- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- YouTube
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ro-bika
csendes tag
Én preferálnék egy "Donate (PayPal)" gombot, mint amit a freeware-eknél szoktak.
Szvsz eleve alapértelmezetten kellene lennie minden előadó, szerző, ... honlapján,
mivel nem mindenki megy el a koncertjére, veszi meg a pólóját, CD-jét, ...
viszont szívesen hallgatja a zenéjét a rádióban, nézi a filmjét a TV-ben, ...Addig is a torrent-oldalakon lehetne a "köszönöm" gomb mellett.
-
stargazerhu
aktív tag
Az a baj, hogy a kiadói oldal a maga elmaradottságával foggal körömmel ragaszkodik a múlthoz, ahelyett hogy a jövőbe menekülne. De ez vhol érthető, hisz rájuk így semmi szükség sincs már, viszont a 100 év alatt felhalmozott tőke és kapcsolati tőke segítségével addig hátráltatják az egészet ameddig csak tudják, és ameddig a kormányok vevők az onnan csordogáló, mondjuk úgy lobby pénzekre. Méreténél fogva az USA a döntő ezen a téren, ha ott lépnek végre, akkor mindenhol lehet majd.
-
"El tudom azt is képzelni, hogy le van jelszavazva az album vagy a szám és a kód az előadó oldalán van. Odamész ott vannak a reklámok az oldalon és generáltad a pénzt neki."
Na látod,már ki is találtál egy jó/jobb ötletet.
Az a baj,hogy sok jó ötlet van,de az iparág magasról tesz ezekre. -
edward2
addikt
Szerintem az a megoldás, hogy az előadó kirakja a weblapjára az albumot mp3ban 9.99$ért és kész.
Bárki aki ilyen módon árulja a zenéjét azt azonnal megveszem.
Extra programokat meg nem fogok telepíteni még az atyaúristennek sem.
-
Иван
őstag
A kezdeményezés jó, de hogy mennyire válik be, abban kétkedem.
A torrent kliensekben lévő reklám pedig egy jó megoldás lenne, csak kérdés mennyire lenne hatékony, és a sok-sok művész, kiadó stb között eloszolva ki mennyit kapna.
NA meg persze, mindig lenne egy torrent kliens, ami reklám nélküli., azon az alapon, hogy "just fur da lulz".
-
FlekkeN
aktív tag
Már nem azért, de én speciel csak két esetben látom a torrent kliensemet: telepítésnél és ha baj van a letöltéssel. Minden más esetben a tálcán ül. Kilépéskor is jobb klikk bezárás és indításkor is alapból a tálcára kerül. A torrentek alapból indításra kerülenek a letöltés könyvtárból anélkül, hogy meg kéne nyitnom a klienst. Továbbá még szót sem ejtettem a szerveren gui nélküli torrent démonról.
Én viszont egy torrent oldalon szivesen megnézek egy reklámot a letöltés előtt, mint a Youtube-on vagy tele lehet szórni reklámokkal az oldalt. Engem ezek a dolgok nem zavarnak.
A cikkben szereplő ötlet tényleg egy halott kezdeményezeés nem tudom ki találta ki. Szerintem más áll a háttérben, mert ez így túl nagy hülyeség. Valami malware, trojan vagy vírust akarnak terjeszteni.
Ki a túró akar minden letöltésnél felrakni valamit. Ráadásul én linuxon vagyok, szóval kéretik platformfüggetlen programot írni!El tudom azt is képzelni, hogy le van jelszavazva az album vagy a szám és a kód az előadó oldalán van. Odamész ott vannak a reklámok az oldalon és generáltad a pénzt neki.
Ilyen ötleteket könnyű mondani.
-
Corleone33
senior tag
Maga az ötlet nem rossz, csak gyakorlatban valszeg a felhasználók 95 százaléka nem fog letölteni plusz cuccokat
-
dajkopali
addikt
egyébként meg hadd tegyem még hozzá, amit ezekben a topikokban talán még nem is írtam le:
Az igazi nagy kérdés a kreatív tevékenységek közül a művészeti kategóriákba sorolt tevékenységek szponzorálása. De ne felejtsük el, hogy ezek a tevékenységek több ezer évesek. Az a láthatólag efemer és jellemzően 20. századi jelenség, hogy a rögzítési technológiák megjelenése és monopolizálása folytán kialakult egy hatalmas iparág, a technológiák populárissá válásával alapjaiban esik szét. Gondoljunk bele: egy 18. századi zenész, festő, színész stb., vajon miből élt meg? Ekkoriban a korlátozottság volt jellemző - természetesen igen sok gondot is okozott, ezért voltak meg a különböző koroknak a különféle szponzorálási megoldásai.
Nincs itt tragédia. A technológiai fejlődés ténylegesen demokratizálta a kreatív termékekhez való hozzájutást ("kreatív termék", ezt is a kapitalizmus hozta magával), most abban a korban élünk, amikor az új szponzorálási modelleket kell kidolgozni, mert a régiek már nem működnek.
Btw. A 16. században egy ember akkor hallott zenét, ha elment egy olyan helyre, ahol zenészek játszottak, vagy pedig maga zenélt. A mai zajszennyezett világot tekintve egyáltalán nem lenne baj, ha némileg visszatérnénk ehhez. -
jFox
addikt
Pl. A torrentkliensben is megjelenhetnének reklámok, mint a youtube-on. Ezek bevételét aztán eloszthatnák az előadók egymásközt.
Mondjuk én sem szeretem a reklámokat, főleg a kéretleneket nem, de csak kell valami kompromisszum.
De ez a "töltsd le ezt meg ezt a shareware programot, ha le akarod tölteni az adott zenét", szerintem sem nyerő ötlet. -
dajkopali
addikt
A teljesen ingyenessel semmi sem versenyezhet, valóban. De az elmúlt évek vitáiban szakmai fórumokon is felmerültek már roppant ígéretes elképzelések, melyek tudomásul vették, hogy a korábbi technológiai monopólium megszűnésével a bevételek jelentősen csökkenhetnek új üzleti modellekben, de még mindig bőven jövedelmezőek lehetnek.
Ha így kapásból kéne összefoglalni a javaslatok főbb pontjait:
- mérsékelt ár, a hagyományoshoz mérten jelentősen mérsékeltebb
- gyors és egyszerű hozzáférés
- sok-sok stream, ahol lehet reklámokkal szponzoráltatni a tartalmat - e felé megy a YouTube is
- garantált magas minőség
- rengeteg extra tartalom
- exkluzív közösségépítés
- piackövetés
- a franchise maximális kihasználása
- a már most is a bevételek gerincét adó élő előadások, bemutatók favorizálása és reklámozása
- és persze az értékesítési hierarchia radikális átgondolása, a kiadói szerep újraértelmezése
Stb. stb. A lényeg, hogy nem egyetlen stratégia a nyerő, hanem egy új, komplex üzleti struktúrát kell kidolgozni, ami számtalan lehetőséget ad.
Mindezekre már ma is nagyon sok sikeres példa van, de arányaiban mégis kevés, nem tudta megrendíteni a régi vágányokhoz ragaszkodó ipart alapjaiban. -
anulu
félisten
"a jelenlegi kiadói ipar nem akarja felvállalni"
akkor azt a kevés pénzt sem fogják látni belőle.
-
A fenti ötletnél életképesebbeket természetesen nagyon könnyű találni
Éspedig? Nekem nem nagyon jut eszembe most így hirtelen semmi jobb ötlet...
Új hozzászólás Aktív témák
it A megoldás egyelőre egy kísérlet, a lényege, hogy az ingyenes tartalom letöltése előtt feltelepíthetünk egy programot, ami után pénzt kap mind a BitTorrent, mind az előadó.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Megjelent a OnePlus 13T
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest