Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
Pana is LG OLED kijelzőt alkalazza majd ha igaz .
-
Partz
senior tag
Nézz utána mi köze a telókban lévő oled kijelzőknek a tévékben lévőkhöz, de elég ha csak itt a fórumokon elolvasol pár hozzászólást, akár ebben a topikban.
És még ez után se esett szó részleteiben hogy mennyit változott azóta a használt oled összetétel, csak egy példa a pholed elterjedése.
De a példádnál maradva menj be akármelyik házi-mozi/tv szaküzletbe, és nézd meg mennyire vannak "beégve" az akár több éves ilyen típusú készülékek.bteebi:
Erre a bejelentésre amúgy egy nappal jött a hír, hogy a koreai kormány is beszáll az Lg féle oled panelek nagymértékű támogatásába. Rövidtávú cél az árak csökkentése, és Korea piacvezető szerepének megtartása, szemben kínaiakkal, és a japán Joled-el. -
bteebi
veterán
Muszáj lesz neki, hogy elterjedjen. Jóval több eladott készülék kicsit kisebb haszonkulccsal összességében nagyobb profitot hoz, de az optimalizálást a gazdászaik valószínűleg már évekre előre megtették
. Két-három év múlva szerintem már majd lesz 300 ezer körüli áron, vagy talán még annál olcsóbban is OLED TV.
-
bteebi
veterán
Nyilván jobban megéri, mert egy OLED gyár megépítése, ahol az LG technológiáját használva gyárthatnának paneleket, több milliárd dollárba kerülne. És még licenszdíjat is kellene fizetniük... Saját OLED technológia nélkül - ami már minden bizonnyal nem lesz - nem biznisz a gyártás.
-
DithenS
senior tag
Például a Panasonic tőlük veszi a paneleket.Szóval igen jelenleg jobban megéri tőlük venni mint licenc alapján gyártani.Csak így meg mi szívunk...
Az meg hogy neked van egy 6 éves lcd tv-d amit cserélni akarsz már érthető,de nem is az ilyenekre gondoltam,hanem azokra akik most vagy mondjuk tavaly vettek lcd-t azok nem vesznek oledet most egy darabig. -
darkrock
aktív tag
Remélem mikor legközelebb tv-t fogok venni, akkor majd az OLED is ott lesz mint alternatíva.
-
tecsu
addikt
Ez nem rémhírkeltés, a tervezett elavulás egy széleskörűen használt marketingstratégia;
Viszont vannak termékek, ahol abszolúte felesleges ezzel bíbelődni, ugyanis a divatból és kompatibilitásból fakadó elavulás mértéke is komoly lehet. Ez különösen igaz a szórakoztató-elektronika termékkörére. -
Leigazoka
tag
Jók ezek a Tv-k, de gy 24-27" os monitort is készíthetnének már!
Ami tudja az IPS színeit, betekintését és a VA feketéit és 144-240 Hz tisztán. (Utóbbi a hardkóór gémerek miatt) -
twollah1976
őstag
válasz
fornettisuti #4 üzenetére
Én se nagyon tervezek tévét venni a közeljövőben.
(nincs is tévém, de van a gépemben tévé kártya) -
bteebi
veterán
Már miért ne lehetne licenszelni? Megállapodás kérdése az egész. Tudnának olyan szerződést írni, hogy megérje az LG-nek
. Mondjuk amíg nincs másfajta gyártástechnológia nagyméretű OLED panelek gyártásához, addig szerintem mindenkinek jobb, ha az LG-től veszik a gyártók a paneleket.
#44: Nekem egy 6 éves, CCFL-es LCD TV-m van, szívesen lecserélném már egy OLED-re. Akár FHD felbontásúra is, de 4K-sra még szívesebben
.
-
DithenS
senior tag
Tudom de jelenleg az LG féle megoldás a legjobb TV-k esetében,sokáig bírja,nincs kék pixel ami kihalhat stb...Más technológiával persze lehetne gyártani,de nem hiszem hogy milliókat költenének a TV-k fejlesztéséhez mert a piac így is zsugorodott.Akinvett egy fhd tv-t az jó darabig nem fog csak azért,mert ez oled mondjuk.
-
joey04
titán
Nem értem a beégés parát. Plazmám van, picit bele is égett a sport1 meg digisport logója, de normális nézési távból nem lehet megállapítani hogy ott van, maximum tesztábrákkal, de átlagos embernek még akkor is fel kell rá hívni a figyelmét, hogy mit is kell nézni. Normál körülmények között (fim nézés) észrevehetetlen. Ellentétben az LCD TV-nél tapasztalható felhősödéssel, amit látok sajnos nagyon is, meg eleve a normális fekete hiánya is tönkre vágja az élményt. Telefonokkal meg fölösleges a hasonlítgatás, ott más dolgok a fontosak. Ott a beégés valóban nagyon zavaró és a brutál fekete sem olyan fontos.
-
DithenS
senior tag
Jó lenne valami konkurencia,de LG a szabadalom birtokosa szóval más nem gyárthat sajnos oled tv-t,vagy is nem az ő technológiájukkal ami a TV esetében a legjobb.Bár jó lenne az is ha lehetne licencelni de ez is kizárt.Sajnos ez is olyan mint az intel,konkurencia nincs ezért olyan rohadt drága egy proci hogy nem igaz.
-
-
bteebi
veterán
"Azt valaki elmondaná, hogy a kvantum pöttyös TV-k miért drágák? Nem hinném, hogy olyan nehéz előállítani."
Elsősorban azért, mert új, és elvileg jobb. És jók a marketingesek
. Érdekes kérdés amúgy, hogy vajon mennyivel lehet drágább egy kvantumpöttyös TV előállítása egy sima LCD-hez képest (valószínűleg nem sokkal), mekkora a selejtarány, és hogy mennyibe került a gyártósorok felhúzása, valamint mennyi pénzt öltek bele a fejlesztésekbe. Ezek mind számítanak, de azért minden bizonnyal bőven vissza fogja hozni az árát.
-
bteebi
veterán
"Az LG továbbra is teljes erővel tolja az OLED szekerét"
Biztos?
Na jó, messzemenően ők állnak a legjobban, de azért remélhetőleg idővel lesz némi konkurenciájuk. Az vezetne igazi árcsökkenéshez, nem a fejlettebb gyártástechnológia. Nyilván meg kell térülnie a K+F költségeknek, de azért nem kell félteni őket. Mindenesetre tényleg jó lenne egy "egészségesebb" árcsökkentés, mert az LCD TV-m már 6 éves
.
-
Zsidaaj
tag
Ezek az OLed tv-k is szellem kepesek, mint az oled kijelzos lg g flex?
-
meszi85
tag
Az áruk folyamatosan csökken, de még így is nagyon drágák.
A legolcsóbb LG OLED 55EC930V ~640k Ft, míg a középkategóriás 55" LCD-k ~240k Ft körül már vannak (Samsung UE55H6500).
Persze képminőségre nem ugyanaz, de a többségnél az ár lesz a döntő.
Sajna igaza lett pár hozzászólónak itt a fórumon 2-3 éve, hogy kell neki 4-5 év mire elérhető áron lesznek (ha nem több).
Azt valaki elmondaná, hogy a kvantum pöttyös TV-k miért drágák? Nem hinném, hogy olyan nehéz előállítani. -
-
wolfman
veterán
A dél-koreai cég ipari mennyiségű pénzt invesztál az OLED kijelzők fejlesztésébe.
Cserébe ipari mennyiségű pénzt kérnek el!
-
kpityu2
őstag
válasz
Azt tudtad, hogy a LED kevesebbet fogyaszt mint a CCFL?
-
actival63
aktív tag
A Goldstar az OLED mellett tette le a voksát a Samu pedig a Kvantumpontos tévére esküszik. Rohadt drága mind a kettő.
-
DithenS
senior tag
válasz
holozis_HUN #7 üzenetére
Miről beszélsz? Ez nem is olyan technológia.Egy rohadt kék pixel nincs benne,se zöld csak fehér.
Monitor meg nem lesz mert az OLED rohadt drága.Mikor az LCD megjelent akkor se voltak egyből olyan monitorok,rövid ideig a CRT maradt a monitoroknál.Itt is ez van,ha majd olcsóbb lesz az oled akkor lesz. -
Várjuk a megváltást. Én is a monitorokra várok
-
Sinesol
veterán
Mert mocskos drága még mindig gyártani?
Tv-ben még megadnak milliókat, ahogy telefonban is százezreket egy kis panelért..de monitorméretben egy méregdrága panelért ki fizetne annyit, hogy megérje gyártani, nem tudom.
A grafikusoknak talán jó lenne, de egy méregdrága gyártósort felépíteni rétegigények miatt elég valószínűtlen, ráadásul a kis darabszám miatt még drágábban kéne adni a paneleket, hogy visszahozza a befektetett pénzt. Szóval monitorban talán még drágább lenne mint Tv-ben és már Tv-ben is milliós. -
Sinesol
veterán
Mondjuk a hűtőben nem tudom mi halhat meg olyan hamar, de a többinél még talán lehetséges is.
Bár ahogy mondtam, szerencsére az itthoni cuccaink nem tudnak ezekről a dolgokról, nekik senki se szólt, hogy illene már elromlani.Mivel kevés eset volt, igy könnyű felsorolni, hogy 2 telefon, egy robotgép, meg egy monitor volt ami az elmult kb 10 évben elromlott. Az egyéb cuccokat csak az ujabb dolgok kedvéért cseréltük.
De amúgy szerintem a gari az arra érvényes, hogy a legroszabb körülmények közt is annyit bírjon és hát a legtöbb helyen igy vannak ezért birnak csak annyit.
Sokan nem törődnek azzal, hogy pl. a hűtőnek szellőzés kell, vagy hogy nem rakjuk pl tűzhely közelébe meleg helyre, a mosogépet illik néha átnézni, karbantartani, a Tv is hamarabb meghal, ha beszorul a meleg és megfőnek az alkatrészei..és igy tovább. -
Peat;)
veterán
válasz
holozis_HUN #19 üzenetére
Ha van is ilyen jelenség akkor az valószínű sokkal enyhébb mint ami a plazma esetében volt, ráadásul mint a ph! cikk mutatja még igencsak fejlesztik a technológiát. Nem ezen múlik már most sem az oled termékek sikere.
A cikkhez hozzászólva: én egy kis zavart érzek az erőben, ha egy piac a becslések szerint 2022-re nő 28mrd-os méretűre, valószínű nagy meredekségű görbével (értsd 2020 előtt lehet a 10mrd sem lesz meg) akkor furcsa számomra ez a paks2 projekt közeli fejlesztési összeg egy kijelzőtechnológiára, úgy hogy mellette még ott a többi k+f a beltartalomra vonatkozóan(software, cpu stb), még le is kell gyártani, marketingelni, stb. Mármint ha nyereséget is szeretnének látni belőle pár éven belül..
Gyanítom ez inkább egy kis erődemonstráció a versenytársak felé, hogy ha elkezdenek ugrálni úgyis az LG nyer...hát most bármennyire is szimpatikus hogy nyomatják, az nagyon nem az hogy monopolpiac lehet ebből.
-
törölt tag
válasz
holozis_HUN #19 üzenetére
Két hónap után beégett úgy, hogy a legmagasabb fényerőre állítva folyamatosan a menüt mutatta a TV. Ha a telefonos esetek mellett ez a fő érv/példa, akkor a kijelentés elég gyenge lábakon áll.
Ez egy két éves cikk, így van már gyakorlati tapasztalat a TV-kkel. Ha a tulajok is panaszkodnak a beégésre, akkor elhiszem hogy ezzel probléma lehet.
-
Exelsior
őstag
válasz
holozis_HUN #7 üzenetére
Milyen beégést? Ez nem plazma. S II Super AMOLED Plus kapott és ez nem összekeverendő a LG használt OLED kijelzővel ami messze jobb lásd pl. LG G flex, Flex II.
