Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • shtml

  őstag

  A TVnetnél az ügyfelek eladásának/átadásának már hagyománya van. Pár éve, talán 2003-ban ugyanezt tették a 13. kerületi kábeles ügyfeleikkel, simán átadták őket az UPC-nek, csak akkor nem volt nyilvános az előfizetők "vételára".

  Így aztán a többszáz kB/s szimmetrikus sávszélességhez és forgalmi korlát nélküli kapcsolathoz szokott előfizetők kénytelen-kelletlen megbarátkozhattak az 50 kB/s letöltési és 15 kB/s feltöltési sebességgel, a havi 15 GB korláttal, az állandó szakadozásokkal, csomagvesztésekkel és az inkompetens ügyfélszolgálattal.

  Ettől függetlenül azt hiszem, ezzel kivételesen jól járnak az előfizetők, az Externetet sokkal korrektebb cégnek tartom (volt és van is velük szerződésem).

  A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

 • shtml

  őstag

  A TVnet már kb. 2 évvel a szerződés tényleges megszűnése előtt tudta, mi fog történni (gyakorlatilag abban a pillanatban, hogy az UPC felvásárolta a Satimexet), ennek ellenére egy lépést sem tett az előfizetői érdekében. Amúgy hálózat is lett volna, mert az UPC új hálózatot épített ki a meglévő régi helyett - ez az új hálózat a szerződés megszűntekor már működött, a TVnet pedig eredetileg is a régin szolgáltatott, tehát ha akarta volna, megvehette volna azt.

  Természetesen nem bizonyítható, hogy az előfizetők átadásáért cserében pénz is gazdát cserélt, főleg az nem, hogy ez magánzsebből magánzsebbe történt. A TVnet akkori vezetésének feltűnő passzivitása azonban legalábbis felkelti ezt a gyanút.

  Az is jellemző a cégre (akkor is, most is), hogy 2-3 hónappal a hálózat bérleti szerződésének lejárta előtt a TVnet még kötött szerződéseket kábelnetes elérésre a 13. kerületben.

  A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Hozzászólok Aktív témák