Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Hi!King

  tag

  "Itthon nincs ennek kulturaja es nem is lesz, amig le nem cserelodik par generacio."

  Csak azt nem tudom hánynak kellene lecserélődnie. Előző munkahelyemen a 30 év körüli, más szempontból modern gondolkodású és jófej főnök, mikor a vezetőség fentről nyomta, hogy legyen legalább heti 1 home office lehetőség akkor ő előadta, hogy nem igazán szereti az ilyesmit, de esetleg ha valami olyan munka van, azt előre megtervezve lehet majd 1-1 napon home office-ban végezni.

  Más cégeknél meg sokat hallok olyanról, hogy 50-es középvezetők egyszerre "korona tagadók", értsd, szerintük ez csak egy gyenge influenza, és felesleges felhajtás, stb., stb., és egyszerre home office ellenesek, mert hogy aki nincs bent, az szerintük nem is dolgozik és amennyire lehet, szabotálják a fentről kapott home office utasításokat. Ha nem tudja tiltani a beosztottjainak, akkor ellehetetleníti, pl. valamely módon hátrányban részesíti azokat, akik nincsenek bent, vagy ellehetetleníti a munkájukat azzal, hogy a velük való kommunikációt szabotálja.

 • Hi!King

  tag

  Külön dolgozó sarok necces egy kis lakásban, mert már minden terület foglalt. Nekünk feleségemmel eleve +1 íróasztal kellett, mert csak 1 volt két személyre, a +1 a konyhaasztalból lett (rá 1 hónapra vettünk egy ugyanolyan konyhaasztalt, addig 2 székből alakítottunk ki konyhaasztalt), és szekrények elé lett téve űgy, hogy egyes fiókok csak alulról érhetőek el. Ugyanez +2 íróasztallal, tehát hogy eleve lenne 2 otthoni "játszós", plusz 2 "munkasarok" az a kategória, hogy már az ágyat kellene megszűntetni és a földön aludni. A mi lakásunk 2 főre 36 négyzetméter, de ne úgy képzeld el, mint mikor a lakberendezők nyomják a szuper kis garzonok "praktikus" berendezését, ahol TV + kanapé foglalja el a szoba felét. Ekkora lakásban ha akarnánk sem lenne hely TV + kanapéra, nem mintha akarnánk.

  Egyébként alapból eleve sokat számít, hogy nem azon a gépen van a távmunka, nekem fizikailag sem, mert céges laptopom, feleségemnek még nincs, de ígérgetik, így jelenleg egy virtuális gép megy VPN-re.

Hozzászólok Aktív témák