Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Milyen routert?
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- OpenMediaVault
- Europol: jönnek az önálló AI-bűnhálózatok
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #58 üzenetére
gondolom nem azért van baja a weboldallal, mert annyira szabványos, szabályos.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
"ha bebizonyítod nekem, hogy az acid tesztek szabványok és hogy az acid3 végleges állapotban van, meghajolok előtted és hangosan kimondom, hogy fanatikus és fizetett provokátor vagyok."
Ha bebizonyítod nekem, hogy nem vagy fanatikus és elfogult az MS-sel szemben akkor te meg kapsz egy sört.
Elég lenne ha pár hibát felsorolnál pár MS termékről.
#51: Az összes Opera ficsőr így az egér gesztikuláció is van FF-re kiegként. Mouse gesture néven keresd.
Elég jól működik nem éreztem a hiányát az Opera-nak annó vele. Az más kérdés ha az összes dolgot szeretnéd az Opera-ból átültetni akkor baromira lelassul az FF.
Mostanában meg lemondtam az összes ficsőrről és a fapados Chrome-ot használom, esetleg egér oldalgombbal használom az előre-vissza gombokat. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
#06658560 #57 üzenetére
Valahogy úgy. Minden szakbarbár sajtóban ott van az Acid3 teszt ami szép és jó de önmagában nem jelent semmit. Példának okáért szerencsétlen Opera-nak is elég sok honlappal gondja van hiába 100%-os az Acid 3 teszten leszarom ha használhatatlan a legtöbb főiskolai és egyéb honlapoknál. Az IE8 hiába szarul teljesít a teszten sokszor ha valamelyik honlappal nagy ritkán nem tud boldogulni a Chrome akkor bizony IE8-cal nyitom meg, mert az megnyitja gond nélkül.
Ez ugyanolyan, mint a 3DMark az is szép meg jó, hogy pontoz de a gyakorlatban nem ér semmit. (Max. lehet villogni vele, hogy kétszázezer pontot adott az ATI 6970-re.)
Egyébként tényleg jó lenne ha az IE9 jóra sikerülne. A jelenlegi böngészők közül egyik sem tökéletes minden téren. Operanak ugyebár pár honlappal gyűlik meg a baja, FF lassú és terheli a gépet feleslegesen (1 szálas programfutás :-/), Chrome-ban meg nincs helyesírás-ellenőrző. -
Gregorius
őstag
oké, de ha én elvből nem akarom betartani az acid 3 tesztet, mert csak ajánlások vannak benne, akkor miért tesztelik le, és közlik az eredményt?
Nem hiszem, hogy van olyan, hogy csakazértse tartom be az acid3 tesztet, legfeljebb olyan, hogy nem érdekel. Egyébként meg reklámértékű a dolog: látjátok, még el sem kezdtünk az acid3-mal foglalkozni és máris jobban teljesít a pre-pre-pre-alfa verzió, mint az összes előd.miért teljesítette az internet explorer 8 beta1 az acid3 tesztet
Az Acid2-t teljesítette, nem a 3-at. -
fordfairlane
veterán
vagy neked mi a véleményed erről, miért tesztelték le acid 3-al, ha nem akarják betartani elvből?
Szerintem pont ezen dolgoznak, hogy javítsák az acid3 eredményt, csak ezt a 32%-os eredményt így ebben a formában hülyeség volt bejelenteni, bár lehetségesnek tartom, hogy azért említették a dolgot, hogy később látni lehessen a fejlődést ezen a téren. Azzal egyetértek, hogy ha nem érdekli őket az acid3, akkor meg sem említették volna.
-
Sanya
nagyúr
oké, de ha én elvből nem akarom betartani az acid 3 tesztet, mert csak ajánlások vannak benne, akkor miért tesztelik le, és közlik az eredményt?
most érted, ha nem feltétel egy mosóporról, hogy védje a kezedet, mert GÉPI mosópor, akkor miért tesztelné le a gyár, hogy kiderüljön, hogy 1 perc alatt lemarja a bőrödet?miért teljesítette az internet explorer 8 beta1 az acid3 tesztet, a végleges meg nálam ( minden frissítés fentvan) csak 13%?
ha valamit nem akarok figyelembevenni egy programírás során, akkor arrra nem tesztelem le. a vírusírtót sem tesztelik le, hogy pontosan lekezeli-e a 7.1 degitális kimenetet a hangkártyán, mert nem arra tervezték.
vagy neked mi a véleményed erről, miért tesztelték le acid 3-al, ha nem akarják betartani elvből?
-
Raymond
titán
válasz
attila9988 #3 üzenetére
"A facebook, a twitter, a myspace, és még pár nagyágyú egyszercsak kiírná az oldalára, hogy ie6 -al többé nem ajánlatos bejelentkezni..."
A facebook az IE7-nel is mar kiirja hogy valtani kene valami masra...
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
fordfairlane #12 üzenetére
Na ezért utáltam meg az FF-et. A Chrome eleve gyorsabb ha több fül van megnyitva, FF iszonyat lassú, az indulásról ne is beszéljek. Nálam általában azért megy egyszerre akár 10 fül is, Chrome így is fürge marad. Kiegészítők meg nem érdekelnek, maximum régebben egy másik skint tettem fel az alap béna Firefox helyett, amelyik kevesebb helyet takart ki a honlapokból.
A napokban próbálgattam újra az FF-et (3.5.5) és valahogy indokolatlanul belassult 70-80%-os CPU terheléssel. -
Gregorius
őstag
-van egyáltalán másik html-szabványt tesztelő oldal? alkalmazás?
Van. Például itt. Egyelőre még nem túl sok teszteset van, a css2.1 részlegben például jóval több.
Egyszer majd a w3-nak is meglesznek a saját hivatalos test-case-ei html5-höz, ugyanúgy, mint ahogy a css2.1-hez már van jó sok.3 hetes állapotban ( amikor a programoknak még megvan a sebes jellemzősük) ég elég gyors, de nem éri be a vetélytársait, akkor mi lesz később??
Úgy érted 3 hetes állapotban, amikor senki egy perc időt nem fordított még arra, hogy gyors legyen a program? -
Gorneck
legenda
válasz
#06658560 #39 üzenetére
Szerencsére nálam az összes böngésző villámgyors...szinte alig van köztük különbség...melóba IE8 és Opera...itthon FF a kiterjesztések miatt, krómot megnéztem pár hete.
Ezt a kézre állás dolgot nem értem...nálam mind uúgy néz ki...5 egérgombbal navigálok néha azt se veszem észre mivel "dolgozom".
Mondjuk igazából nem érdekel a téma...foobar miatt kell az FF.
-
Sanya
nagyúr
ás mit akarsz, WHQL minősítést az ACID3-ra, hogy elfogadd? ha nem szabványos az acid3, akkor minek teszteltek vele? vagy csak gondolták szórakoznak kicsit?
-van egyáltalán másik html-szabványt tesztelő oldal? alkalmazás?
-compatibility-view?3 hetes állapotban ( amikor a programoknak még megvan a sebes jellemzősük) ég elég gyors, de nem éri be a vetélytársait, akkor mi lesz később??
-
válasz
JetiRulez #23 üzenetére
Szerintem meg szimplán lusta vagy megszokni az újat.
Az IE6 egy 8 éves böngésző, ami baromira nem felel meg a mai biztonsági, szabvány, kezelőfelület (pl tabok) követelményeinek. Aki még mindig ezt használja az meg is érdemli. Én az MS helyében magasról tennék az IE6-only céges rendszerekre, s kötelező frissítésként raknám ki az IE9-t.
A 2009-es MSN-től anno én is megijedtem, s letöröltem a fenébe, de aztán rájöttem, hogy azért mégse olyan rossz az, csak kell rá 5 perc mire megszokod.
-
moonman
titán
"Az a fanatizmus a Microsoft iránt, ami jellemzi, megéri azt a pár percet.... "
ha bebizonyítod nekem, hogy az acid tesztek szabványok és hogy az acid3 végleges állapotban van, meghajolok előtted és hangosan kimondom, hogy fanatikus és fizetett provokátor vagyok.
de ha nem, jössz egy nyilvános bocsánatkéréssel.
-
ntomka
nagyúr
Komolyan mondom, élvezet olvasni moonman írásait.
Az a fanatizmus a Microsoft iránt, ami jellemzi, megéri azt a pár percet....
Hogy a témához is szóljak, most még lehet varázsolnak az IE-vel, hogy alfában miket tud, de mire kijön, olyan lesz, mint kb. a 8-as most.
-
törölt tag
Nekem kb semmi nem áll kézre rajta, opera után gyakorlatilag gyűlölöm használni, hiányoznak az egérgesztusok, amiket azt modnom nehogy már rátúrjak még, alapértékeket összevetve nézem őket, herótom van a borzalmas flash/schockwave kezeléstől a gépemen, amihez képest az opera sokkal több ablakkal és a reklámblokkok tiltása nélkül kifejezetten fürge. Számomra a legfrissebb FF gyakorlatilag egy tetű. Néha mégis kénytelen vagyok hasznűlni.
-
REDeath
őstag
könyörgöm, ne hagyják ki az opacity-t a 9-ből is... mert még a 8-ba is szarul működött az alpha filterjük ha nem statikus értéket akart beállítani az ember.
(ie8-al kb ez az egy bajom volt mondjuk) -
moonman
titán
válasz
Peter Kiss #36 üzenetére
nem modtam, hogy komolytalan az acid. az a komolytalan, amikor "szabványosság" címszóval acid3-ra hivatkoznak. még csak közel sem ugyanaz a kettő.
a javascript-motort, ha jól látom épp erősen meghegesztették, ezért is mondom, hogy nem csodálkoznék, ha ez alatt már a Gazelle lenne.
a szabványok lefoschásáról annyit, hogy a jelenlegi szabvány szabványokat támogatja az IE8. a félkész, képlékeny és bizonytalan ajánlásokra pedig az MS nem fog fejleszteni. de már több IEBlog bejegyzés is foglalkozott azzal, hogy milyen szorosan együttműködnek a W3C-vel és tolják ők is a szekeret.
-
Peter Kiss
őstag
Lehet komolytalannak tartani az Acid-ot, de ettől függetlenül nem elhanyagolható. Azt tudom, hogy ha Acid-on jól szerepel a böngésző, akkor nem kell majd annyit szívni egy-egy oldallal (én nagyon kicsi vagyok még szerkesztésben, de volt már bajom az IE-rel [szabvány szerint hegesztek]).
Hogy mivel mással? Mondjuk nem ártana kicsit megtámogatni a JS motort, mert már bedőlt olyan apró dolgoktól, amelyek a másik 4 ismert böngészőn gyönyörűen mentek. De ugyanilyen problémák vannak pl. a CSS-sel, jó pár tulajdonságról fogalma sincs az IE-nek.
Köpködnék? Ez zavar a legkevésbé. Nagyon jó böngésző lehetne az IE (már a 8-as is), ha szabványokat nem foschná le magasról (plusz az egy nagyszerű dolog volna, ha első indításnál nem ugrana az arcomba egy beállítási panel [sok gép telepítése esetén idegesítő]).
-
moonman
titán
válasz
Peter Kiss #32 üzenetére
pláne, hogy az acid3 csupa félkész ajánlásból áll és még az acid2 (amit 100%-ra visz) sem szabványteszt.
"A hardveres gyorsítás jó marketing, de valójában nem ezzel kellene foglalkozni."
mégis mivel?"Hegesszék meg szabványosra, pont elég lesz."
nemlesz. jelenleg ott tartunk, hogy ha fognának egy Chrome-ot és rátennék az IE skint meg a kék e betűt, akkor is köpködné mindenki. -
Lehet, hogy hülyén gondolkodom, de eltemetném az egészet, kirúgnám a bandát, és újat csináltatnék. A hegesztgetés meg fogja ölni a sebességet.
-
Peter Kiss
őstag
Várjuk ki, mi lesz a vége. Az IE8 is úgy indult (beta), hogy az Acid3 tesztben 80%-ot hozott, aztán a végére elfogyott a 80, maradt 20%.
A hardveres gyorsítás jó marketing, de valójában nem ezzel kellene foglalkozni. Nem hiszem, hogy szűk lenne az IE-nek az aktuális vagy pár éves vasak közül bármelyik.
Hegesszék meg szabványosra, pont elég lesz. -
oO7
őstag
válasz
attila9988 #17 üzenetére
már a 2005 -ös Visual Studioval is lehetett Silverlight programot csinálni... de annak az igazi fejlesztőkörnyezete a Blend... mellesleg a 4-es verzió lesz gyakorlatilag mindenhol (windows, osx, linux, winmobile, iphone, symbian, android)...
és Silverlight =/= .NET -
oO7
őstag
válasz
fordfairlane #26 üzenetére
az a DirectDraw... a Direct2D a DirectX része az ősidőktől kezdve
de most az előttem szóló dqdb miatt elbizonytalanodtam
-
dqdb
nagyúr
válasz
fordfairlane #26 üzenetére
Igazad van, a DirectDraw-ra gondoltam, az a Direct2D elődje.
