Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • nemlehet

  őstag

  Ez nekem igencsak törvényellenesnek tűnik... Hacsak nem csökkent a munkaterhelés is mert a helyhez kötött részét nem tudjátok elvégezni. De erősen kétlem hogy pék-informatikus lennél :D

  Nálunk sem okozott nagy gondot a HO. Eleve volt heti 2 nap amit ki is használt mindenki a csapatban, hozzá vagyunk szokva hogy a HO nem a kummantásról szól. Sőt céges szinten még növekedett is a teljesítmény :D

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • nemlehet

  őstag

  Nyilván valamilyen iroda kell, de pl nálunk jelenleg 3 szintet bérel a cég egy jó irodaházban és ez is eleve úgy van tervezve, hogy kb 20% eleve HO-ban van. Ha mondjuk 80% lenne konstans HO-ban akkor elég lenne 1 szintet megtartani ahol vannak a tárgyalók, asset, local IT meg mondjuk a HR ha valami papírt kell intézni, meg pár tucat open office hely ha valaki mégis be akar járni mert az otthoni körülményei nem alkalmasok munkára.

  Ez azért igen jelentős spórolás, főleg ha figyelembe veszed hogy a korona miatti új előírásokkal (pl min 1,5 méter távolság) csökken a kihasználható hely, tehát amúgy se férne el úgy a cég ahogy eddig és jelentős plusz költség a folyamatos extra takarítás.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • nemlehet

  őstag

  Ez elvileg most is így kéne hogy legyen. Nálunk a COVID előtt úgy volt, hogy heti 2 napot lehetett kivenni HO-ban, de ha mind a kettővel élni akartál akkor kijöttek ellenőrizni a körülményeket. Pont amiket írtál, poroltó, természetes fény, külön szoba, ergonómia (néni centivel méregette az asztalomat :D ) stb.
  Amúgy nem az érződött hogy direkt keresik a hibát, simán aláírta a papírt nekem megjegyzéssel, hogy új széket szerezzek be, amire kaptam támogatást (mondjuk asszem kb 10k-t ami lótúró, de hát egy normális szék amúgy se árt és amúgy is venni akartam).

  Ez belegondolva nem is hülyeség, mert nekem több ismerősöm is akikre csak úgy rászakadt a HO nyomták ágyból meg kanapéről meg 2 hétig pizsiben. Tipikus "kezdő hibák". Kell a mindset a munkához, nem lehet pizsiben dolgozni, fel kell öltözni. Nyilván nem öltöny nyakkendő, de mondjuk úgy hogy bármikor be tudj ugorni egy callba ha kell.
  Tespedve meg nem lehet dolgozni, a koncentrációnak se tesz jót, meg a hátad, nyakad is szétmegy megy. Más nézni egy 3-5 méterre lévő tévén filmet 2 órán át és más 8-9 órát egy hasadon lévő laptopot nézni.

  Nekem szerencsém van, eleve van külön szoba ahol tudok dolgozni ("kockaszoba"), de egy kis lakásban se lehetetlen azért a dolgozós sarok.Nyilván ahol 3 gyerek van 40 négyzetméteren az más.

  [ Szerkesztve ]

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólok Aktív témák