Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

  • buherton

    őstag

    Csak azokkal a rádióhullámokkal van gond, amik visszaverődnek légkörről. De mint tudod a kozmikus sugárzás nagy energiájú fotonokból áll, ami azt jelenti hogy hullámhosszuk nagyon rövid (rövidebb mint a látható fény). Viszont amiről te beszélsz, annak sokkal, de sokkal hosszabbak (hosszabbak mint a látható fény) a hullámhosszuk. Nem beszélve arról, hogy ezek a "tányéros" antennák irányítottak (Az elv nagyon hasonlít a Newton féle távcsőhöz), emiatt lehet, hogy a hatalmas égboltról, csak egy porszemnél is kisebb pontra tudj fókuszálni, anélkül, hogy a környező csillagok/háttérsugárzások ne zavarják meg.

    Biza ha jobban bele gondolsz az ökrös megoldás sokkal gazdaságosabb. Mivel nem kell a föld mélyére ásni vasércért/szénért, nem kellenek kohók, nem kell háromszor körbe utaztatni a világon az alkatrészeket, meg a nyersanyagokat/kőolajat. Jah és ha elromlik akkor vehetsz egy újat, aminek eredményeképpen ismét háromszor körbe utazza a világot az alkatrészei. Míg ha ökörrel csinálod lesz természetes trágyád, foglalkozhatsz állatokkal, természetben lehetsz, és ha megdöglik, akkor lesz hús/komposzt. Jó persze a szántás nem megy olyan gyorsan, de minden helyben van, és ha valahol csúnyán néznek a másikra, akkor sem kell aggódnod a kétszeres olajártól :) .

    tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

Hozzászólok Aktív témák