Hirdetés

2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kikikirly


kikikirly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ésszerűnek tűnik.Viszont a piaci körülmények között nem a verseny,vagyis a fogyasztói igényeknek kéne meghatározni mi az amire van igény és mire nincs?Magam részéről ki nem állhatom az Európai filmeket,nagyon más már az alaphangulatuk mint az Amcsi filmeknek,ami nekem nem jön be.
Ha magától sincs meg az 30% igény akko...Lehet változtatni kéne. :P

[ Szerkesztve ]

(#2) jerry311


jerry311
(PH! nagyúr)

Hagy döntse már el a vevő, hogy mit akar... :U

+1: Lehet egyáltalán 30% EU-s tartalom vagy nem is készül ennyi film / sorozat? :F
+2: A 40%-os emelés az EU tartalomra vonatkozik vagy az országéra? Mekkora része tűnne el a Netflix nem magyar tartalmának, hogy meglegyen a 40%? :DDD

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox

(#3) Balika911 válasza kikikirly (#1) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

"Viszont a piaci körülmények között nem a verseny,vagyis a fogyasztói igényeknek kéne meghatározni mi az amire van igény és mire nincs?"

De.

Harman Kardon 171S erősítő eladó

(#4) Tsa-bika


Tsa-bika
(senior tag)

Ez nem ésszerű, az, hogy ezt megszavazták kb gusztustalan. Nem az ott ülő politikusoknál kell lobbizni, hanem érdemi kontentet készíteni a fogyasztónak.

"az említett regionális tartalmakat nem szabad eldugni, hanem azokat kiemelt pozícióban kell elhelyezni a felhasználói felületen."

Ez az egyetlen része az egésznek, amivel egyet tudok érteni, a többi bullshit.

[ Szerkesztve ]

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

(#5) Ribi


Ribi
(PH! nagyúr)

Mi számít európainak?
Van pár film amibe forgatnak európában is, az már jó?

(#3) Balika911: Ha csak az igény határozná meg akkor eléggé egysíkú lesz rövid időn belül az egész (tudod, nincs rasszizmus, de igény az lenne rá). Viszont politikus szabályzás erre sem jó, mert aki fizet az szerepel. Kell valami szabályzás, csak a szokásos kérdés, hogy mi és hogy.

[ Szerkesztve ]

(#6) Bandi995


Bandi995
(fanatikus tag)

Csodálatos! Ráadásul legyen a lokális kontent kiemelt helyen! Ezt az emeletes baromságot! :U Hagy döntse már el mindenki, hogy miért szeretne pénzt kiadni és azon a szolgáltatáson keresztül mit szeretne ha eléraknának...

Ribi: abszolút jogos kérdés, de valószínű, hogy konkretizálták valahol.

[ Szerkesztve ]

(#7) Samott


Samott
(senior tag)

Megmondom mi lesz: visszavagjak az amcsi tartalmakat, hogy tartani tudjak az aranyt. Tehat meg kevesebbet kapunk majd mint az amcsik.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#8) a2d2


a2d2
(őstag)

És mi lenne ha az európai filmek kapnának egy külön stream szolgáltatót aztán aki azokra kíváncsi majd arra fizet elő. Aztán majd a piac belövi a kereslet/kínálatot. Nem bírom az ilyen ígycsináldmertaztmondtam hozzáállást.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#9) moleculez


moleculez
(PH! addikt)

Mi köze az EU-nak ahhoz, hogy mit szolgáltat a Netflix?! Van free trial, pont azért, hogy eldonthessem kell-e ez nekem. Ha nem, akkor nem.
Mondjuk ha a teljes Barátok Köztöt feltolják (mármint mind a másfélmillió részt) akkor már is megvan. Legrosszabb esetben Szomszédokkal megvan.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#10) Bandi995 válasza Samott (#7) üzenetére


Bandi995
(fanatikus tag)

Pont így... Mert hogy nem keresnek 186 unalmas norvég drámát meg 241 francia hülye vígjátékot emiatt, amivel a könyvtárat teleszemetelik, az is biztos.

(#11) Dr. X válasza kikikirly (#1) üzenetére


Dr. X
(fanatikus tag)

Ésszerűtlennek tűnik. Ha lenne legalább 30%nyi európai tartalmuk, akkor most is fent lenne. Így majd szépen kigyomlálják a nem európai tartalmat, hogy elérje a 30%ot az arány. Ha a Netflix mostantól minden forrásából csak európai sorozatokat csinálna, akkor hány év lenne, mire elérnék a 30%ot? Ettől csak beszűkítik az európai felhasználók előtti tartalmat.

(#12) pilóta válasza Samott (#7) üzenetére


pilóta
(PH! nagyúr)

Nem hiszem, mert akkor meg a kutya nem fog fizetni érte. Valszeg inkább tele lesz nézhetetlen szutyok európai művészfilmmel...
Vannak jó európai filmek is, de sajnos mivel nem piaci alapon működik az európai filmgyártás, mint az amerikai, ezért itt azért is kapnak pénzt az alkotók, ami teljesen értéktelen, míg amerikában felkopna az álluk (fel is kopik, mert ott is akarnak értéktelen filmeket forgatni, csak azt nem finanszírozza senki...)

Aki él és nem boldog, az téved!

(#13) Tsa-bika válasza a2d2 (#8) üzenetére


Tsa-bika
(senior tag)

Ez pontosan az amit ők el akarnak kerülni. Mind tudjuk miért. Nekik az a nagyon fontos, hogy (kicsit irodalmi leszek) a más által felépített forgalmas piacon az első két sorba kaphassanak asztalt,h ogy felkúrják a terméküket. :(((

Hozni kellene minimum azt a szintet, mitn az olaszok a Gomorra-val és nem lenne baj.

[ Szerkesztve ]

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

(#14) Ribi válasza pilóta (#12) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Na igen, biztos megoldják majd azt is, hogy az európai filmekért majd egy összeget kell kifizetni, hogy leadják. Mert nézettség alapján 0-t kapnának. Ha Netflix nem veszi meg a jogot, akkor a 30% sem lesz meg. Tiszta win win szitu. ;]

(#15) Hunpriest


Hunpriest
(fanatikus tag)

A hagyományos piacokat is védik hasonló eszközökkel. Ezt is kell, mert ha kontroll nélkül árad be az USA kontent, akkor az tényleg nehéz helyzetbe hozzhatja az EU tartalom gyártókat. És nem, ez nem olyan "egyszerű", hogy akkor az EU is gyártson minőségi tartalmat.

(#16) pilóta válasza Hunpriest (#15) üzenetére


pilóta
(PH! nagyúr)

És nem, ez nem olyan "egyszerű", hogy akkor az EU is gyártson minőségi tartalmat.

Valóban. De azért törekedhetnének rá... ;]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#17) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Marhák. Ha nem megy piaci alapon, nem kéne erőltetni!

(#18) mepet


mepet
(PH! addikt)

Ha nyitok egy magyar feliratos kizárólag japán manga streaming szolgáltatást, akkor annak a 30%-a európai gyártású japán manga kell legyen. :C

(#19) Mrpingvan


Mrpingvan
(kvázi-tag)

És mi van a Netflixen lévő európai tartalmakhoz? Pl. nagyon jó kis sorozat volt a "The Rain" c. sorozat ami dán gyártmány.

[ Szerkesztve ]

(#20) Alchemist


Alchemist
(PH! addikt)

A Brüsszeli Fontos Elvtársaknak megint kézivezérlős agymenésük támadt... :(

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#21) sheratan


sheratan
(Jómunkásember)

Akkor ha a Netflix mondjuk az EU leányvállalata (gondolom ők is az íreknél vagy Luxemburgban vannak bejegyezve) adja ki az általuk készített filmeket és sorozatokat, akkor azok európainak fognak minősülni?

Mert amúgy nem tartanám túl pozitívnak ezt a módosítást. Ennyi erővel akkor a boltok legalább 30%-ban EU-ban gyártott termékeket forgalmazhatnának.

(#22) borg25 válasza Dr. X (#11) üzenetére


borg25
(senior tag)

Itt senki nem gondolkodik? A Netflixnek mi a célja? Profitmaximalizálás. Azt hogy tudja a legegyszerűbben elérni? ha az egész világon ugyanazt a tartalmat adja. Esetleg csinál olyat, hogy nem angol felirat.
A Netflix amerikai cég, elsődlegesen az amerikai igényeket igyekszik kielégíteni.
Ha ezt a két dolgot összeadjuk, akkor érdeke-e a Netflixnek, hogy időt és pénzt áldozzon arra, hogy európai filmeket is felvegyen a kínálatába? A meglévő kismillió közé, amikhez már most is kevés húsz élet, hogy az ember megnézze? Segítek a válasz a nem.

Érdeke-e az Eu bürokratáin kívül másnak is, hogy európai gyártású filmek is fent legyenek a kínálatban?
1. Talán az itt lévő olvasók többsége inkább vallja magát magyarnak/európainak mint amerikainak, ezért talán örülni kéne neki, ha a gyereke nem csak az amerikai életérzést szívná magába a tv képernyőjén keresztül, hanem azt a kultúrát is ami a gyökere.
2. Az a csúnya pénz. Bár az a 15 eurós előfizetési díj nem tűnik soknak, de sok kicsi sokra megy. Nem mindegy, hogy abból az amerikai filmstúdió kap pénzt, vagy egy európai, uram bocsá magyar. Gondolom sokan érzik azt, hogy már most is túl sokat keresnek, és nem kéne erőltetni az európai filmgyártást, még a végén exportbevételt generálna, az meg milyen má.
3. Ez két élű fegyver. Ha bekerült egy film a netflix adatbázisába, akkor nem feltétlen fogja azt mondani, hogy azt csak Európában lehet megnézni, és amerikai ember ne próbáljon angol vígjátékot nézni. -> Segíti az európai kultúra és értékrend terjedését és így lesz exportbevétel.

Végül hol írták, hogy a 30%-nak új készítésű filmnek kell lennie? Bármikori lehet. Most itt megint sokan akarnak aggályoskodni, hogy milyen már hogy Bud Spenceres filmeket is lehessen nézni a Netflixen?

(#23) bambano


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

el kellene dönteni, hogy mit akarnak.
ha több eu-s tagállamban is jelentős adókedvezményt meg egyéb támogatást lehet kapni az amcsiknak filmgyártáshoz, akkor azzal több amcsi film készülhet, mert az egységköltség csökken.
ez a szabály meg visszaszorítaná az amcsi filmeket.

na most akkor melyik legyen?

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#24) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

Tekintve, hogy a nagy európai nemzetek már lenyilatkozták, hogy ők a gonosz és ördögi Netflixszel márpedig nem hajlandóak együttműködni, ez például remek lehetőség a magyar filmnek - itthon talán nyitottabbak az ilyesmire.

(#25) Ribi válasza borg25 (#22) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Most erre mondhatnám, az igen sarkított példát, hogy szegény észak koreai embereket is védik a mocsok nyugattól, nehogy elárasszák őket a sok szeméttel. Ha belegondolsz, Europai tévé is csak védi a saját jogait. Mindenáron. :U

[ Szerkesztve ]

(#26) Sinesol


Sinesol
(PH! addikt)

Nem hiszem, hogy olyan sokat veszítenénk, az elmúlt cirka 10 évben méylpontra sülyedt az amerikai filmgyártás, szinte már csak szemetet gyártanak, sorozatok terén sem sokkal jobb a helyzet.

(#27) Tsa-bika válasza Sinesol (#26) üzenetére


Tsa-bika
(senior tag)

Ez egy jó nagy büdös sarkítás, már ne haragudj. A filmekben igazad van, átlalában 2 évente van valami jó, amit akkor tényleg az összes haver ajánl az összes havernak, mert "na végre valami épkézláb"

De a sorozatokat nézve pont, hogy a szöges ellentéte történik. Nagyjából 2008 óta beindult egy olyan folyamat, amit szinte biztos vagyok benne hogy a sorozatok aranykoraként fognak említeni jó 100 múlva. A sorozatok nagyon jó minőséget ütnek meg, az elmúlt 10 év filmjei szinte elhalványodnak mellette. Igen rengeteg van, ezzel együtt jár, hogy sok az átlagos is. Viszont szinte minden érdeklődés ki van elégítve: True Detective, The Expanse, Breaking Bad, The Americans, American Horror story, Firefly, This is us, Silicon Valley.... Színvonalas sorozatok a stílusok széles skáláján. Ki van nyalva a seggünk rendesen.

Tehát ha szerinted a sorozatgyártás is mélypontra süllyedt, akkor írd meg mikor volt ilyen minőségi felhozatal azelőtt.

Szerk: Az itt megnevezett sorozatokat csak hasraütésre írtam.

[ Szerkesztve ]

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

(#28) tuki2200 válasza bambano (#23) üzenetére


tuki2200
(senior tag)

Az USA a reneszanszat elo protekcionizmusaval elkezdte szivatni az europai cegeket, ezert az EU vissza szivatja az amcsi multikat.. egy ideje tart mar ez az adok-kapok nem veletlen kezdtek el mostansag komolyan birsagolni meg szabalyozni facebookekat, googliekat meg amazonekat is..

[ Szerkesztve ]

(#29) dabadab válasza Feketelaszlo (#24) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"a nagy európai nemzetek már lenyilatkozták, hogy ők a gonosz és ördögi Netflixszel márpedig nem hajlandóak együttműködni,"

Valamit elronthattál, mert a cikk, amit linkeltél, baromra nem arról szól, mint amit írtál.

DRM is theft

(#30) kikikirly válasza Tsa-bika (#27) üzenetére


kikikirly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Stranger Things...
100%-ig egyetértek veled.
Amit ,még észrevettem hogy látványba is felnőttek a sorozatok a filmekhez.Walking Dead-be azért nem kicsit részletesen mutatják a darabolást.Gondolom olcsóbbak lettek a számitógépes effektek.
2000-es évek elején levő akció sorozatokba pl borzalmasan gagyik voltak az akció jelenetek, 90-es évekbeli nagy filmekkel összevetve is.Látványon túl is rengeteg javult a sorozatok minősége, nekem kifejezetten bejön hogy a sorozatokba sokkal részletesebb el tudják mesélni a történéseket mint egy 90/120 perces filmbe. :)

[ Szerkesztve ]

(#31) borg25 válasza Ribi (#25) üzenetére


borg25
(senior tag)

Szó se róla, tuti, hogy a európai médiacégek mentek oda lobbizni,nem pedig az átlag állampolgár mondta, hogy az EU tegyen a európai kultúra és munkahelyek megóvásáért. Talán még egy nacionalista pártot el tudok képzelni, hogy nemzeti arculatú streaming szolgáltatókat, a nemzeti érzelmű embereknek szlogennel.
A lényeg, hogy itt pont, hogy nem kevesebb lesz, hanem több. Ha lépést akarnak tartani, akkor fel kell venniük a régi gyártású filmeket is. Amik közt sok nagyon színvonalas film is van. pl felrakhatják az összes régi magyar Latabáros filmet és társait. Hogyan másképp kerülne be a Netflix kínálatába a Tüskevár, Egy magyar nábob, vagy az Egy bolond százat csinál?
Tudom a mai ifjúság számára ezek a filmek lassúak és unalmasak, viszont szerintem nem, és sajnálom őket, mert lehet, hogy kiskorúk óta arra szoktatták rá őket, hogy habzsolják az információt, de az emberi agy nem így működik, ennek még meg lesz a böjtje. Már most is sok tizenxéves gyereken látszik, hogy kiégett.

(#32) -KP- válasza borg25 (#22) üzenetére


-KP-
(PH! addikt)

"Talán az itt lévő olvasók többsége inkább vallja magát magyarnak/európainak mint amerikainak, ezért talán örülni kéne neki, ha a gyereke nem csak az amerikai életérzést szívná magába a tv képernyőjén keresztül, hanem azt a kultúrát is ami a gyökere."

Ez így nettó marhaság. Én pl. jó filmet/sorozatot akarok nézni, és nem az érdekel hol készült. Arról nem én tehetek, hogy a jobb filmek döntő többsége amerikai. Néhányat leszámítva nem is tudok hirtelen normális európai sorozatot felsorolni az utóbbi pár évből. Így elsőre a Luther meg a Young Pope jut eszembe, hakni akciófilmre meg a Strike Back. Mozifilmeknél valószínűleg még rosszabb az arány.

Ezzel a húzással egyedül azt fogja elérni az EU, hogy kevesebb külföldi tartalom lesz elérhető, hogy meglegyen az arány, vagy pedig nagy számban felhigítják ócska gagyival, ami a lőtéri kutyát se érdekli, szintén azért, hogy meglegyen az arány.

(#33) xmaas


xmaas
(őstag)

Csak egyetlen pici probléma hogy nagy része a EU filmgyártásnak egy nagy rakás gőzölgő kaksi ,akkor meg miről beszelünk? Olyan ritkán lehet látni bármilyen jó sorozatot vagy filmet amit itt csináltak hogy sírni lehetne

(#34) Tsa-bika válasza kikikirly (#30) üzenetére


Tsa-bika
(senior tag)

Bizony! Minél tovább tart egy sorozat annál nagyobb költségvetést is adnak neki, ha sikeres. Erre tökéletes példa a History Channel-en a Vikings. Első 2 évad: kb 15-15 statiszta a mezőn, közeli felvételeken püfölte egymást. Utána...;)

+ Idén debütált mindig idők legnagyobb költségvetésű sorozata az Altered Carbon, és a látványon (is) kb besz@rtam. Pont az EU által csúnyabácsinak tekintett Netflix az, ami nemhogy évről évre, de lassan odajutunk, hogy hónapról-hónapra valami újító és grandiózussal jön elő. Bárcsak a föld lakosságának mindenben fele annyira lenne kinyalva a segge, mint sorozatokban.

[ Szerkesztve ]

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

(#35) Alexios válasza borg25 (#22) üzenetére


Alexios
(PH! kedvence)

Azt hogy tudja a legegyszerűbben elérni? ha az egész világon ugyanazt a tartalmat adja.

Akkor jó lenne ha lassan elkezdenék, és nem a szemetet adnák nálunk, néhány kivétellel.

(#36) Ribi válasza borg25 (#31) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Na és itt van a gond. A régi cuccok erőltetése. Mint a spenót meg az an****x...
Családban van pont 10/12 éves gyerek. Kötelező olvasmány: Kőszívű ember fiai. Olvassa, de minden második mondatban van olyan szó amit nem ért. Kínszenvedés olvasnia. Persze szerettessük meg az olvasást a gyerekekkel, mert már nem olvasnak és ez a mocsokos számítógép miatt van. Olyan könyveket olvastatnak velük amit majd 20 év múlva kellene olvasniuk. Magától kiolvasta az összes Herry Plottert. Én is utáltam az összes szar kötelező olvasmányt általánosban és gimiben. Sajnos csak egyi után jöttem rá, hogy vannak értelmes könyvek is. Pont az ilyen hozzáállással cseszik szét az egész olvasási és filmes törekvéseket is. Nekik nem tetszik, nekem igen, akkor is nyomjuk a jó régi vackot, mer én azt mondom az a jó. Meg a Latabár meg a kisf***om... Bocs, de meglátom azt az embert és baltát dobok a monitorba... ÁÁÁáááá...

Gyerekek habzsolnák az információt, de pont hogy kiégett vén pöcsök mondják meg, hogy mit kellene habzsolniuk. Aztán csak hápognak, hogy hát lám a gyerek nem érti a könyvet amit én így a halál fele tartva annyira szeretek.

[ Szerkesztve ]

(#37) tothl


tothl
(PH! addikt)

No hát ez egy űberbuta hozzáállás már megint. Gratulálok az illetékeseknek.

Indítsék el az EUFlixet és szerezzenek előfizetői bázist.
A Netflixnél nagyon jól van az úgy, ha csak olyan tartalmak kerülnek be, amelyek valóban megütik a szintet.
És van sok európai alkotás is.

[ Szerkesztve ]

(#38) Slack


Slack
(kvázi-tag)

Nem lehetne inkább az európai tartalomgyártókat kötelezni a normális tartalom készítésére? Ha lenne normális tartalom akkor a Netflix is szívesen felvenné a kínálatba.

(#39) quarros


quarros
(tag)

Hmmmmmm.... Első kérdés ami beugrott mi lesz a Chruncyroll-al? Ott csak japán animék vannak angol felirattal. Mi legyen? Europai anime studiót hozzanak létre? ;]

(A mostani sorozatok minőségét tekintve meg azt mondom hogy a netflix sokszor mérföldekkel lelépi a "kábelszolgáltatók sorozatait" példa: Altered Carbon)

(#40) -KP- válasza Ribi (#36) üzenetére


-KP-
(PH! addikt)

+1. Vagy inkább +10 :)

(#41) Rusher4587


Rusher4587
(kvázi-tag)

Én azt gondolom, ez úgy fog kinézni, hogy Európai stúdiókban forgatják majd a filmeket, itt végzik esetleg az utómunkákat is, esetleg több itteni színészt alkalmaznak.
Sokan nem értik a lényeget: a cél, hogy az EU-nak bevétele legyen ebből, a filmkészítés után fizetett adó formájában, ha már a saját filmgyártása kiszorul a piacról a netflix és társai miatt.
És azért szögezzünk le valamit, ennek nem a minőségibeli különbség az oka, hanem a vásárlók lustasága, és igénytelensége, még ha néha jó filmeket, sorozatokat is láthatunk az amerikai cégektől., ez vezetett oda, hogy a pénz az amcsi filmiparba (ami már nem Hollywood) ömlik, és ott futja rá, hogy fossák magukból a filmeket, sorozatokat, a nagy számok törvénye alapján meg valamennyi jól is sikerül.
Ez persze az élet más területein is így van, igenis kordában kell tartani az amerikai (és más) termékeket, meg kell akadályozni a monopóliumot.
(Vagy nem tanultunk még azokból az esetekből, amikor ők az erejüket kihasználva politikai-gazdasági okokból kígyót-békát kiabálva betiltják, ellehetetlenítik egyes cégek termékeit az általuk uralt piacon?)
Én nem hiszem, hogy Magyarország ebből túl sokat profitálna, de én amúgy már csak azért is örülök a tervezetnek, mert ezzel az Európai filmipar -ha nem is fellendül, de- talán könnyebben talpon marad, mert hát nem mondanám, hogy a legjobb filmek között, amiket láttam, az amerikai, vagy az amcsi könyvekből készült darabok vannak többségben, és akkor még finoman fogalmaztam!

Si vis pacem, para bellum!

(#42) Balika911 válasza Ribi (#36) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Ezzel én is egyetértek.

Harman Kardon 171S erősítő eladó

(#43) tothl válasza Rusher4587 (#41) üzenetére


tothl
(PH! addikt)

Oké de az olyan sorozat mint a Babylon Berlin, vagy mint a Dark ritka mint a fehér holló és nem hinném, hogy mesterséges módszerekkel kéne eltartani egy kontinensnyi stúdiót. :)

(#44) borg25 válasza Ribi (#36) üzenetére


borg25
(senior tag)

Két féle műsorszolgáltató létezik: közszolgálati, piaci. Utóbbi piaci alapon működik, olyan tartalmat szolgáltat amivel a lehető legszélesebb közönségtábort tudja elérni. Sajnos ez nem feltétlen jár színvonalas műsorok készítésével. Lsd: Mónika show. Itt megjegyezném, hogy ami miatt itt hápognak, az a hagyományos médiaszolgáltatóknak évtizedek óta előírás, hogy a műsorban bizonyos mennyiségű eu gyártású tartalmat kell leadni. Ennek az egyik eredménye volt a Mónika show: Eu gyártású, nézték, és olcsóbb volt mint egy tv sorozat.
A lényeg, hogy amit sokan néznek, az nem feltétlen ad értéket. Itt jön képbe a közszolgálati műsorszolgáltató: Ő vállalja, hogy olyan tartalmat is leközöl, ami kisebb célcsoportot/réteget érdekel, olyan tartalmat amit a társadalom értéknek tekint. A tevékenységéért cserébe az állam a (reklám)bevételét kiegészíti.
Az eddigi sztreaming szolgáltatók mind piaci alapon működnek. Érdekes lenne egy olyan koncepció, ami közszolgálati jelleget is ölt.

Írtad, hogy a gyerek most olvassa a kőszívű ember fiait, és minden második mondatban van olyan szó amit nem ért. Én nem emlékszem ilyenre. Arra igen, hogy én se szerettem a kötelező olvasmányokat olvasni, s sokat nem is olvastam el.
A gyerekednek az a gondja, hogy a kőszívű olvasása során sok olyan szóval találkozik, amit nem ismer. Ez Jókai hibája lenne? Nem hiszem. Én inkább abban látom a gondot, hogy eddig olyan tartalommal találkozott, amiben ezek a kifejezések nem szerepeltek. Pedig a kőszívű gondolom 40 éve kötelező olvasmány. 40 éve gondolják úgy, hogy ekkora már kellene olyan szókinccsel rendelkeznie, amivel meg tudja érteni ezt a művet. De ha csak facebookos szlenggel és rövidítéssel találkozik, meg primitív amerikai poénokkal akkor nem lesz megfelelő szókincse. Biztos vagyok vele, hogy nem csak ezeket a tartalmakat nézeted vele. Egyszerűen csak arra akartam rámutatni, hogy a értelem, érzelem fejlődéséhez szükség van olyan tartalomra ami fejleszti a lelket és a szellemet. Lehet, hogy kinézetileg nagyon szépek az amerikai filmek, de ma már kevés az, aminek olyan tartalma is van, ami miatt 1 év múlva is meg akarod nézni a filmet.

(#45) Dr. X válasza borg25 (#22) üzenetére


Dr. X
(fanatikus tag)

Egy sorozatot/filmet nem kérésre raknak be az adatbázisba, hanem ha megfizetik a jogdíjat utána. Ha a Netflixnek a mostani x százalékos európai arányt fel kell vinni 30-ra, az két módon érheti el. 1.: vagy kivág egy csomó nem európai tartalmat és a meglévővel elérik a 30%ot vagy 2.: plusz pénzt költenek a rengeteg régi ezerszer mindenki által látott műsorok licenszére, és így az x összegből, amit évente elkölthetnek az európai régióra, kevesebb jut majd új gyártásra.

(#46) Egon válasza Ribi (#36) üzenetére


Egon
(PH! nagyúr)

Hát nem is tudom.
A lányom élvezte a Pál utcai fiúkat, és a Kőszívű ember fiai-t is. Nekem az Egri csillagok (no meg a középiskolás Mester és Margarita) annyira bejött, hogy többször is kiolvastam.
Ellenben pl. a Lázár Ervin-féle Manógyár (ami a lányom első kötelezője volt), no meg mondjuk a Hatos számú kórterem Csehovtól, ami nekem az egyik rémálmom volt középiskolában - no ezekkel büntetni lehet. Pedig az utóbbi nem igazán "régi"... :U

Mellesleg az Egri csillagok az ország legnépszerűbb regényének is meg lett választva pár éve (ergo igen sokaknak bejött), szóval ha te kivétel nélkül utáltad az összes "szar" kötelező olvasmányt, akkor tartok tőle, hogy ez esetben nem a regény volt a hibás... ;]

Master of Magic forever!

(#47) joey04


joey04
(Jómunkásember)

Ezt a baromságot. elmennek a francba. :(((

Bazinga!

(#48) Ribi válasza borg25 (#44) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Vannak könnyen emészthető olvasmányok és nehezen emészthetőek.
Csak hogy idézzek EGY mondatot: "Hát a passzusomba azt írta a szolgabíró, persze diákul a nacionálém után, hogy "verbi divini minister", ami annyit tesz, hogy az "isteni ige szolgája", s íme, a vámon, amint megmutatom passzusomat, a vámosok elkezdenek "per miniszter" titulálni, azontúl tráger, fiáker, kellner, valamennyi mind per "excellenciád" ad egyik a másiknak a kezére; előttem, utánam komplimentíroznak, csakhogy a földet nem verik az orrukkal, és vesztegetik rám az excellenciát!"
Ugye minden világos mindenkinek...
Nyilván nem szó szerint kell venni a minden második mondatot, de nem kevés ilyen van benne, brutál sok szereplővel. Ez nagyon nem egy 10 éves gyereknek való olvasmány. Az meg hogy 40 éve ezt nyomják, azzal nem tudok mit kezdeni. Megint csak sarkítva, de azt hiszem több ezer éve a nő igencsak alsóbb rendűnek tekintett "lény", nem is igazán ember, mert az ember az ugye a férfi. Vagy, hogy a sztahanovista és hasonló szerencsétlenségek közepette ki találta ki, hogy a Kőszívű egy 10 évesnek való rohadtul nem érdekel. De baromság. Nagyon sok jó olvasmányos könyv van. Ez nem az.

(#49) Sinesol válasza Tsa-bika (#27) üzenetére


Sinesol
(PH! addikt)

Mindet láttam, vagy legalabbis belenéztem az említettekbe, talán 1-2 volt említésre méltó, de a nagy részük hulladék, legalabbis szerintem. Sok sorozat pilot részébe is belenéztem az elmúlt évben, és nem volt egyetlen sem, amit néztem volna, a legtöbb bugyuta, felszínes, csak látszólag összetett, maximum ilyen tizenéveseknek valóak, akik még nem sok mindent láttak. Plusz az erőltetett polkorrektség sem igazán tesz jót semminek.

[ Szerkesztve ]

(#50) Sinesol válasza Sinesol (#49) üzenetére


Sinesol
(PH! addikt)

Aranykornak annyiban tényleg nevezhető, hogy rengeteg sorozatot gyártanak és kiemeltebb költségvetést kapnak, viszont nincs köztük igazán sok jó.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.