Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

A "gyűlöletbeszéd [hate speech]" kifejezést azok szokták használni, akik valamely kisebbség érdekeit és/vagy jogait akarják előtérbe helyezni a többség kárára. Nincs olyan, hogy gyűlőletbeszéd. Vélemény van.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2) seniman válasza Apollyon (#1) üzenetére


seniman
(PH! addikt)

Mint ahogy hazafi sincs manapság,csak náci. :K

PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

(#3) -AD4M-


-AD4M-
(tag)

A szólásszabadság az, amikor mindenki azt mondthat amit szabad :F

Allons-y!

(#4) Tapsi válasza Apollyon (#1) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Irtsuk ki az összes magyart!

Szerinted ez egy vélemény?

(#5) seniman válasza Tapsi (#4) üzenetére


seniman
(PH! addikt)

Nem,de kb. annyira veszik komolyan az emberek,mint a zsidó/cigány vicceket.

[ Szerkesztve ]

PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

(#6) Eugene Roe válasza seniman (#5) üzenetére


Eugene Roe
(senior tag)

Persze, mert ilyen esetben nyilván a normális emberekből kell kiindulni, nem pedig az alsó 5-10 ki tudja mennyi százalékból. Nézz fel az ov facebook csoportra és meglátod, hogy mennyire veszik komolyan.

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#7) noPublicFG


noPublicFG
(senior tag)

"Az EU beszólt a Facebooknak, és ők gyorsan reagáltak"

Blikk! Bors! Story magazin!
A cikk címében nem értem a "beszólt" részt. És igazából a "reagáltak" részt sem. A cikk alapján nem történt semmi.

[ Szerkesztve ]

plus ça change, plus c'est la même chose

(#8) leviske válasza seniman (#5) üzenetére


leviske
(PH! nagyúr)

Breivik esetéből tanulva elég egy ember, aki komolyan veszi.

Más kérdés, hogy nem változtatom meg valakinek a véleményét azzal, hogy befogom a száját. Pláne, mikor ilyen mély gyökérrel rendelkező társadalmi problémákra vezethető vissza.

Nous ne vous oublierons pas. / 20150107 /

(#9) Apollyon válasza Tapsi (#4) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

"Irtsuk ki az összes ***!"

Ez uszítás.

Viszont amikor egy Németországban élő német azt mondja, hogy nem tetszenek neki a bevándorlók, az egy vélemény. Merkel, vagyis már az EU szerint meg ez már "gyűlöletbeszéd"-nek számít. Ezt irtják nagy erőkkel az interneten, vagyis az emberek jogát a véleményükhöz.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#10) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Ha valaki gyuloletkelto es gyilkos/terrorista, azt ha tiltjak fb-rol meg az marad.

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora R7 💙 specs: http://pici.tk/e/

(#11) seniman válasza hemaka (#10) üzenetére


seniman
(PH! addikt)

A terroristák különben is PS4-en kommunikálnak. :DDD Több eszük van annál,hogy FB-re menjenek.De tény,ha valakit felvilágosítasz arról,hogy egy idióta,attól még az marad. :K

PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

(#12) Tombi válasza Apollyon (#1) üzenetére


Tombi
(őstag)

igy van csak vélemény van!!!

(#13) dabadab válasza seniman (#2) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Mint ahogy hazafi sincs manapság,csak náci"

Érdekes, engem még senki sem nácizott le.
Lehet - bár nem biztos -, hogy ennek ahhoz is köze van, hogy a hazafiságot nem a horikeri-tetkó - "mocskoszsidók"-vonalon képzelem el.

DRM is theft

(#14) dabadab válasza Apollyon (#9) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Viszont amikor egy Németországban élő német azt mondja, hogy nem tetszenek neki a bevándorlók, az egy vélemény. Merkel, vagyis már az EU szerint meg ez már "gyűlöletbeszéd"-nek számít."

Ez egy erősen [citation needed] állítás. Ugyanis az EU-s definíció szerint a hate speech a következő:

"- public incitement to violence or hatred directed against a group of persons or a member of such a group defined on the basis of race, colour, descent, religion or belief, or national or ethnic origin;
- the above-mentioned offence when carried out by the public dissemination or distribution of tracts, pictures or other material;
- publicly condoning, denying or grossly trivialising crimes of genocide, crimes against humanity and war crimes as defined in the Statute of the International Criminal Court (Articles 6, 7 and 8) and crimes defined in Article 6 of the Charter of the International Military Tribunal, when the conduct is carried out in a manner likely to incite violence or hatred against such a group or a member of such a group."
[link]

DRM is theft

(#15) big-J


big-J
(őstag)

Most akkor vannak "terrorista szervezetek" akik "gyűlöletbeszédet" osztanak meg.
És nem a szervezetekkel van a baj hanem hogy kiadja a google találat vagy van fb oldaluk? Miért csak az eu-n belüli elérést kellene akkor kilőni?
Én azt sem hiszem el hogy irakból posztolgatnak az illetők, miért nem utánuk mennek ekkora erővel?
Egyáltalán mik ezek a szervezetek ha már olyan jól tudjuk hogy egész szervezetek? Tudnak róluk és nem tesznek ellenük, csak a posztok ellen? Vagy nem tudnak tenni ellenük és mégsem ahhoz kérnek segítséget hanem a cenzúrához?

[ Szerkesztve ]

(#16) Apollyon válasza dabadab (#14) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

... igen és ezt kiegészítvén törlik azokat a faxbúkos kommenteket is, amikben felfedezik hogy neked bajod van a bevándorlókkal. [link] [link]

Egyébként szerte a neten a menekülthullámmal, migránsokkal, illetve egyéb kisebbségekkel kapcsolatos nem pozitív véleményezés ellen totális intolerancia van. Ha nem egyezik az álláspontja valakinek a kisebbséggel, akkor azonnal előrántják a náci, homofób stb. kártyát. És nem arról van szó, hogy nem lehet uszítani, nyilván, az oké. Hanem még véleményt sem lehet mondani, azt sem, ha valami nem tetszik; az igazságszolgáltatás meg ugye kezd legendává válni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#17) UnSkilleD válasza Apollyon (#16) üzenetére


UnSkilleD
(senior tag)

bizony a németeknél ez nagyon keményen megy, mindent ami nem tetszik a politikai elitnek azt törlik, pl valaki feltette az elítélt erőszakoló képét facebookra és hate speech indokkal törölték, és ez csak a jéghegy csúcsa

lost in translation

(#18) dabadab válasza Apollyon (#16) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"ezt kiegészítvén törlik azokat a faxbúkos kommenteket is, amikben felfedezik hogy neked bajod van a bevándorlókkal. [link] [link]"

Továbbra se látom, hogy erre bármiféle bizonyítékot hoznál, ami furcsa, hiszen stabilan állítod, hogy ez a helyzet, márpedig ezt valahonnan tudnod kell. Honnan?

(#17) UnSkilleD: forrás?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#19) borg25


borg25
(fanatikus tag)

"Minden bűnözőt börtönbe!"
Ez most akkor gyűlöletbeszéd? Egy meghatározott csoport ellen irányul, ráadásul korlátozni is akarom a szabadságukat, tehát ártani akarok nekik. Lehet ezt szebben is: "Minden cigány bűnözőt börtönbe!" "Minden korrupt politikust börtönbe!" Sietve hozzáteszem, hogy véleményem szerint nem minden cigány bűnöző, illetve nem minden politikus korrupt de ugyanígy nem minden cigány és politikus ártatlan.

(#20) Apollyon válasza dabadab (#18) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Konkrét eseteket valóban nem tudok mondani, csak a tapasztalataimra tudok hivatkozni, hogy amikor valaki elmondja a véleményét, az egyeseknek nem tetszik és ahelyett hogy kulturáltan vitatkoznának, arroganciával és cenzúrával lépnek fel ellene, amit már magyar fórumokon is tapasztaltam.
A hírek meg azt írják, amit linkeltem az előbb, hogy így meg úgy el kell törölni és likvidálni a "gyűlöletbeszédet" mármint az EU szerint. Nem hinném hogy kíméletesebbek lennének mint a magyar eljárás.

Vagy úgy gondolod, hogy szabad bármit mondani törvényes keretek között, azaz kint Németországban, német állampolgárként szabad hangot adhatok annak, hogy nem tetszik ez a fajta politika, mindenféle következmény nélkül? Vagy éppen azt olvastuk, hogy ezt mindenképpen törölni fogják?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#21) #82729984 válasza dabadab (#18) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Ha a fejed a homokba dugod nem is fogod látni.

Tavaly elég volt ha Merkel facebook fiókja alatti kommenteket sasoltad, jött egy komment hogy hogyan képzeli ellátni ezt a sok gazdasági bevándorlót menekültet, megnyomtad az F5-öt a böngészőben és hipp hopp máris elünt a komment. Ezresével lettek törölve onnan a kommentek.

Azért remélem érzed azt a faramuci helyzetet, hogy elég nehéz azt bizonyitani hogy cenzuráznak amikor a cenzura arról szól hogy eltávolítják a nem kivánatos tartalmat. Azt bizonyitani hogy nincs ott ami ott volt hát... Látja nem látja na látja...

(#22) dabadab válasza Apollyon (#20) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Konkrét eseteket valóban nem tudok mondani, csak a tapasztalataimra tudok hivatkozni"

Tehát volt olyan, hogy Németországban élő németként mondtál valami normálisat és arra személyesen Merkel azt mondta, hogy gyűlöletbeszéd? Hiszen ez volt a kiinduló állításod, amit már egyébként többször is elhintettél itt a fórumon.

"amikor valaki elmondja a véleményét, az egyeseknek nem tetszik és ahelyett hogy kulturáltan vitatkoznának, arroganciával és cenzúrával lépnek fel ellene, amit már magyar fórumokon is tapasztaltam."

??? Tehát egyszer belefuttál valamibe egy magyar fórumon és ebből akarod levezetni az EU-s büntetőjogot?

"Vagy úgy gondolod, hogy szabad bármit mondani törvényes keretek között, azaz kint Németországban, német állampolgárként szabad hangot adhatok annak, hogy nem tetszik ez a fajta politika, mindenféle következmény nélkül?"

Igen.

(#21) Porthoszx: Gizike - gőzeke. Az, hogy egy adott FB-s oldal adminja milyen hozzászólásokat töröl, az az ő dolga és teljesen nyilvánvalóan tök más megfontolások játszanak közre és jóval nagyobb a mozgástere, mint akkor, amikor azt kell eldönteni, hogy mely hozzászólások esnek büntetőjogi kategóriába.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#23) Apollyon válasza dabadab (#22) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

"Tehát volt olyan, hogy Németországban élő németként mondtál valami normálisat és arra személyesen Merkel azt mondta, hogy gyűlöletbeszéd? Hiszen ez volt a kiinduló állításod, amit már egyébként többször is elhintettél itt a fórumon."

Oké, feladom, forgasd ki ahogy akarod. Biztos minden rendben van az EU-ban, a fészbukot sem cenzúrázzák, mindenki happy és virágok.

"Tehát egyszer belefuttál valamibe egy magyar fórumon és ebből akarod levezetni az EU-s büntetőjogot?"

Írtam, hogy fórumokon, azaz többesszámban írtam. De mindegy is, nincs index link, meg sem történt :) Az más kérdés, hogy a médiában nem is fogsz találni ellentétes véleményt. A médián kívül meg csak gyűlöletbeszéd van :)

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#24) dabadab válasza Apollyon (#23) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Oké, feladom, forgasd ki ahogy akarod."

Én nem forgatok ki semmit, te tettél meglehetősen komoly állításokat, amiket eddig semmivel sem sikerült alátámasztanod. És ahogy elnézem, nincs is mivel alátámasztanod, mivel nem is tudsz olyan esetekről, amikről tényként számoltál be.

DRM is theft

(#25) Apollyon válasza dabadab (#24) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Tehát az, hogy én láttam, de nem lett belőle hír, ezáltal link, így nem is létezik és nem is létezhet, ugye?

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#26) dabadab válasza Apollyon (#25) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Tehát az, hogy én láttam"

Az előbb arról volt szó, hogy valaki törölt valamit a saját fórumáról/fb oldaláról, nem arról, hogy hatóságilag lecsaptak valamire.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#27) Apollyon válasza dabadab (#26) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Egy fészbukon vagy akárhol máshol, ami nem ez a fórum, hogyan tudod ellenőrizni kívülről, hogy hatósági kérés alapján töröltek valamit, vagy az admin törölte saját szándékából?

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#28) Tapsi válasza dabadab (#24) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Mondjuk a menekültekkel kapcsolatban elég komoly (ön)cenzúra van Németországban. Élnek kint ismerőseim, meséltek jó pár ilyen történetet.

Mellesleg pont most volt egy ügy, amikor afgán srác ölt meg egy orvostanhallgató lányt egy városban. A cikkben írták, hogy hát nem ez az első erőszakos esemény, amit 1. ebben a városban 2. menekültek 3. mostanában követtek el. Ezek a korábbi esetek érdekes módon nem kerültek be a sajtóba.

Nyilván nálunk sem írnak mindent, de konkrét botrány is volt abból, hogy a német média elhallgatott/ferdített tényeket. Lásd: [link]

Az persze nem megoldás, hogy teret adjunk a gyűlöletbeszédnek, az ilyesmit szankcionálni kell. De a véleményét az ember hadd írhassa már le, ha az kulturált, és nem gyűlölködő! Láthatjuk, hogy a píszí hova vezetett: [link]

[ Szerkesztve ]

(#29) dabadab válasza Apollyon (#27) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

El kell magyaráznom, hogy miért rettenetesen komolytalan az, amit csinálsz?

DRM is theft

(#30) Apollyon válasza Tapsi (#28) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

"Az persze nem megoldás, hogy teret adjunk a gyűlöletbeszédnek,"

Ami nem létezik, annak nem is tudunk teret adni. Vagy uszítasz, vagy véleményed van.

(#29) dabadab: én kérek elnézést, hogy le mertem írni a véleményem.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#31) dabadab válasza Apollyon (#30) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"én kérek elnézést, hogy le mertem írni a véleményem."

Ugyan már, tényként állítottál valamit, amiről kiderült, hogy nem hogy nem tény, de még csak igazán komoly gyanúra adó alapot se tudsz felmutatni. Az ilyesmit szokás jobb helyeken hazugságnak hívni.

DRM is theft

(#32) dabadab válasza Tapsi (#28) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

A németek egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben, egyrészt baromira nem szeretnék adni a lovak a neonácik alá (ami ott egy valós probléma, nem olyanok, mint a hazaiak, hogy posztolgatják a hitleres mémeket a facebookon, aztán telesírnak mindent, hogy lenácizták őket meg arra hivatkoznak, hogy feltörték az accountjukat, hanem gyújtogatnak meg gyilkolnak) - másrészt meg nyilván a bevándorlókkal is vannak gondok és arról is be kellene számolni.

DRM is theft

(#33) Apollyon válasza dabadab (#31) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Oké, akkor a kérdéses hozzászólásokba légyszíves szerkeszd bele, hogy "Szerintem". Illetve, az is mehet, hogy a [link] [link] -ekre hivatkozva, szerintem, a véleményem. Nem állt szándékomban hazudozni. De legközelebb a véleményemet kizárólag majd linkekkel alátámasztva merem majd a jövőben leírni :R

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#34) #51736960 válasza Tapsi (#28) üzenetére


#51736960
(törölt tag)

Ezt meg tudom erősíteni, apósom családja is kint él, nagyon cifra dolgokat meséltek legutóbb. Elképesztően sok a bevándorló által elkövetett kis és közepes bűncselekmény, de ezek elakadnak a hírzárlatban, helyi szinten tudnak róla ugyan az emberek, de a nagy sajtóba már nem kerül be. A durva eseteket is megpróbálják elhallgatni, amennyire lehet.
Kifejezetten undorító például a legutóbbi gyilkos afgán esete, amit az indexen úgy tálaltak, hogy "csak" megerőszakolta a lányt, alatta a kisbetűs részben nyögték ki, hogy mellesleg meg is ölte. Tipikus migránspárti/liberális tempó, ez megy mindenhol. [link]

(#35) Tapsi válasza Apollyon (#30) üzenetére


Tapsi
(őstag)

Most komolyan ennyit teszel hozzá a témához, hogy fogalmakon rugózol? Nézzünk három példát:

Szerintem a pirézek túl sok bűncselekményt követnek el! - ez vélemény.
Szerintem ki kéne irtani az összes pirézt! - ez vélemény? vagy gyűlöletbeszéd? vagy uszítás?
Szerintem irtsuk ki az összes pirézt! - ez uszítás?

Hol van a határ? Eleve, mi a különbség a gyűlöletbeszéd és az uszítás között? Miért tagadod előbbi létezését?

[ Szerkesztve ]

(#36) Apollyon válasza Tapsi (#35) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Nem ragozom tovább, leírtam már hogy szerintem mi micsoda, olvass vissza.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#37) Decepticon válasza Apollyon (#33) üzenetére


Decepticon
(őstag)

Tökéletesen egyetértek veled. Látom, hogy milyen polkorrekt falba ütköztél. ;-)

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#38) dabadab válasza Decepticon (#37) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Az, hogy valaki igazat mond, az már polkorrektség? Vagy mire gondolsz?

DRM is theft

(#39) borg25 válasza dabadab (#38) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

A kérdést meg is lehet fordítani. Te is bizonyíthatod, hogy az EU-ban igenis engedik a migránsokkal vagy más csoporttal szembeni szabad vélemény és tény állítást egészen addig míg az nem gyűlöletkeltő. Ne úgy, hogy találsz egy esetet amit már nem tudtak a szőnyeg alá söpörni, hanem statisztikailag vizsgálva, 1 millió ember érkezett, feltételezzük, hogy ugyanolyan arányú volt köztük a bűnöző mint a német társadalomban, akkor vajon ez az arány visszaköszön-e a hírekben?

De ugyanígy a tiltás híre is lehetne tárgyilagosabb, mondhatna példát, hogy nem engedjük a gyűlöletkeltő megnyilvánulásokat, igenis engedjük a migránsokkal kapcsolatos véleménynyilvánítást, újságcikkeket, Lásd ez és ez. Mondhatnák, hogy a szilveszteri Kölni események után levonták a konzekvenciát, és a hallgatásra utasítást adóval ez és ez történt, kiadtunk egy útmutatást az ilyen ügyek kommunikálására. Fontosnak tartjuk a korrekt tájékoztatást és ezért létrehoztunk egy felületet ahol a migránsokkal kapcsolatos információkat, statisztikákat korrekt módon közreadjuk. Történt ilyen? Hiszel abba, hogy történni fog?

(#40) szupermacs válasza Apollyon (#9) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És miért kell neki elmondani, hogy nem tetszenek neki a menekültek? Mert mondja, de a FB oldalak olyan közösségeket alkotnak, ahol azért vannak szabályok.
Ha készít egy csoportos beszélgetést és ott elmondja a véleményét a csoport tagjainak, azzal nincs baj. De azt mondani, hogy mocskos migránsok és libsik egy olyan oldalon, ahova ez nem való, ott miért baj, ha törlik?
Egyébként meg ha elolvasod a FB szabályzatát, leírja neked, hogy mit lehet és mit nem. Ez egy házirendnek is megfelel. Mert ugye ha bemész a szomszédhoz, akkor nem kezded el mocskolni őt azzal, hogy sz@r a feleséged főztje, meg egyébként is oda fogok sz@rni a kanapédra. Gondolom ezt a szomszéd sem fogja tolerálni és felszólít a távozásra. Mindennek megvan a helye, a FB pedig nem az, ahol nemzetiség/vallás/faji megkülönböztetés alapján szakítunk szét embereket. Ha erre van szükség, hogy a szélsőséges véleményeidet elmondhasd, akkor menj olyan portálra, ahol megteheted. Onnan nem törlik.
De gondolom te nem használsz FB-ot, így nincs miről beszélnünk.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#41) dabadab válasza borg25 (#39) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Te is bizonyíthatod, hogy az EU-ban igenis engedik a migránsokkal vagy más csoporttal szembeni szabad vélemény és tény állítást egészen addig míg az nem gyűlöletkeltő"

Konkrétan ez a törvény.

"De ugyanígy a tiltás híre is lehetne tárgyilagosabb, mondhatna példát, hogy nem engedjük a gyűlöletkeltő megnyilvánulásokat, igenis engedjük a migránsokkal kapcsolatos véleménynyilvánítást, újságcikkeket"

???

Ne vicceljünk már, tényleg ennyire érzéketlen vagy bármiféle alap nyugati értékek iránt? Mi a fenének írnának ilyeneket? Azt is írják bele, hogy "továbbra sem fogunk senkit felakasztani"?

A gyűlöletbeszéd elég jól definiált, sőt, büntetőjogi kategória. Tényleg nem tudom, hogy mit kell itt adni a szellemi fogyatékost meg hazudozni össze-vissza, hogy akkor most a sima ellenvéleményeket is betiltják, meg nekiállni hisztikézni, amikor kiderül, hogy kamuzik.

DRM is theft

(#42) Apollyon válasza dabadab (#41) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Kire gondoltál, mint szellemi fogyatékos?

Illetve, ha már megszólítottalak, erre a kérdésre miért nem válaszoltál?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#43) dabadab válasza Apollyon (#42) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Válaszoltam rá, nyilvánvalóan teljesen komolytalan volt a felvetés.
Azt se tudom ellenőrizni, hogy mondjuk a győri gyilkosságot te követted-e el vagy más, mégis meredek lenne tényként közölnöm, hogy te vagy a gyilkos, nem?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#44) zone


zone
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Angliában nem újdonság a szólásszabadság korlátozása. Valakit Facebook post miatt tartóztatnak le, vagy sértő feliratú póló viseléséért. Már évek óta blokkolnak weboldalakat, és most olyan pornóoldalakat akarnak letiltani, ahol nem kell személyes iratokkal igazolni a nagykorúságot.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#45) Apollyon válasza dabadab (#43) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Na tessék, pontosan így van. Se bizonyítani, se cáfolni nem tudod, pont ez benne a lényeg. Szóval emiatt szellemi fogyatékosnak nevezni, meg lehülyézni komolytalannak nevezni a hozzászólásaimat sem kellett volna.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#46) default. válasza Apollyon (#9) üzenetére


default.
(őstag)

Pontosan erről van szó..
Direkt elolvastam a cikket, hogy kiderüljön számomra, a valódi terrorszervezetek toborzását akarják elnyomni, vagy a "másik oldalon" lévő civil lakosság szavát, hogy miután a teljes globális mainstream media lehazudta a csillagokat az égről a migrációval kapcsolatban, és hírzárlat van minden komolyabb, migránsokhoz köthető bűncselekményről, az emberek, akik tapasztalják ezt nap mint nap, ne mondhassák el egymásnak, hogy mi a helyzet.
Félelmetes a helyzet, tényleg nem sok választ el minket Orwell '84-étől..
Remélem, ha úgyis borul minden lassan, akkor ezek a hatalomban lévő, háttérből irányító emberek is eltűnnek a föld színéről.

Egyébként az jutott eszembe, hogy kéne csinálni egy alternatív közösségi oldalt, így a korlátozásokról és szabályzásokról "mi", az oldal üzemeltetői dönthetnénk, és így nem tudnák külső érdekek befolyásolni, miről beszélhetnek az emberek egymás közt, és miről nem. Ez gondolom technikailag nem lenne nagy kihívás, inkább a toborzás/marketing része lenne a szűk keresztmetszet..
Mindenesetre nagyon böki a csőröm ez a végtelenül egyenlőtlen hatalom-pénz eloszlás és szándékolt agymosás, és az összes ocsmányság, ami ma megy a nagyvilágban...
:(((

(#47) dabadab válasza Apollyon (#45) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Tehát ha azt állítom, hogy az érintett hozzászólásokat az ufók rabolták el, akkor az is egy teljesen komoly, mértéktartó tényállítás, amit teljesen komolysággal illendő kezelni?...

DRM is theft

(#48) borg25 válasza dabadab (#41) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

Mit értesz nyugati érték alatt? Népbutító médiát, vagy jogod van bárkit bármiért beperelni, mikor a rabló kap kártérítést, vagy a szólásszabadságot, egyenlőséget, mit?
Az kifejezetten irritál, mikor matematikai képtelenségeket akarnak politikai korrektség címszó alatt letolni a torkomon:
Migránsok nem bűnözök = Nincs olyan migráns aki bűnözne.
Nincs cigánybűnözés = Egyetlen roma származású ember se lopott.
Ugyanígy irritál a gyűlöletbeszédes verzió:
Minden migráns gazdasági bevándorló aki csak a mi életünket akarja elvenni. = Nincs köztük olyan aki tényleg a háború miatt menekült el, aki igyekszik alkalmazkodni és hasonló erkölcsi értékeket (ne lopj, ne ölj, ne hazudj, ne paráználkodj, stb) tart fontosnak mint a nyugat európai.
Minden cigány egy ro…. tolvaj akit legjobb lenne…. = A romák közt nem él tisztességes ember, aki ugyanazokat az érétkeket vallja mint a többség.

A tisztességes szólásszabadsággal, a dolgok nem elkendőzésével még el is lehetne kerülni a gyűlöletbeszédet:
Igen, a migránsok közt vannak bűnözök, és terroristák, ezeket igyekszünk kiszűrni. Kérjük az állampolgárokat, ha ilyet tapasztalnak, ne a FB posztoljanak, hanem menjenek be a legközelebbi rendőrőrsre és tegyenek feljelentést, kollegáink ki fogják vizsgálni az ügyet. Nem lesz számukra meglepetés, hogy akad köztük bűnöző, mint ahogy az se, hogy van aki tisztességes, aki segít és igyekszik tisztességes állampolgár lenni. Tudjuk, hogy vannak olyan körzetek, ahol egy kisebb erőszakos csoport igyekszik a saját erkölcsi nézetét ráerőltetni a környék lakóira, ez ellen küzdünk. De felhívjuk a figyelmet arra, hogy attól, hogy ezek az egyének egy adott népcsoporthoz tartoznak az nem jelenti azt, hogy ez arra a népcsoportra jellemző cselekedet lenne.

(#49) szupermacs válasza default. (#46) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

,,az emberek, akik tapasztalják ezt nap mint nap, ne mondhassák el egymásnak, hogy mi a helyzet."

És erre csak a közösségi oldalakon van megoldás. Egyébként meg pont nem erről szólt a cikk.

,,Egyébként az jutott eszembe, hogy kéne csinálni egy alternatív közösségi oldalt, így a korlátozásokról és szabályzásokról "mi", az oldal üzemeltetői dönthetnénk, és így nem tudnák külső érdekek befolyásolni, miről beszélhetnek az emberek egymás közt, és miről nem."

Igény biztos lenne rá, de az emberek lusták és inkább telemocskolják a már meglévő közösségi oldalakat, amire nincs szükség.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#50) default. válasza seniman (#2) üzenetére


default.
(őstag)

Igen, próbálják átformálni a szavak jelentését, a gondolkodást. Az embernek hűnek kell maradnia az elveihez és gondolataihoz, akkor nem érheti baj.. :)

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.