Hirdetés
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
- Távvezérléssel biztosítják be a Tesla robottaxit
Új hozzászólás Aktív témák
-
xmaas
őstag
Egyszeru a megoldas ne akarjanak minden szir-szart a netre kotni es nem lesz problema csak ellenorizni kell utana a dolgozokat mit visznek be es mi dugnak a belso halozatra/gepekre
-
Hunmugli
aktív tag
Ha láttad volna a stuxnetről készült dokumentumfilmet, tudhatnád, hogy tökéletes légrés nem létezik. Ott sem amiatt aggódtak, hogyan fognak bejutni a célgépre. Egyébként nagyon érdekes kis film lett, hihetetlen, miket ki nem találnak a hackerek
Elméletben Iránban tökéletesen betartották, amit leírtál, de egy dolgozó pendrive-ján mindig bejutott a vírus. (Az megint más kérdés, hgy volt-e beépített ember, de tény, hogy bejutott. Ahogy az ottani infrastruktúrát, úgy a vírust is frissíteni kellett. Bár a helyben fejlesztés beválhat )
Szóval lényeg a lényeg, az emberi hanyagság mindig meggátolja a módszer működését.
A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.
-
BatchMan
senior tag
Itt valami zavar van a fogalmak körül. Mi számít ipari számítógépnek?
"az ipari számítógépek 8,1%-a blokkolt már e-mailen keresztül érkező rosszindulatú programot"
Aki már látott ipari számítógépet tudja, hogy emil kliens a legritkábban van ilyeneken. A legtöbbön vírusirtó is alig van, tekintettel a herélt oprendszerekre, azt a célszoftvert futtatja, amit a gép működéséhez kitaláltak. Ráadásul egy vírusirtó, ha karanténba rakja a célszoftvert, több kárt okoz, mint egy botnet.
40% még irodai környezetben is magas, nemhogy specializált, töszörös gateway/tűzfal védett ipari környezetre.
Komolyabb betörési kísérlet is alig van, és detektált víruselfogás ipari gépen tavaly/idén nem volt egy sem, pedig 100+ gépünk van. -
dabadab
titán
"Itt valami zavar van a fogalmak körül. Mi számít ipari számítógépnek?"
Nekem is pont ez jutott az eszembe, mert biztosan nem az, amire én is gondolnék, mert olyanon még én se láttam se virusírtót, se emailklienst, meg ahhoz már komoly, célzott támadás kell, hogy egyáltalán eljussanak egy ilyen gépre, ami tipikusan külön belső hálón van.
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Asztali PC (i3-8100 /RX470 8GB /16GB DDR4 RAM /1TB SSD! / Üveg oldallap)
- Eladó egy bontatlan Xiaomi Watch S3 okosóra
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8265U 16GB DDR4 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Lenovo g50-70 - 250GB SSD + 1TB HDD, 8GB Ram, 4400mAh akku
- Macbook Air 2022 M2 13.6" 16GB 8C/8C 256GB SSD Asztroszürke 23 Ciklus/100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest