ettől függetlenül -ha részben igaza is van- nagyon nehéz szerintem sokak számára nem lekaraktergyilkolni ezt a fickót, ha az kivitelezhető bármilyen okból. Számos topikban gyakran hangzik el, hogy sosem a személyt illik támadni, hanem a mondanivalóját, na de nem vagyunk szentek. Én sem. :D

(#28) dabadab válasza MaCS_70 (#26) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Nem védeni akarom, de azért megvan ugye, hogy Palkovics ezért nem egészen gázszerelőszint?"

Az a baj, hogy ez nála súlyosbító körülmény, hogy pontosan értenie kellene, hogy mit csinál és az hova vezet. :(

DRM is theft

(#29) hcl válasza Alchemist (#13) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Arról az arcról van szó, akiről most derült ki, hogy kamura kapott fizut a kutatásaiért? Valóban elismert lehet.
Illetve onnantól, hogy komisszár, teljesen mindegy, mit csinált eddig. Most az a feladata, hogy oldja meg a K+F Eu pénzek lenyúlását. Teszi is.

Amúgy valóban, vannak sikeres magyar cégek az önvezető autók fejlesztésében, de ez nem a magyar állam érdeme...

@dabadab : +1!

@MaCS_70 : Kultúrember, igazi akadémikus nagyság nem csinál olyat, amit ő. Sajnálatos, hogy ide jutott.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#30) pnauser


pnauser
(őstag)

"Nem kimentek. Mi küldtük ki a magyarjainkat dolgozni és tanulni. Mind az 500 ezret. Világos?"

(#31) szkaroly válasza pnauser (#30) üzenetére


szkaroly
(fanatikus tag)

"De azért ne jöjjenek haza mert nagy sz.rba leszünk. Csak küldjék haza a sok zsét." :D

(#32) hallador válasza pnauser (#30) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Rosszul tudod, én konkrétan kalandvágyból jöttem ki, és nincs tervben visszamenni, mert a kaland remélem sokáig fog tartani.... :))

[ Debian Stretch; Fedora 27/28; Linux Mint Cinnamon]

(#33) Vesa válasza MaCS_70 (#26) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

"a szakterülete éppen a közlekedés és a járműtechnológia."

Éppen ettől lesz hatványozottan gáz, amit mondott!

(#34) hallador válasza MaCS_70 (#26) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Ez azért is elég vicces, mert Magyarországnak 40 éve nincs semmilyen jármű ipari tevékenysége. Az utolsó érdemeges a 260-as Ikarus széria volt, a 415 már nem nevezhető nem, hogy sikernek, egyenesen bukás volt, fel is vásárolták kilóra, a csarnokokat... Mert a motort, váltót a Detroit Diesel hozta...
Ami van, ahhoz meg semmi köze nincs a magyar iparhoz, mert kb a területet, meg a munkaerőt adjuk, a technológia nem a miénk...
Szóval ez KB olyan mikor azzal jönnek, hogy a sok oscar izé nobel díjas tudós, akik magyar származásúak voltak.... Jaja csak semmi köze nem volt Magyarországhoz amit kifejlesztettek, mert Ők is kalandvágyból mentek el onnan, mint a többi 5 - 600 magyar ember mostanában velem együtt.
Na ez a manus ilyen járműtechnikai szakember lehet... Elméletben tuti jó, csak az nem szokott működni gyakorlat nélkül látszik is a faszin folyamatosan tolja...

[ Szerkesztve ]

[ Debian Stretch; Fedora 27/28; Linux Mint Cinnamon]

(#35) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Magyar önvezető autó? Hol-merre? Nem is hallottam róla...

#30: végülis lehet így is fogalmazni. Maffiaisztánban kizavarás=kiküldés.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#36) cami][us válasza hallador (#34) üzenetére


cami][us
(senior tag)

Magyarországnak 40 éve nincs semmilyen jármű ipari tevékenysége

Ez erősen véleményes. :D Persze, ha úgy nézzük, hogy állami cég nem gyárt gépeket, akkor majdnem igaz.

#5 Illumintati confirmed ;]

[ Szerkesztve ]

I'm ayy lmaoing @ your life

(#37) hallador válasza cami][us (#36) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Ez erősen véleményes.

Hát a kis szériában gyártott Puli szekér, meg hasonló semmirekellő fejlesztéseket nézem ,akkor volt, de nálam ez nem járműtechnika, hanem otthoni gányolás kategória.... Nem véletlenül nem lett sikeres egy ilyen valami sem, mert járműtechnikának ne nevezzük..

Persze, ha úgy nézzük, hogy állami cég nem gyárt gépeket, akkor majdnem igaz.

Miért ki gyártott magyar tőkéből bármit az elmúlt 40 évben ami amúgy önálló termék volt és exportra 1 000 db-nál több ment?

[ Debian Stretch; Fedora 27/28; Linux Mint Cinnamon]

(#38) hibavissza válasza dabadab (#28) üzenetére


hibavissza
(PH! addikt)

+1

Az Akadémiánál pénz van, ingatlan van. Meg kell szerezni a sajátlábnak. Ő elvállalta, hogy megszerzi. Soha, semmilyen komoly dolgot le nem tett az asztalra. Az, hogy ez az ember az Akadémia rendes tagja bennem azt erősíti, hogy valahol az Akadémia is megérdemli amit kap.[link] Ahogy az ország is csak azt kapja amit érdemelnek a lakosai.

[ Szerkesztve ]

Lorem Ipsum Photography

(#39) kpityu2


kpityu2
(senior tag)

Ez a kijelentés önmagában a pitiánerség és a kisebbrendűségi komplexus bizonyítéka.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál.

(#40) Ringman válasza hallador (#37) üzenetére


Ringman
(PH! kedvence)

majd ha végre sikerül megállítani a gravitációt széles gábornak, akkor szárnyalni fog az ipar.

multifunkciós agárstadion épül

(#41) Reggie0 válasza Ringman (#40) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Az nem valami ultra orokmozgot talalt fel, amit fekezni kell, hogy csak sima orokmozgo legyen?

(#42) Ringman válasza Reggie0 (#41) üzenetére


Ringman
(PH! kedvence)

[link]

multifunkciós agárstadion épül

(#43) Vesa válasza Ringman (#42) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Haha, erre emlékszem...SZG-nél is elgurult a gyógyszer elég régen már...Tán azóta az UFO-k is elrabolták, mint Patakit.

(#48) Voloka válasza hallador (#37) üzenetére


Voloka
(kvázi-tag)

Te nagyon távol állsz, ettől a világtól. Sem ismereted, sem rálátásod nincsen. De akkor hogyan lehet véleményed, az általad nem tudott,nem ismert viszont nagyon is létező dolgokról? :W

LeEco 2s-m (X620 5,9 020s) eladom érdeklődés privátban

(#49) hallador válasza Voloka (#48) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Igazad van, de azért csak hallottunk volna ha lenne ilyen nem? Konkrétumokat linkeket adj, mert hát nekem amit leirtál semmit nem mond. Viszont ami biztos, hogy egy kettő fecskén felül nincs járműipara annak az országnak.

[ Debian Stretch; Fedora 27/28; Linux Mint Cinnamon]

(#50) Reggie0 válasza Voloka (#48) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Egyaltalan nincs tole messze, de nyilvan meg tudod cafolni adatokkal, csak valamiert azt nem irod le. Lehet annyira titkos, hogy nincs is :D

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.