-
aram01
nagyúr
IE? lassan már azt se tudom hogy kell kezelni
-
JetiRulez
őstag
Azon ritka alkalmakkor, mikor nincs a közelben Firefox, kénytelen vagyok az Explorert használni, de eszem ágában sincs váltani 6-os verziórol újabbra. Miért? Mert áttekinthető, mint a 2009-esnél régebbi MSN-ek. Ezért használok még abból is 8.5-öt. Vagy csak bennem van a hiba?
-
Inkább ticcsák be az IE6-ot...
Az IE9-re meg kíváncsi leszek - főleg a Direct2D dolog miatt
-
attila9988
őstag
válasz
fordfairlane #15 üzenetére
Szerintem sincs gond vele...nem tudom, mi nem tetszik. Valami nem stimmel. Gondolkodnom kell rajta.
Biztos a kisróka hiányzik belőle..
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #19 üzenetére
Rendszeresen próbálom, mert tesztelni muszáj minden böngészőben. Van Chrome, Safari, Opera is.
-
attila9988
őstag
válasz
fordfairlane #9 üzenetére
Opensource rajongó sem vagyok,
Próbáld ki az operát. Egymaga tud mindent. Gyors, kényelmes, semmi helyet nem foglal, és iszonyúan meg lehet szeretni. Utána valahogy minden más fura és kényelmetlen..
-
attila9988
őstag
Nagyon oldalfüggő...ha megfelelő vas van alatta, akkor nagyon tud menni,
Az ie8 sok esetben csak gyorsnak tűnik, mivel általában egyszerre rajzolja ki a letöltött oldalt. Ettől még nem biztos hogy gyorsabban renderelt mint egy aktuálisan mellette kipróbált versenytársa, de lehet hogy mégis gyorsabbnak hat.
-
attila9988
őstag
(pl.: Silverlight)
Érdekes hogy a legújabb visual studió előtt semmilyen normális fejlesztőkörnyezet nem is volt hozzá, de már a 4. változatnál jár. Ráadásul sehol nem látni. Én fel sem telepítettem a plugin -t egyetlen gépre sem. (főleg hogy az ms -től megszokott piaci magatartás eleve szkeptikussá tesz, mivel nem lehet tudni hogy hogyan fognak viszonyulni a többi operációs rendszerhez. Ha úgy mint a csak elviekben platformfüggetlen .net esetén, akkor jobb is ha nem terjed el.) Szerintem a flash programozók többsége sem nagyon fog iparkodni hogy átáljon a silverlight -ra....
-
Gorneck
legenda
válasz
fordfairlane #15 üzenetére
-
Gorneck
legenda
válasz
fordfairlane #12 üzenetére
Azok látod nálam eleve tiltva vannak...
Mi nem áll rajta kézre? Pedig nincs vele gond sztem...
-
-
fordfairlane
veterán
Mivel fő böngészőnek most a FF 3.55-t használom szinte mindegyik gépen, ezért csak ritkán váltok IE 8-ra, csak ha muszáj, mert mondjuk az adott oldal tele van flash bannerrel, és FF alatt iszonyú lassú. Minden ilyen esetben az IE 8 fürgébbnek bizonyult, mint az FF, és reszponzívabb is maradt, mert az FF ugye úgy lassul be, hogy akkor minden lassú, a tabfülváltás is például, ami idegesítő tud lenni számomra. Az IE ebben is fürgébb. És mégis, én, aki háklis az ilyenekre, nem tudom megkedvelni az IE-t. Valahogy nem áll úgy kézre, mint az FF. Pedig, ahogy írtam, nem használok kiegészítőket, szóval ez nálam nem szempont.
-
Gorneck
legenda
válasz
fordfairlane #9 üzenetére
Nagyon oldalfüggő...ha megfelelő vas van alatta, akkor nagyon tud menni, nálam lever mindent...indulás, böngészési sebesség...de vannak oldalak amivel nagyon sokat tököl...
Kiegészítők miatt FF még mindig az alapértelmezett böngészőm...
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #3 üzenetére
A hűde szabványkövető ie8 mégsem annyira jó?
Nem rossz egyébként az IE 8, a Firefoxnál fürgébbnek érzem sok esetben, de ez a felület, ami az IE 7-tel bejött, ez... olyan... nem is tudom... béna. Igazából nem tudom a pontos okát, de nagyon nem tetszik. Pedig a Firefox se egy leányálom, ráadásul ami az egyik fő előnye, miszerint van hozzá mindenféle extension, számomra nem kunszt, én egyet sem használok. Opensource rajongó sem vagyok, és évekig az IE 6-ot használtam fő böngészőként.
-
L Balázs
tag
Én egy jóféle "Fejlesztői eszköznek" örülnék, mert bár az is használható, ami a 8-asban van, de az etalon Firebugot még messze nem közelíti meg
[Mod]
És a böngészőfüggetlen pluginek (pl.: Silverlight) előretörésével (ami 2 éven belül szerintem simán lehetséges) szvsz értelmetlenné válik a "Melyik böngésző?" kérdés.
[Mod 2]
Kvázi-tag lettem
-
x007
tag
válasz
attila9988 #3 üzenetére
sztem ezen site-ok fejlesztői örülnének a legjobban, ha ezt megtehetnék
IE6 = webfejlesztés átka, asszem a gmail már nem is fejleszt rá (?)
az a baj ezzel "IE6 kidobással", hogy nagyon sok, ezeréves, nagyvállalati alkalmazás csak azzal működik normálisan...
-
leviske
veterán
Nem szapulom az IE-t. A Firefox 3 előtt IE7-et használtam és az IE8-at is használtam jó darabig, de a cikkben leírottak nem elég. Két év sok idő, se a Mozillánál, se az Operánál, se a Google-nél, se az Apple-nél nem ülnek a fenekükön.
Ha már a mostani böngészőktől is lemarad, akkor mit fog kezdeni a Firefox 4.x-el, az Opera 10.x-el/11-el, A Safari 5.x-el, vagy a Chrome 9-el (gondolom ezzel az ütemmel már 2 év múlva a 9-esnél fognak tartani)?
Jó, tudom, hogy azért 2 év alatt tudnak még rajta csiszolni, de egyelőre nem túl bíztató a helyzet, miután elvileg pont a gyorsaság az egyik szempont.
-
raszputyin
senior tag
válasz
attila9988 #3 üzenetére
Nem hiszem. Láttál már igazi átlagos felhasználót?
-
BiP
nagyúr
Elég fura a cím. Ki kéne egészíteni egy alcímmel : ... de még így is elmarad a vetélytársaktól.
(nem akartam azt írni, hogy: már most jobb, mint a 8-as, de még így is fos.) -
attila9988
őstag
A szakemberek büszkén jelentették be, hogy a 100 pontos Acid3 teszten (ahol az Opera, a Safari és a Chrome 4 hibátlanul vizsgázott, s a Firefox 3.5 is majdnem) a meglehetősen alacsony teljesítményt nyújtó IE 8 (20 pont) után a még alfának sem nevezhető IE 9 máris 32 pontot ért el.
Nahát nahát.... eddig azt hallhattuk az IE -vel kapcsolatban hogy az acid3 nem is számít semmit... Ezek szerint mégis?
Lehet hogy mégis a szabványkövetés alapkövének tekinthető? A hűde szabványkövető ie8 mégsem annyira jó? Érdekes....
Olyan ez mint az nvidia féle "nem számít a dx10.1". Persze csak addig, amíg az ő termékeik ezt nem tudták. Itt is hasonló a helyzet.A többi képesség nem is igazán érdekes. A szabványosság (vagyis annak hiánya) az, amit jóideje számonkérnek a microsoft -on, és talán 2 év múlva már ez nem lesz gond.
Ha a többiek fejlesztési ütemét figyelembe vesszük, akkor szép kis verseny lesz:
IE9, chrome 34, firefox 6, opera 10.53...
Előttem szólóknak:
Az ie6 szerintem addig nem fog eltűnni, amíg a windows xp ki nem rohad a piacról úgy 2020 környékén... mindez azért, mert a nagy site -ok fejlesztői nem képesek azt mondani, hogy ELÉG VOLT. A facebook, a twitter, a myspace, és még pár nagyágyú egyszercsak kiírná az oldalára, hogy ie6 -al többé nem ajánlatos bejelentkezni (még akkor is ha egyébként működik) és máris megnyomnák az ie -sek azt a vacak update gombot, hogy kemény 5 perc után az új böngészőt használhassák.. -
anulu
félisten
válasz
DeltaPower #1 üzenetére
olyan figyelmeztetes kene, mint az "eredetiseg ellenorzo". csak ugy, hogy amikor az IE6-ot akarja valaki elinditani, akkor egy ablak jonne fel, hogy "bocsi, ezt nem kene".
-
DeltaPower
addikt
csak szűnne már meg az IE6 mindörökre
Új hozzászólás Aktív témák
it A Los Angeles-i konferencián a Microsoft szakemberei felvázolták azt, hogy milyennek is képzelik el a cég következő böngészőjét.
- Politika
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen egeret válasszak?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- Xiaomi 12T Pro 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest