Hirdetés

 • Tigerclaw

  PH! nagyúr

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Élő_kövület

  Szerencsére még vannak ilyenek, de az állításom lényege nem az volt, hogy millió vagy százezer, hanem az, hogy az ember hatására párszáz év alatt tünnek el fajok és ahogy mi fejlődünk ez a kihalás exponenciálisan növekszik.

  Talán vannak egysejtűek valahol a mély óceánokban akik nem függenek a többi élőlénytől, de a magasabb rendű fajok mind függenek a más fajoktól, akik megint függenek más fajoktól. Nem tudjuk mikor fog kihalni egy olyan madárfaj, ami eddig Afrikában kordában tartott valami rovarfajt, ami egyszer csak megjelenik nálunk és lezabálja jobb esetben a termést rosszabb esetben meg mondjuk az erdők fáiról a levelet. Esetleg kipusztul egy ragadozó hal és egy nem domináns növényevő faj elszaporodik és mivel a vizek kapcsolatban állnak egymással, bárhova eljuthatnak. Az is lehet hogy a növényevő hal fog eltünni és a vizben elburjánzik az alga, mert van bőven műtrágya ami bemosódik a földekről a vizekbe, azután az alga megváltoztatja a víz oxigéntartalmát, amitől még több faj tűnik el. Nem vagyok biológus, de biztos történnek ilyen dolgok.

  Valahogy ezek fontosabbnak tűnnek, mint az hogy 2 milliárd €-ért építsenek még 3000 db rádioteleszkópot és a naponta begyűjtött sokszáz terabyte-nyi sugárzási adatot feldolgozzanak olyan módszerrel amiről azt se tudják, hogy működik-e.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.