Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • floatr

  veterán

  válasz azbest #1 üzenetére

  Hiba lenne nagy következtetéseket levonni a cikk alapján, mivel láthatóan a fordítás sem megy. A per egésze ugyanolyan szappanopera lesz, mint az oracle-google java-per, amiben a legnagyobbat a 3rd party szívhat. Lesz majd sírás, meg a minőséget temetik, a nemzetbiztonság dől romokba, és persze lehet miatta puffogni.

  A perben született ítélet kapcsán épp tegnap olvastam, hogy a google 15-10%-ra csökkenti a jutalékot mindenféle jogi kényszer nélkül. Gyanítom, hogy nem állnak brutálisan a földbe, és ez már sokkal vállalhatóbb a fejlesztők számára is. Megtehetné az apple is, bár ők szeretnek lehajolni azért a pár milliárdért, amíg nem játszották el az utolsó utáni jogi lehetőséget is.
  Ami itt az apple vagy a google kára, az a fejlesztőknek nyereség. Lehet szeretni vagy utálni bármelyik szereplőt, de ha szeretsz a telefonon alkalmazásokat is használni, ahhoz csak kellenek azok a vérszívó fejlesztők is, akik a tényleges fejlesztést elvégzik, és szegény trillion dollar company nyakán élősködnek.

  Ami az epic store-t illeti, a média szereti ílyen parasztosan-botrányosan tálalni, mert sokan így reagálnak rá, miközben csupán egy méretes marketing büdzsé áll az annyira érthetetlen "veszteség" mögött - befektetés - mint sok egyéb termék esetében is. Felhasználóként és fejlesztőként kifejezetten örülök annak, ha a kegyeimet keresi egy ekkora multi, nem pedig azt posztolják negyedévente, hogy rekordnyereséggel zárták a periódust (a pénzünkből), vagy hogy a gaming ipar legnagyobb szereplője (érdemi fejlesztési tevékenység nélkül).

  Amúgy meg ez a cikk milyen nyelven íródott...?

Hozzászólok Aktív témák