Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri #5 üzenetére
Hihetetlen, hogy beleivódnak a köztudatba bizonyos dolgok. Pedig ma már az Explorer egy gyors böngésző. Nálam bármely másik böngészőnél gyorsabban elindul (1 másodperc alatt, kell ennél tempósabb indulás?)
Emellett a memóriahasználata is kisebb pl a chrome-nál. Egyetlen hátulütője a kiegészítők hiánya, amit chrome alatt megszoktam. -
pingvin66666
csendes tag
Annyira mélyen még soha nem merültem bele ezekbe a dolgokba. Kipróbáltam, megfigyelhető volt a különbség a három webmegjelenítés/motor között. Az Apple téma pedig messze áll tőlem, szóval azon a téren végképp nem tudok okosat mondani. Maximum majd beszerzek az életem során egy első generációs Macintosh-t
csak a régiség-mánia miatt.
-
Воланд
titán
válasz
pingvin66666 #49 üzenetére
a user agent string atirasaval meg nem lesz tobbmotoros bongeszo. foleg nem ios-en, ahol tudtommal meg mindig nem lehet sajat motort hasznalni.
-
Воланд
titán
válasz
pingvin66666 #46 üzenetére
nem latom, hogy ez mitol lenne harom motoros bongeszo.
-
zdanee
őstag
válasz
pingvin66666 #46 üzenetére
Pedig az új opera egy gyenge utánérzése csak a régi Presto-motoros igazi Operának...
-
pingvin66666
csendes tag
Két motoros böngésző?
2004-ben már létezett három motoros böngésző, a Lunascape!
(link itt) Szegény Microsoft, a nyálverésből kb úgy tűnik, mintha ők készítenék az első ilyen böngészőt. De sebaj, úgyis Operát fogok használni. Nekem nem kell több.
-
Dr. Akula
félisten
Az nem gyűjtögeti be magának a megnyitott könyveket? Nekem olyan kéne mint az adobe reader .pdf-re, csak megnyitja, olvassa, de nem húzza be magának "könyvespolcra".
(#41) EarL 007:
A SumatraPDF-et ismerem, sajnos nem teljes az .epub támogatása, van olyan ebook amit nem nyit meg. Akárcsak az STDUViewer. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #39 üzenetére
ha epub/többiebook/pdfre kell valami pofonegyszerű/villámgyors alkalmazás és nem baj, ha 3rd party, SumatraPDF
-
Воланд
titán
válasz
Dr. Akula #36 üzenetére
az uj motoron es kinezeten kivul a spartan univerzalis alkalmazas (fel van keszitve ra, hogy normalisan lehessen eger+billentyuzet komboval es erintessel kezelni), van benne cortana integracio, lehet benne oldalakra jegyzetelni, majd ezeket az oldalakat jegyzetekkel egyutt megosztani, lesz benne reading mod (ez mar most is van a wp-s ie-ben), reading list (offline moddal), beepitett pdf tamogatas, az offline elmentett oldalakhoz es pdf-ekhez lehet megjegyezeseket fuzni. egyelore ennyi van bejelentve.
-
Dr. Akula
félisten
Erről beszéltem én is. Van a Spartan, meg van az IE, és mindkettőhöz lesz mindkét féle motor. Akkor mi a különbség a nevén kívül?
" a Spartan kompatibilis lesz az IE-re optimalizált weboldalakkal is: vagyis a böngésző az ilyen oldalaknál az IE 11 motorját használja, míg egyébként az újat."
"a szintén két motort használó Internet Explorer"
-
Воланд
titán
válasz
Dr. Akula #32 üzenetére
egyreszt benne van a cikkben:
"Weber e ponton említi meg, hogy vannak olyan régi céges oldalak, melyeket kizárólag az IE-re terveztek (személyre szabott ActiveX, Browser Helper Objects), számukra elérhető lesz a szintén két motort használó Internet Explorer a Windows 10-ben is."
masreszt a forrasban is:
"We recognize some enterprises have legacy web sites that use older technologies designed only for Internet Explorer, such as custom ActiveX controls and Browser Helper Objects. For these users, Internet Explorer will also be available on Windows 10."
az enterprise verzioban biztos, hogy benne lesz mindket bongeszo.
-
Dr. Akula
félisten
Most akkor IE utód a Spartan? Mert eddig arról volt szó hogy marad az IE, ez csak mellé jön.
-
Fontos?
tag
hááát ezz kurvajó... -.- Most mindenhol ezt a fos chrome kinézetet kell bámulni?
Nekem biztos, hogy nem kell.
-
zdanee
őstag
Meh. Hol tart az Opera, működik már az Opera Link és a régi CloudSync? Van valahol összefoglaló táblázat a régi Presto szolgáltatásairól és az új WebKitről, hogy lehessen látni, mi működik újra?
-
janos1988
addikt
Kíváncsi leszek, hogy tudni fogja-e végra azt, hogy ha kijelölök egy url-t akkor jobb klikkre ugrani is tudok, vagy esetleg a keresési találatokat a scroll bar-on is jelzi és a többi kis apróság... Vagy talán ezek majd a 120. verzióban kerülnek megvalósításra?!
-
tatararpad
őstag
Ez melyik Opera verzió? Jaaaa, hogy ez egy másik böngésző...
-
Rage47
veterán
És a cikk képe is hibás, kirakhattátok volna inkább Master Chiefet. Így egy spártai katona fog tudatosulni az emberekben.
-
Воланд
titán
válasz
BomiBoogie #16 üzenetére
nincs. szerintem ez olyan marciusban, de inkabb aprilisban fog belekerulni a tesztvaltozatokba.
-
szabonagyur
félisten
válasz
BomiBoogie #16 üzenetére
Wp10 előzetes februárban jöhet majd...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nincs ebből valami jó kis próbaváltozat WP-re?
(#4) olbaidhun
A Firefoxnak is róka, szerintem ez a sisak is simán vállalható.Bár kérdés, mit akarnak mutatni ezzel a névvel... spártai = könyörtelen?
(#15) Retekegér, akkor nem csak én agyalok ezen. -
zulu_mester
tag
Remélhetőleg jobb lesz, mint az IE, bár a IE10 és IE11 már elég jó volt.
-
Polllen
nagyúr
Spartan, Cortana, lesz a win 10-ből Master Chief edition?
-
Cathulhu
addikt
Azert mert nagyvallalti kornyezetben a belso oldalak fejleszteseert azok roppantul tehetseges fejlesztok feleltek, akik kizarolag ie-t ismertek es szabvanyos dolgokrol meg eletukben nem hallottak. Vicc volt, hogy az egyik helyen ahol dolgoztam (uber giga mega nagyvallalat|) meg 2010 utan is kotelezo volt ie6-ot hasznalni, mert az osszes belso training, helpdesk, rendelesi oldalak, stb csak azon volt hajlando mukodni.
-
Taybore
aktív tag
Könyörgöm... Miért nem kényszerítik rá a fejlesztőket, hogy "normális" kódot legyenek kénytelenek írni? Így megmaradnak az IE only weboldalak, és sose szabadulnak tőlük. Lehet, hogy ez az M$-nek mindegy, de az úgynevezett fejlesztőket nem motiválja, hogy minden böngészőn használható legyen a weboldaluk. Szakítani kéne már az IE 5.5 gyökerekkel.
-
olbaidhun
őstag
Szinte látom a monitoromon az új ikont:
-
anulu
félisten
kérnék bele egy DownThemAll jellegű gyári megoldást is...
-
LLKobe
veterán
Remélem kikerül a netre ez az új tesztverzió, mostmár bepróbálnám én is
Új hozzászólás Aktív témák
it A Microsoft az IE elterjedtsége miatt kénytelen öszvér megoldásokat is alkalmazni a Windows 10 új böngészőjében.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby rádiós topik
- Autós topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Jövedelem
- Mit játszottál végig utoljára?
- Hobby elektronika
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest