Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dany007

  veterán

  válasz =Mentor= #11 üzenetére

  Csatlakozom #5-ös hozzászóláshoz.
  A legfontosabb, hogy az ember tudja mire is való a mobilinternet. Márpedig nem a rendes, vezetékes kapcsolat kiváltására.
  Egyszerűen nem arra lett kitalálva (erre majd biztos sokan ugranak, de ez akkoris így van), hogy a jelenleg megszokott internethasználatot kiváltsa. Sem technológiailag, sem lefedettségben nem képes erre. Még. Egész egyszerűen ezt el kell fogadni.

  De továbbra is alkalmas munkára. Megnézni / megírni 1-1 e-mailt. Letölteni 1-2 pdf-et. Elolvasni a híreket, a tőzsde alakulását nyomon követni... stb. Nem pedig youtube-ozni egész nap, jóhogy nem torrentezni használják a mobilnetet :)

  Nekem spec az 5ks előfizuhoz jár 500MB mobilnet. Nálam ez bőven elég, hiszen itthon van net, a cégnél is van wifi, megpersze jóformán akárkihez akármikor is megyek, biztos hogy van net ha annyira szükséges. Út közbenire meg bőven elég az 500MB. De természetesen az ennél komolyabb csomagokban már jóval magasabb a limit ha arra van mégiscsak szükség.

  Szóval szerintem mindent a funkciójának megfelelően kell kezelni. Én sem szállok át az Atlanti Óceánon egy ladikkal, mert nyilván nem arra való és van más jobb alternatíva is.

  [ Szerkesztve ]

 • Dany007

  veterán

  válasz Zirowe #19 üzenetére

  De az a gond, hogy ez így is horror áron van a hagyományos modellhez képest.
  Én otthon UPT-n 20/10-es netet kapok havi 2700 forintért, korlátlant. Ennyi pénzért a flottás árad ad kemény 4GB-ot havonta.

  Szóval ez még így is piszok drága egy nem mobil netelőfizetéshez képest. Innentől meg már majdnem mindegy, hogy milyen arányokat nézünk, hiszen akinek nagyon kell, az úgyis megfizeti az árát.
  Hiszen akinek annyira kell, annyira nélkülözhetetlen, hogy úton - útszélen is net előtt tudjon lenni, akkor annak nyilván munkára kell, nyilván megéri.
  Arról nem is beszélve, hogy - a T-mobilos térkép alapján - a lefedettség a röhejes és nevetséges szinteket sem éri el! Gyakorlatilag csak a városokon belül és azok vonzáskörzetében van 3G. Ergo, nem tudom azt megcsinálni, hogy elmegyek Veszprémből Győrbe úgy, hogy végig online vagyok 3G-n. Mivel Vp határában még van, aztán legközelebb már csak Zircen, majd után már csak Győr külterületén van lefedettség. Közte meg semmi, nulla.
  Ezért én egy fillért nem adnék ki ma itthon a 3G mobilnetre, hacsak nem lenne létszükséglet a munkámhoz és ezt megfizetné nekem a cég vagy én kitermelném magamnak vele.

  Az meg, hogy az egyetemista utazik haza busszal és szegény nem tud közben netezni, hát nagy kaland.
  Másik topicban erre is megkaptam a frankót. Amikor a smartphone-ok alacsony üzemidejéről beszéltem, azt vágták a fejemhez, hogy minek akarok én utazás közben telefonozni (netezni, filmezni stb), inkább nézzem a tájat, élvezzem az utazást és akkor nem merül le idő előtt :D

  szerk.:

  Ja és még valami. Egyáltalán nem látom semmi értelmét annak, amit az előző hsz-ben írtál, miszerint Olasz o-ban a háztartások túlnyomó része már mobilnetet használ elsődleges netforrásként.
  Szerintem inkább ez a birkaszellem... Amikor már van egy kiépített rendszer (UTP, Koax, ADSL), akkor minek kellene mobilnetet használni, amikor van rá olcsóbb és jobb alternatíva. Főleg egy háztartásban, ahol semmi szükség sincs a mobilitásra. Amire mégis van, azt pedig megadja egy olcsó wifis router is.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák