Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • t72killer

  titán

  Hehe, évtizedek óta megy már, hogy ígymegúgy bízzunk a zárt kódú szoftverekben, most meg az amerikai-Ny-EU politikai elit, ami ugye falaz az ilyen OS-t/"biztonsági" szoftvert gyártóknak, hirtelen berosál, ha egy ilyennel találkozik más politikai érdekszférából.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Timer

  addikt

  Amekkora rugalmatlan, válogatós, érthetetlen dolgokat művelő, a felhasználóbarátságot hírből sem ismerő egy f_shalom az Internet Security szoftverük immáron évek óta, a legjobb lenne, ha csöves kukoricát termesztenének szoftverírás helyett.

  Azt kapod, amit adsz.

 • Polarstar

  nagyúr

  Mondta neked valaki is, hogy muszály használni, ha nem tetszik?

  Karóra és formatervező projekt + egy lebegő ThinkPad

 • Timer

  addikt

  Nem, de ahol rajtam múlik, ott nem is használja soha többé senki ezt a rohadalmat. Sajnos itthon még mindig túl erős a népszerűsége (értsd, vállalati szinten is olcsó), ezért lépten-nyomon belefutok ügyfeleknél. De, hogy ne csak a levegőbe beszéljek, két gyors példa a közelmúltból!

  Outlook alá beépülő spam ellenőrző egyik napról a másikra 10+ gépen kezdte el szétfagyasztani a programot. Persze, ment a köpköde, sz*r az Outlook, sz*r a Microsoft, pfejj! A bővítményt letiltottam, minden megy tovább. Néhány hét múlva frissült ez a bughalmaz, önkényesen aktiválva ismét a beépülőt, és láss csodát, megint elkezdtek szétfagyni és hibaüzenettel csökkentett módban indulni az Outlookok. Egy Outlook, ami a világ egyik leggyakrabban használt felhasználói szoftvere.

  Másik példa. Office 365, Word és Excel egyik napról a másikra inaktiválttá válik, levelezés akadozik. A Kaspersky sírt, mint a fürdős k_rva, hogy érvénytelen a levelező domain tanúsítványa, blokkolta a forgalmat, és 5 percenként feldobta a kis ablakát a felhasználónak, persze nem ment semmi rendesen. Jelzem, O365 konfig részről minden rendben volt addig is, azután is, F-Secure, ESET védelemmel ellátott gépek ugyanitt kiválóan mentek. Újratelepítés után még jobb lett a helyzet, mert már aktiválni sem engedte az Office programokat. Egy Office csomaggal akadt össze megint, ami a világ talán leggyakrabban használt felhasználói szoftvere..

  Szóval, szerinted, ha ilyen kaliberű alkalmazásokkal nem birkózik meg épeszű módon ez a nyolcvanas évekből ránk maradt f_skupac, akkor miért ne kívánhatnám azt, hogy húzzanak el a fejlesztők a jó büdös pics_ba végre?! Persze, ezek csak a saját tapasztalataim, nem muszáj velem egyetérteni.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Polarstar

  nagyúr

  Ezek olyan apróságok, amivel én nem is találkoztam hétköznapi használatban.
  Ezek a jelenségek jelentősen megnehezítik a szoftverek használatát?

  Karóra és formatervező projekt + egy lebegő ThinkPad

 • Ribi

  nagyúr

  De azért neked is sikerült megfogni a cikk lényegét. :O
  Ha szar ha nem, az senkit sem zavar, hogy megint politika szól bele a "szabad kereskedelembe" és tilt ki önkényesen termékeket, vállalatokat.
  Teljesen sikerült átvenni az amcsi metódust, hogy van tömegpusztító fegyverük, amit addig hajtogatunk amíg már senkit sem érdekel ha van nekik ha nincs. De addig is jól ellehetetlenítjük. Mert az az érdekünk. Kíváncsi vagyok mikor támadunk meg valakit "olajé". :(

  [ Szerkesztve ]

 • Timer

  addikt

  "Ezek a jelenségek jelentősen megnehezítik a szoftverek használatát?"

  Á, dehogy, sőt! Amikor nem megy az Outlook és tetszőleges Word / Excel program, az általában elősegíti az üzletmenetet... :W Átlagos felhasználótól nagyon nem várható el, hogy tudja, mi a répa egyáltalán az a COM beépülő modul, az meg pláne nem, hogy magától rájöjjön az Eseménynaplót mazsolázgatva, hogy valójában nem az Office program a ludas, hanem a Kaspersky, annak is ez és ez a beépülője, és hogy azt hol is kell pontosan az Office alkalmazásokon belül letiltani. Arról már nem is beszélek, hogy a tanúsítványos esetnél a kivétel hozzáadásához nekem, mint 10 éve minimum a szakmában lévőnek is rá kellett keresnem gugliban, hogy mégis melyik menüpont almenüpontjának rejtett fülének a legaljában kell megszerkeszteni az engedélyező listát. Mindezt azért, mert a program valamit benéz, és szimpla értesítés helyett azonnal szankcionál is. Pár hét múlva jött egy frissítés, lám, már nem kellett kivételként hozzáadni ugyanazt a domaint a listához...

  Ha valami fontos egy biztonsági szoftver esetében, az a megbízható, konzekvens, minimális fals pozitívval járó mindennapos üzemelés. Üzemeltetői szemszögből ez sokkal lényegesebb, mint az éves teszteken elért 99 vagy épp 100 százalékos találati arány (ahol a különbséget amúgy is a benyújtott Nokiás doboz mérete fogja jelenteni...).

  Úgy látom, egy aktív Kaspersky rajongót köszönthetünk a személyedben, ami nem baj, csak próbálj ki légy szíves mást is, mielőtt véded ezt az ipari sz*rt. Nálam elég nagy számban üzemelnek F-Secure / ESET termékek is, és soha, egyikkel sem volt annyi gondom, mint a Kaspersky 2014 + változatokkal. És ha volt is, az sem olyan jellegű, hogy egy Office (érted, egy OFFICE) csomaggal akad össze, amiből milliós nagyságrendű minta áll rendelkezésre, de gyanítom a béta tesztereik gépén is akad egynéhány példány...

  @Ribi: a cikk tartalmával kapcsolatban nem is kívánok állást foglalni érdemben, mert ez csak politika. Engem speciel hidegen hagy, ahogy láthatod is, ennél jóval kézzelfoghatóbb problémáim vannak a cég termékeivel kapcsolatban.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Ribi

  nagyúr

  Ja értem, szóval ha bárhol meglátod a Kaspersky szót, odabent felvillan a triggered kis lámpa és dől az akármi a cikk tartalmától függetlenül. Zsír... :(

 • snecy20

  veterán

  Muszáj a muszály-t rendre helytelenül írni?

  Ha közmunka van, minden van! O.V.

 • Timer

  addikt

  "Ja értem, szóval ha bárhol meglátod a Kaspersky szót, odabent felvillan a triggered kis lámpa és dől az akármi a cikk tartalmától függetlenül. Zsír... :("

  Ha csak ennyit szűrtél le az előzőekből, akkor igen. De ha mindenképp érdekel a cikk tartalmával kapcsolatos meglátásom is: nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. A szintén KE régióból származó ESET-et miért nem gyanúsítják meg? Na ugye.

  Egyébként önmagában is agyf@sz, hogy egy csillagászati összegekbe kerülő hidegháborús éra után hagyták az egykori ellenségnek, hogy forgalmazza a termékeit egy olyan szegmensben, ami a biztonsági kockázat Mekkájának tekinthető. Én nem kitiltottam volna őket, be sem engedtem volna az Államokba anno, és a szövetségeseimtől is megköveteltem volna, hogy ugyanígy tegyenek. Elég nagy az orosz és KE régió, érvényesüljön mindenki a saját terepén.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Neovenator

  senior tag

  Muszáj. Mert hogy így helyes írni. Sokak szerint... :D

  [ Szerkesztve ]

  "The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

 • őstag

  Az nehogy megforduljon a fejedbe, hogy a microsoft próbálja ellehetetlineti azokat a felhasználókat akik kasperskyt használnak.

  Az eset ha jól tudom magyar. EU, Nato tag. Nagy blama volna. Azaz igazság, hogy keverik az okot, az indítékkal. Indíték lenne, bizonyíték nincs. Nem akarok az oroszokat védeni, mert lehet úgy eldugták a kiskapukat, hogy nem találják, de ahhoz hogy valamit állítanak ahhoz bizonyíték is kellene. Ha nincs akkor nem állja meg a helyét. Nem úgy a Huawei, stb.

  [ Szerkesztve ]

 • Dévacsen

  senior tag

  Lista ország,és külsős motor használata szerint.Egy cseppnyi plusz infó..(ESET ügyben) :) [link]

  Bardo Tödol --- Naraka --- A nézetek mindent felölelő hálója --- A létesülés gyökere

 • Timer

  addikt

  Nyilván, csúnya gonosz MS már megint. Egy a bökkenő, 2014 óta szívok így vagy úgy a Kasperskyvel, nem csupán az MS termékek kapcsán. Random hálózati belassulásokról is tudnék mesélni...
  A két kiragadott példa azért említi az MS szoftvereit, mert ha mással nem, ezekkel illene problémáktól mentesen működnie egy AV szoftvernek. Ez még az ingyenes verzióknak is sikerül többnyire, ennyit a nagy Kasperskyről.

  A brutális gépigényt már ne is említsük...

  Azt kapod, amit adsz.

 • himpike

  tag

  A Huawei technológia ellen milyen bizonyíték van? Tudomásom szerint maximum személyek ellen lehet.

 • Alogonomus

  tag

  Gerolf Annemans:
  - Az Európai Bizottság támassza alá bizonyítékokkal, hogy a Kaspersky adott esetben együtműködhet az orosz kormánnyal.

  EU-tagállamos hírszerző ügynökségei a saját kormányuknak:
  - Tényleg azt hiszik, hogy egy random képviselő segítségével kipréselhetik belőlünk a hosszú évek hírszerzési munkájával összegyűjtött információkat, amik a legtöbb esetben titkosítottak és a saját államunk képviselői közül is csak alapos átvilágítást követően férhetnek hozzá egyes kiválasztottak?

  Európai Bizottság:
  - Tisztelt Gerolf Annemans úr! Köszönjük érdeklődését, de a kérdésére a választ sajnos csak annyiban áll módunkban megadni, hogy az elfogadott határozatot óvintézkedésként egy átfogó biztonsági folyamat részeként fogadtuk el.

 • SunMount3r

  veterán

  Jaj, ez a csűrés-csavarás: Az Önök által használt termékek biztonságosak – hallhattuk többször politikusoktól és szabályozó hatóságoktól. Örömünkre szolgál, hogy az Európai Bizottság is osztja ezt a nézetet, és mindezt nyilvánosan meg is erősítette.”

  A nyilatkozat csak így szólt: “nincs birtokában olyan bizonyíték, amely a Kaspersky Lab termékeinek használatával kapcsolatban potenciális problémát jelezne”.

  ->Az, hogy nincs rá bizonyíték, még nem jelenti azt, hogy tényleg nem lenne potenciálisan veszélyes, illetve pláne azt nem, hogy "biztonságosak". Illetve, hogy ilyet nem írtak, nem ezt írták, csak, hogy nincs rá bizonyíték.

  Kifordulok az ilyen marketinges ferdítésektől.

  (Mindentől függetlenül írom ezt, semmi bajom a Kaspersky-vel, nem is állítok róluk, vagy a termékeikről sem semmit se pro, se kontra, csak erre a gyomorforgató szóhamisításra reagáltam. Politika...)

 • kikikirly

  aktív tag

  Semmi értelme hogy kémkedjenek.Nagyon gyorsan be tiltanák a termékeiket, szóval ipari kémkedni nem tudnak,és még piacot is veszítenek. Kínának mi haszna lenne abból ha kémkednek a Huawei-en keresztül,főleg most mikor még próbálják megvetni lábukat 5G piacon.Később se látom értelmét,ha Európába és az USA-ba jelentős piacot szereznek,jelentős bevétel forrásról beszélünk.Akkor meg van mit vesziteni, Európai piacnál maradva ha csak 30-50%Huawei másik fele USA-Európai megoldás,legfeljebb fél év kémkedés bőven nem ér annyit,utána meg úgyis tiltólistára kerülnek,és van alternatíva. Ellenük szól: mindkét országba diktatórikus rendszer működik,ott meg idióták/frusztrált emberek is kerülhetnek vezetőpozícióba hosszabb távra.

  Titkosszolgálati forrásokat meg külön imádom,lévén titkosak a forrásaik,azt mondanak amit akarnak.Lásd Száddámnak 24 órán belül bevethető tömegpusztító fegyverei vannak,és még a Kongresszus is benyelte,köszönhetően a hamisított bizonyítékoknak.

  [ Szerkesztve ]

 • mikk2000

  őstag

  A kasperskyt nagyon elismerem vírusdetektálás szempontjából, biztos hogy egy nagy múltú, profi szakemberekkel rendelkező cég. Viszont védelmi rendszereivel hasonlóak a tapasztalataim (voltak/vannak), még ha jól is működnek, egy idő után mindegyiknek van valami nyűgje, ami miatt villámgyorsan jön az uninstall. Vicces hogy egy ingyenes avira meg viszonylag jól és stabilan fut, mindenféle hülyeség nélkül... ingyen.

 • Timer

  addikt

  Köszönöm, végre valaki megerősíti a szavaimat. Az ellenségeimnek szoktam ajánlani ezt a hulladékot. Újság előfizetés mellé kaptam egy 1 éves Internet Security előfizetést, de még családon belül sem adtam oda senkinek, inkább megvettem nekik az ESET-et. Ennyit erről.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • velizare

  veterán

  arra sincs bizonyíték, hogy ezeket a sorokat ez zöld compó gépelte be.

  Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

 • OddMan

  őstag

  Sajnos nálunk is a cégnél kötelezően ksc-t, kes-t és ks4ws-t kell használni. Szóval nekem is van tapasztalatom bőven és egyetértek veletek abban, hogy tényleg jó védelmet biztosít, de annyi nyűgje van, hogyha rajtam múlna, akkor már rég az ESET szoftvereit használnánk.
  Régen ESET-et használtunk, nagyon szerettem, nem volt tengernyi BUG, ami megkeseríti az életemet, illetve a felhasználók életét.

  [ Szerkesztve ]

  ''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

 • Timer

  addikt

  Nem baj, majd Polarstar is ráébred, ha nem csak 1 gépen látja működni, hanem 150 kliensen látja NEM működni.

  Egyébként személy szerint a sokat megénekelt magas találati arányában sem vagyok biztos. Ez egy olyan terület, mint a 3D benchmark, kétszer nem kapsz ugyanolyan eredményt ugyanazzal a környezettel. Plusz, elég nagy az előnyöd, ha a 0day minta véletlenül valahogy mégis a birtokodba jut a teszt előtt néhány nappal... Arról már nem is beszélve, hogy ahány labor, annyi eredmény, és az eredmények között akkora szórás van, hogy sok esetben még csak megközelítőleg sem egyezik az eredményekben mondjuk az első 5 helyezett, a sorrendről már nem is beszélve.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Wasquez

  aktív tag

  Én eleve nem értem ezt az egész kérdést!
  Szerintem teljesen evidens, hogy az EU nem enged be a stratégiailag fontos szervezeteibe semmi olyan szoftvert, hardvert, és személyt, aki olyan helyről származik, ahol reális esélye lehet bármiféle hírszerzési háttértevékenységnek!
  Teljesen mindegy, hogy Oroszok, Kína, vagy akárki!
  Tetszik, vagy nem tetszik, nem vagyunk barátok, egyikkel sem, ha a gazdasági vagy politikai érdekük úgy kívánja, megbnak minket! Nem kell ebben segíteni őket!

  PC

 • Pano

  addikt

  A tapasztalataid miatt olyan alternatíva nincs is, hogy valaki esetleg teljesen elégedett a termékeikkel és gond nélkül használja?
  Tudom, a saját tapasztalatot nehéz levetkőzni, de azért nem véletlenül van közel 500 milliós felhasználói bázis mögöttük.
  Sokáig én sem használtam Kaspersky terméket, mert nekem is volt itt-ott nyűgöm vele. Szomorú voltam miatta, mert védelmi szempontból az egyik legjobb a piacon. Idén újra kipróbáltam (minden évben ránézek) és nagyon jó lett, teljesen elégedett vagyok vele, semmi gondot nem okoz.
  Igaz én a sima AV-t használom, a túlbonyolított csomagoknak nem vagyok híve.

  Ha egy szúnyog száll a herédre akkor rájössz, hogy meg lehet oldani a dolgokat erőszak nélkül is.

 • Pano

  addikt

  Akkor miért lett leváltva az ESET? Anyagi megfontolásból?

  Ha egy szúnyog száll a herédre akkor rájössz, hogy meg lehet oldani a dolgokat erőszak nélkül is.

 • Timer

  addikt

  Természetesen van ilyen alternatíva. A baj csak az, hogy több cégnél, összességében 100+ gép állományból merítettem a tapasztalatot, ráadásul F-Secure és ESET bevezetés után a problémák megszűntek. Nekem ennyi tapasztalat elég is első kézből, de láthatod, még írták itt néhányan, hogy hasonló gondokba futottak.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • mikk2000

  őstag

  Sima AV free-t raktam fel egy gépre, aztán a Chrome böngésző nem ment vele, mivel az oldalak nem nyltak meg, certificate gondra hivatkozott. Azért ez gáz hogy helyből az egyik legnagyobb böngészővel alapból nem megy egy naprakész vírusvédelmi szoftver... azért megnéznélm hogy Mari néni utánajár és kiikszeli a "Do not scan encrypted traffic" opciót.. ami helyből azt jelenti hogy egy védelmet kikapcsolunk ügye.

 • őstag

  Huawei belső piacos készülékeket hozott forgalomba Európaban. Ergo a kínai vezetésnek szállította az infókat. Véletlen vagy sem, Kína kommunista ország, ahol az van, amit a vezetés parancsba ad. Tények, hogy Kínában komoly cenzúra működik, naponta lehet olvasni diktatórikus retorziókról, túldolgoztatásról, az élő munkaerő semmibevételéről. Hogy jutott idáig Kína? A nyugati kapitalista nagytőke kapzsi profit hajhász bérmunkában foglalkoztatta a kínai vállalatokat úgy, hogy tálcán szállította a technológiát, gyárakat húzott fel. Mindezt az olcsó munkaerőért cserébe, és most azon sírnak, hogy Kína átveszi a világ vezető szerepét.
  Már akkor meg kellett volna szakítani minden kereskedelmi kapcsolatott kínával, mikor a rengeteg szabadalmi perek alól húzta ki magát Kína, ergo az összes nemzetközi bíróságnak fityiszt mutatott. Ma a kínai kormány finanszírozza a Huawei fejlesztéseit, cserébe a világ vezető telekommunikációs cégévé növi ki magát.
  Ahogy a Kasperskynél is, nem engedhetik meg maguknak a lebukás veszélye nélkül, hogy kémkedjenek, de a lehetőségnek megágyaznak, és ha szükséges - légyen az bármiféle világméretű konfliktus - a kiber térben behozhatatlan előnyre tesznek szert.

  [ Szerkesztve ]

 • őstag

  "ráadásul F-Secure és ESET bevezetés után a problémák megszűntek"

  Hát hogyne. Biztosan rendesen együttműködtek a windowszal és nem akartak oda is benézni ahová nem szabad. 🤫

  [ Szerkesztve ]

 • v1rus

  tag

  Bizony pedig csunya, gonosz MS mar megint, par eve o volt az aki bojkottalta a kulsos virusirtok szoftvereit. Az AV cegek panaszkodtak is eleget, hogy instabilla teszik a rendszert az altaluk keszitett AV-k, mivel az MS direkt ezt akarja mutogatni, hogy az ove csak az igazan kompatibilis, hasznaljak azt a nepek. Plusz ha mar belassulasokrol van szo, egy remek peldaval tudok szolgalni eppen: laptop par hete ujra lett telepitve, de mivel nem sokat hasznalom, csak hetvegente, igy nem tunt fel eloszor, hogy elfelejtettem feltenni a Kaspersky AV Free-t. Kozben meg furcsan lassu volt a fejlesztokornyezet inditas is, meg a mindenfele fajlmuveletek is, es nem ertettem eloszor. Aztan egy-ket alkalom utan mar gyanus lett, neztem egy Task Manager-t es minden vilagos lett rogton, a draga Windows Defender/Security csinalta.

  A kepek egy cirka 50 megas kisebb fajlokat tartalmazo zip kitomoritese kozben (kb percekig tartott), majd minimalis kivarassal a kitomorites vegeztevel keszultek:
  [kozben1] [kozben2] [utana1] [utana2]

  Ugyan ez az allapot miutan felkerult a Kaspersky AV Free (a kicsomagolas egyebkent 20mp-ig tartott kb) :
  [kozben1] [kozben2] [utana1] [utana2]

  Szerintem nem kell kommentalnom a kepeket kulon, hogy egy (ha nem is tul acelos, de) i5-os laptopon SSD-vel mi itt a problema. Es en is csak azt tudom mondani amit te is: az MS-nek, ha massal nem is, de a sajat AV szoftverevel illene problemaktol mentesen mukodnie. Ez meg az ingyenes verzioknak is sikerul, lasd Kaspersky AV Free, ennyit az MS-rol. A brutalis gepigenytol pedig tenyleg ne beszeljunk, itt vannak a kepek :D

  (#24) Timer:
  "Egyébként személy szerint a sokat megénekelt magas találati arányában sem vagyok biztos..." bekezdeshez egy kis ellenvetes ujfent: https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/manufacturer/kaspersky-lab/
  De erdemes az egesz oldalt atbongeszni, hogy kontextusba keruljenek ezek az ertekek, amik a linken lathatoak, akar a tobbi AV megoldassal is osszevetve az adott havi listakat. Plusz mielott elokerulne a jogos kifogas, hogy te a vallalati verziokrol beszelsz: https://www.av-test.org/en/antivirus/business-windows-client/manufacturer/kaspersky-lab/
  Itt sem latok sokkal kulonb eredmenyt, es ez nem kiugro minoseg, hanem egesz szepen konstans, ahogy evek ota a tobbi AV-t felsoroltato rangsorban is.

  Mindettol fuggetlenul elhiszem, hogy neked nagyon faj hasznalni, es nem allitom, hogy nincs vele rossz tapasztalatod, mert nekem nem kell 150 ceges kliensen karbantartanom. Csak nezzuk meg azert a masik oldalrol is, mert nem olyan szornyu altalanossagban, mint amilyennek te globalisan lefested. Hasznaltam sok AV-t en is, tesztelgettem ilyen olyan szempontok alapjan sok even at kivancsisagbol es telepitettem is jopar gepre az ismeretsegi koromben oket attol fuggoen eppen melyiket iteltem a leghasznalhatobbnak, es az ESET volt az egyik kedvencem nekem (is, mint itt tobbeknek), de nem erzem rosszabbnak a Kaspersky-t az az igazsag. Se teljesitmeny, se problemassag, se mas szempontokbol. :R

 • OddMan

  őstag

  Az anyacég döntötte el, hogy Kaspersky-t kell használnunk, nekünk nem volt beleszólásunk.

  ''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

 • Timer

  addikt

  Na, most már ezeket a méréseket csak ESET illetve F-sec termékekkel kellene lejátszani, ugyanis én egy percig sem hivatkoztam a Defenderre, mint pozitív példára. Ne érts félre, nekem sem szívem csücske az MS, de van egy kis baj: ők diktálják a konzumer piacot és a vállalati szegmenst is a termékeikkel, innentől vagy megszokod, vagy megszöksz. Az pedig puszta feltételezés, hogy a Kaspersky termékei azért problémásabbak, mert olyan helyekre próbálnak benézni, ahová a többi gyártó terméke nem. Vagy van erről valami hivatalos infó, akár egyik, akár másik érintett féltől?

  Végső soron, engem nem érdekel, hogy valami miért instabilabb, mint a versenytársai zöme. Nem érdekelnek a teszt eredmények sem, mert lehet fizetett eredmény is, és egyik minősítő labor sem szent, nagyon sok esetben derül ki például, hogy nem a legfrissebb verziót dobják be egy tesztbe, de ha minden korrekt, akkor is percről-percre változik az eredmény a felhős adatbázisminták megosztása miatt, ez már csak egy ilyen műfaj. A gépigény is elég meredek sok esetben, tehát hiába közel 100%-os a találati arány, ha közben nincs az a vas, ami kiszolgálja (Kaspersky például szereti a memóriát, amennyire én ismerem), és a user a pokoba kívánja az egészet Az viszont tény, hogy a Kaspersky termékei sohasem voltak az én tapasztaltaim alapján problémamentesek. Ettől persze más még lehet elégedett velük, csak sokan úgy mondanak itt véleményt (nem Te), hogy bevallottan nincs más termékkel tapasztalatuk.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • pechman8

  tag

  Én kb 200 gépet tartok üzemben. Sok víruskeresőt próbáltam, próbálok. Sajnos nincs is kedvencem, vagy inkább nem szeretem egyiket sem. Mindegyiknek más baja van. Az okok nem érdekelnek. Politika, MS, ilyesmi... mindegy, a lényeg, hogy sajnos az okok szerintem mind igazak. Innen a politika nyom onnan az üzleti érdek stb stb ect... és ez nem csak a víruskergetőkre igaz. Miért lenne ez a terület más? Ugyan ki gondolja, hogy ez tisztességes üzletág? Mi szürke felhasználók csak próbálunk ellavírozni közöttük. Ennyi. Esetleg annyit tehetünk, hogy figyeljük mindegyiket mert az ellenlábasaikat mind rendre lebuktatja. Pont a Kaspersky mutatta ki a HDD-k be integrált amerikai "kém" kódokat amelyekkel hozzáférnek minden HDD-hez minden szinten. A WD meg azt nyilatkozta: "Nem tudtuk, hogy benne van!" Most is könnybe lábad a szemem... Segény WD nem tudta... szegény WD... Szóval had vívjanak csak egymással de közben ne feledjük egyik sem különb a Deákné vásznánál...

  [ Szerkesztve ]

  Minden tiszteletem a nálam okosabbaké!

Hozzászólok Aktív témák