Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • janeszgol

  veterán

  Egyszer itt is meg kell tanulnunk majd a távmunkát. Vagy majd a 21. században is áll a fél gyár, ha éppen az adott kulcsember lábadozik egy betegségből, netán a beteg gyerekét őrzi otthon? Vagy ha nem is a fele, de az adott folyamatok nem fognak menni?

 • Tetsuo

  aktív tag

  Hiába magyarozol, ez nem magyar jelenség. Sok országban, sok néppel az a helyzet, hogy bizonyos vállalatoknál hatékonyan működik a távmunka, míg más vállalatok esetében nem.
  Leginkább az alkalmazott protokolltól függ.

  Értelemszerűen a vírus miatt hirtelen kapálózó cégeknél szívás van. Meg is érdemlik.

 • mephi666

  veterán

  nálunk is volt, aki lazán vettem a home office-t... jött is pár napra rá egy körlevél, hogy: "nem azt jelenti az otthoni munkavégzés, hogy közben elmegy az ember boltba/piacra, vagy lerázza a másik dolgozót azzal a kijelentéssel, hogy 'nem ér rá, mert a gyerekkel tanul épp' ...munkaidőben a munka legyen elvégezve, ne legyen semmi hasonló kifogás, mert akkor jönnek a szankciók" ...alapjáraton nincs nálunk szigor és nem kell napi 8 órában munkát imitálni, amikor épp nincs is, viszont ha van munka, elsődlegesen az legyen elvégezve :K ...a fenti meg érthető: ne éljen már vissza senki a helyzettel

  "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

 • Egon

  nagyúr

  Mondjuk ez alap, pl egy Bank, vagy állami C típusú átvizsgálás esetében.

  Hátőőőő…
  Először is: a bankoknál elég nagy a szórás, hogy mit és hogy szabályoznak. Ma éppen HO-ban vagyok, az asszony itt ül a szomszéd szobában, onnan dolgozik. Semmi olyan nincs náluk, mint amit írsz.
  Másodszor: olyan már nincs jópár éve, hogy C típusú átvizsgálás (egyféle van, régen volt A, B és C is).
  Harmadszor: "C típusú átvizsgálásra" (pontosabban kockázatmentes nemzetbiztonsági bevizsgálás alapján kiadott személyi biztonsági tanúsítványra, adott szintű adatkezeléshez) jellemzően (szinte kizárólagosan) minősített adatkezelés esetén van szükség. Namost te otthon nem fogsz távmunkában (avagy HO-ban) minősített adatot elektronikusan kezelni, az egészen biztos, mi több hótziher... :U
  A felsorolt biztonsági intézkedések pedig messze vannak a fenti esetben szükségestől (azaz a megfelelő személyi, fizikai, adminisztratív és elektronikus védelmi intézkedések összességétől).

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Necroman_Mk2

  senior tag

  Az alapján, ahogy nekem elmondták a sztorit, a bizalom megvolt a vezetőség részéről. Csak ugye amikor jött a "Hogy is állunk?" kérdés, akkor szembesültek, hogy páran kvázi visszaéltek ezzel a lehetőséggel, és egy sornyi kódot sem írtak vagy javítottak az önkényesen meghosszabbított hétvége alatt. Ami nem jó, ha pénzt is akarnak keresni a kész programmal...

  A kollégának abban volt igaza, hogy ez nem kizárólagosan magyar jelenség, mert a fejlett nyugaton is előfordul ilyen.

  (#42) hallador Igen, tudok róla, hogy bizonyos helyeken vannak ilyen követelmények is. Bár ha a külön mobilnetet a cég fizeti, az nem akkora probléma.

  (#43) mephi666 "évekig emlegettem, hogy megvannak az (informatikai) eszközök, hogy azokat kihasználva kényelmesebben/gazdaságosabban/effektívebben intézzünk egyes ügyeket, de kellett a vírus ahhoz, hogy rá legyen mindenki kényszerítve és belássák, hogy ezek tényleg működnek és nem is rosszul "
  Hatalmas nagy Like! :K

  (#47) k-adi "persze csak akik olyan munkakörben dolgoznak hogy megtehetik"
  Vagy megoldják ott is :DDD

  [ Szerkesztve ]

  "Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

 • NandoXXL

  senior tag

  Egy putri az ország, nincs itt pénze az átlagembernek normális élettérre. De kitap..nám a belét a HR-nek, managmentnek, amikor az alacsony bérek mellett ilyenket várnak el , mégis mi fasz...ból lenne erre helye egy átlag magyarnak? Persze papíron minden létezik, csak a villamos megálló füstöl a zárt járdaszigeten, meg nyomor sincs, és infláció sincs.. Komoly ellenőrzésnél a bank és telekommunikációs szektor leállna.

Hozzászólok Aktív témák