Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Ügyes elképzelés, a kabinetben ahol éppen ülök is simán el tudná látni egy gép négy felhasználó igényeit, figyelembe véve hogy úgyis csak böngészés, doksi nézegetés megy legnagyobb részt. Ezt egy modern két magos konfig már szerintem simán elbírná.
-
bambano
titán
ez elég régi dolog tudtommal, csak most felkapta egy cég...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
DarkByte
addikt
Most hogy mondod, tanulmányaimból rémlik valami olyasmi hogy annó a drága féltermet betöltő gépek idejében is terminálokkal lehetett egyszerre használni időosztásos alapon a gép erőforrásait. A Linux pedig amennyire ismerem ezt alapból is tudja, az X ablakkezelő is úgy van megírva hogy tetszőleges számú indítható belőle és az alkalmazások ablakait is bármikor át lehet vinni hálózaton.
-
dark100
aktív tag
Asszem en is kuldtem mar linket errol valahol a forumba. Talan a koltseg megtakaritos cikknel, ahol arrol beszeltunk, hogy hogyan lehet 1000 euro az uzemeltetes 3000 helyett. Hat pl ugy, hogy a gepek szaman is sporolunk.
[ Szerkesztve ]
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
DarkByte
addikt
válasz
Neil Watts #9 üzenetére
Hopsz, tényleg.
Köszönöm a kiigazítást.
-
tzsolesz
nagyúr
Lehet hogy nálunk a Polgármesteri Hivatalban is működő képes lenne egy ilyen rendszer. Mondjuk egy csomó gép kiesne, mert egy minmum 4 gépen a Windows 98 van fennt mert a programok amiket a Polgármesteri Hivatalok használnak elég elavult DOS-os progik. például az Ingatlan kataszteres gép, a Visuál-register-es gép, az ADÓ-s gép, és az bérszámfejtős gépek. De akkor is lenne még kb. 15 gép amit ki lehetne így hajintani.
Végül is jövőhónapban jön a Xeon szerverünk meg. Kíváncsi vagyok mennyivel lesz gyorsabb a meló idebent..
-
Jim Tonic
nagyúr
Jó cikk, jó hír. Ideje lenne itthon is követni. Mondom én, akit "lewindowsfanozott" sh4d0w.
licencet=liszenszet. Így nem írjuk le magyar szövegben, hacsak nem valaminek a neve.
[ Szerkesztve ]
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
iknight
senior tag
Hát igen, a pénzhiány sok rosz döntésre kénszeriti az embert, remélem nálunk azért nem akarják behozni az oktatásba azokat a tákolt linuxokat, semmire való, arra jó hogy a szervereken elfussanak egyébként nagy 0.
Akik jó békét tudnak kötni, azok sohase győznek a háborúban.
-
azbest
félisten
hidd el lassabb lesz
eddig ha a környzetemben fejlesztették az informatikát, a végére mindig lassabban haladt a sor... na nem a gépek miatt(#13) iknight:
néha pénzügyi okokból rossz döntéseket hoznak és felvesznek mindenféle idiótát az iskolákba... remélem tanulnak a példádból[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
(#11) tzsolesz
"elég elavult DOS-os progik."
Dosbox?(#12) Jim Tonic
licencet. Szerintem valamilyen hunspelles progit használ, pl: ooo, és abban licenc a helyes.
Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán
-
iknight
senior tag
Én úgy a linuxra gondoltam általában, arra jó hogy szervereken elfusson, de végfelhasználóknak, a windowsnál jobb esetleg a mac os lehet, de nekem pl a windows jön be a legjobban. A linux egy trágya, nem hiába olcsó, ha annyi lenne mint a windows nem sokan használnák..
-
DraXoN
addikt
Kíváncsi volnék az érveidre a linuxok ellen
Tény, hogy nem túl jó játékra, ha az ember DirectX-es játékot akar használni, vagy egyes verziók nem azoknak valók, akik először ülnek valamely linux distrib elé...
De vannak már eléggé felhasználó barát verziók amikkel nincs komolyabb gond, és irodába vagy akár iskolába is tökéletesen megfelelne (ha valaki nem akar játszani kimondott windowsos játékokkal még akár otthonra is megfelel)
Bár az igaz, hogy van hiba benne is, de én most megtartom az ez iránti magyarázatom, mert a te érveidre vagyok kíváncsi, és nem arra, hogy esetleg visszaolvassam azokat a hibákat amiket fel tudnék róni pár felhasználóbarátabb distribnek[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RTX3070; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G
-
iknight
senior tag
válasz
Nyugdíjas #19 üzenetére
Nem félek senkitől
Főleg nem a nyugdijasoktól, harcba szállok, úgyis csak az kerül a menyországba aki harcban esik el
NAgyon sok linuxfannal cseverésztem már a témában, de igazából egyik sem tudott ész érvet mondani hogy miért használjam...
1. Próbálkozás, ha telepitek valamit nem kell ujrainditani. Válaszom az hogy nekem van 1 percem rá hogy ujrainditsam ugyan mindegy
2. Próbálkozás nem fagy, és nem omlik össze a rendszer, az asztali gépemen másfél éve van jogtiszta windows xp, és azóta nem omlott össze, nem is emléxem hogy lefogyott volna, a laptopomon fél éve vista home prenium van szintén tiszta forrásból és tökéletesen üzemel az is. A titok nyitja nem kell midnenféle innen onnan összehalászótt kalóz szar programmal telebarmolni.
3. Próbálkozás, gyorsabb lessz a gép, az asztali gépem 25 másodperc alatt bootol xpvel, a suse linuxal lassabb volt.
4. Próbálkozás nincs virus, van nod32-m és sosem volt virusos egyik gépem sem.Akkor már ért a windows mellett:
1. Amelyen program megjelenik linuxra, annak alternativája biztos van windowsra, ezt forditva nem igaz, főelg ha még belevesszük a játékokat is. Szóval a linux rendszer mellé általában kell egy windows is hogy az ember mindent megtudjon tenni, ergo fölösleges a linux.
2. Nem kell programozón ak lenni a telepitéséhez és a használatához, elég sok gépet javithattam már, ragtam is össze egyet kettőt, de amigt a windowst feltelepitem 1 órán belül, úgy hogy 5.t kattintok a linuxal egy csomó ideig kell bohóckodni.
3. Kb egy időben jelent meg a linux és a windows, a linux ingyen volt a windows nem, a windows terjedt el mégis, vajon miért? Mert jobb...
4. Windows felépitése számomra sokkal logikusabb, a beállitások stbstb egyszerűbbek kézenfekvőbbek.
A linuxnál emlegett dolgokal ellentétben ezet olyna dolgok amik számitanak is.
Azt elismerem hogy szerverre jók, mert ott csak anyni a feladatuk, hogy megossszák a hálózatot meg ez az. De sosem lesz olyan sokrétű mind a windows, mert minden windowsra jelenik meg és ez nem véletlenül van igy.
Akinke nem tetszik elhet támadni állok elébeJahh és a Cadra szükségem van szakmából kifjólag...
[ Szerkesztve ]
-
iknight
senior tag
A linuxot otthon csak a munkamániás rendszergazdák használják, meg a hippi lelkű userek(vagy luserek
) Akik ezzel lázadnak a rendszer ellen, és ezzel próbálják bebizonyitani hogy ők különbek a nagyvilágnál akik mint a gonosz windows és billy uralma alatt álnak, de ők okosabbak és mint neo a mátrixban felébrent és uralja a rendszert
-
Nyugdíjas
nagyúr
A személyeskedés nem éppen annak a legékesebb bizonyítéka, hogy egy kultúrált élőlény vagy. De ha már elkezdted...
