Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dany007

  veterán

  válasz Zirowe #19 üzenetére

  De az a gond, hogy ez így is horror áron van a hagyományos modellhez képest.
  Én otthon UPT-n 20/10-es netet kapok havi 2700 forintért, korlátlant. Ennyi pénzért a flottás árad ad kemény 4GB-ot havonta.

  Szóval ez még így is piszok drága egy nem mobil netelőfizetéshez képest. Innentől meg már majdnem mindegy, hogy milyen arányokat nézünk, hiszen akinek nagyon kell, az úgyis megfizeti az árát.
  Hiszen akinek annyira kell, annyira nélkülözhetetlen, hogy úton - útszélen is net előtt tudjon lenni, akkor annak nyilván munkára kell, nyilván megéri.
  Arról nem is beszélve, hogy - a T-mobilos térkép alapján - a lefedettség a röhejes és nevetséges szinteket sem éri el! Gyakorlatilag csak a városokon belül és azok vonzáskörzetében van 3G. Ergo, nem tudom azt megcsinálni, hogy elmegyek Veszprémből Győrbe úgy, hogy végig online vagyok 3G-n. Mivel Vp határában még van, aztán legközelebb már csak Zircen, majd után már csak Győr külterületén van lefedettség. Közte meg semmi, nulla.
  Ezért én egy fillért nem adnék ki ma itthon a 3G mobilnetre, hacsak nem lenne létszükséglet a munkámhoz és ezt megfizetné nekem a cég vagy én kitermelném magamnak vele.

  Az meg, hogy az egyetemista utazik haza busszal és szegény nem tud közben netezni, hát nagy kaland.
  Másik topicban erre is megkaptam a frankót. Amikor a smartphone-ok alacsony üzemidejéről beszéltem, azt vágták a fejemhez, hogy minek akarok én utazás közben telefonozni (netezni, filmezni stb), inkább nézzem a tájat, élvezzem az utazást és akkor nem merül le idő előtt :D

  szerk.:

  Ja és még valami. Egyáltalán nem látom semmi értelmét annak, amit az előző hsz-ben írtál, miszerint Olasz o-ban a háztartások túlnyomó része már mobilnetet használ elsődleges netforrásként.
  Szerintem inkább ez a birkaszellem... Amikor már van egy kiépített rendszer (UTP, Koax, ADSL), akkor minek kellene mobilnetet használni, amikor van rá olcsóbb és jobb alternatíva. Főleg egy háztartásban, ahol semmi szükség sincs a mobilitásra. Amire mégis van, azt pedig megadja egy olcsó wifis router is.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák