Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Necroman_Mk2

  senior tag

  Bár az én területem nem a szoftverfejlesztés, de a számítógépes munka miatt márciustól mi is home officeban dolgoztunk. Erre amúgy előtte is volt lehetőség havi pár napra, ezért nem volt teljesen új a dolog se nekem, se a cégnek.
  Az volt a vicc, hogy a szűk csapatból kb. én voltam az egyetlen, aki hiányolta az irodába járást (introvertált vagyok, de szeretem a munkát és a szabadidőt fizikailag is elkülöníteni), mindenki más nem csak örült a home office-nak, hanem még egyenesen végleges állapotnak is kívánták. A vezetőség nem osztja ezt, ezért most váltott hétben vagyunk mi is, de a jövőben nem lepődnék meg, ha sok konkurens cég elcsábítana egy csomó embert a permanens HO ígéretével.
  Ellenben hallottam olyan szoftverfejlesztő nagyvállalatról is (elsősorban halladornak: külföldi példa, nem magyar!), ahol még a járvány kitőrése előtt megtiltották a hétfői és pénteki otthonról dolgozást. Az ok sejthető: amikor a kitűzött határidőre a program nem úgy állt készen, ahogy az eredetileg cél volt, a belső vizsgálat kimutatta, hogy sokan hosszú hétvégeként kezelték az "otthoni munkát".

  "A karanténidőszak alatt azt is megkérdeztük a munkatársaktól, hogy mi hiányzik nekik leginkább az irodai életből, és meglepetésünkre nem a babzsákokat vagy kényelmes munkaállomásokat említették, hanem a közösségi terek kávégépeit."
  Hát igen, üröm az örömben: otthon nincs ingyen kávé (vagy tea), mindent a fizetésből kell állni :U

  (#9) bambano Na igen, gyerek mellett ez külön érdekes dolog. Főleg, ha nincs óvoda vagy iskola (vagy mert szünet, vagy mert a járványhelyzet miatt be vannak zárva), illetve az ember párjának nem otthonról végezhető munkája van.
  És akkor a munka térről nem is beszéltem: egy családi házban könnyebb kialakítani egy dolgozó helyiséget, mint egy két szobás panelban.

  (#14) haxiboy Ez napi munkaórában is arányos csökkenést jelentett volna, vagy nem?

  (#22) hallador Pedig szerintem most igaza van.

  (#31) Narxis Minálunk már bejelentették a járvány ideji tapasztalatokra hivatkozva, hogy a jövőben csökkentik a céges utazások számát. A pandémia után is.

  [ Szerkesztve ]

  "Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

 • Necroman_Mk2

  senior tag

  1. A példában, mint arra utaltam, az utóbbi helyzet volt: a feladat nem állt annál a mérföldkőnél, ahol kellett volna. Egyébként osztom én is a liberális "mindegy, mit és hogyan csinálsz, csak határidőre legyen készen a feladat" munkavégzési filozófiát, de ennek elmaradása esetén jogos a retorzió és a szabadságfok csökkentése.

  2. Ha csak a szűk munkahelyi körből indulok ki, akkor a többség ezt kérni fogja.

  "Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

 • Necroman_Mk2

  senior tag

  Elsőre jól hangzik, de télen, hidegben és nagy hóban (már ha lesz...) szerintem nem a legjobb ötlet. Akkor inkább egy kisajátított dolgozó szoba, ha már úgy is családi házban laksz ;)

  "Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

 • Necroman_Mk2

  senior tag

  Az alapján, ahogy nekem elmondták a sztorit, a bizalom megvolt a vezetőség részéről. Csak ugye amikor jött a "Hogy is állunk?" kérdés, akkor szembesültek, hogy páran kvázi visszaéltek ezzel a lehetőséggel, és egy sornyi kódot sem írtak vagy javítottak az önkényesen meghosszabbított hétvége alatt. Ami nem jó, ha pénzt is akarnak keresni a kész programmal...

  A kollégának abban volt igaza, hogy ez nem kizárólagosan magyar jelenség, mert a fejlett nyugaton is előfordul ilyen.

  (#42) hallador Igen, tudok róla, hogy bizonyos helyeken vannak ilyen követelmények is. Bár ha a külön mobilnetet a cég fizeti, az nem akkora probléma.

  (#43) mephi666 "évekig emlegettem, hogy megvannak az (informatikai) eszközök, hogy azokat kihasználva kényelmesebben/gazdaságosabban/effektívebben intézzünk egyes ügyeket, de kellett a vírus ahhoz, hogy rá legyen mindenki kényszerítve és belássák, hogy ezek tényleg működnek és nem is rosszul "
  Hatalmas nagy Like! :K

  (#47) k-adi "persze csak akik olyan munkakörben dolgoznak hogy megtehetik"
  Vagy megoldják ott is :DDD

  [ Szerkesztve ]

  "Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

Hozzászólok Aktív témák