Egyébként jó, ha tudod, hogy nem használok (jelenleg) Linuxot, csak valahogy szúrta a szemem, hogy valaki ennyire kultúrálatlan, hogy nem tudja elviselni, ha valaki nem ugyanúgy gondolkodik, mint ő. Mert bizony itt te rúgtad rá a "linuxosokra" a virtuális ajtót, ráadásul közel alpári stílusban.
De részemről ennyi, nem hiszem, hogy van nekem erre időm
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
törölt tag
"Akkor már ért a windows mellett:"??????????
3. Windows wikipédia
Linux wikipédia>nem pont. ha már ennyit foglalkoztál számtech-kel, tudhatod, hogy ebben az ágazatban 6 év (ha az előző 7 MS-DOS-os évet nem vesszük bele) elég sok idő. egy olyan területen, ahol már kvázi monopólium van.
2. ötöt kell kattintgatni és 20 perc telepítés, húsz perc frissítésletöltés, 20 perc ennek (automata) beállítása és egy naprakész rendszer, irodai csomaggal, stb., magyar nyelven.linux melletti érvsorból:
"4. Próbálkozás nincs virus, van nod32-m és sosem volt virusos egyik gépem sem.">én akkor vettem le a nod32-t, mikor anyós pendrive-on hazahozott (pont ott voltam, szerencséjükre) 8 doksit, ebből négy volt fertőzött, amit a nod32 felismert. kettőt törölt, a másik kettővel meg nem tudott mit kezdeni. Ubuntu alól avast4Linux-szal gyilkoltam le. -
iknight
senior tag
Az a baj, hogy a műszaki egyetemeken és egyéb heleyken nem az amerikai hadsereg carjait használják, és nem is azon kell megcsinálni a házifeladatot
Ha az amerikai hadseregben jó a tankokba awindows akkor nekem is jó lesz
-
Vladi
nagyúr
"Miért nemcsak szépségeit kell bemutanti a kedves olvasóknak,hanem a hibáit is..."
Helyes! Láss hozzá. Mutasd be a hibáit. Nos? Vagy csak beszélsz itt össze vissza?
(#34) bambano: ironizálni próbáltam. Mert mindenki ezzel a két dologgal jön, hogy játékok meg kad. Agyrém már.Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán
-
bambano
titán
Anno a haditengerészet rombolóját ki kellett vontatni egy gyakorlatról, mikor windowst telepítettek rá.
Ha tényleg 12 és fél éves vagy, nyilván sok gyakorlatod van az egyetemi caddal kapcsolatban.
De nem akarlak téged linux témában győzködni, falra hányt borsó lenne.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
attila9988
őstag
10 darab, egymástól függetlenül működő munkaállomásra cserélhetnek, melyek monitorból, USB-s billentyűzetből és egérből állnak.
Nos... Ez a mondat így egy kissé fura. Ugyebár a monitor, a billentyűzet és az egér egy kissé kevés lenne ahhoz hogy működő munkaállomásnak nevezzük..
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
törölt tag
csakhogy én nem erről írtam, hanem a nod32-ről. azt pl. tudod, hogy a nemzetközi űrállomáson is win megy a gépeken. fel is ment egy trójai az egyik okos űrhajós privát pendrive-járól. amúgy biztos hiányoztál a Műegyetemről, mikor nem a Windowsról kellett (volna) tanulni.
jó sokat hiányozhattál.
Új hozzászólás Aktív témák
it A gazdasági és pénzügyi válság következtében váratlanul nagyarányú az érdeklődés a Windowsok kiváltására szolgáló projekt iránt.
- Apple Mac Pro 6.1 Late 2013 (AMD D700, 6-Core Xeon 3GHz, 32GB, 1TB)
- WD Green 2TB (WD20EARX) 64MB SATA 3,5 HDD-k 100/100% hibátlanok!
- Ubiquiti UniFi UAP-AC-PRO -Outdoor/3x3MIMO 5GHz!! szinte új!
- Logitech g27
- HP EliteDesk 705 G3 DM, Mini PC, A12-9800E 4 Magos CPU, 8GB DDR4,256GB SSD, WIFI, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest