Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azért annyira nem szörnyü a helyzet, de a BYOD megfelelő kezeléséhez szükséges egy MDM rendszer (AirWatch például) és szigorú telekom policyk. Samsungos Android eszközök esetén lehetőség van szinte teljesen bekorlátozni az eszköz használatát érzékeny környezetben (screenshot készités, másolás, adattovábbitás, vpn, stb.), de most már a Windows Phone 8.1 is kellő támogatással rendelkezik enterprise használatra, úgyhogy erősen eszköz illetve gyártófüggő az MDM rendszer sikeressége. Itthon egyébként a Proyet foglalkozik MDM rendszer bevezetésével.
-
Penge_4
veterán
"másrészt én úgy vagyok vele, hogy egy munkahelyen biztosítsák számomra a munkaeszközt és ne otthonról kelljen behoznom a sajátomat."
És pontosan emiatt lesz egyre elterjedtebb a BYOD, ugyanis egyfelől válság van, másfelől az emberiség többsége még örül is neki, hogy a saját eszközét viheti, elvégre azon nyomhatja a Facebookot meg a többi szart. A munkáltató kapott olcsó munkaerőt, nem fog olyat alkalmazni, aki minimális feltételeket is szab, ráadásul még plusz pénzbe is kerül a céges eszközök miatt.
-
torreadorz
csendes tag
Nekem ilyenkor mindig az jut az eszembe hogy mit várunk a felhasználóktól, mikor eddig az volt a tapasztalat hogy már az okostelefonok előtti korban is simán felnyomták a vállalati rendszereket amiket állítólag profi szakemberek üzemeltetnek.
Gondoljunk csak abba amikor a sony-tól ellopták több millió accountot amit ráadásul plain textként tároltak, vagy amikor xy bank-nál úgy lehetett látni mások adatait hogy az url-ben átirták hogy id=akármi. Vagy mint amikor a magyar szabadalmi hivatalnál hasonlóan ovódás módszerrel lehetett letöltetni a szupervédett szabadalmakat... Vagy a multkori paypal ahol a kétfaktorú hitelesítés csak vicc volt és már az elsővel beengedett és igy tovább.
Szóval nem tudom ezen mennyit rontanak az okostelefonok, szerény meglátásom szerint eddig csak nyitva volt az ajtó amin a hackerek be akartak menni, most meg már rá is van irva az ajtóra hogy nyitva van, de igazából a kettő között nincs túl nagy diffi. -
azbest
félisten
Elég semmit mondó szöveg. Persze általánosságban jönni a céges szabályzatokkal is semmitmondó statisztika, hiszen cégenként más lehet a szituáció.
Legtöbb helyen a céges hálótól elkülönített wifi és nem számítógérre dugdosott készülék elegendő biztonságot adhatna. Persze ha telefonról kell emailezni és hasonló dolgok is bejönnek, akkor cég álal menedzselt és felhasználó által nem átkonfigurálható készülék a tuti. Ha bármilyen formában cégen kívüli eszközről is elérhető bármi, akkor az már sebezhetőség.
Ahol meg tényleg biztonság kell, ott beléptető kapu és minden elektronika és adathordozó kiszűrése lehet megoldás.
Szerk: amúgy lehet túl sok Watch Dogs-ot nézett statisztikus
-
nubreed
veterán
Én mindig is mondtam, hogy ez a bring your own device divat mekkora egy hülyeség. Egyrészt, ahogy a cikkből is ki kéne, hogy derüljön, veszélyezteti a vállalati IT biztonsági policyt, másrészt én úgy vagyok vele, hogy egy munkahelyen biztosítsák számomra a munkaeszközt és ne otthonról kelljen behoznom a sajátomat.
-
xmaas
őstag
Micsoda baromsagokat osszehordanak ezek "beepitet hackerek " tiszta vicc, fogadni merek 95% az okostelefon/tablet felhasznaloknak fingjuk sincs meg arra se hogy kihasznaljank minden funkciot ami bevan epitve a keszulekukbe gyarilag aztan ezek "hacker" szavakkal dobaloznak tiszta komoly emberek csinaljak ezket a hulye felmereseket ,mindegy a lenyeg hogy jol bezsebeltek kitudja mennyi millat a semmiert
Új hozzászólás Aktív témák
it A megkérdezettek harmada úgy használja saját készülékét, hogy nem tudja vagy nem érdekli, hogy mik az arra vonatkozó céges előírások – ugyanakkor egyre nagyobb az igény a céges és privát adatok módszeres elkülönítésére.
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- Rövid videón a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- Működő digitális idegrendszert kapott a robotkutya
- Spórolós topik
- Már a célegyenesen gyorsít ki a PCI Express 7.0
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! ASUS TUF FX506HE Gamer notebook - i5 11400H 16GB RAM 1,5TB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6 WIN10
- Bomba ár! Acer Aspire E15 - Intel N2840 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest