Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  félisten

  válasz clon #4 üzenetére

  Jaja, sokan egyszerűen nem értik, hogy ez egy évekkel ezelőtt lefutott ügy mostanra befejeződő aktatologatása.

  Leginkább jogászkodás az egész. Önmagában mostmár nem használhatóak az előfizetések, hanem kell melléjük a normál és élő adatcsomag megléte is, ahogy írod. Teljesen egyetértek azzal, hogy kell legyen általános, netsemleges netcsomag a kínálatban, de végülis a jogászok elérték, hogy akinek nem kell, az is fizessen pluszban érte :)

  Ráadásul a vezetékes szolgáltatóknál jóideje létező dolog, hogy bizonyos szolgáltatások ip alapon érhetőek el és függetlenek attól, hogy van-e és milyen gyors intenetcsomagra fizettek elő. Telekom vezetéken előfizethetek csak tévére, de telenornál nem az nmhh szerint, úgy tűnik. És ugye most már vodafon (upc) stb-vel netflixet is lehet nézni tévé előfizetés mellé.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  félisten

  válasz bambano #32 üzenetére

  Annyiból azért sántít az egész kezdettől fogva, hogy a netszolgáltatók mintha nem a forgalom mennyiség után fizetnék a gerincvonalak használatát, hanem a cső átmérője, a kapcsolat kapacitása után. Persze összefügg a kettő, mert a használati statisztika alapján választ csővastagságot. De ebből ki tudja számolni szépen, hogy milyen átalánydíjakkal kell az ügyfél felé jelentkeznie. Van igazság abban amit mondasz, de kicsit túltoltad.

  Mobilnetnél pedig leginkább a mobilhálózatban van szűk keresztmetszet, szóval erre vonatkozólag, a hálózat stabilitásának megőrzése kapcsán valamelyik szabály kicsit megengedőbb, hogy mi fér bele az optimalizálásba.

  Szóval a technikai okoból erősen korlátos kapacitású mobilneten elég fura lenne, ha csak a vezetékeseknél megszokott korlátlan módok lehetnének. Szerintem ez egy fajta kompromisszum, hogy a technikai sajátosságok miatt a korlátlan rész is addig tart, amíg minden más is elérhető a végponton.

  Nekem csak az szúrja a szememet, amit korábban írtam. Hogy a telekom a belső hálózatán üzemeltethet netcsomag nélkül is iptv-t (most meg már valsz a voda-upc stb netflixe is ide tartozik), de a telenor ezt nem teheti meg, mert kötelező lett nmhh döntése miatt netcsomagot megkövetelni a belső iptv működéséhez is. Korábban lehetett netelőfizetés nélkül nézni telenor iptv-t telenor hálózatból.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  félisten

  válasz dabadab #34 üzenetére

  Nem külön döntés volt, hanem ment a levesbe a többivel együtt a mostani téma kapcsán. Előtte külön netcsomag nélkül is elérhető volt telenor simről.

  Annyit technikai különbség azért van, hogy a telekomos multicasttal megy, a telenoros meg valószínűleg unicast és kívülről is elérhető, más internetszolgáltató alól.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés