- DIGI internet
- DIGI kábel TV
- Windows 10
- Linux Mint új verzió: soha nem volt ilyen egyszerű Linux-ra váltani!
- Sweet.tv - internetes TV
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Synology NAS
- Videó stream letöltése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Igen, ezalapján végre betiltható lenne a "jog"-védők magánnyomozása az ember netes magánforgalmát illetőleg...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
7
addikt
Nem erzem jo otletnek. Egyreszt barmikor le tudna igy csekkolni gyakorlatilag barmelyik nagyobb szerv, hogy mikor merre jartunk, s olyan szinten belelatnanak a maganugyeinkbe, amit meg en sem szeretnek.
Tovabba a dinamikus IP is egy egesz jo dolog felhasznalokent...Valoszinu, hogy nem ertek valamit, amit az EUnal igen. Vagy nem tartom fontosnak.
-
ftc
nagyúr
Ezek normálisak?
Ha szolgálltato válltok akkor mi van? Ha csak egy IP látszik kifele kb 200 embernek akkor?
Ez úgy halott ahogy van.
Arról nem is beszélve,hogy ezután simán lenyomozhato lenne mindenki állami szerveknél... -
Thulcandra
senior tag
Hiába van dinamikus ip, adatok már most is tárolva vannak a szolgáltatóknál, igaz csak annyi, hogy az az ip melyik előfizetéshez tartozott adott időpontban, meg mennyi adatot forgalmazott. Ezekhez az adatokhoz már most is hozzáfér bármelyik nagyobb szerv szükség esetén.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
dajkopali
addikt
sztem itt vmit félreértetek (vagy a hírt nem fogalmaztam meg elég érthetően)
itt arról van szó, hogy pl. a Google a felhasználók IP-címeit is tárolja (igaz, különféle trükkökkel), s felhasználják ezt is az elemzésekhez (ahogy a guglis csóka mondta, egy kereskedelmi elemzésnél nem mindegy, hogy a football szót Amerikában vagy Európában gépelték be, nem ugyanarra gondoltak)
az EU indítványa az én értelmezésemben arra vonatkozik, hogy tekintsék ezt is személyes adatnak, amelyet nem kezelhet, tárolhat egy cég a beleegyezésem nélkül
tehát nem katalógust akarnak csinálni, épp ellenkezőleg[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
azbest
félisten
Na és a szerverek log fájljai?
Az is ip cím rögzítés. Vagy nemsoká tilos lesz rögzíteni a szervert használók ip-jét? Mert akkor eljön a brute force támadások fénykora.dajkopali: nekem egyértelműnek tűnt... szerintem nem az érthetőséggel, hanem a szövegértéssel van a baj.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
nekem is ez ugrik be elsonek, javits ki ha rosszul latom, de ha valoban az ip cimem vedett lesz, akkor a p2p, kulonosen a torrent eseten a nagy kiadoknak jokora gondjuk lesz ezzel, mert gyakorlatilag nem fognak tudni elerni senkit sem, akit akarnak, mert az ip cimem nem lesz kiadhato....
max hivatkoznak ugyeszsegen majd mindenfele terrorista dumval az ip cimek kiadatasara......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
dajkopali
addikt
hát vhogy így, bár itt nem a szolgáltatókról van szó, azokat nyilván külön szabályozzák, hanem a kereső cégekről, akikhez nagy mennyiségű ilyen adat érkezik
bár sztem nagyon korai még erről beszélni, hiszen már a google esetében is nagy vitákra lehet számítani, az összes lehetséges következményt még nyilván nem mérték fel"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Cathfaern
nagyúr
Nem igazán értek egyet ezzel. Egyrészt technikai szempontból nagyon nehéz megoldani, hogy ténylegesen titkos legyen az IP cím. Az, hogy tárolják-e vagy sem, az lényegtelen szerintem, attól hogy nem lehet tárolni, még ugyanúgy beazonosítható valaki. Másrészt szerintem épp az a baj, hogy túl anonim már az internet, így egy közösségnek nagy problémát jelenthet, ha valaki olyan kerül be, akit nem szivesen látnak, mert gyakorlatilag kizárhatatlan (lásd PH! és a "nem mondjuk ki a nevét" user esete). Vagy ha netes zaklatás ér, akkor meghatározhatatlan az illető személye (volt erről egy logoutos írás is), stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Gamer gép - ASUS B660M, INTEL I7 12700, 32GB DDR4, RTX 3070 8GB, 2TB M.2 SSD, 1000W Gold
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, Kingston, SK Hynix, Kioxia - STEAM DECK
- Apple Watch Series 7 Titanium 45mm /Watch Edition/ Wifi/ Cellular
- Alig használt számítógép konfigurációban eladó
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen