Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dabadab

  titán

  Ezt a cikket ki írta? Ja, vállalati kérdőívek, az tényleg tökre hiányzik :D A "mesterséges intelligencia" kifejezés meg azért jó, mert ha előfordul egy cikkben, akkor arról lehet tudni, hogy bullshit az egész.

  DRM is theft

 • dabadab

  titán

  - mérnökök/fejlesztők, stb. (vagy írhatnám azt is, hogy akik tényleg próbálnának dolgozni is :D) örülnek a HO-nak (kevesebb meeting, több fókusz)

  Ez azért erős túlegyszerűsítés (disclaimer: az elmúlt másfél évtized java részét HO-ban töltöttem, mint fejlesztő, több cégnél is megfordulva).

  A több fókusz nem mindig jön össze, mert sokaknak a home office-ból csak a home megy át, "úgyis otthon vagy, ergo semmi dolgod és ráérsz" :) és tényleg problémákat tud okozni az, amikor a munkaidőnek nincs kijelölt határa, ráadásul ha más is otthon van, akkor az eléggé be tud zavarni a fókuszba. Nálunk (mostanában az asszony is sokat dolgozik itthonról) ez odáig ment, hogy lett egy külön iroda pár percnyire a házunktól, ahova reggel odamegyünk, délután meg haza (és ennek nyilván van költsége).

  És az is igaz, hogy távmunkában egy csomó olyan csoportdinamikai dolog nem működik igazán jól, ami simán megy akkor, ha az emberek tényleg ott vannak egymás mellett.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

Hozzászólok Aktív témák