Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • JamesHun

  őstag

  elöbb megzsarolják akik a listán vannak és aki nem fizet azt csepegtetik majd ki szépen évek alatt

  Azért megnézném a listát
  Az érdekelne csak melyik politikusnak nincs
  Szerintem az lenne a kisebb lista

  Origin/Xbox 360/One: JamesSHun

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog (1)

  Németek leakelik az infót (Süddeutsche Zeitung), "érdekes" módon a német politikai elitből senki sem kompromittálódott. Demónak gyorsan beáldozták a ferde utakban járatlan és magát gyorsan megadó izlandi min.elnököt, hogy mutassa az "érintetteknek" (vagy inkább nevezzem őket célpontoknak), mi történhet velük.

  A valóság az, hogy a zsaroló de kiskapuk sokaságával operáló EU adórendszerben szükségszerű az off-shore-ozás: mivel a konkurrencia is ezt csinálja, csak így lehet talpon maradni. Aki a hivatalosan kirótt adót az utolsó fillérig befizeti, húzhatja lefelé a rolót (janem, a rolót is elvitték a behajtók...). Ezenkívül "demokratikus" országokban, ld Franciao is nagyon divat az épp nem hatalomban lévők bírósági, adóhatósági, stb nyaggatása, Sarközy-re is ráálltak eléggé - ilyen rosszmájú közegben természetes, hogy az ember megpróbál független egzisztenciát is kialakítani.

  Ha magyarországi szemmel nézzük: miért is adunk mi egy angol v francia cégnek engedélyt, hogy Mo.-gon bevásárlóközpontot nyisson? Mi nem lennénk rá képesek? Szimplán azért, mert egyrészt velük azonos érdekszférában vagyunk (=EU, nem lehet őket kicsukni), másrészt hatékonyabbak - utóbbi jórésze az off-shore-ozásból adóoptimalizációból származik. Ezekhez képest miért bűn engedélyt adni egy Seychelle-en bejegyzett cégnek Mo.-gon tevékenykedni:F? Ja, persze, az adószabályokat kéne úgy írni, hogy a seychelle-i cég a mo.-i tevékenysége után adott összegben adózzon, ennyi.

  Pénzkimenekítés témában meg kérdezzük meg a görög és az argentin nyugdíjasokat:U Köszönöm szépen, én se örülnék neki, ha egyik éjszakáról a másikra az EUR-mból/USD-mból kőként zuhanó Drachmát/Peso-t csinálnának.

  #10: kétféle cég van: aki optimalizál és aki csődben van (ill van egy harmadik, akit direktbe tápol az állam, ami semmivel se jobb az adófizetőnek, mint a virgin-szigetekre bejegyzett csodacégecske)

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Hozzászólok Aktív témák