-
Sinesol
veterán
Én sem értem ezt a folyamatos rémhírkeltést.
Anno 8-10 éve is azzal volt tele minden, hogy tervezett elavulás és minden elromlik hamar, bezzeg az akkor vett Tv azóta is megy. Kiszolgált napi szinten nappaliban, most meg konyhában jól megvan.
Másik Tv is van 10+ éves az is működne, ha valaki nézni akarná. Na és mindkettő kb középkategória volt anno, vagy inkább alatta, szóval nem is kaptak top alkatrészeket.Haverom projektoros Tv-je is vagy 7-8 éves már és mégse adja meg magát a napi konzolos gamek mellett
Még jó, hogy erről a tervezett elavulás dologról a készülékek nem tudnak.
Ja, azt el is felejtettem megemliteni, hogy van egy régi Lg telóm, csak azert van meg még, mert lusta vagyok más számra átrakni az Internetbankot. Na ez egy érintős korai teló és asszem vagy 4 éves megvan, kb vagy ezerszer ejtettem le földre, ma meg már amugyse vigyazok rá, kapja rendesen..mégis hibátlanul működik.
-
amadeus11
senior tag
Nem lesz itt pár éven belül jelentős árcsökkenés. Az oledet jól eladják a prémium kategóriában, csóróbbaknak meg jó lesz az lcd is. Annak is "nagyon szép a képe".
-
törölt tag
válasz
holozis_HUN #14 üzenetére
Ezekről az új TV-kről nem hallottam, hogy beégnének. Tény, hogy nem olvasok vevői fórumokat, de ha ezzel akkora gond lenne, akkor a PH! OLED hírei alatt is menne a szájhúzás a beégés miatt (jogosan).
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
egy szekér LG tévét betolhatna hozzám is.
-
waterman_
aktív tag
válasz
holozis_HUN #7 üzenetére
Ha a kék szín ídő előtti fakulására gondolsz, akkor az LG-nél ez nem fog előfordulni. Minden képpont mögött egy fehér oled van és előtte van színszűrő réteg. "White oled"
-
Kékes525
félisten
Kíváncsian várom a fejleményeket.
-
Partz
senior tag
válasz
holozis_HUN #7 üzenetére
Ja jó, akkor kell a francnak!
Feladom. Miért van az hogy minden oled hír kapcsán valaki megjelenik az 5 éves Samsung Galaxy S0 beégett telefonjával?
-
And06
aktív tag
helyes!
nem a $marttévébe kell a pénzt lapátolni! -
holozis_HUN
addikt
Javítsák ki az oled beégési problémáját, és akkor vevő vagyok rá. Volt galaxy s2-őm, enyhén szólva beleégett a status bar és a skype mikrofon kikapcs gombja...
-
kukulec
őstag
adjanak 2 kilóért nem ívelt 42-es uhd-s oled-et, és már megyek is. jöhet a savazás az uhd miatt
-
törölt tag
válasz
Az meg hogyan lehet amikor a mai dolgok nem is tartósak és a tervezett elavulás miatt a garancia lejártával elromlanak?
-
fornettisuti
veterán
2009-es lg lcd tv van otthon, pc rakotve, napi circa 18orat megy folyamatosan.
amig le nem rohad, nem veszek uj (lg) tv-t. -
Sza_Sa
senior tag
Már várom azt az áttörést, remélem 2 év múlva lesz egy oled tv-m. Nem kicsit jobb mint az lcd.
-
elefant
őstag
válasz
Plazmacucci #1 üzenetére
pfff
-
LOLed
Új hozzászólás Aktív témák
it A dél-koreai cég ipari mennyiségű pénzt invesztál az OLED kijelzők fejlesztésébe.
- Újszerű, egyszer kipróbált Zoom LiveTrak L-8 többsávos kompakt keverőpult
- Sennheiser HD 650 - 2 év garancia
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- Campfire Audio Comet fülhallgató
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest