Új hozzászólás Aktív témák

  • tecsu

    addikt

    válasz #06658560 #5 üzenetére

    Szerintem aki ilyet ír, az nem ért a borokhoz. ;-)
    A vörösborainkhoz hasonlóan a magyar fehérborok többsége világszínvonalú, egy részük pedig egyszerűen a legjobb, ráadásul rozéban is verhetetetlenek vagyunk. A jobb nevű és reklámú francia borok minőségben (és nem ízvilágban) közel állnak a magyar borokhoz, de hajszálnyival mindig lemaradva.

    A bortermelés lényege a tradíció. Az úgynevezett fejlődés illetve a kívánt modernizáció mindig kompromisszum a végeredmény minőségét illetően.
    Materialista szempontból ezt nem lehet megérteni, mert a bor készítése, fogyasztása részben szakrális folyamat, amit az alapanyagok, módszerek és környezet módosítása csak rombol.

    https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

Új hozzászólás Aktív témák