- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Proxmox VE
- XPEnology
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jelszókezelők
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
Ez vicces, mert a legtöbb startup eleve azért jön létre, hogy pár év múlva majd felvásárolja egy óriáscég...
Ha valóban nagy potenciállal bíró fejlesztésről van szó, akkor kis, majd nagybefektetők szállnak be (szintén a pár éven belüli eladás reményében), amit meg korai fázisban "bagóért" meg tud venni egy óriáscég, ott eleve vagy az ötlet, vagy az alapítók inkompetensek.
Tehát ez nem csak az óriáscégek számára rossz hír...
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy minden valamit is érő startup -származzon bármelyik országból is- az nemzetközi, de elsősorban USA piacra készül. Pont azért egyszerűbb és kifizetődőbb ez utóbbi piacot megcélozni az EU helyett, mert ott csak egyféle szabályozással kell foglalkozni...
Nem mellesleg a székhelyet is mielőbb át szokás helyezni, éppen a szabályozás, a kedvezőbb, hozzáértőbb, támogatóbb környezet miatt, innentől irreleváns ez az egész törvény. A startupokat nem az ilyen, a fejük felett meghozott törvényekkel lehet itt tartani, hanem az Egyesült Európai Államok létrehozásával...Fancy quote placeholder
-
hallador
addikt
válasz
AssAssynn #32 üzenetére
Sajnos nálunk Mo.-on még mindig erős ez a téves vélekedés, hogy a külföld/nyugat(/eu) az a "jó", szemben saját magunkkal(!?) és másokkal, akik a rosszak. Ez még világháborús hagyaték szerintem.
Húvazzeee Te igazinemzetiember lehetsz itt az utóbbi példa:
Magyarországon halnak meg a legtöbben koronavírusban, miközben arról pofázik a kormánymédia, hogy Magyarország beoltottságban második az EU-ban.Miközben nemzeti haverok, meg arról, hogy még be kellene oltani esetlen másokat is az ország határon kívül is!!!
Na ez aztán a nemzet!
Nem érzed, hogy kicsit eltévedtél. Szerinted ebben mi a jó? Csak kérdezem. Mert én nem hallottam olyat, hogy Ausztriában, vagy Németországban ennyi halott lenne, vagy Ők nem tudják mi az nemzeti? Vagy mi?
Ember ébresztő...The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz
AssAssynn #23 üzenetére
Én éltem a kádár rendszerben, a szabad Magyarországon, és mér nem ott élek, mert a sok senkiházi, aki magát "nemzeti"-nek tartja, persze a megfelelő szinten, mert addig lehet lopni a nemzetiesség nevében, meg másokat hülyének nézni, meg félrebeszélni, ahogy ez nálad is nagyon jól látható. Ez a viselkedés semmit nem ér. Ha nem lenne az EU, akkor Magyarországon nagyobb szegénység lenne, csak éppen van is mert ahelyett, hogy amit az EU ad az embereknek adnák soros plakátokra, meg stadionokra költik. Meg van aki ehhez még képes ideológiát is párosítani, persze a legtudatlanabbak.
Nagyon remélem, hogy azért több a normális gondolkodású ember. Szerintem igen.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Giovan!
addikt
válasz
AssAssynn #25 üzenetére
Az, hogy a közleményben megnevezték a FB-ot, Google-t, csak színjáték. Ha úgy döntenek éppen velük szemben nem, és mással szemben érvényesítik majd a jogukat.
És ezt a véleményedet egész pontosan mivel is tudod alátámasztani?Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
niof
veterán
Én úgy tudom, hogy az a megállapodás csak a hírek megjelenítéséről szól az Ausztrál felületen, a helyi sajtó védelme érdekében. Amivel alapvetően egyet is értek. Bár én nem használom a fb-ot, de az egymással való kapcsolattartáson kívül én mást nem is engednék nekik. Se reklám, se vicces videók, semmi. Így is pont elég mocsok folyik belőle. Ezt eredetileg kapcsolattartásra találták ki, ami mára egy mutáns szörnnyé dagadt.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
veterán
válasz
#06658560 #29 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy "kurva egyszerűen"? Törvényileg megtiltod, hogy az EU-ban szolgáltassanak, és lekapcsoltatod, vagy elérhetetlenné teszed a szolgáltatásaikat? Röhög a vakbelem. Tudod mi történne? Egy hét sem kéne, és a nép (meg esetleg a cégek is, akik mondjuk a kugli, meg az amazon felhőszolgáltatásait használják) elkezdené lámpavasra húzgálni azokat, akik ezt a döntést meghozták és elkezdték alkalmazni.
Továbbra is azt mondom, hogy a jogalkotók későn tértek magukhoz. Nem akkor kellene a szabályozáson gondolkodni, mikor már a fejükre nőtt az egész, hanem már ezt sokkal előbb meg kellett volna kezdeni! Csak gondolom úgy voltak velük anno, hogy "Áhh, kis szar internetes oldalak/cégek (mert akkor még relatíve ez igaz is volt), mi baj lehet belőle, ha sokan használják? Nem számít." Hát ez lett. A nép felruházta őket kellő hatalommal, és ez által kvázi végtelen erőforrással, amivel gyakorlatilag szinte mindent megtehetnek. És globálisan ott vannak, az emberek többségének életének szinte minden másodpercében. Ezt már nem lehet úgy szabályozni, ahogy sokan gondolják. Csak aztán nehogy a végén oda jussunk, hogy ők fogják alkotni a világ vezető hatalmát, és egymásnak esnek, esetleg háborúkat is indítanak egymás ellen (nem átvitt értelemben). Épül erre egy-két utópisztikus regény, és sajnos úgy látom, ha nem is a közeljövőben, van rá esély, hogy némeyik valósággá váljon.
Azt pl. nem tudom neked megvan e, hogy már kidolgozás alatt van az a technológia, ami az üzletekben arc alapján azonosít, és személyes reklámként ajánl majd neked termékeket? Nagyjából úgy, mint a Minority Report-ban. Mielőtt kérded a forrást, a DaVinci-n láttam a napokban a Catalyst című műsorban. Ezt, ha bevezetik, hogy vered át a személyiségi jogokkal foglalkozó ügyosztályokon?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
AssAssynn
őstag
Uhh, ez már a fárasztó része (a vége) a dolgoknak, amikor szavakon megy a tépelődés...
Csak röviden:
1. én tettem egy állítást, amiben nem is szerepelt a "csak" szó, hanem a "jó"-n volt a hangsúly.
2. fórumtárs megvádolt, hogy egyedül én állítom azt, hogy "csak jó" lehet, tehát belekerült egy plusz szó.
3. én reagáltam, a te hsz.-edre mutatva, hogy nem én találom ki ezt, hanem itt a példa.
4. te jössz azzal, hogy hol állítom a "csak jót", mikor én azt sosem állítottam.
Szóval összegezve: a saját, eredeti hsz.-em állítására hoztam fel példának a te hsz.-ed, és nem szó szerint a fórumtárs által állítottra."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Narxis
nagyúr
válasz
AssAssynn #32 üzenetére
Itt rajtad kívül senki se állította, hogy a külföldi csak jó lehet viszont az eddigi példák azt mutatják, hogy ha igazságosabb rendszert akarunk akkor fényévekkel jobb mint a hazai urambátyám rendszer amiről már Móricz is írt a Rokonok című művében.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
AssAssynn
őstag
Teljesen más világban élünk.
#34Tigerclaw Hogyan döntik el? Hát elvben biztos meglesz erre a kamuszakmai válasz, a gyakorlatban pedig úgy, ahogy írtam. Havernak, üzlettársnak, hasonlóan gondolkodónak engedünk, a másiknak pedig nem.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
AssAssynn #32 üzenetére
Nem hiszem hogy egy antitroszt hatosagnak van/lesz megfelelo szakembere arra hogy eldontse melyik ceg felvasarlasat nem kellene engedni. Hogy dontik el, hogy egy friss IT vagy biotech cegben mennyi potencial van, IT vagy biotech-es szakerto nelkul?
Raadasul nem csak azt kell nezniuk hogy pl. az Apple kit vesz meg, mert lehet hogy eloszor egy kisebb nem EU-s ceggel vasaroltatjak fel emiatt a kiszemelt EU-s startupot es csak utanna veszik meg az elozot.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
válasz
AssAssynn #32 üzenetére
Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy Nyugat-EU, ideértve a Skandináv országokat is végtelen szempontból jobb, igazságosabb, fejlettebb, élhetőbb, mint Magyarország. Összességében ha Magyarország nem lenne az EU tagja, akkor nem csak pénzügyi értelemben lennénk nagy szarban, hanem kulturálisan is. Mi a Nyugathoz tartozunk több, mint 1000 éve, amikor István a nyugati kereszténységet választotta az ortodoxia helyett.
Ez persze nem jelenti azt, hogy az EU hibátlan lenne. Bürokratikus, klikkesedő, manapság kifejezetten buta is. De leginkább az idejétmúlt nemzetieskedő felfogás miatt az. Már régesrég szorosabbra kellett volna fűzni az integrációt, különben Kína és az USA felzabál minket. Jórészt már meg is tette.
-
AssAssynn
őstag
válasz
Tigerclaw #26 üzenetére
"Nincs ertelme egyedileg vizsgalni az eseteket."
Pedig itt arról van szó, hogy az egyes hatóságok/bizottságok nagyobb hatáskört kapnak. Azaz ők döntenek majd az egyes esetekben.
Amiről te írsz az az, hogy törvénybe van szabva, számszerűleg, tényadatokkal, hogy ilyen és olyan cég nem vehet meg ilyen és olyan céget. Pont. Tehát kvázi egy független törvény, ami mindenkire érvényes. Így még lenne is értelme, csak hát két baj van. Az egyik, amit fentebb is írtam, hogy a hatóságok hoznak bírálatot erről. A másik, hogy a törvényt is meglehet úgy fogalmazni, hogy szándékosan az egyiket kizárja, a másiknak meg kiskaput engedjen. Ilyenről mindnyájan hallottunk már.#30Narxis Azt látom, hogy az EU és minden más hasonló szervezet egyértelműen így működik. Mindig meglep amikor valaki az EU-t egy hibátlan, mennyei szervnek tartja, amiben meglehet bízni.
Sajnos nálunk Mo.-on még mindig erős ez a téves vélekedés, hogy a külföld/nyugat(/eu) az a "jó", szemben saját magunkkal(!?) és másokkal, akik a rosszak. Ez még világháborús hagyaték szerintem."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
niof
veterán
És mikor volt olyan utoljára, hogy valós versenyt láttál két ilyen gigacég között? A kicsiknek esélyük sincs, akármilyen törvényt is hoznak. Kisebb cégek közt van versengés, de ők meg ritkán kerülnek olyan helyzetbe, hogy a törvény elé citálják őket.
#10 Sly
Bírság? Ne viccelj már! Mellényzsebből röhögve kifizetik, aztán onnan folytatják, ahol abbahagyták. Max keresnek más utat a terjeszkedésre.#11 Kopi31415
Meséld már el légyszi, hogy hogyan tiltanád ki az EU-ból a FB-ot, vagy akár a Google-t!Az a baj, hogy a törvény emberei túl későn ébredtek fel, mikor már ezek a cégek behálózták az egész világot, és túl nagyra nőtt a hatalmuk, az által, amit a userek adtak a kezükbe, nem a bürokraták. Azok addig rágták a sz@rt, hogy ide jutott ez az egész. Predesztinálható volt legalább 10 évvel ezelőtt, csak senki nem akarta elhinni...
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
AssAssynn #25 üzenetére
Ismerve az EU-t, egy ilyen torvennyel nem ernek el semmit. Mi alapjan tudnak elutasitani a felvasarlast?
Nem a hataskor hianyaval van a problema az EU trosztellenes hatosagainal, hanem azzal hogy nincs mi alapjan elutasitaniuk a felvasarlast, ha az nem eredmenyez monopoliumot, vagy nem akadalyozza komolyan a konkurens cegeket.
Kell egy patriota torveny, ahol megnevezik, hogy melyik iparag cegei nem kerulhetnek EU-n kivuli ceg kezebe. Nincs ertelme egyedileg vizsgalni az eseteket.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
AssAssynn
őstag
válasz
Tigerclaw #24 üzenetére
Egyértelmű, hogy a cikk nem ír erről. Elég durva lenne, ha az EU erről nyilatkozott volna, vagy ha a cikkíró ilyet mert volna leírni róla.
Azt továbbra is megértem, hogy védeni kell a kisebb cégeket.
Amiről azonban én írtam, az az, hogy egy ilyen törvénnyel - ismerve az EU-t - nem az lesz elérve, hogy teljesen független módon mindenkit egyformán kezelnek. Hanem egyeseket megakadályoznak majd a gyarapodásban, terjeszkedésben, felvásárlásban, tehát a növekedésben, és abban, hogy komolyabb pozíciókba kerüljenek. Másoknak azonban (haverok) ugyanezt a növekedést megengedik majd, sőt véleményem szerint még támogatni is fogják őket ebben.
Tehát: az EU a kezébe akarja venni a jogot arra, hogy kinek lehet mammut cége, és ki maradhat kis/közepes szinten.
Az, hogy a közleményben megnevezték a FB-ot, Google-t, csak színjáték. Ha úgy döntenek éppen velük szemben nem, és mással szemben érvényesítik majd a jogukat."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
AssAssynn #23 üzenetére
A hirben nincs semmi olyan, hogy haver, nem haver. Az van benne, hogy a nagy tech balnak, akiknek az tobbsege USA beli ceg, folyamatosan vasaroljak fel az EU-s startupokat, cegeket es ez nem csak onmagaban akadalyozza, hogy az EU onellato lehessen, vagy globalis tenyezo, hanem azert is problema, mert egy reszuket csak azert vasaroljak fel, hogy ne lehessen kesobb a konkurenciajuk es csak meg akarjak szuntetni ezeket.
Sehol nincs mutyi, sehol nincs ideologia, vagy part oldal... sot pont hogy az EU szinten politikai szovetseges US cegek lettek megnevezve, mint akik ellen lepni kell.
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Nem keverem, ha megfigyeled az EU-ról írtam, amiről a cikk is szólt. Más az, aki ide keveri a helyi kormányokat.
#20Tigerclaw Ez jogos lenne, csakhogy itt nem arról van szó, hogy ki melyik kontinensről származik, hanem hogy ki mennyire haver, mutyipartner országtól, kontinenstől függetlenül, de párttól, ideológiától, üzletrészesedéstől nem függetlenül.
#21Tapsi Lásd egyel fentebb. Ha azt feltételezzük, hogy az adott ország/szövetség érdekeit nézi, akkor előnyére válna ez, de itt más rendszer alapján döntenek arról, hogy kit engednek és kit nem.
#22hallador Figyumár, te ne figyumározd a másikat. Döngeted itt a propagandád ezerrel, de azon meg nem gondolkodtál el amit írtam.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
hallador
addikt
válasz
AssAssynn #18 üzenetére
Figyumár a magyar mutyi kommandó az az EU-hoz képest egy mamut, miközben az EU a kisegér.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
AssAssynn #18 üzenetére
Az EU nem maradhat eletben EU szintu gazdasagi patriotizmus nelkul... ugy meg foleg nem hogy az USA-nal mar belekezdtek ebbe a folyamatba, jogosan, de mar nem csak Azsiat hanem Europat is tamadjak. Vedekezni kell, meg kell huzni a vonalat.
-
AssAssynn
őstag
Tehát, ha haver vagy, akkor felvásárolhatsz, ha nem, akkor megakadályozunk. Értjük mindnyájan az EU működését.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Necroman_Mk2 #15 üzenetére
Biztos hogy van jopar startup ahol a tulaj, vezetoseg csak azt varja hogy hatha felvasarolja a Google vagy a Facebook es meg az sem erdekli, hogy utanna beszantjak.
-
Busterftw
nagyúr
Ha a felvasarolni kivant cegek/startupok ebbe beleegyeznek, akkor nem ertem mi a problema.
Ez forditva is mukodik, nagyon sok startup azzal a cellal indul, hogy aztan a nagyok megvegyek es azon keressenek. -
Necroman_Mk2
őstag
Hm, ugyanezeket a kocsmaszagú dumákat hallottam már évtizedekkel korábban is, csak még az oljacégekkel kapcsoaltban, hogy miattuk nincsenek elektronikus autók az úton.
Amúgy meg a startupok is védekezhetnek ez ellen, persze megértem az ellenállás "hiányát", ha egy nagynevű valaki benyit és hirtelenjében az 5 éves teljes bevételt beígéri. De az áron mindig lehet feljebb srófolni:
Igaz, megvan ennek a kockázata is. Pl. az OnLive is hasonló miatt bukott."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezt csak ugy tudjak megakadalyozni, hogy kerek perec megtiltjak, hogy EU-n kivuli tulajdonban levo cegek felvasarolhassanak barkit is bizonyos strategiai szektorokban. Lehet hogy erre szuletik egy hasonlo valasz, de mivel ritka hogy EU-s ceg vasarolna fel US startupot, igy sok hatasa nem lenne.
Vizsgalni nincs semmi ertelme, egyedileg a felvasarlasokat, mert olyan kicsik ezek a cegek, hogy nem bizonyithato hogy a felvasarlas miatt versenyhatranyba kerulnek a tobbiek.
-
Narxis
nagyúr
Helyes, végre. Ajánlom figyelmükbe a Digi helyzetét!
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
ztoldy
senior tag
válasz
Necroman_Mk2 #7 üzenetére
Én azt gondolom, hogy a kezdeményezés jó. A kérdés valóban az, hogy ez ér-e majd valamit.
Mert amit leírnak az teljesen jogos, ha van egy startup egy nagyon jó ötlettel, ami mondjuk veszélyeztetheti hosszú távon a nagyokat, de azok nem akarják azt megvalósítani, akkor megveszik a kicsit "még olcsón" és behintik sóval. Így minden olyan ötlet el tud halni, ami veszélyeztetné a nagyok pozícióját. Legfeljebb idővel megvalósítják ugyanazt.https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
Necroman_Mk2
őstag
"Mindez az óriáscégek számára rossz hír."
Meg a kicsik tulajdonosának is, hogy nem kapnak hirtelen százezer vagy millió eurós nagyságrendű összegeket egy "csapásra".
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
-
kacsyx
aktív tag
Nyilván egy óriásvállalatnak nincs ezerféle olyan módszere, amellyel bármilyen szabályozás mellett is el tudná lehetetleníteni a kicsiket. Komolyan, ezek az EU-ban valami rózsaszín ködben élnek.
A másik meg, hogy akkor ez most nem fog ütközni a szabad piac elvével? -
niof
veterán
Majd pont az EU fogja meghatározni, hogy az említett amerikai magáncégek mit és hogyan csinálnak. Ezt ők sem gondolják komolyan szerintem. Annyit tudnak tenni, hogy leírják, hogy ez nem tisztességes üzleti viselkedés, oszt annyi...
-
hallador
addikt
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
S@c@
őstag
Hmm vajon itthon is lesz ebbol valami
Új hozzászólás Aktív témák
it Az EU trösztellenes hatóságai nagyobb hatáskörrel bírnak majd a technológiai, gyógyszeripari és biotechnológiai startupok felvásárlása kapcsán.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest