- DIGI internet
- Bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot a dogecoin-perben
- Sokan kapják majd meg félig lemerülve a Teslájukat
- Microsoft Excel topic
- Bittorrent topik
- XPEnology
- Aliexpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Örülhet az EV-ipar, az AI és a Microsoft a rézbányászatot is felturbózzák
- DIGI kábel TV
- chopin42: A (netes) társkeresés labirintusában #3:avagy... :(
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- tescodr: El*asztott Valentín nap... avagy eddigi életem legrosszabb szülinapja...
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
senior tag
Az arcfelismeréshez - a személy beazonosításához - kéne egy adatbázis.A felismerés általában azon az elven alapul, hogy az ismert arcokkal hasonlítjuk össze a kamerákon szereplőket. Ugyanez van a biometrikus adatoknál.
A vád szerint ez az adatbázis megvan?Kínában megvan...
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
D.Va
senior tag
Sok helyen látok magánházaknál is utcára, kerítésre, kapura (kívülről felszerelt) kamerát ami a járdát, utcát nézi (nem a telken belülre, hanem kívülre néz). Sok ilyen van. Ez ellen se tesz senki semmit. Pedig ez is törvénybe ütközik. És idegesítő hogy idegenek felveszik az embert, és rögzítik főleg ha pl valaki minden nap ott közlekedik.
-
zetor2000
senior tag
Háttt... a FB és társai az neccesen, de mondjuk oké. Szerintem eléggé macerás lehet ezt használni, és igen sok lehet a téves azonosítás.
Viszont még lehet fizetni KPval isBár tény, hogy nem mindenhol.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
tomcat78
őstag
Szerintem ez jogilag nem épp járható.... Nekem az autómat kétszer törték föl a házunk előtt. Kertvárosi rész, sokaknál utcán parkoló autókkal. Kérdeztem ezt a kamera dolgot. Egyrészt ha felszerelem kintre- még ha a rendőrség el is nézi olykor- bármikor leszedethetik bejelentés alapján, és még büntethetnek is érte, ha feljelent valaki pont pl a személyiségi jogaira hivatkozva. Másrészt meg, ha úgy szerelem föl bentre, hogy " véletlen" legalább látja az utca mondjuk érintett részletét, egy esetleges ismételt feltörésnél hivatalosan nem vehetik figyelembe a felvételt. A slusszpoén: elviekben ha mondjuk a kamerakép alapján mégis meg lenne az elkövető, az simán perelhetne a személyiségi jogainak megsértése miatt.... Mert közterületen rögzítettem. Ok, ez pár éves sztori, akkor sokat küzdöttem vele, hogy mi lenne a megoldás, de az akkori hivatalos álláspont a fent írt volt.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
D.Va
senior tag
Mondjuk az is egy érdekes dolog hogy az utcán (v bárhol) telefonnal, kamerával való felvételt nem büntetik, (személyiségi jogok alapján ezt is büntetni lehetne ugyan úgy...) de ezzel egyébként nekem sincs gondom. Az viszont már engem is zavar mikor nap mint nap több biztonsági kamerával felvesznek (engem) magánemberek (még akkor is ha nem csinálok semmi kínosat csak elhaladok a házuk előtt)
-
tomcat78
őstag
Ingoványos talaj nagyon a mit lehet és mit nem része. Amúgy a végén nem lett kamerázva semmi nálunk. Pont a nevezett dolgok miatt. Egyenlőre nincs lehetőségem az autókat máshogyan parkolni. A kamerának meg semmi értelmét nem látom, ha hivatalosan nem használhatom arra, amire esetleg jól jönne. Az udvart nem kamerázom be, mert esetemben értelmetlennek tartom. Utcára ( az autókra) nem nézhet.... Innentől meg szélbe szórt pénz lenne. Én azt gondolom, hogy adott esetben a közbiztonságot vagy értékvédelmet tekintve lehet hasznos eszköz. Az egyetlen dolog ami nem fér a fejembe a szabályozással kapcsolatban, pont az említett mobil téma miatt érthetetlen. Boldog- boldogtalan rögzíthet, fényképezhet. Ezeket akár posztolhatja is.
Kamerát meg nem szerelhetek föl, mert hát ugye egy bűnözőnek is vannak személyiségi jogai.... Az meg azért lássuk be, hogy elég valószínűtlen, hogy ok nélkül egy biztonsági kamera felvételeit nézegetné bárki.
A cikk témájában említett arcfelismerést és társait én sem támogatom. De magánemberként lehetőséget adni a saját szféránk és értékeink védelmében..... Azért annyira elvetemült ötletnek sem tartom.
Hogy értsd: a telefonnal rögzített képeken sem hiszem, hogy nézegeti bárki, hogy vajon kik lehetnek még rajta. Ugyanúgy egy biztonsági kamera esetében sem fogja senki nézegetni, hogy vajon ki ment el az utcán a ház előtt. Persze, az aggályok érthetők. Ugyanakkor szerintem meg lehetne találni a módját- értelmes szabályozás keretein belül- ,hogy erre lehetőséget kapjon az ember gyereke. Az hogy ez milyen kritériumok mellett lehetne járható, azt nem tudom, mivel nem szakértek a témában.
Csak egy érdekes sztori a nem büntetik részhez: Ferihegy, meló. Fénykép meló közben (szelfiről beszélünk). Kiposztolva. Nem telt bele 10 perc, hogy megjelenjen egy jól öltözött úriember, hogy két választás van: egy: fénykép azonnal leszed, kettő: ők törlik a profilt pillanatokon belül..... Szóval..... Tényleg vannak érdekes dolgok ezzel a fényképezősdivel."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
D.Va
senior tag
Én nemrég egy tóparton fotóztam telefonnal ahol egyetlen ember sem volt csak 100 méterre a túlparton egy horgász. Az úr elkezdett nekem pofázni majd átjött hozzám a túlpartról és majdnem verekedés lett.... mert hogy én őt miért fotózom és hogy ezt a törvény bünteti stb (nem fogta fel hogy ez nem törvénybe ütköző) ahogy azt sem fogta fel hogy a felvételen felismerhetetlen, mivel 100 méterről 1 pixel az egész ember a felvételen...
Szóval igen, nagyon sok istenverte barom állat él köztünkAz is vicces hogy még átlag üzletek, boltok, telephelyek sem szerelhetnek fel utcára néző, telken kívül látó biztonsági kamerákat, csak bankok, hivatalok, és egyéb fontosabb helyek...
Ez is vicc...Én is meg akartam figyelni az utcán álló autómat, bérházból, de én is letettem róla.
Inkább az autó utasterében van +1 akksi + 2 kamera ami körbe mindent lát. Ha ellopják azon nem segít, de legalább ha meghúzzák, megrongálják, arról legalább lesz felvétel. -
zetor2000
senior tag
Egy jobb mozgásérzékelős kamera képes arra, hogy dobjon egy email-t, ha mozgás van a látóterében. Persze ehhez kell internet kapcsolat, de ez talán egy "levedlett" mobillal megoldható. Igaz, plusz előfizu (elég adatkártya / társkártya), de ennyit talán még ki lehet gazdálkodni.Ha megmozdul a verda, vagy betörik az ablak, vagy ilyesmi, akkor kapsz egy levelet. Persze este / éjjel nem biztos, hogy felkelsz az email értesítésre, de ha már van benne egy "élő" mobil, akkor talán pozíciót is meg tudsz határozni, hogy merre jár.
[Nekem az adattárskártya havi 500Ft, ez a mindennapi SIM mellé egy másik kártya, ami az előfizetés mellé vásárolt adatkeretet használja. Azaz 2 SIM forgalmazhat adatot és egy pedig minden mást is képes forgalmazni.]
-
tomcat78
őstag
Ebben elvileg van egy kis hiba. Legalábbis a bankokra nézve biztosan tudom. Úgy szerelhetnek föl kinti kamerát, hogy a bejáratot és annak közvetlen környezetét rögzítsék. Nincs lehetőségük pl az adott utcát "figyeln", mint más emlegetett intézmények esetében. Ezalól az automata kamerája a kivétel, ami arra néz, amerre a gép.... Mivel abba be van építve.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
D.Va
senior tag
-
LordX
veterán
Lehet úgy is felismerni, hogy "ismeretlen ember #3887969874, utoljára múlt pénteken 16:47-kor lépett be a boltba."
Ehhez nem kell semmi külső adatbázis, folyamatosan építed miközben jönnek-mennek az emberek, és semmiben nem különbözik attól, hogy a biztonsági őr felismer téged.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
Rohadt kinaiak. Ja... hogy ezek angolok? Most nem ugrik a nagyerdemu a leragott csontokra ? Pedig az egyik kutya, masik eb.
-
zetor2000
senior tag
Valóban, csak ez így eléggé lassú. Még akkor is, ha azt mondod, hogy "Csőkolom, nekem számlát kell adni, adjon már egy nevet-céget-címet". És akkor valami legalább lesz... Persze teli lehet kamu adatokkal
Kiindulásnak persze ez is jó lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Az arcfelismerésre képes bolti kamerák miatt orwelli világot emlegetnek a jogvédők.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: KIFÜ
Város: Budapest