Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
na van valami jeszenszkij update?
-
end09
tag
hm, érdekes... Ezek szerint nagymuterék töltenék le a legtöbb illegális cuccot? Mert én úgy tudom itthon ők veszik a legtöbb zenei cdt, mulatós pityúval meg a feketeszemekkel...
Kiváncsi lennék Mo.ra mit mondanak..
-
dabadab
titán
Az a tragikomedia valoszinuleg elert az utolso felvonashoz J.Zs. levelevel.
-
Grisa_kvr
tag
Mondjuk az meg a másik aspektusa a dolognak, hogy igaz h nem veszek albumokat, de viszont így olyan előadókat is ismerek így akik mondjuk a rádió/zenetv közelébe se szagolhatnak és pénzt nem sajnálva elmegyek a koncertjükre. Most akkor mivel is jár jobban egy zenekar? Pár eladott albummal többel vagy jóval nagyobb potenciális koncertközönséggel? Rá kéne jönni h a mai digitális-másolós világban csak hozzáadott értékekkel (játéknál a multi ilyen, de filmnél is ki lehet találni sz'tem, pl. díszdobozba adott relikviák) vehetik rá a közönséget hardcopy-birtoklásra.
-
Integra
titán
szerintem az alapvető koncepció ez:
leülnek ezek a kutyaütő lúzerek és azt mondják két sör közben, bazeg kéne pénz, csináljunk. hogyan? hát basszunk meg mindenkit, valahogy legyünk mi a górék és jogdíjazzunk, mert így nem kell semmit csinálni, csak jön a lóvé és mi vagyunk a királyok, akinek nem tetszik, az meg szopjon le.
maguk mellé állítottak ilyen senkiket mint spigiboj meg a többi, meg a voksán virág etc, szóval midenkit aki a büdös életben nem volt valamire való dj (gyorsítás-lassítás poti bajnokok), ellenben a proli mainstreamet magukénak tudhatják és most így vagdalkoznak. a senkik a senkikkel. azért ez vicces valahol, mert megmutatja mennyire pitiáner szarkupacon kapirgálnak ezek..
na hát kb erről szól a történet, és a cél érdekében, ennek megfelelően igazítják az összes mondókát és szabják rá a történetet. nem véletlen, hogy mindneki csak pislog, hogy mi van... tényleg, csak erdélyit tutom felhozni a vidóban, kerek perec kimondja a frankót. nem is nagyon perlik. -
dabadab
titán
Engem azert baromira erdekelne, hogy az egesznek a jogi alapja hogyan all, mert nekem maga az a jogertelmezes is erosen ketsegesnek tunik, hogy nyilvanos lejatszasnal (amiert mindenkeppen kulon jogdijat kell fizetni) szamit-e barmit is, hogy a CD masolt-e v sem.
Az meg teljesen egyertelmu, hogy ez az egesz DJ Szovetseg arrol szol, hogy ifj. Jeszenszky le akar nyulni nemi penzt.
-
Integra
titán
-
Zeratul
addikt
-
törölt tag
válasz
dajkopali #42 üzenetére
Nézz már utána ennek a nagoynokos embernek. Akár készíthetnél egy dupla cikket is, magyarul és angolul, utóbbit lehetne terjeszteni, mint külső író nyugaton is, lehetőleg úgy, hogy csatold a főnökeit is a mélbe, amikor mondjuk a reutersnek, CNN-nek, piratebaynek, stb. elküldöd...
Egyébként még egy kis adalék:[link]
-
azbest
félisten
Új tárgyalást kér a Pirate Bay
Váratlan fordulat az évtized kalózperében: a Pirate Bay üzemeltetőit börtönbüntetésre ítélő bíróról kiderült, hogy több, a vád képviselői között felsorakozó szerzői jogi szervezetnek is tagja. A védelem érdekütközésre hivatkozik, és új tárgyalást kér, pártatlan bíróval. -
eastsider
nagyúr
Én úgy vagyok, hogy van amelyik előadó lemezét megveszem (pl ott van a Kiscsillag). Lovasi saját kiadója. Tényleg jó zenék stb...
Holott megvétel előtt pár nappal letöltöttem mp3-ba, és azóta is azt hallgatom főleg. A CD-n ott a Lecsó aláírása, kocsiban azt hallgatom, meg sokszor gépen is... Meg aztán 3000 pénz nem volt érte sok igazán...Mondjuk ők pont nem a töltelék számmal feltöltő előadók...
Filmeket szoktam még nem megvenni, hanem letölteni, de sose venném meg őket. Nem érnek annyit, amennyibe kerülnek, meg azért, hogy egyszer megnézzem...
-
WonderCSabo
félisten
Most biztos örül a sok kiadó, h. megjelent ez a tanulmány.
-
azbest
félisten
-
dabadab
titán
válasz
Wolverine #38 üzenetére
Kozben sikerult kb az egesz tortenetet kideriteni, nagyon szep pofaraesest produkalt itt a mutyi^H^H^H^H^Hszerzoi jogok langpallosu vedelmezoje:
Szily blog -
Wolverine
félisten
Szóval a szerző jogok aranytorkú és érceshangú védelmezője simán plagiarizál forrásmegjelölés nélkül
(mondjuk a kommentekben van egy gondolat, miszerint Uj Péter direkt szívatta meg Jeszenszkyt, amikor kitette a másolt cikket - nem tudom, mennyi igazság lehet benne, de remélem, hogy ez a helyzet
)
-
azbest
félisten
nah ezen akadtam ki de nagyon
a Magyar Lemezlovas Szövetség alelnöke, figyelem (18)as karika, így vigyázza a kultúrát fellépéskor:
www.youtube.com/watch?v=kAoaMdD4QG4 -
-
-
Penge_4
veterán
A userek szerint: a kiadok kover, poffeszkodo vizfeju banda, akit csak a penz szamolgatasaval tolti a napjat.
A userek nevében cáfolom. Én vékony, Armani öltönyös vigyorgó nyáltengernek képzelem őket, akik Dubai-ban lévő pálmaszigetek felvásárlásával töltik napjaikat.
ps: Mielőtt valaki még komolyan venné, csak vicc volt. (van közöttük kövér, szakállas és bőrdzsekis is.
-
azbest
félisten
ezt az embert el kellene tiltani a közszerepléstől... ilyenek után:
Védelmi pénzt szed a bólogatós zsiráf?
Felelős-e a DJ a gyerekemért? ...és legyen-e? erre válasz: F****kalap-e Jeszenszky Zsolt?gyakorlatlag töbszörösen le akarja rabolni a dj-ket és a csoportotja / "iskolája" lenne az az isten aki rendelkezik felettük
-
Sanya
nagyúr
hát az indexes véleményt sajnos nem lehet kommentálni, ami így önmagában semmit nem ér.
a nagy szírosnyakú kiadók meg bekaphatják. hadd kezdjem el sajnálni a fiatal kezdőket, akik majd később zsírosnyakú kiadótulajdonosok lesznek.
-
dark100
aktív tag
Pont ez az a haborus sanc amibol nem lehet kitorni, akarcsak az elso vilaghaboruban.
A kiadok szerint: az atlag letolto pattanasos Pistike aki az apja penzen cukorkat vesz es nem pedig zenet, mert azert nem kell fizetni, es jot rohog a markaba.
A userek szerint: a kiadok kover, poffeszkodo vizfeju banda, akit csak a penz szamolgatasaval tolti a napjat.
Es a valosag az, hogy egyikuknek sincs igaza. A jelenlegi allapotban viszont nem enged senki, es igy nem marad mas mint lovoldozes a masik oldal fele.
-
dabadab
titán
"Ez a zindexes firkálmány hű képet ad a szerzőről is?"
A "szerzo" kifejezest keretik nem teljesen szo szerint venni.
-
Integra
titán
valaki elmondhatná a vízfejű kiadóknak, hogy azért vesznek az emberek kevesebb zenét, mert szar zenét adnak ki...
szar zenét pedig senki nem fog megvenni..
ez ilyen egyszerű, csak hát a kiadót ez nem érdekli, csak nyomassák határidőre a zújabb albumot mert kell nekik a zsé a prémiumra.. -
AnimX
csendes tag
megmondtam
-
Ez a zindexes firkálmány hű képet ad a szerzőről is?
Mint említettem volt, a behálózott világban a kultúra mindenkié és elhiszem, hogy bizonyos cégek, szervezetek stb. elvesztették a kontrollt e területen. De ilyenkor adódik a kérdés: szembevizelek a széllel, vagy inkább úszok az árral?
A szellem kint van a palackból, oda visszazárni már nem lehet. A Napster óta eltelt elég sok év, de a kultúra szabad áramlását megakadályozni kívánó kísérletek mindegyike csúfos kudarcba fulladt.
-
dark100
aktív tag
Szerintem az tolt le sokat akit erdekel a tema. Es aki energiat ol bele, annak sajat izlese is van es szivesen megvasarolja a kedvenceit amikor lehetosege van ra. De most komolyan, az emberek joresze nem azert tolt le valamit, mert annyira iritalja hogy ott az a sok kihasznalatlan savszelesseg.
Amugy meg a masik oldal velemenye:
http://index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/22/a_pirate_bay_es_a_kalozok_nagykepusege/
(A szerző a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének munkatársa.)Szerintem a ket vilag egyszeruen nem hajlando tudomast venni egymasrol.
-
rudi
nagyúr
válasz
#95561216 #21 üzenetére
Pontosan! Még komoly előadóktól is nagyon nehezen lehet olyan albumot megnevezni, amin az összes szám nagyon jó. F@szfej kiadók, ha végre megnéznék statisztikailag, hogy egy komplett album számait milyen arányban veszik meg online, akkor talán képbe jönnének azzal, hogyan lenne érdemes termelni és eladni. De neeeem! Pedig százszor egy dollár sokkal jobb biznisz mint ötször 20 dollár, mert az előbbinél van 100 potenciális vásárlónk, aki költ még 1 dollárt, míg az utóbbinál az az 5 nem biztos, hogy vesz következőt (pláne, hogy a pénzéért 2-3 jót és 10 fost kapott).
-
törölt tag
A cikkben a lényeg szerintem ott van, hogy már nem albumokat vesznek. Végre felhagyhatnak azzal az undorító gyakorlattal, hogy "hé xy híres dalszerző, kéne nekem 2-3 sláger, meg 10 fos töltelék, amiért eladhatjuk jó drágán teljes albumnak".
-
dezz
nagyúr
Olyan egyszerű: van, aki nem különösebben érdeklődik a zene iránt, és van, aki igen. Az utóbbi term. többször vásárol, mint az előbbi. De mivel csak a népesség 0.001%-ának van arra pénze, hogy mindent megvegyen, amire csak ingere támad, így hát a többihez nem nagyon tud másként hozzájutni, mint ingyen. Legyen az tévé, rádió, vagy épp p2p.
-
törölt tag
Egyáltalán nem hallgatnak zenét manapság az emberek, max autóban, ahol meg rádió szól, úgyis megkapják a napi zajelnyomó adagjukat.Egyszerűen nincs már igényük arra, hogy megveszék és aztán otthon dugdosák a sok cd-t, amit mondjuk egy alkalmommal hallgatnak meg. Csak ezt a kedves kiadók nem tudják elképzelni, csak azt, mocskos letöltők, miattatok nincs bevételünk. Annyi sok, mint tíz éve.
Gondolj bele, az átkosban mennyi lemez ért aranylemezt, manapság mennyi éri ugyanezt. mennyi lemezt adott el a Beatrica, a P mobil, Illésék, stb., és ma mennyit a Kispál, a Tankcsapda, Yonderboi, hogy csak pár nevet citáljak összevetésre. Ekkora differencia nem nevezhető a torrentelők bűnének, csak azt könyebb kiabálni, mint ténylegesen megodlani, hogy valahogy venni is akarjanak terméket a népek.
Mondom ezt úgy, hogy március elején vettem U2 dvd-s albumot könyvvel, meg dupla LP-t, meg pólót. Sajna idén a koncertjükre nem lesz tőkém, bár Zágrábba igen olcsón lehet lemenni Pécsről, állójegy plusz 7k HUF.
-
edward2
addikt
hogy van az hogy pl 60 évvel ezelött és annál korábban is megéltek valamiből a zenészek?? jaaaa, hogy akkor meg kellett dolgozniuk minden este a pénzükért....
-
lpmorpheus
csendes tag
Én csak megerősíteni tudom ezt a hírt. Ugyanis, a P2P hatására visszatérő vásárlója vagyok két külföldi online zeneáruháznak is.
-
zhagyma
őstag
Nehéz lemondani a kiadóknak a "zsíros" bevételekről. Kicsit segíteni kell nekik ...
-
bandras0226
aktív tag
Mily meglepő
-
Penge_4
veterán
Hoppá...hoppá...
Mégiscsak kiderül itt az igazság, ha normális szervek is megvizsgálják a piacot, nem csak a jogvédők, akiknél ha a befektetett pénz hatványértéke nem térül meg, akkor már veszteség és rohadt warezolók.
-
dabadab
titán
"talán nem értékelhetjük reprezentatívnak, hiszen mindössze körülbelül kétezer 15. évét betöltött felhasználó szokásait elemezték"
Pali, te hogy mentel at a statisztika-szigorlaton?
Ketezer fos minta boven lehet reprezentativ (mivel a reprezentativsag nem igazan a minta meretetol fugg) es ha tenyleg az, akkor eleg kicsi hibahatarral adja meg az eredmenyeket.
-
Látom, még nincs veszve minden, meg is írom a szakállas haveroknak (WOW-ban, skype-on, és facebook-on), hogy lassabban gyártság a bombákat, nem mostanában robbantunk.
-
Vladi
nagyúr
Hasonló eredményt itthon is kaptak. A kiadók meg nekiláttak magyarázkodni. Jajj.
-
Ybron
senior tag
A sok releaser
Megveszik aztán már töltik is fel. -
Vicoo
senior tag
Lemaradtam az 5 percről: akik szívesen töltenek le innen-onnan, torrentről stb. tízszer annyi legális terméket (például fizetős letöltés útján) vesznek, mint akik nem használják ki az internet adta lehetőségeket. Na de aki letölt az mennyit vásárol havi egy lemezt max? Akkor akinek nincs , v nem erre használja a netet, az 10 havonta vesz egyet?
-
Zeratul
addikt
Hm ez egyre kínosabb lesz a zeneiparnak.
-
Vicoo
senior tag
És azok akik nem jutnak nethez, azok akkor mit csinálnak ,ha nem is vásárolnak zenét?? Azok max a tv-ben nézik a klipeket?
Új hozzászólás Aktív témák
it A norvég kutatás olyan eredményeket kapott, melyek újra csak a szórakoztatóipari üzleti modellek megváltoztatására kellene, hogy sarkallják az iparági szereplőket.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Horgász topik
- LED világítás a lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- ÚJ 4K CORE I5 14600KF SSD Gamer Erőmű PC 32Gb DDR5 6000 1.0TB SSD EVGA RTX 3080 10GB DDR6 2ÉV GAR
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest