Keresés
 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  én kicsit már unom, sok éve próbálom elmagyarázni, de akkor még egyszer
  a szólás- és véleményszabadság alkotmányos jog, mely azért jött létre, hogy az állami túlhatalom ne tudja elnyomni polgárai megnyilatkozásait - ebből következően a szólás- és véleményszabadságot a közszférában kell biztosítani, a magánszféra azt csinál, amit akar, amíg nem ütközik egyéb törvényekbe a tevékenysége - ez is alkotmányos jog
  egy privát oldal, honlap, online szolgáltatás maga határozza meg az elveit - akinek nem tetszik, nem használja, keres más fórumot, szolgáltatást
  a sajtószabadság sem azt jelenti, hogy valamiféle "objektivitásra" kellene törekedni, mert olyan nem létezik - hanem azt, hogy mindenki, aki a véleményét nyilvánosságra akarja hozni, megtehesse, legyenek rá fórumai, ha akar, alapíthasson ilyeneket (míg nem ütközik hatályos törvényekbe)
  de nem a Facebookot akarom védeni, mert katasztrofális, amit művelnek, csak az elvi alapra akarok rámutatni

  [ Szerkesztve ]

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • t72killer

  félisten

  LOGOUT blog

  Ezt el is hinném, ha a NER jobban függene az adóbevételektől, mint az álhírgyártó-gépezete stabilitásától.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Narxis

  nagyúr

  Persze, ennek a kormánynak a világ összes pénze kellene, amikor azzal kezdik a mondandójuk környezetvédelemben, hogy nekik fontos a környezet de mennyi pénzt adnak rá? Akkor lehet tudni, hogy itt minden csak a pénzről szól. A cenzúra azért is érdekes mert a kormánypárti sajtóban meg se jelenhet már sok éve ellentétes vélemény, meg se hívnak olyan szakértőt, színészt vagy bárkit aki nem az ő táborukhoz tartozik tehát akkor teljesen rendben van ha a facebook is a saját szájíze szerint tisztogat. Ki mint vet úgy arat.

 • paljani

  csendes tag

  Pontosan. Lehet itt nerezni, lőrincezni meg politikailag nem egyetérteni a miniszter asszonnyal (sem), de ugyanúgy lehet tényként kezelni a faszbúk politikai hovátartozását és cenzúráját is. Undorító ami ott megy, én pl. napjában 3-4 érzékenyítő bejegyzést/reklámot/"ájánlást" kapok amitől a belem fordul ki a helyéről. Amikor meg szóvá teszi ezt az ember "valahol", akkor gyorsan a szólásszabadságra terelődik a szó. Ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy "nekik" van, neked nincs. Olyanról embert még nem hallottam panaszkodni, hogy konzervatív vagy szélső(bb)jobb posztok árasztották el "véletlenül", az ellenkezőjéről napi szinten ismerős/baráti/kollegáris társaságban egyaránt. Pedig ez elég nagy merítés, elég széles skálán mozgó tűréshatárú emberekkel. Teljesen egyetértek, hogy kezelni kell a helyzetet.

 • Narxis

  nagyúr

  Amit írtál nemhogy sarkított de még példának is tökéletesen alkalmatlan.

  (#21) Diabolis: jogod van a facebook felhasználói feltételeit elfogadnod vagy elutasítanod. Ehhez van csak jogod.

  (#23) paljani: nem egyszerűbb hanem az egyetlen helyes lépés egy demokráciában. Amennyiben diktatúráról beszélünk akkor persze egyéb eszközök is rendelkezésre állnak.

  [ Szerkesztve ]

 • Tigerclaw

  veterán

  Lehet véleményed, de azért mielőtt megosztod azt, gondold át, hogy mennyire lehet igaz, amit állítasz.

  Nem szabad általánosítani. Akárhogy is bontjuk nemzetekre, bőrszínre, vallásra az emberi fajt, azt találjuk, hogy mindenhol ugyanannyi százalékban fordulnak elő tisztességes emberek, bűnözők, okosak, buták, és persze nem így feketén fehéren, hanem mindenféle árnyalatban, a szenttől a tömeggyilkosik, a zsenitől a hatökörig. Gyakran ezekbe olyan dolgok is beleszólnak nagyon komoly mértékben, mint az anyagi helyzet, az oktatás milyensége, a propaganda, a jó vagy rossz nevelés és hasonlóak.

  Le lehet írni, el lehet mondani egy sztorit, egy rossz vagy jó tapasztalatról bármikor, de abból az egy történésből semmi értelme nincs általánosítani. Jellemzően az illető nemzete, bőrszíne, vallása, stb. nem is számít a sztoriban, de sokan megemlítik hogy színezzék a történetet. Pl. egy tolvaj esetén csak az számít hogy tolvaj, nem pedig a vallása, neme, vagy nemzete.

  Én pl. elítélem amit "sokan" vallásukra hivatkozva, a vallásuk mögé bújva elkövetnek el a közel keleten, de az előző másfél évben volt két olyan közvetlen kollégám is, akinek ugyanaz a vallása mint nekik és mégis vidáman telltek a napjaink...már amennyire vidám lehet egy munkahelyen az ember. Sokat röhögtünk egymás viccein, én tanítottam nekik a mi nyelvünkről, ő az övékről. Az első másodpercben sem volt semmi előítéletem feléjük. Én szidtam a mi szeretett vezérünket, ő meg az övéket. Ez is egy közös pont volt. :P

  Azt én pl. kifejezetten utálom, hogy minket magyarokat az alapján ítélhetnek meg amit a kormány művel mondjuk az EU porondján.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • AssAssynn

  senior tag

  Teljesen egyetértek. Ugyanezeket tapasztalom évek óta más platformokon is. Ezzel akarják ellehetetleníteni a másképp gondolkodókat és manipulálni a közgondolkodást. Undorító eszközök ezek. Sajnos túl sokat tűr a magunk fajta, pedig jó lenne már keményen rácsapni arra a bizonyos asztalra...

  "Igen nagy hiábavalóság, mondja a Prédikátor, minden hiábavalóság!" (Prédikátor könyve 12,8)

 • Eugene Roe

  senior tag

  Meg nem nevezett forrással van bajod? Tudod te, hogy milyen következményei vannak manapság egy különvéleménynek? Ha nem foglalták volna törvénybe ezer helyen, hogy ha az ország érdeke a kormány előnyére sérül, akkor sem nyilatkozhat senki semmit, akkor nem kellene ilyenekkel játszani. Egy tanárt sem kérdezhetsz meg nyíltan, nem hogy egy minisztériumi főosztályvezetőt! Pedig nekik is van véleményük, még ha nem is értenek vele egyet...

  It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

 • Eugene Roe

  senior tag

  Én a munkahely elvesztésére gondoltam, és egy közalkalmazottként akár megyei szintű BAN-ra.

  It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

 • LionW

  tag

  Hagyjuk már ezt a bérrettegést... Én jelentettem zászlóégetős posztokat(romániai csoport), kaptam a választ hogy nem találtak sértő tartalmat... 1 év múlva kaptam újra egy rakás üzenetet hogy mindent töröltek. De persze a szegény szélsőjobb annyira el van nyomva hogy csak pár évig maradhatott fenn a gyűlölködő csoportjuk. :D
  Te komolyan elhiszed hogy bárki a facebookon elolvassa a te kommentjeidet? Valszeg van erre egy bot, ami érzékenyebb arra az adott vallásra mivel gyakrabban támadják azt az adott vallást, ezért a bot is agresszívabban szűri. Ebben világvégét vizionálni teljesen felesleges, de persze jól jönnek a jelenlegi kultúrharcba az ilyen mesterséges problémák. Facebook ugyan úgy tele van szélsőjobboldali szeméttel mint szélsőbalos szeméttel.

  Szerintem sem jó a jelenlegi helyzet, indiában pl egymást gyilkolták az emberek az álhírek miatt, ez komoly gond, de azt is undorítónak tartom amikor politikai okokból, egy sokkal undorítóbb és aljasabb rendszer normalizálni akarja a saját mocskosságukat azzal az állítással hogy xy amcsi cég is ezt csinálja, csak a másik oldalról.
  Hát nem, teljesen más a szituáció, ha nem így lenne akkor nem maradhatnának fent zászlóégetős, gyűlölködő csoportok évekig a facebookon, mivel az nem lenne érdekük a mocskos véleménycenzúrázó lipcsiknek. Mégis fent marad, mivel ennyi posztot, több tucat különböző nyelven, a világ minden pontján képtelenség kézileg moderálni.