Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dear plastic
csendes tag
na, ez annyira nem új ötlet ám. kb. egy éve mi megkaptuk ímélben a mi expert kis szolgáltatónktól szépen kilistázva a letöltött CSI részeket, meg az ejnyebejnyét, meg "ha meg akarjuk tartani az kis fejünket hagyjuk abba a letöltést" szöveget. mellesleg ajánlották a saját fizetős letöltős oldalukat.
-
moonman
titán
"amennyire tudom, a netforgalom javat nem a filecsere teszi ki, hanem inkabb a(z egyre jobb minosegi, s igy egyre nagyobb savszelessegigenyo) videotartalmak"
-
rt06
veterán
válasz
BloodyEddie #48 üzenetére
neked pedig nincs jobb dolgod, mint a fentiekhez hasonlo suletlensegeket irni egy olyan hir kapcsan, mely kb arrol szol, hogy hallottunk valamit arrol, hogy lehet hogy talan terveznek valamit, amibol esetleg egyszer majd valamikor megeshet, hogy lesz valami....vagy nem
de meg ha nem is errol szolna a hir, akkor sem ertem ezt a tuldramatizalast, ami rendszeresen elojon
egy it site-on megis mit szeretnel olvasni nyugdijrendszerrol, meg sorozatgyilkosokrol?
ilyesmiket pl: legalis windoze 7-es peldanyalval vert agyon tobb nyugdijpenztari alkalmazottat egy pedofil ferfi, akit tobbrendbeli ittas vezetes miatt is koroztek? -
sz4blya
tag
És az életszínvonalunk mikor lesz "európai"?
-
Egon
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
válasz
BloodyEddie #44 üzenetére
Olvass más portált...
Szerintem az ITCafé-n ne várd, hogy a nyugdíjrendszerről legyen szó...(#48) BloodyEddie: Bocs, ez nem kötekedés. Más profilú hírportálokon nem a warezmiska marhaság jön elő elsődlegesen. Másrészről ez a hír jóval lényegesebb annál, hogy jajjaj, hogy lesz így Józsikának ingyen Krájzisz 5. Kicsit lényegesebb aspektusai vannak
-
rt06
veterán
válasz
BloodyEddie #44 üzenetére
"a warezhaboru kapcsan tobb megmozdulasrol hallok, mint mas, fontosabb dolgok kapcsan."
lehet nem it site-okat kellene olvasgatnod
-
Szmeby
tag
Harr. Harr.
-
Morden24
nagyúr
válasz
BloodyEddie #38 üzenetére
Oldjak meg inkabb a nyugdijhelyzetet
Az ISP-k, vagy a tartalomszolgáltatók/kiadók?
Bár mondjuk jogos, ez a fenti elképzelés kb. annyira gyökér, mintha a nyugdíjhelyzet megoldását varrnák az ISP nyakába. -
rt06
veterán
válasz
BloodyEddie #38 üzenetére
szerintem meg az rohejes, hogy ahanyszor elokerul a tema, mindig akad valaki, aki szerint ezt a gyilkosok uldozese helyett csinaljak, nem pedig amellett (hint: kozel sincs annyi gyilkos szabadlabon, mint warezpistike)
-
llaszlo
veterán
És ki zárja be az oldalt? Mert a szolgáltató nekem szolgáltat és van netem. A szolgáltató nem tudja bezárni az oldalt max le tudja tiltani a hálózatról. De nyilván ezt is meg lehet kerülni. Sok értelmét nem látom úgyis jönnek majd valamilyen más megoldások amikkel megkerülik ezt a felügyeletet.
-
BloodyEddie
őstag
Szerintem rohejes, hogy a valodi bunozes visszaszoritasa helyett a torrentezes kiirtasara koncentralnak, es egyre szabadabb kezet kapnak az egyre eroszakosabb "jogvedo" szervezetek. Oldjak meg inkabb a nyugdijhelyzetet vagy hozzanak ossze egy gazdasagi fellendulest a valsag utan, ezer mas dolog van ami fontosabb mint ez.
Masreszt pedig potolni kell valahonnan a kieso forrasokat (pl bezart torrentoldalak) Az emberek nem azert warezolnak mert lopni akarnak, hanem az a legegyszerubb. Ha menetkozben vehetnek nehany dollarert zenet, megtennem, ugyanugy ahogy szoftverekert is fizetek mind az Appstoreban, mind Steamen. Megpedig azert, mert egyszeru: kattintok, es lenn is van. Es olcso. Csak pl zenere es filmre nincs ilyen alternativa.
-
Rickazoid
addikt
Sehogy. Nem fognak akár 180 fájlt letölteni, kitömöríteni és megvizsgálni a szolgáltatók. P2P esetében ugye manapság szerver sem feltétlenül kell, hogy működjön, épp ezért nem lehet arról az oldalról megfogni. Viszont ha blokkolnak minden ilyen kapcsolatot a kapcsolódó gépek között, majd fehér listákat állítanak össze, hogy Skype, webalkalmazások meg hasonlók működhessenek, akkor részükről megoldották a problémát, mert a Linux disztribúciók képet még letöltheted HTTP alapokon vagy FTP-ről is.
Más kérdés, hogy titkosítással lehet-e úgy álcázni a kapcsolatokat, hogy a szűrő ne vegye észre, hogy nem engedélyezett közvetlen kapcsolat van a gépek közt. Viszont erre meg a franciáknál a megoldás egy remek rendelet képében, ha jól tudom, ami szerint tilos lenne a titkosítás, a jelszavakat is titkosítatlan formában kéne tárolni kereshető formában és valós névvel és adatokkal kellene azonosítania magukat az embereknek az interneten + korábbi javaslat szerint monitorozó programokat telepítenének a polgárok gépeire. -
rt06
veterán
válasz
BloodyEddie #33 üzenetére
azt sejtettem, csak at nem ertem, hogy mirefel
-
Morden24
nagyúr
mert csak a pénz lehet a kreativitás alapja...
Hát mondjuk megnézem, hogy a többmillió dodós játékengine-fejlesztést ki fogja megcsinálni pusztán píszből és lávból
Persze ettől még igazad van, de tartok tőle, hogy a warezosok többsége nem a vizsga- és művészfilmek, illetve indie játékok letöltésével foglalja a sávszélt, így innentől az általad kritizált kijelentés kvázi igaz. -
azbest
félisten
"ha a szellemi tulajdon joga feloldódna az internetes világban, akkor megszűnne az a bázis, az a motiváció, mely az új alkotások megszületésének alapja"
höhö... mert csak a pénz lehet a kreativitás alapja... szerintem még nem látott internetet az aki ezt mondta... csak olvasott róla a jogvédő mantrában valamit
Nem arról van szó, hogy nem kéne védeni az érdekeket, de ne nézzenek már hülyének.
-
pschio
őstag
válasz
BloodyEddie #25 üzenetére
azt már elkezdték külföldön. hamarosan mi is lemásoljuk
-
atti_2010
nagyúr
A warez társadalom elég találékony, majd valamit előhúz megint mint eddig is.
-
XmoD
senior tag
Oke probaljak meg visszaszoritani a kalozkodast.... de akkor mar vigyek lentebb a dvd filmek / audio lemezek arat is .....
-
nuke7
veterán
"Aki ezt kitalálta, annak még a harmadik szomszédja is idióta volt." by Morden...
+1...
viszont az, hogy mennek az államhoz kuncsorogni, hogy visszatérítse a kiesett bevételt, azt szerinted milyen pénzből fogja - ha fogja? Merthogy az államnak nincs ám pénze, az is a mi adónkból fog menni, mint olyan nagyon sok más, ami " az állam pénzén" megy ...
rt06: gyakorold egy kicsit a szarkazmus/irónia felismerést
az egyébként tényleg jó kérdés, hogy a legális p2p-t (pl. linux distrok letöltése) hogy különböztetik meg az illegálistól, ha meg nem különböztetik meg, akkor HOGY KÉPZELIK?! -
rt06
veterán
válasz
BloodyEddie #25 üzenetére
szerintem iras elott mindenkinek kotelezo legyen gondolkodni legalabb egy percig
-
BloodyEddie
őstag
Szerintem legyen halálbüntetés a torrentezőknek, a sorozatgyilkosok cellájába pedig a kábeltv mellé Xboxot is kapjanak. Így igazságos, nem?
-
rt06
veterán
"És szerinted a nagy felbontású videók nézése a videomegosztó oldalakon az legális és azt nem fogják korlátozni?"
igen, valahogy igy
ott a youtube es ezernyi mas vod forras, valamint rengeteg ingyenes es fizetos stream (tudom, nem reprezentativ pelda, de en az itthoni internetforgalmam javat ingyenes, tobbnyire 720p stream-ek bamulasaval generalom)
a nagyobb site-ok nem engedhetik meg maguknak, hogy illegalis tartalom felkerulhessen, es fenn is maradjon, amibol aztan nekik lehet jogi kellemetlenseguk (csak szamold ossze, hanyszor futottal youtube-on olyan tartalomba, ami jogi okok miatt nem volt elerheto)"Azon is elgondolkodnék, hogy mégis hogyan korlátozzák ezt pontosan. Mert mondjuk felteszek valami megosztó oldalra egy játékot. Igaz, hogy sok rar fájl kell hozzá, de honnan tudja a szolgáltató, hogy a zon34.part1.rar *part2 *part3 stb. fájl mit takar? Főleg ha még jelszavazva is van?"
nem feltetlen kell tudniuk, mi van a file-okban, elegendo lehet az is, ha a file-ok beszerzesehez szukseges forrasokat (tracker-ek, ftp-k) teszik elerhetetlenne, vagy mint bambano is irta, bevetnek nemi l7 szurest
messzire sem kell menni peldaert, eleg ha benezel a helyi bittorrent-topic-ba, hogy milyen surun jon elo az a kerdes, hogy mit lehet kezdeni az upc-s p2p korlatozassal"De pl azt honnan tudja a szolgáltató, hogy ha belépek az otthoni gépre és letöltök valamit, hogy onnan legális tartalmat töltök-e le? Az nem p2p kapcsolatnak számít?"
remelem nem veszed magadra, de erosen ketlem, hogy a te otthoni gepedrol valo letoltes lenne az egesz kivalto oka, igy az valoszinuleg mindenkit hidegen fog hagyni
majd ha tobb szazan, esetleg tobb ezren toltenek le nagy mennyisegben a te otthoni gepedrol, valoszinuleg elokerulhet, addig azonban nem hinnem -
gzbotii
nagyúr
-
llaszlo
veterán
És szerinted a nagy felbontású videók nézése a videomegosztó oldalakon az legális és azt nem fogják korlátozni?
Azon is elgondolkodnék, hogy mégis hogyan korlátozzák ezt pontosan. Mert mondjuk felteszek valami megosztó oldalra egy játékot. Igaz, hogy sok rar fájl kell hozzá, de honnan tudja a szolgáltató, hogy a zon34.part1.rar *part2 *part3 stb. fájl mit takar? Főleg ha még jelszavazva is van? A torrentezés az még valamilyen szinten tiszta. De pl azt honnan tudja a szolgáltató, hogy ha belépek az otthoni gépre és letöltök valamit, hogy onnan legális tartalmat töltök-e le? Az nem p2p kapcsolatnak számít?
-
gzbotii
nagyúr
akkor evel anyi lenne a torrenteknek ugye, meg nagyabol a warez oldalaknak is?
most oszinten, szerintem keves az az ember aki kiadna anyi penzt, amenyi filmet megnez v jatekot letolt [na meg zenet] letolt manapsag. kesobb meg meg kellen venni..
en ilyen csoro egyetmistkent havi 1-2 filmet vehetnek meg, max 2 havonta 1 jatekot...
-
atti_2010
nagyúr
Ebből az lesz hogy egyes szolgáltatók megbocsájtóbak lesznek (mert lefizetnek politikusokat és megtehetik), mások pedig nem. Éljen a kapitalista piacgazdaság, aki sokat tud lopni le tudja fizetni a képviselőket is), álljon meg a menet, ez hasonlít valami rég lerombolt dologhoz.
-
pschio
őstag
nincs az az erőforrás vagy technológia amivel ez kivitelezhető. sok sikert a pénzben fürdő üvegpalotában dőzsölő puhatestűeknek. első körben szvsz a vpn szolgáltatók fognak jól járni.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Rickazoid #12 üzenetére
amennyi energiát abba kéne fektetni, hogy végigverjék ezt minden EU országon, beleértve a törvényi szabályozásokat, a szolgáltatók beszervezését és a jelentősen megemelkedett díjak felhasználók torkán való lenyomását, annyi erővel módosíttathatnák a már meglévő törvényeket országonként
Izé, akik "végigverik" ezeket a dolgokat az országokon, azok a szolgáltatók. A probléma azzal van, hogy ők nem jogalkotók. Én speciel nem vagyok túlzottan járatos a nemzetközi jogban, de a jogharmonizáció sokkal nagyobb falat ennél, és sokkal szignifikánsabb kérdéskörökkel is vannak gondok (és lesznek még sokáig).
egy ilyen mértékű szigorítás nemhogy a jogtiszta tartalmak vásárlását nem növelné meg, de bevételkiesést is eredményezhetne a dráguló internetcsomagok és a szolgáltatók jóval magasabb kiadásai miatt.
Ezért mondom, hogy nem tudom, hogy kitől származik az ötlet, de vagy olyan sötét, hogy ő szippantja be a fekete lyukat, vagy nemtudom.
Én speciel nem kérek "sokat", egy Netflix és egy Zune Pass együttessel ellennék én komolyabb panasz nélkül. Az más kérdés, hogy előbb fogok ingatlant venni a Marson, minthogy ezek ide teljes értékűen begyűrűzzenek - mondatja ezt velem az ilyen téren szerzett tapasztalat és renyhe frusztráció, de azért reménykedem benne, hogy egyszer eljön ennek az ideje is.Hozzátenném azért, hogy a két dolognak (mármint a normális tartalomszolgáltatásnak és az elcseszett netszabályozósdinak) habár vannak közös pontjai, azért nem kéne vagy-vagyról beszélni. Azokban az országokban is van probléma a kalózkodással, ahol elérhetőek normális szolgáltatások, szóval a szolgáltatás és az ellenőrzés az ilyen téren két külön dolog.
Ez a fajta ellenőrzés attól függetlenül faszság, hogy van-e alternatíva a tartalombeszerzésre vagy nincs, illetve ha van, akkor milyen minőségű/árú stb. -
Rickazoid
addikt
Exkluzív tartalmak alatt tárgyakra gondoltam.. rossz volt a megfogalmazás, nem audio vagy videó anyagokra, tehát olyasmire, amiért be kéne menned a boltba, ha meg akarnád venni. Ruházati tárgyak, íróeszközök, egyéb irodaszerekhez sorolható eszközök, stb. Ez mondjuk inkább a fiatalabbakat és a rajongókat célozná.
-
Rickazoid
addikt
Rózsaszín? És akkor még le se írtam az ötletemet, hogy népcsalogatónak tehetnének bele exkluzív tartalmakat, amiket nem lehet online beszerezni, de elküldik bizonyos vásárlási mennyiség felett ingyen, illetve szervezhetnének nyereményjátékokat is.
Egyébként arra céloztam, hogy amennyi energiát abba kéne fektetni, hogy végigverjék ezt minden EU országon, beleértve a törvényi szabályozásokat, a szolgáltatók beszervezését és a jelentősen megemelkedett díjak felhasználók torkán való lenyomását, annyi erővel módosíttathatnák a már meglévő törvényeket országonként és megpályáztathatnák az ilyen szolgáltatásra alkalmas cégeket. A kormányok szempontjából szerintem mindegy, honnan jön a pénz, viszont egy ilyen mértékű szigorítás nemhogy a jogtiszta tartalmak vásárlását nem növelné meg, de bevételkiesést is eredményezhetne a dráguló internetcsomagok és a szolgáltatók jóval magasabb kiadásai miatt. -
törölt tag
ez a szolgáltatók által végzett szűrés, amely a szerzői jogsértéseket hivatott szabályozni olyan, mint jézus krisztus... sokan beszélnek róla, egy komplett vallást is alapítottak rá. de senkit nem ismerek, aki személyesen találkozott volna vele.
-
Morden24
nagyúr
Buli lenne az, nyomulnak is ezek a cégek nyugatabbra (jó, nyilván nem minden olyan szép rózsaszín, mint ahogyan lordfreyr leírta, de kompromisszumok mindig lesznek). A gáz az, hogy gyakorlatilag országra lebontva kell tárgyalni a jogok és szabályozások miatt, na meg nem árt, ha valami értelmes piac is van, ami miatt megéri nyitni - ilyen téren meg Magyarország nem a legvonzóbb terület.
-
Rickazoid
addikt
Ennyi erővel akkor már rendbe tehetnék a törvényeket és utat engedhetnének az relatíve olcsó, minden országban (és filmek esetében nyelven, ha van) kötelezően elérhető internetes vásárlásra és bérlésre, amivel mindenhol elérhető lenne minden tartalom, amit ma illegálisan is be lehet szerezni, különböző árakon különböző minőségekben, másolásvédelemtől mentesen, régióktól függetlenül. Hamar csökkenésnek indulna a kalózkodás.
-
anulu
félisten
self moderated
-
bambano
titán
válasz
Ted_Beneky #3 üzenetére
feltéve, hogy lesz olcsóbban kisebb csomag, meg egy idő után lehet, hogy drágább csomag se lesz...
Ahhoz, hogy *minden* ügyfél közötti forgalmat szűrni tudj, a legutolsó, legkisebb központba is cuccokat kell lerakni, amik annyiba kerülnek, hogy a kisebb szolgáltatók biztosan tönkre mennek.
Mert kell majd protokoll elemzésre képes eszköz (amit layer7 switchnek vagy routernek hívnak, számomra nem világos, miért), olyan szinten, hogy az eszköz képes legyen sokszáz megabitet értelmezni és szűrni
Kell majd ember, aki a babra munkát elvégzi, meg kell majd jogász, aki jogilag védi a céget.
ezek mind pótlólagos költségek, amiket a meg-távközlési-különadóztatott isp-k nem fognak tudni finanszírozni, tehát inkább csődöt jelent.
A központi szűrés meg kevés, pl. 300 ezer magyar upcos internet előfizető már tud annyit warezolni hálózaton belül is, hogy hiába szűröd a forgalmat a határon, az kevés lesz.
Aki ezt kitalálta, annak még a harmadik szomszédja is idióta volt.
-
rt06
veterán
válasz
Ted_Beneky #3 üzenetére
amennyire tudom, a netforgalom javat nem a filecsere teszi ki, hanem inkabb a(z egyre jobb minosegi, s igy egyre nagyobb savszelessegigenyo) videotartalmak (livestream, vod), igy legszerenyebb velemenyem szerint az, hogy tizezrek mondjak majd vissza az elofizetesuket, annyira nem fenyegeto
-
Ted_Beneky
senior tag
Tuti a veszteség. Ha a szélessávú internetet már nem lehet arra használni amire nagyrészt eddig, akkor jó lesz majd olcsóbban a kisebb csomag ...
-
Morden24
nagyúr
Engem az érdekelne, hogy ha az állam kötelezi az ISP-t a kalózkodás elleni fellépésre, akkor ki fizeti meg az ISP-nek az ezen tevékenységgel járó, hozzá kapcsolódó illetve miatta keletkező költségeit és esetleges veszteségeit?
Lehet menni majd az állambácsihoz, és benyújtani a cehhet, vagy jó alaposan b_ssza meg magát az ISP, foglalkozzon ő a költségekkel, a felelősségvállalással, a negatív PR-al?Kalózkodás visszaszorítása oké. Más f_szával csalánverés nem oké.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az uniós szervezethez közel álló források szerint nem lehetetlen, hogy állami szinten köteleznék a szolgáltatókat a kalózkodás elleni harcra.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Opel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az otthonokba vinné a DGX-et az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 13T Pro 512/12GB Kék / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Bezámítás! HP EliteBook 1030 G8 13 FHD notebook - i7 1185G7 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris Xe IGP WIN
- HÚSVÉTI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest